Τουρκία μια κακή γείτονας......

Status
Not open for further replies.
Re: Απάντηση: Τουρκία μια κακή γείτονας......

Και γι αυτό κριτικάρουμε κάποιοι και τις απόψεις για επιθετική αντιμετώπιση από μέρους μας, γιατί ξέρουμε ποιοι είμαστε σαν χώρα, όχι γιατί είμαστε απάτριδες χίπηδες όπως επιμένετε να μας θεωρείτε ή χαρακτηρίζετε κάποιοι άλλοι... :7SFGSFG:

2 επισημάνσεις μόνο:

- κανένας -όσο τουλάχιστον αντιλήφθηκα εγώ- δεν μίλησε για επιθετική αντιμετώπιση. Όλοι μιλήσανε για άμυνα. Και ο Κοτζιάς ακόμη που έχει πολλά περισσότερα στοιχεία από εμάς, φάνηκε να τραβάει μια γραμμή.
Τέλος πάντων, και εγώ πιστεύω ότι οι Τούρκοι προκαλούνε για να τσιμπήσουμε και καλό είναι να μη τσιμπήσουμε. Το κακό όμως είναι ότι δεν φαίνεται να έχουν πια όριο στο μέχρι που θα φτάσουν και ίσως μας εξαναγκάσουν να απαντήσουμε (άρα να συμμετάσχουμε).

- Φυσικά και κανένας εδώ τουλάχιστον δεν έδωσε την εικόνα του απάτριδος "χίππυ". Αυτό είναι ξεκάθαρο.
Όχι ότι δεν θα ήταν και δικαίωμα κάποιου να σκέφτεται έτσι.
Η μόνη διαφοροποίηση που εγώ τουλάχιστον βλέπω είναι στο πόσο αισιόδοξος/απαισιόδοξος είναι κάποιος για το πως θα εξελιχθεί η κλιμάκωση. Προσωπικά είμαι απαισιόδοξος και βλέπω την συμπεριφορά της Τουρκίας να έχει αλλάξει ποιοτικά προς το χειρότερο.

Φαίνεται ότι επιτέλους αρχίζουν να καταλαβαίνουν και άλλοι τι ρόλο παίζει η Τουρκία.

Ένα ενδιαφέρον άρθρο από την Die Welt.

Εδώ: «Στο χειρότερο σημείο οι σχέσεις Ελλάδας-Τουρκίας - Η εκρηκτικότερη διένεξη της Ευρώπης»

http://www.pronews.gr/amyna-asfalei...eirotero-simeio-oi-sheseis-elladas-toyrkias-i

Απάντηση: Re: Απάντηση: Τουρκία μια κακή γείτονας......

2 επισημάνσεις μόνο:

- κανένας -όσο τουλάχιστον αντιλήφθηκα εγώ- δεν μίλησε για επιθετική αντιμετώπιση. Όλοι μιλήσανε για άμυνα. Και ο Κοτζιάς ακόμη που έχει πολλά περισσότερα στοιχεία από εμάς, φάνηκε να τραβάει μια γραμμή.
Τέλος πάντων, και εγώ πιστεύω ότι οι Τούρκοι προκαλούνε για να τσιμπήσουμε και καλό είναι να μη τσιμπήσουμε. Το κακό όμως είναι ότι δεν φαίνεται να έχουν πια όριο στο μέχρι που θα φτάσουν και ίσως μας εξαναγκάσουν να απαντήσουμε (άρα να συμμετάσχουμε).

- Φυσικά και κανένας εδώ τουλάχιστον δεν έδωσε την εικόνα του απάτριδος "χίππυ". Αυτό είναι ξεκάθαρο.
Όχι ότι δεν θα ήταν και δικαίωμα κάποιου να σκέφτεται έτσι.
Η μόνη διαφοροποίηση που εγώ τουλάχιστον βλέπω είναι στο πόσο αισιόδοξος/απαισιόδοξος είναι κάποιος για το πως θα εξελιχθεί η κλιμάκωση. Προσωπικά είμαι απαισιόδοξος και βλέπω την συμπεριφορά της Τουρκίας να έχει αλλάξει ποιοτικά προς το χειρότερο.

Καθώς οι ίδιοι άνθρωποι συνομιλούμε σε πολλά παράλληλα νήματα, ίσως σε άλλο νήμα να δεις συνομιλητές να θεωρούν πως κάποιοι από εμάς είναι π.χ. υποστηρικτές των μουσουλμάνων, τους οποίους προωθούν μάλιστα στην Ελλάδα, και άλλα τέτοια τραγελαφικά.
Γι αυτό το ξεκαθαρίζω στο παρόν νήμα που ασχολούμαστε με την απειλή του νεο-ισλαμιστή Ερντογάν προς τη χώρα μας, πως δεν είμαστε χίπηδες, πασιφιστές κλπ. είμαστε απλά ρεαλιστές.

Απάντηση: Re: Τουρκία μια κακή γείτονας......

Φαίνεται ότι επιτέλους αρχίζουν να καταλαβαίνουν και άλλοι τι ρόλο παίζει η Τουρκία.

Ένα ενδιαφέρον άρθρο από την Die Welt.

Εδώ: «Στο χειρότερο σημείο οι σχέσεις Ελλάδας-Τουρκίας - Η εκρηκτικότερη διένεξη της Ευρώπης»

http://www.pronews.gr/amyna-asfalei...eirotero-simeio-oi-sheseis-elladas-toyrkias-i

Oι γερμανοι και ολλανδοι ειναι οι παραδοσιακοτεροι φιλοι των Τουρκων τα τελευταια 70 χρονια.
Να σαι σιγουρος οτι αναζητουν πολυ περισσοτερες αφορμες για συμφιλιωση απ'οτι για διενεξη.

ΔΕΝ μπορουμε στα σοβαρα να αναμενουμε ουσιαστικη τιμωρια (της Τουρκιας) απο την Γερμανια.
Μονο λεκτικη !

Oι γερμανοι και ολλανδοι ειναι οι παραδοσιακοτεροι φιλοι των Τουρκων τα τελευταια 70 χρονια.
Να σαι σιγουρος οτι αναζητουν πολυ περισσοτερες αφορμες για συμφιλιωση απ'οτι για διενεξη.

ΔΕΝ μπορουμε στα σοβαρα να αναμενουμε ουσιαστικη τιμωρια (της Τουρκιας) απο την Γερμανια.
Μονο λεκτικη !

Καλά τα λές, τους καταδικάζουν και τους καλωσορίζουν σαν πελάτες οι Γερμανοί...
Βέβαια και οι Γάλλοι και άλλοι τα ίδια κάνουν, αλλά:

Τουρκία: Πυρά Ερντογάν κατά Γαλλίας για τη Συρία

πάμε παραδοσιακά λοιπόν, ΕΛΛΑΣ - ΓΑΛΛΙΑ - ΣΥΜΑΧΙΑ
( θα μας δανείσουν λοιπόν με τους ευνοϊκότερους όρους τις φρεγάτες που λέγαμε, ε; )

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Τουρκία μια κακή γείτονας......

Καθώς οι ίδιοι άνθρωποι συνομιλούμε σε πολλά παράλληλα νήματα, ίσως σε άλλο νήμα να δεις συνομιλητές να θεωρούν πως κάποιοι από εμάς είναι π.χ. υποστηρικτές των μουσουλμάνων, τους οποίους προωθούν μάλιστα στην Ελλάδα, και άλλα τέτοια τραγελαφικά.
Γι αυτό το ξεκαθαρίζω στο παρόν νήμα που ασχολούμαστε με την απειλή του νεο-ισλαμιστή Ερντογάν προς τη χώρα μας, πως δεν είμαστε χίπηδες, πασιφιστές κλπ. είμαστε απλά ρεαλιστές.

Δε νομίζω Ανδρέα να το λέει κανείς στα σοβαρά.

Σε φάση αντιπαλότητας μέσα στη συζήτηση κάποιοι μπορεί να χάνουν την ψυχραιμία τους και να λένε υπερβολές και πράγματα που δεν ισχύουν.
Αν το νομίζουν, είναι δικό τους το λάθος.
Προσωπικά δεν το νομίζω.

Τονίζω όμως ότι θεωρώ αποδεκτό κάποιος να θέλει και να είναι "απάτριδος χίππυ". Δεν μου πέφτει λόγος σε αυτό.

Πολύ λίγες πληροφορίες κατάφερα να βρω στο internet σχετικά με τα ελληνικής κατασκευής UAV. Από τις φωτογραφίες πάντως φαίνονται παρωχημένα και σχεδιασμός από άλλη δεκαετία.
https://www.pentapostagma.gr/2017/05/τα-πρώτα-ελληνικά-και-βελτιωμένα-μη-επ.html
pigasos-2.jpg

Σχετικά τώρα με τις επιχειρήσεις στο Afrin, για όποιον ενδιαφέρεται υπάρχει μια ανάλυση φωτογραφιών ( σημειώνω ότι αυτές οι φωτογραφίες έχουν δημοσιευτεί από Τούρκους και όχι ανεξάρτητους δημοσιογράφους) . Παρόλα αυτά έχει πολύ ενδιαφέρον να δούμε τον εξοπλισμό τους.
Βάζω ένα τμήμα του άρθρου.
Afrin6.jpg

4. Αντιαρματική τάφρος ( που προφανώς απέτυχε να σταματήσει τους Τούρκους. Πριν από λίγες βδομάδες κυκλοφόρησαν φωτογραφίες από προώθηση γεφυροφόρων αρμάτων προς την Συρία. Σε κάθε περίπτωση, κώλυμα που δεν προστατεύεται από αποτελεσματικά πυρά είναι ωσάν να μην υφίσταται.
Επίσης, ένας σχολιασμός περί των τακτικών χρήσης των αρμάτων από τους Τούρκους: Κυκλοφορούν στο διαδίκτυο απόψεις ότι οι Τούρκοι δεν εφάρμοσαν τις αρχές χρήσης των ΤΘ κλπ, γι αυτό κι έχουν απώλειες κοκ… Στην πραγματικότητα, οι Τούρκοι χρησιμοποίησαν άριστα τα ΤΘ. Οι απώλειες είναι αναπόφευκτες: αν δε θέλεις απώλειες, απλά δεν πολεμάς. Ο πόλεμος συνεπάγεται απώλειες. Οι σωστές τακτικές μπορεί να τις μειώσουν αλλά όχι να τις μηδενίσουν. Όσοι σχολιαστές αναφέρονται σε αποτυχία μαζικής χρήσης ταχυκίνητων ΤΘ σχηματισμών, προφανώς ξεχνούν το είδος επιχειρήσεων που διεξάγεται. Στο Αφρίν δεν υπάρχει οργανωμένος ισοδύναμος αντίπαλος σε οργανωμένο ΠΟΤ το οποίο θα επιχειρήσουν να ανατρέψουν τα άρματα. Ο αντίπαλος βρίσκεται διασκορπισμένος, σε μη γραμμική διάταξη, χωρίς συμπαγείς σχηματισμούς. Εδώ τα άρματα δρουν διαφορετικά: σαν μέσο υποστήριξης του ΠΖ από σχετικά ασφαλείς αποστάσεις. Οι απώλειες των Τούρκων σε άρματα ήταν σχετικά ελαφρές.

Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο έχει πολύ ενδιαφέροντα στοιχεία:
http://e-amyna.com/αφρίν-μια-ματιά-στις-τουρκικές-δυνάμε-2/

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Τουρκία μια κακή γείτονας......

Σε πιστευω, θελω να σε πιστευω, εξ αλλου μου εισαι συμπαθης και με καλο χιουμορ (οπως και ο rider) και εχεις και γατα...
Aπλα πιστευω οτι εισαι ιδιαιτερα αισιοδοξος σε καποια πραγματα που δεν εχουν καμμια αιτια αισιοδοξιας. Αντιθετα. Και οι στιγμες ειναι πολυ οριακες.

Να σημειώσω ότι υπάρχει μια στρατιωτική κινητοποίηση που έχει να παρατηρηθεί απ τα Ίμια,αλλά ελπίζω να μην ερωτηθώ ,επειδή δεν μπορώ να πω παραπάνω...
Αφορά και στρατιωτικά ,αλλά και σχετικά με στελέχωση,ενημέρωση εφέδρων κ.λ.π.
Θεωρώ ότι είναι θετικό που ανησυχούν απ αυτήν την ...περίεργη...'ησυχία'...και κάποιοι που έλεγαν ότι ησυχάσαμε με τα μεταναστευτικά ρεύματα ,τώρα κάθονται σε αναμμένα κάρβουνα.30% αύξηση δήλωσε ο Δρίτσας σήμερα.

...και κάποιοι που έλεγαν ότι ησυχάσαμε με τα μεταναστευτικά ρεύματα ,τώρα κάθονται σε αναμμένα κάρβουνα.30% αύξηση δήλωσε ο Δρίτσας σήμερα.

Aρα οι Τουρκαλαδες ετοιμαζονται !
Χρησιμοποιουν τους προσφυγες ως μπλοφα και αναχωμα ΜΑΖΙ.
Γνωριζουν οτι οι δικοι μας παραπεουν αναμεσα στον αλτρουισμο και την ετοιμοτητα.

Re: Απάντηση: Re: Τουρκία μια κακή γείτονας......

Παιρνοντας την ευκαιρια απο αυτο που εγραψε ο westsound αφενος, και επειδη μιλησαμε και για "φημες" ( το Φ16 που πηγε μεχρι Αγκυρα ) ας ρωτησω αυτο :

Εχει ακουσει κανεις αλλος την "φημη" οτι ανωτατοι αξιωματικοι ζητησαν στον Τσιπρα να δωσει τα οπλα εφεδρειας στους πολιτες, τουλαχιστον στις συνοριακες περιοχες ;
Και οτι αυτος ειναι ο μονος τροπος για να αποφευχθει το "χειροτερο" ( μην με ρωτησετε τι ειναι το χειροτερο).

Και ο Τσιπρας αρνηθηκε.

Η μονο εγω την εχω "ακουσει αυτην την φημη" ;;;

Ποιος να σου απαντησει σ'αυτο βρε Γιωργο.
Ακομα και να θελε ο Westsound ειναι σαν να πυροβολει τα ποδια του.
Θα του την πεσουν ολοι οι αλληλεγγυοι εδω μεσα (και εκει εξω).

Θα μας σκασεις ομως .... πως τα εμαθες ολα αυτα απο Γαλλια.
Εμεις που βρισκομαστε ? Ανταρκτικη ? :laugh:

..................

Δεν θελω κανενας να πυροβολησει τα ποδια του.

Απλα να πω οτι το Αιγαιο ειναι σημερα σε πορτοκαλι συναγερμο (και οχι για το οτι γινονται ασκησεις και τετοια ευτραπελα)
Και αυτο δεν ειναι "φημη" ειναι επισημο.

edit : 389 λαθροεισβολεις στην Λεσβο μεσα σε 2-3 μερες.... αλλο ενα ταγμα στο νησι.

Φαίνεται ότι επιτέλους αρχίζουν να καταλαβαίνουν και άλλοι τι ρόλο παίζει η Τουρκία...

Γιατί, δεν το ήξεραν τόσο καιρό?
Τώρα που τους κάψανε οι τρομοκρατικές ενέργειες του ISIS, τώρα θυμήθηκαν τι μπαμπούλας είναι η Τουρκία?
Όπλα τους πουλάνε όμως ακόμα, δηλώσεις κάνουνε μόνο.

Θυμάστε τον Κιλιτσντάρογλου τον αρχηγό της αντιπολίτευσης στην Τουρκία που έλεγε "το 2019 θα πάρω 18 ελληνικά νησιά"?

Έδωσε ομιλία στην Σμύρνη την οποία και μετέδωσε live από το Facebook.

Ξέχασαν ανοιχτά τα face effects! :flipout:

https://twitter.com/dokuz8_en/status/979795222627528704?s=21

Υπαρχει κινητοποιηση γιατι υπαρχουν ασκησεις στο Αιγαιο...

Όχι βέβαια....μιλάω για συγκεκριμένες κινητοποιήσεις,που ποτέ δεν έλαβαν χώρα,ούτε με την μεγαλύτερη διακλαδική άσκηση..
Όμως να πω ότι δεν φοβάμαι τόσο το θερμό το καλοκαίρι,όσο το μεταναστευτικό..
Και δοθείσης της ευκαιρίας,να πω ότι συζητώντας με κάποιους συμπατριώτες μου Μουσουλμάνους,που έχουν λάβει αρκετές φορές έστω και λεκτικά αποστάσεις από παραβιάσεις,κρίσεις κ.λ.π,μου είπαν ότι οι διαμένοντες στα Παράλια απέναντι σχεδόν είναι αντίθετοι,αλλά είναι αριθμητικά δραματικά λιγότεροι απ τους της ενδοχώρας,αυτούς που έγιναν μάζα...suru (κοπάδι,απ´την ομώνυμη ταινία των 80'ς).
Εννοώ αυτούς τους μαχαλάδες που 'βόσκουν' μεταξύ τσαγιού και Ιμάμη,με ανώτερες πνευματικές αναζητήσεις τας ...γραφάς...
Επειδή το έχω ξαναγράψει έχω έρθει προσωπικά σε επαφή με πολύ 'πνευματικά' άτομα ,προσανατολισμένα στην Δύση..
Πραγματικά όμως η Τουρκία αυτές τις Ιστορικές στιγμές καθοδηγείται απ το άστρο του Ερντογάν...
Ακόμα και εδώ όταν μιλούν γι αυτόν ,δεν κρύβουν τον θαυμασμό τους...

Τα ιδια παντελη μου.
Σαν ντεζαβου του 76, του 87, του 96.
(Για οσους φυσικα θυμουνται)
Οι κακοι τουρκοι απο τη μια,
και οι κακες κυβερνησεις απο την αλλη.
Στη μεση ο λαος με τις προσδοκιες του, να εχουν διαψευσθει,
και τις εκλογες να πλησιαζουν.
Χιλιοπαιγμενο σεναριο, και το σικουελ (ή remake?) ειναι το ιδιο κακο.

Ρε westsound, ρε παιδια τι να λεμε τωρα ;

Ο κοσμος το χει τουμπανο και καποιοι εδω κρυφο καμαρι.

Αρθρα, βιντεο, απο Αμερικη, Ιταλια, Γαλλια Ιραηλ !!!

Turkey Instigating War With Greece

Επι αυτου βρηκα μια πολυ καλη αναλυση πανω σε ενα βιντεο αφοροντας την επικειμενη επιθεση της Τουρκιας στην Ελλαδα, ενος τυπου (μαλλον Ιρλανδου) σε ενα chat απο τα λεγομενα του σοφου Εβραιου καθηγητη του ( ιστοριας σκεψης και πολιτισμου υποθετω) και μου θυμησε καποια δικα μου. Το παραθετω ως εχει και συγνωμη που ειναι στα αγγλικα.
Αλλα ειναι μεσα 100%

This video once again depicts the effect of the expansionist and aggressive intentions of the Sultan Erdogan of the newly resurrected Ottoman Empire. My wise Israeli professor who taught me the unsavory history of the Ottoman Empire, WWI and WWII histories used to instruct us the fact that nations are like organisms and old habits die hard. Dr. Solomon as we called him used to say that the history of the Ottoman Empire just like Germany is based on expansion and aggression. This mentality is engrained in the people. When the "right leader" comes resurrects these feelings that lie dormant in peoples' brains! It seems that Sultan Erdogan is doing precisely that with the Turkish people! In past comments I indicated the facts:

1. The Sultan of the Ottoman Empire wants to resurrect that empire and reclaim "territories" that belong to the empire. The Sultan is becoming more aggressive and is demonstrating his military might against the freedom loving people the Kurds of Syria. He also has bold designs against Greece and Cyprus. Now that the Republic of Cyprus discovered energy resources is making the Sultan dream that he one way or the other will get these resources if the world appeases the Sultan just the West did appease Hitler in 1938 in the infamous Munich Conference!

2. Sultan Erdogan is transforming Turkey into a Sunny Islamic State and wants to resurrect the Islamic Caliphate.

3. The relations between the US, UK, and Israel will deteriorate with the Ottoman Empire. Bible prophecy supports this fact. This prophecy is the infamous Psalm 83 Alliance that the Ottoman Empire is going to be a vital member of that alliance.

4. Sultan Erdogan is transforming Turkey into a dominant military power. It is the strongest military nation in the Islamic world. Another worrisome fact is that Sultan Erdogan is very friendly with the Islamic Republic of Pakistan that is also a nuclear power. Pakistan and the Ottoman Empire have a very robust military relationship and cooperation. Let's not forget that recently the US President Trump suspended aid to Pakistan based on the fact that Pakistan does support Islamic terrorism. The US should have taken this step a long time ago! Even the Ottoman and the Pakistani flags have striking similarities.

5. The great wartime Prime Minister of the UK Winston Churchill proclaimed the fact that farther back we look into history it enables us to see farther ahead! The history of the Ottoman Empire is based on aggression and conquest! What makes Ottoman aggression even more dangerous is the refusal of the current Ottoman leadership to acknowledge the fact that they committed the first genocide against God and humanity and that is the Armenian-Pontus Genocide. That fact by itself is VERY WORRISOME!

Status
Not open for further replies.