Τουρκία μια κακή γείτονας......

Status
Not open for further replies.
Για ρώτα έναν δικό μας ένστολο η τουλάχιστον κάποιον που είναι μέσα στα πράγματα...Πόσες παραβιάσεις του Τουρκικού εναέριου χώρου την ημέρα κάνουν τα δικά μας αεροπλάνα και εδώ είμαστε..

Τώρα γιατί εμείς μαθαίνουμε μόνο τα δικά τους τα χαμπέρια είναι αλλουνού παπά ευαγγέλιο..
Να υποθέσω ότι και οι Τούρκοι πολίτες 'ενημερωνονται' μονόπλευρα όπως και εμείς.

Θα το γράψω πολύ απλά και μη παρεξηγηθείς σε παρακαλώ γιατί είναι πολύ σημαντικό. Κοιμάται ύπνο βαθύ όποιος νομίζει ότι το θέμα είναι απλά μόνο επικοινωνιακό των πολιτικών των στρατιωτικών και των καναλιών που ασκούν μια επιθετική πολιτική μίσους εκατέρωθεν. Η Τουρκία έχει πραγματικό σχέδιο γεωπολιτικής στρατηγικής ώστε να επεκταθεί και να πάρει τουλάχιστον την συνδιαχείριση του μισού Αιγαίου.

Αυτό το δεν έχουμε να χωρίσουμε τίποτα είναι άλλη μια καραμέλα. Η Ελλάδα έχασε όλα τα παράλια με ελληνικό πληθυσμό και πολιτισμό. Με νύχια και με δόντια κρατάμε τα νησιά. Το να πετάει κάποιος δεν έχουμε να χωρίσουμε τίποτα, είναι μια αντίδραση μέσα στο υποτίθεται ουμανιστικό και πανανθρώπινο ιδεώδες. Η πραγματικότητα είναι άλλη.

Καλά και με τους Γερμανούς χάνουμε τα σπίτια μας εντός Ελλαδικού χώρου την στιγμή που μιλάμε,αλλά δεν το κάνουμε θέμα.
Μας υποχρέωσαν να κλείσουμε σχολεία,τα νοσοκομεία υπολειτουργουν,ανάγκασαν εκατοντάδες χιλιάδες κόσμο να φύγει από την χώρα για ένα καλύτερο μέλλον.
Και όλα αυτά εμείς τα βαπτίσαμε 'μεταρρυθμισεις' γιατί έτσι μας τα σερβιραν.

Θα το γράψω πολύ απλά και μη παρεξηγηθείς σε παρακαλώ γιατί είναι πολύ σημαντικό. Κοιμάται ύπνο βαθύ όποιος νομίζει ότι το θέμα είναι απλά μόνο επικοινωνιακό των πολιτικών των στρατιωτικών και των καναλιών που ασκούν μια επιθετική πολιτική μίσους εκατέρωθεν. Η Τουρκία έχει πραγματικό σχέδιο γεωπολιτικής στρατηγικής ώστε να επεκταθεί και να πάρει τουλάχιστον την συνδιαχείριση του μισού Αιγαίου.

Γιατί να παρεξηγηθώ..Κουβέντα κάνουμε..Άντε να παραδεχτώ ότι υπάρχει απέναντι ένας ένστολος δράκος και κάποια στιγμή θα τον πολεμήσω αν έρθει με την βια να μου πάρει το σπίτι..
Τον Ευρωπαίο χαρτογιακά που δουλεύει προς όφελός του και που μου διαλύει την χώρα στο παρασκήνιο πως θα τον αντιμετωπίσω;

Γιατί να παρεξηγηθώ..Κουβέντα κάνουμε..Άντε να παραδεχτώ ότι υπάρχει απέναντι ένας ένστολος δράκος και κάποια στιγμή θα τον πολεμήσω αν έρθει με την βια να μου πάρει το σπίτι..
Τον Ευρωπαίο χαρτογιακά που δουλεύει προς όφελός του και που μου διαλύει την χώρα στο παρασκήνιο πως θα τον αντιμετωπίσω;

Άλλα γράφω εγώ άλλα γράφεις εσύ σήμερα έχει ήλιο χτες έβρεχε. Θα σου παραθέσω όταν μπορέσω link με το ακριβές γεωστρατηγικό σχέδιο της Τουρκίας που ακολουθείται από το 1990 όπως το είχε επικαιροποιήσει τότε ο Νταβούτογλου και ακολουθείται με ελάχιστες αποκλείσεις. Ατομικά φυσικά και δεν έχεις να χωρίσεις τίποτα με έναν Τούρκο. Προσπαθούμε να κάνουμε μια συζήτηση όμως για ένα συγκεκριμένο θέμα που έχει κάποια όρια που καλό είναι να τα καθορίσουμε και να μαθαίνουμε ο ένας από τον άλλο.

Αυτό το δεν έχουμε να χωρίσουμε τίποτα είναι άλλη μια καραμέλα. Η Ελλάδα έχασε όλα τα παράλια με ελληνικό πληθυσμό και πολιτισμό. Με νύχια και με δόντια κρατάμε τα νησιά. Το να πετάει κάποιος δεν έχουμε να χωρίσουμε τίποτα, είναι μια αντίδραση μέσα στο υποτίθεται ουμανιστικό και πανανθρώπινο ιδεώδες. Η πραγματικότητα είναι άλλη.

Kαραμελα, αλλα δηλητηριωδης καραμελα. Η αδελφοσυνη των λαων, οπως ο συσχετισμος Γερμανου-Τουρκου, οπως το Αιγαιο ανοικει στα ψαρια του, και στο νταμαρι του τουρκου θα σπαω τις ιδιες πετρες...οπως...οπως...
Υπαρχει μια παραταξη στην Ελλαδα που το μονο που προτεινει ειναι να μοιραζει "δηλητηριωδεις καραμελες", τιποτα αλλο, αλλα με προσοχη και περιποιημενο περιτυλιγμα με ..."καλες προθεσεις", γιατι πιστευει οτι οι Ελληνες ειναι ακομα προθυμα ανηλικα για "καραμελες"...

Re: Απάντηση: Τουρκία μια κακή γείτονας......

Κι όμως..Εγώ θυμάμαι από τα 90's τα ρεπορτάζ με μεταφορές ασθενών με ελικόπτερο..Ούτε την στοιχειώδη ιατρική περίθαλψη δεν είχαν..Ποια κονδύλια ;
Και αν υπήρχαν τα κονδύλια που λες για ποιον λόγο τα κατηργησαν οι 'εταίροι' μας..
Τελικά μόνο οι Τούρκοι θέλουν το κακό μας;

Δεν είναι έτσι. Οι αεροδιακομιδές ήταν ακριβώς το κίνητρο για να zshei κάποιος σε απομονωμένο νησί. Η λογική είναι ότι αφού το κράτος δε μπορεί να συντηρεί νοσοκομείο για 100 κατοικους, αν υπάρξει ανάγκη θα μεταφερθούν με ελικόπτερο σε κάποιο μεγαλύτερο νησί η την Αθηνα. Οι δανειστές μας τα κατάργησαν αυτά στα πλαίσια των περικοπών, το γιατί είναι μια μεγάλη κουβέντα.

Το ακούσαμε και αυτό..Η αδελφοσύνη των λαών είναι δηλητηριώδης καραμέλα..Ενώ η έχθρα είναι αγιορείτικο λουκούμι με γεύση τριαντάφυλλο να υποθέσω. :)

Απάντηση: Re: Τουρκία μια κακή γείτονας......

Eγώ πάλι, αυτό που καταλαβαίνω είναι οτι υπάρχει πολύς κόσμος που είναι διατεθειμένος να δείχνει διαβατήρο μετά την Λαμία, προκειμένου να "μην αλλάξει η καθημερινότητά του". Ο προσανατολισμένος διεθνιστικά ιδεολογικός χώρος της αριστεράς, και του κομμουνισμού, δεν ενδιαφέρεται αν τα σύνορα είναι στον Εβρο ή στο Λιανοκλάδι. Καπιταλιστές εμείς, καπιταλιστές και οι Τούρκοι, λένε. Δεν βλέπουν διαφορά παρά τις χαώδεις - ακόμα - πολιτισμικές διαφορές. Η Ελλάδα γι'αυτούς είναι απλά ένα τοπωνύμιο, όπως τοπωνύμιο ήταν και η Μακεδονία το 1945 που σκόπευαν να την δώσουν στους Σκοπιανούς. Κι επειδή το εθνικό φιλότιμο ήταν ανέκαθεν δυό άγνωστες λέξεις και για τους αριστερούς και για τους κομμουνιστές, οι δεύτεροι έχουν δηλώσει οτι αν γίνει πόλεμος με ξένη χώρα, αυτοί θα κοιτάξουν ... απλά να πάρουν την εξουσία...

Το ακούσαμε και αυτό..Η αδελφοσύνη των λαών είναι δηλητηριώδης καραμέλα..Ενώ η έχθρα είναι αγιορείτικο λουκούμι με γεύση τριαντάφυλλο να υποθέσω. :)

Kαι αυτο και αλλα ακουσατε. Και θα ακουτε.

Έκανε ο Τσιπρας κουμπαριές με τους δίπλα και δεν το ξέρω..
Εγώ είδα κάτι υπερπατριωτες δεξιούς να χαριεντιζονται. :)

Επί Καραμανλή πάντως δεν ήταν παραβιάσεις όπως μας τις παρουσίαζαν. Πεσκέσια του έστελνε ο κουμπάρος του και εμείς το παρεξηγήσαμε..
Άκου μέχρι το Σούνιο..Πάλι καλά που δεν ήταν αριστερή κυβέρνηση τότε όπως τώρα κακη ώρα..Θα έπιναν καφέ στην Νέα Μάκρη. :)

http://www.tanea.gr/news/greece/article/4496757/?iid=2

Last edited:
Οι παραβιάσεις που κάνουν τα δικά μας αεροπλάνα, αν κάνουν και δεν είναι αστικός μύθος, έχουν μια διαφορα από τις τουρκικες. Δεν εντάσσονται σε πλαίσιο αμφισβήτησης της κυριαρχίας ενός ξένου κράτους γιατί εμείς δε διεκδικούμε τίποτα από την Τουρκια. Αν ένα ελληνικό αεροπλάνο πετάξει πάνω από τη Σμύρνη αυτό δε σημαίνει ουσιαστικά τίποτα, γιατί η Ελλάδα δε διεκδικεί τη Σμύρνη. H Τουρκια όμως...

Να το παμε οπως ηθελες χθες Κωστα, αν εγω βρεθω στην κουζινα του σπιτιου σου ξαφνικα και σου πω δεν διεκδικω τιποτα, ουτε ηρθα να φαω, ουτε να κλεψω εσυ τι θα κανεις ή τι θα υποθεσεις?

Ξαφνικα υπονοουμε και χωρις κανενα στοιχειο, οτι Ελληνες στρατιωτικοι βρισκονται ξαφνικα στην κουζινα της Τουρκιας.
Γιατι ;
Για να μην συζηταμε τις ληστρικες συμπεριφορες της γειτονος ;
Η για να πασαρουμε παλι αλλη μια καραμελα..."ολοι οι λαοι ιδιοι ειναι"...

Ψευτοεπιχειρηματα. Και απο σκοπου.

Να το παμε οπως ηθελες χθες Κωστα, αν εγω βρεθω στην κουζινα του σπιτιου σου ξαφνικα και σου πω δεν διεκδικω τιποτα, ουτε ηρθα να φαω, ουτε να κλεψω εσυ τι θα κανεις ή τι θα υποθεσεις?

Αν περνάς μια φορα στους 6 μήνες και σηκωθείς να φύγεις μετά από 30 δευτερόλεπτα δε θα με πειράξει. Άλλωστε εγώ μπαίνω στο σπίτι σου κάθε μέρα, σου ρημάζω το ψυγείο, σου έχω κλέψει το αμάξι και διεκδικώ το μισό σου κήπο (για να συνεχίσουμε με την αναλογια)

Αν περνάς μια φορα στους 6 μήνες και σηκωθείς να φύγεις μετά από 30 δευτερόλεπτα δε θα με πειράξει. Άλλωστε εγώ μπαίνω στο σπίτι σου κάθε μέρα, σου ρημάζω το ψυγείο, σου έχω κλέψει το αμάξι και διεκδικώ το μισό σου κήπο (για να συνεχίσουμε με την αναλογια)

Πρόσεξε γιατί εδώ φωτογραφίζεις τους Γερμανούς.

Αν το δει πάντως κάνεις ωφελιμιστικά, τη χρεοκοπημένη Ελλάδα των μνημονίων τη συμφέρει μια σύρραξη!
Αν νικήσουν οι Τούρκοι τί θα παραλάβουν, ατέλειωτα χρέη μέχρι το 2060 και καμμένη γη.
Αν όμως βάλει η Υπέρμαχος το χέρι της και τους πάρουμε φαλάγγι, φαντάζεστε να επιβληθεί ΕΝΦΙΑ σ'όλα τα κτίρια της Πόλης και της Σμύρνης, εισφορά αλληλεγγύης και μηδενικό αφορολόγητο σε δεκάδες εκατομμύρια επιπλέον κόσμο;
Ποιο Κατάρ και ποιο Ντουμπάι, θα χτίσει καινούρια θησαυροφυλάκια ο Στουρνάρας...

Μια χαρα θα σε πειραξει και δεν γινεται καθε 6 μηνες...
Οταν ημουν φανταρος υπηρχε μια φημη οτι Ελληνας πιλοτος ειχε φτασει μεχρι την Αγκυρα εκανε 2 κυκλους και γυρισε πισω...
Η διαφορα μας με τους Τουρκους ειναι οτι το κανουν πιο προκλητικα και πιο συχνα απ οτι εμεις...

@Andre74 Κι ο Κουλης οταν κι αν βγει θα πει οτι παρελαβε καμμενη γη...

Επισης ετσι για την ιστορια η EBRD εχει δωσει 9 δις στην Τουρκια και φιγουραρει στην 1η θεση της λιστας, αν κοπουν αυτα ποσο θα γαυγιζει ο σουλτανος?

Status
Not open for further replies.