Τουρκία μια κακή γείτονας......

Status
Not open for further replies.
Παρασκηνιακες συναντησεις γινονται σιγουρα.

Αλλα για τον βαθμο ετοιμοτητας των Ευρωπαιων...αν προκειται για στρατιωτικη η απαντηση ειναι δεν υπαρχει. Σε αυτον τον βαθμο τουλαχιστον.

Η μια χωρα που τον εχει το σπαταλαει για να κυνηγαει και να εξωλοθρευει τςιχαντιστες στην Αφρικη καθημερινα. Και μολις που εχει μια ρεζερβα που δεν φτανει για το οταν θα γινει το μπαμ στην ενδοχωρα της. (Παραλληλα μην ξεχνατε κατι πολυ σημαντικο και προσφατο ! Η Τουρκια εφτιαξε μεγαλη στρατιωτικη βαση στην Σομαλια ! ) Σας λεει κατι παραπανω αυτο ?

Υπαρχουν αλλα δυο σοβαρα κρατη στην Ευρωπη σε θεμα στρατιωτικης ισχυος, αλλα οπως και η πρωτη οφειλουν πλεον να φυλαγουν τα νοτα τους.
Και να δρασουν μονο σαν βοηθητικες.

Και οι Τουρκοι το ξερουν πολυ καλα αυτο. Και ισως (λεω ισως) το εχουν στον προγραμματισμο τους απο πολυ παλια (βλεπε δογμα Τουργκουτ Οζαλ για την Ελλαδα, ;υτο εφαρμοσμενο στην ΕΕ).

Φυσικα εννοω την Γαλλια και επειτα Ιταλια Ισπανια. Οι μονες απο ολη την Ευρωπη που υπαρχουν. Αλλα εχουν δικα τους προβληματα ηδη.

Μα υπάρχει επίσημο πόρισμα, που έριχνε σαφείς ευθύνες στον σημαιοφόρο που ήταν στη γέφυρα.
Ο Κυβερνήτης ήταν εκτός γέφυρας και ο Σημαιοφόρος εκτελούσε καθήκοντα αξιωμ. γέφυρας αφού το πλοίο ήταν αγκυροβολημένο.
Εννοείται ότι μερίδιο ευθύνης είχαν και οι δυο πλευρές.

Re: Απάντηση: Τουρκία μια κακή γείτονας......

Η Κύπρος που αναφέρθηκε είναι σε κατοχή από το 1974. Πολύ πιο πριν την ένταξη της. Εμείς όμως δεν είμαστε σε κατοχή.
Δεν ξέρω. Θεωρώ πολύ απίθανο το γεγονός. Οι βραχονησίδες από την άλλη είναι πιο εύκολο. Συνεχείς αψιμαχίες μέχρι να πάμε σε διεθνές δικαστήριο όπως με το όνομα της Μακεδονίας.
Τι λέω πάλι. Θα είναι τεράστιο χτύπημα στο κύρος της ΕΕ ένα πολεμικό χτύπημα σε χώρα μέλος της. Εκτός και αν ετοιμάζετε διάλυση και βρουν ευκαιρία οι βόρειοι να πουν "κύριοι αποτύχαμε".

Στην Κύπρο υπήρχαν τετελεσμένα γεγονότα απ το 1963,από τότε υπήρχε ένας βουβός εμφύλιος μεταξύ των Ενωτικών και των φανατικών της Ανεξαρτησίας,που εκπροσωπούσε ο Μακάριος,αυτά εκμεταλεύτηκε η Τουρκία και εισέβαλε,και συγκεκριμένα την επιστροφή της Μεραρχίας που είχε στείλει ο Γ.Παπανδρέου και την αποπομπή του Ενωτικού Γρίβα της ΕΟΚΑ.Σε όλες τις ιστιρικές κρίσιμες Εθνικές καταστάσεις που έχουμε εμπλακή με ελάχιστες εξαιρέσεις ,όπως το ΟΧΙ του 1940,η 'κερκόπορτα' ήταν το προαιώνιο Εθνικό μας χόμπι:η διαίρεση και η διχόνοια,κάτι σαν αυτό που υπάρχει και στην σημερινή πολιτική και Κοινωνική,πολιτική μας κατάσταση.
Συνέβαλε βέβαια και έχει μεγάλο μερίδιο ευθύνης η τελευταία Κυβέρνηση ,αλλά ζητώ συγγνώμη ,για την τοποθέτηση.
Είμαι απ τους λίγους εδώ μέσα που ψήφισα 2 φορές μάλιστα,γιατί πίστευα ότι κάτι έπρεπε να αλλάξει..όμως που να φανταστώ ότι τα άτομα είναι 'φευγάτα',και δυστυχώς όπως και κάποιοι άλλοι που παρακολουθώ,προβληματίζομαι που δεν υπάρχει εναλλακτική...
Παρόλα αυτά χειρότεροι απ τους Κυβερνώντες δεν νομίζω να υπάρξουν.
Γνωρίζοντας κάποιος γενιές ψαράδων που βγάζουν το ψωμί τους με ξενύχτια σ αυτές τις βραχονησίδες ,μου λένε ότι 'άλλαξαν' πολλά τελευταία,σε βαθμό που κάποιοι ψαράδες απομακρύνονται μερικές φορές απ τα ίδια τα Ελληνικά και μάλιστα κάθε χρόνο και μεγαλώνει η ζώνη τριγύρω απ τις ακτές...που υπάρχει 'απαγορευτικό'..

Τα γεγονότα του "Κωστάκου" το 1996 από που αντλησες πληροφορίες?
Και από που συμπεραίνεις ότι έφταιγε ο Κυβερνήτης της πυραυλακατου?
Καλό είναι να αφήνουμε τις έρευνες και τις ΕΔΕ σε ανθρώπους που ξέρουν και χειρίζονται καταστάσεις.
Στο πρόσφατο παρελθόν με το ναυτικό ατύχημα του "Κανάρη", συγκάλυψη για να προλάβω δεν υπήρξε και κινήθηκαν άμεσα οι διαδικασίες.

Δεν είναι έχω τις γνώσες τα στοιχεία και ούτε να δικάσω ξέρω ούτε θέλω. Τα στοιχεία είναι στον σύνδεσμο που έδωσα πριν.

Στην ζωή όταν βουλιάζει το καράβι υπεύθυνος είναι ο κυβερνήτης και όχι ο τιμονιέρης. Και όταν δεν υπάρχει ευθυξία να παραιτηθεί μόνος του δεν είναι ανάγκη να προχωράνε κανονικά οι προαγωγές λες και δεν συνέβη τίποτα. Δηλαδή έχασες 4 άντρες έχασες ένα πλοίο 20 δισεκατομυρίων και όλα είναι εντάξει; Τι είναι αυτοκίνητο και τράκαρες το φτερό;

Last edited:

Πολύ σίγουροι είστε για επερχόμενο επεισόδιο. Και δε μου αρέσει καθόλου αυτό.

https://www.newsit.gr/politikh/kamm...a-se-thanatiforo-atyxima-tin-tourkia/2444860/.

Με τις επιθετικές κινήσεις και τις λεκτικές,φραστικές απειλές πόσο μπορείς να αμφισβητείς τον κίνδυνο κάποιου θερμού αιματηρού επεισοδίου ?Και μάλιστα όταν υπάρχουν 3 casus beli ,για συγκεκριμένα θέματα.
1) για επέκταση χωρικών υδάτων
2) για Κύπρο
3) για μία απλή απόβαση σε μία απ τις δύο βραχονησίδες.
Μήπως δεν έχει εμπεδωθεί,ότι αν ανεβεί κάποιος πολίτης σε μία απ αυτές τις 2 νησίδες,θα συλληφθεί,ή αν ανεβεί κάποιος ένστολος θα πυροβοληθεί?
Τί και πως να το πω ,ότι έχω γνωστό που έκανε το έγκλημα να περάσει και του πρότειναν τα όπλα !!!!! τον απείλησαν,τον έδιωξαν και μάλιστα με απειλητικές διαθέσεις και άγρια...
Δεν ξέρω πως να γίνω πιο κατανοητός..εκτός αν έχω δείξει στοιχεία παραμυθά,αλλά δεν μου έχει τύχει ξανά να χαρακτηριστώ ψεύτης.

Ποτέ ρε Νίκο πότε ?? είμαστε σε κλίμα έντασης και από στιγμή σε στιγμή μπορεί να συμβεί το μοιραίο, αυτές πότε θα έρθουν ? τι διαδικασίες χρειάζεται για να κλείσει η συμφωνία? Πρέπει να δώσουν οι θεσμοί το ΟΚ?? Νομίζω είμαστε μόνοι μας.

Ο Κυβερνήτης ήταν εκτός γέφυρας και ο Σημαιοφόρος εκτελούσε καθήκοντα αξιωμ. γέφυρας αφού το πλοίο ήταν αγκυροβολημένο.
Εννοείται ότι μερίδιο ευθύνης είχαν και οι δυο πλευρές.

Mε σβηστά τα φώτα πορείας και στη ρότα του εμπορικού.
http://www.newsbomb.gr/ellada/amyna...i-tin-pyraylakato-kostakos-i-opoia-vythizetai
Έχω πάντως στο προσωπικό μου αρχείο ,άρθρα από έντυπα μέσα ,εφημερίδες ,αμυντικά περιοδικά,Κυριακάτικες με πολύστηλες αναλύσεις που όλες τείνουν στο πόρισμα ότι την μεγαλύτερη ευθύνη είχε το πολεμικό πλοίο.
Μάλιστα στη δίκη,όταν διασταυρώθηκαν οι δύο καπετάνιοι τα μικρόφωνα κατέγραψαν την εξής φράση του πλοιάρχου του Σάμαινα προς τον Ένστολο συνάδελφό του: 'μου έκλεισες το σπίτι" !!!!

Απάντηση: Re: Απάντηση: Τουρκία μια κακή γείτονας......

Στο πόρισμα λέει ότι ο καπετάνιος άλλαξε ξαφνικά ρότα.
Βέβαια με σβηστά τα φώτα, η ευθύνη για μεγαλύτερη εγρήγορση λογικό μου φαίνεται να βαρύνει περισσότερο τον κυβερνούντα την τορπιλάκατο.

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Τουρκία μια κακή γείτονας......

Στο πόρισμα λέει ότι ο καπετάνιος άλλαξε ξαφνικά ρότα.
Βέβαια με σβηστά τα φώτα, η ευθύνη για μεγαλύτερη εγρήγορση λογικό μου φαίνεται να βαρύνει περισσότερο τον κυβερνούντα την τορπιλάκατο.[/QUOTE

Κράτησα μιά Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία της εποχής εκείνης,Τεγόπουλος περίπου 2 κιλά με τα ένθετα και δώρα,κουπόνια,αξεσουάρ,διαφημιστικά,αγορασμένη μάλιστα από Press Office στο εξωτερικό,και είχε ένα άρθρο με τις παρολίγον Ναυτικές Τραγωδίες μεταξύ πολεμικών και πολιτικών σκαφών...

Ήταν αρκετές ,λόγω και της πυκνότερης συχνότητας διεξαγωγής ασκήσεων και μάλιστα θυμάμαι ένα γεγονός που διαδραματίστηκε έξω απ το Λιμάνι της Κω με το Επ/γό Οχημ/γό Πάτμος της συγχωρεμένης ΔΑΝΕ,που βγήκε με ταχύτητα και παρλίγο να εμβολίσει φρεγάτα .....

Είχε κάποια περιστατικά ακόμα ,αλλά δεν τα θυμάμαι ....
Αυτό που θυμάμαι είναι τη θέα του πλωτού γερανού από μία καφετέρεια,κοντά στο παλιό Ανατολικό,που σύχναζα όταν περνούσα από Αθήνα,να πηγαίνει προς Σαλαμίνα με τμήματα της πυραυλακάτου...είστε σίγουροι ότι δεν ανελκύθηκαν και τα οπλικά συστήματα κ.λ.π?
Το λέω επειδή έπρεπε να κοπούν κάποια σιδερένια τμήματα ,για να αποδειχθεί η θεωρία ότι εγκλωβίστηκαν οι συγχωρεμένοι Αξιωματικοί εν ύπνω ,όπως και έγινε αφού βρέθηκαν οι σωροί τους και η νεκροψία έδειξε πνιγμό...έχω τα 'αποκόμματα' άρθρα,δεν κάνω google για πληροφόρηση ,απλά δεν θυμάμαι και δεν έχω πρόσβαση σ αυτά ....

Ελπίζω να πάρουμε αυτές με τους...προφυλακτήρες.

Μ@λακιες γραφουν λες και οι φρεγατες θα ερθουν αυριο για την κριση με την Τουρκια...

Για καλυψη των πλατφορμων εξορυξης ειναι, μεχρι να παραχωρηθουν τα οικοπεδα, να πεσουν υπογραφες και να μπει το τρυπανι τοτε θα ειναι ετοιμες οι φρεγατες...

http://www.vimatisko.gr/?page=news&records=details&_p.id=53315

To έβαλα όχι για το άτυχο θηλαστικό,αλλά για την ερμηνεία αποπροσανατολισμού του Κτηνιάτρου (αλλά και μουσικού παραγωγού και μουσικόφιλου με 2 δίσκους παραγωγή-κυκλοφορία )..
η οποία είναι ο αποπροσανατολισμός λόγω υπεδραστηριότητας υποβρυχίων στην περιοχή

Last edited by a moderator:
Απάντηση: Re: Τουρκία μια κακή γείτονας......

To έβαλα όχι για το άτυχο θηλαστικό,αλλά για την ερμηνεία αποπροσανατολισμού του Κτηνιάτρου (αλλά και μουσικού παραγωγού και μουσικόφιλου με 2 δίσκους παραγωγή-κυκλοφορία )..
η οποία είναι ο αποπροσανατολισμός λόγω υπεδραστηριότητας υποβρυχίων στην περιοχή

Kαί αλλού υπάρχουν νεκρά δελφίνια όπου δε νομίζω ότι υπάρχουν υποβρύχια .

Αυτό το ρεπορταζ μου φαίνεται ότι είναι σύμφωνα με τα πεπραγμένα πιο κοντά στην αλήθεια. Θυμάμαι καλά ότι ακόμα και τότε υπήρχε επικοινωνία μεταξύ των διοικητών μάλιστα υπήρχε και το ψυχολογικό προφίλ του απέναντι διοικητή ακόμα και το ότι η μάνα του ήταν Ελληνίδα της Πόλης και πολλά στοιχεία.
Η αιχμαλωσία των δύο Ελλήνων είναι πολιτική απόφαση κάποιου συμβούλου του Ερντογάν και φυσικά η τελική απόφαση με τις διαστάσεις που παίρνει το θέμα είναι του Αλη Πασα Ερντογαν που κρατάει ομήρους όπως ο Αλής τον γιο του Τζαβέλα...., πανίσχυρο δόλιο κόλπο, που είναι ικανό να κάνει τους Έλληνες να αλλάξουν μέχρι και 3 κυβερνήσεις μέχρι να επιστρέψουν πίσω οι αιχμάλωτοι. Να δούμε τι θα γίνει.

Παστους μας έβλεπε ο σουλτάνος.Μπλεξαμε...πιστευω να τελειώσει η κρίση ήσυχα, γιατί για γενικευμένη σύρραξη θεωρώ πως δεν το έχουμε.Σαμ λαός είμαστε στα μαύρα μας τα χάλια,άλλοι 3 λαλούν κ 2 χορεύουν κ οι υπόλοιποι με κατάθλιψη.

προεκλογικη εκστρατεια κανει το παιδι.....μεχρι και το σημα των γκριζων λυκων εκανε μιας και σε αυτους βασιζεται για να εκλεγει.

Status
Not open for further replies.