Τουρκία μια κακή γείτονας......

Status
Not open for further replies.
Ελα ας ξεκολλησουμε απο τα 400 μετρα .... φυσικα και δεν πιανονται τα 400 μετρα.
Γραψτε 200 .... ικανοποιημενοι ? Μηπως 100 ? Μηπως 50 ? Εκ του συσταδην ? ....

Ε τι δηλαδή; Δεν σου κάνει το G3 μια χαρά μέχρι τα 200 μέτρα;
Για ατομικός οπλισμός του κοινού στρατιώτη προορίζεται.

Απάντηση: Re: Τουρκία μια κακή γείτονας......

Τα πιο ευθύβολα όπλα που είχαμε εμείς όταν είμαστε στον ελληνικό στρατό ήταν τα Μ1, αλλά δεν νομίζω να είναι τώρα αυτό το θέμα μας. Όταν έρθει η ώρα όλα θα κάνουν την δουλεία τους, σφαίρες μπόλικες να έχουμε γιατί όλοι εμείς που έχουμε χρόνια να δουλέψουμε όπλα θα ρίχνουμε κατά ριπας

:laugh::laugh::laugh::laugh:

Συμφωνω (μετα δακρυων) :flipout:

Νικόλα,η αλήθεια όπως πάντα βρίσκεται κάπου μεσόστρατα...

Εγω μεχρι την Αγκυρα να φτασουμε δεν συμβιβαζομαι...

Οταν γινουμε γειτονακια με τους Αζερους θα μοιρασουμε την πιτα και στους Κουρδους για να εξιλεωθουμε για τον Οτσαλαν...

Σειρα μετα εχουν Αλβανοι και Σκοπιανοι, εννοειται πως η Κυπρος θα ειναι ΟΛΗ ελευθερη...

Οραμα για Μεγαλη Ελλαδα, Νικολα...

Η νοτια Ιταλια δεν ηταν καποτε ελληνικη? :chinscratch:

Τα πιο ευθύβολα όπλα που είχαμε εμείς όταν είμαστε στον ελληνικό στρατό ήταν τα Μ1, αλλά δεν νομίζω να είναι τώρα αυτό το θέμα μας. Όταν έρθει η ώρα όλα θα κάνουν την δουλεία τους, σφαίρες μπόλικες να έχουμε γιατί όλοι εμείς που έχουμε χρόνια να δουλέψουμε όπλα θα ρίχνουμε κατά ριπας…

Τα εχω δοκιμασει και κανει practice ολα του Ελληνικου στρατου την οικογενεια Μ (οπου και Μ1) την οικογενεια ΗΚ και την οικογενεια FN.

Το Μ1 ηταν καταπληκτικο οπλο (γιατην εποχη του και εκπληκτικο για την μαχη σωμα με σωμα - χρειαζεται και αυτο γιατι οι γεμιστηρες καποτε τελειωνουν).
Και φυσικα εξαιρετικα ευθυγραμμο οπως λες αλλα....αλλα για να ειναι ευθυγραμο και"πιστο" επρεπε να ειναι το M1 σου. Το δικο σου που να το ειχες πιστοποιησει οχι με ομαδικες βολες 10 βληματων οπως κανου ολοι οι "νεοι" αλλα με διορθωτικη βολη...δηλαδη ενδειξη βολη κατα βολη. Τοτε το καταλαβαινεις το οπλο που το καθενα ειναι το οπλο του καθενος. Πρεπει να γινεις ενα μαζει του. Δυστυχως οι (μαζικοι) μεθοδοι βολης δεν βοηουν στην optimisation του καταπληκτικου αυτου οπλου...που με ξιφολογχη 1918 ειναι αλλη $@yla.

Στη Κρητη ειχαμε κατι Κρητικαρους λοχαγους 35ρηδες που φαινοντουσαν 40+ απο τα κοψιδια και τις ρακιες, αλλα που παιρναν το Μ1 και βαζαν 8 στις 8 στο κεντρο απο 300 μετρα. Και παλι και παλι. Σκεφτηκα οτi ειxαν βρει ενα νοημα της ζωης και προσπαθησα να το ξεπατηκαρω... ;)

Οταν γινουμε γειτονακια με τους Αζερους θα μοιρασουμε την πιτα και στους Κουρδους για να εξιλεωθουμε για τον Οτσαλαν...

Σειρα μετα εχουν Αλβανοι και Σκοπιανοι, εννοειται πως η Κυπρος θα ειναι ΟΛΗ ελευθερη...

Εσύ πρέπει να δεθείς και να απελαθείς τουλάχιστον στην Αλάσκα. Είσαι ζημία για το έθνος. :flipout:

Η Τουρκία έχει γεωστρατηγικούς στόχους.
Το 1930 ο Χίτλερ έγραψε το Αγων μου. Δύο ήταν τα κύρια σημεία. Η υπεροχή της Άριας φυλής και δεύτερο ότι η Γερμανία χρειάζεται "ζωτικό" χώρο. Κανείς δεν πίστευε πως θα εξελιχθεί η κατάσταση καθώς ο Μεγάλος Πόλεμος (που μετέπειτα ονομάστηκε Α Παγκόσμιος) νόμιζαν τα υπόλοιπα γύρω έθνη έγινε μάθημα με τα εκατομμύρια νεκρών. Προκλήσουλες και επεισοδιάκια πέρναγαν απαρατήρητα μέχρι που έφτασαν πάλι οι Γάλλοι, οι Πολωνοί κλπ κλπ κλπ αγρότες δάσκαλοι, εργάτες, που "δεν είχαν τίποτα να χωρίσουν" να σφάζονται με τους Γερμανούς.

Και όλα αυτά από τη χειραγώγηση της μάζας και το φυλετικό μίσος που κατάφερε να εμφυσήσει στον λαό του, ένας και μόνο άντρας.

Δεν έχω τις γνώσεις να κάνω ψυχολογικό προφίλ στον Eρτνογάν, τα συμπεράσματα τα βγάζω από ότι διαβάζω αλλά μέχρι το 2016 ο Ερντογαν είχε μέντορα στην γεωστρατηγική τον Νταβοούτογλου μέχρι που τον απέπεμψε σαν Αλή Πασάς γιατί ο Ερντογάν έχει τέτοιες "αδυναμίες" και όποιος φαίνεται πολύ λαοφιλής του κόβει τον βήχα.

Βασική θεώρηση του Νταβούτογλου στο βιβλίο του 2001, είναι ο Νεο-οθωμανισμός που επαίρεται συγκεκαλυμένα ότι οι Τούρκοι είναι μια ικανότατη και υπέρτερη φυλή έναντι των γειτόνων της και είναι αδικημένη ως προς τον ζωτικό χώρο που της έχει παραχωρηθεί από τις δυτικές δυνάμεις.
Ο Ερντογάν θεωρεί εαυτόν συνεχιστεί του Ατατούρκ και οι βλέψεις του είναι συγκρουσιακές. Το να ανοίγει μέτωπα είναι στόχος του.

Αυτά τα λίγα σχετικά με τα όσα διαβάζουμε και βλέπουμε.

Το δικο σου που να το ειχες πιστοποιησει οχι με ομαδικες βολες 10 βληματων οπως κανου ολοι οι "νεοι" αλλα με διορθωτικη βολη...δηλαδη ενδειξη βολη κατα βολη.

Που γινονταν ολα αυτα ρε παιδια ? :hmmmm:

Α,εσύ με τρολάρεις άσχημα!Όσο και να με πιέζεις δε θα σου πω πως ήδη κάποιοι χιλιάδες συμπατριώτες σου έχουν βγάλει...Κουρδική ταυτότητα.Δε σου το λέω λέμε!

:Banane0::Banane0:

Εσύ πρέπει να δεθείς και να απελαθείς τουλάχιστον στην Αλάσκα. Είσαι ζημία για το έθνος. :flipout:

Οχι ρε φιλε και να χασω αυτο το πανηγυρι?

Φαντασου πχ τον CR να καρφωνει την ελληνικη σημαια στη Βουλη της Τουρκιας...

Ηδονη...

Τα εχω δοκιμασει και κανει practice ολα του Ελληνικου στρατου την οικογενεια Μ (οπου και Μ1) την οικογενεια ΗΚ και την οικογενεια FN.

Το Μ1 ηταν καταπληκτικο οπλο (γιατην εποχη του και εκπληκτικο για την μαχη σωμα με σωμα - χρειαζεται και αυτο γιατι οι γεμιστηρες καποτε τελειωνουν.

Όχι μόνο τελειώνουν οι γεμιστήρες αλλά δεν έπρεπε να σου πιάσει κάνα δάκτυλο το κλείστρο για το είχες χάσει άμεσα.

Γιατί να μην πάρουμε εκείνο το «say hello to my little friend” που είχε ο Al Pacino στον σημαδεμένο μαζί με το grenade launcher (m16 νομίζω λέγεται); Αεροπλάνα, βαπόρια, τανκς διαβαζω και θα τσιγγουνευτούμε στα πολυβόλα;;

Re: Απάντηση: Re: Τουρκία μια κακή γείτονας......

Που γινονταν ολα αυτα ρε παιδια ? :hmmmm:

Σε επιπεδο αξιωματικων και ειδικων δυναμεων.

Για μενα επρεπε να γινεται σε ΟΛΟΥΣ τους στρατιωτες.

Όχι μόνο τελειώνουν οι γεμιστήρες αλλά δεν έπρεπε να σου πιάσει κάνα δάκτυλο το κλείστρο για το είχες χάσει άμεσα.

Ναι αλλα αυτο δειχνει και τι στιβαρη κατασκευη ηταν !
Τεσπα .... μιλαμε για οπλο το Β Παγκοσμιου Πολεμου.
Περασαν 70 χρονια απο τοτε ....

Μ1 δεν είναι αυτό που πέταγε τον κάλυκα από πάνω και έπεφτε στους πίσω και τους τσουρούφλιζε; Έπεφτε πολύ γέλιο. Β παγκοσμίου πολέμου όπλο ζύγιζε 6-7 κιλά. Εχω ρίξει με όλα τα όπλα. Το G3 την δεκαετία του 90 ήταν υποτίθεται καλό όπλο τώρα δεν ξέρω.

Α,εσύ με τρολάρεις άσχημα!Όσο και να με πιέζεις δε θα σου πω πως ήδη κάποιοι χιλιάδες συμπατριώτες σου έχουν βγάλει...Κουρδική ταυτότητα.Δε σου το λέω λέμε!

:Banane0::Banane0:

Αυτο δεν μπορω να το αποκωδικοποιησω αλλα θα την βρω την ακρη...

Μ1 δεν είναι αυτό που πέταγε τον κάλυκα από πάνω και έπεφτε στους πίσω και τους τσουρούφλιζε; Έπεφτε πολύ γέλιο. Β παγκοσμίου πολέμου όπλο ζύγιζε 6-7 κιλά.

Εγω το παιρνω και σημερα... Και ο Κλιντ Ηστγουντ μαζι μου :flipout: :a0210:

Σοβαρα τωρα....εμενα μου αρεσε. Καλυτερα απο G3 αν και το τελευταιο ηταν ασφαλως πιο προηγμενο.

Ενα Μ-16 σημερα ειναι υπεραρκετο.
Kαι χωρις grenade launcher (που εχει χαραχθει στην μνημη καποιων :flute:)

Αλλα ... δεν θα βγουν ολοι με M-16 ... γιατι ΔΕΝ υπαρχουν τοσα M-16.

Status
Not open for further replies.