Δυστυχώς για σένα και τους ομοίους σου υπάρχουν πολλές μαρτυρίες απο τρίτες, ανεξάρτητες και ουδέτερες πηγές που επιβεβαιώνουν το ποιός έβαλε τη φωτιά στη Σμύρνη.
https://www.ptisidiastima.com/extro...trordinary-evidence-a-message-to-r-t-erdogan/
Σοβαρά, είμαστε μια Τουρκία απο την ανάποδη; Δηλαδή κατέχουμε επί 44 χρόνια το έδαφος ξένου κράτους; Απειλούμε καποια γειτονική χώρα με πόλεμο; έχουμε εισβάλει σε 3 διαφορετικές γείτονες χώρες τα τελευταία χρόνια; Βάζουμε στη φυλακή ανθρώπους χωρίς να τους απαγγείλουμε κατηγορίες; Που τα είδες αυτά στην Ελλάδα;
Σαν τον συνωστισμό στην προβλήτα της Σμύρνης...έχεις δίκιο Πάνο. Όταν κάποιοι προσπαθούν να εξηγήσουν σε ηλίθιες ανιστόρητες τι παπαριές έχουν γράψει, κάτι κομπλεξάρες ανθέλληνες πέφτουν να τους φάνε.
Τέλος πάντων, καθώς είμαστε μολις τρίτη γενιά και είναι νωπές οι μνήμες και όπως διάβασα βρισκόντουσαν εκεί συγγενείς μελών του φορούμ που εκτιμώ ιδιαιτέρως, δε θα συνεχίσω την κουβεντα (διάβασα αφού απάντησα τις λοιπές απαντήσεις). Όμως επειδή διάβασα για εθνομηδενιστές, επιτρέψτε μου εσείς που τα λέτε αυτά, να θαυμάζω τον Παρθενώνα, τα γραπτά των Αρχαίων, να συγκλονίζομαι με τον Καβαφη, αλλά να μη μου σηκώνεται η τρίχα όταν περνάνε τα άρματα στις παρελάσεις. Ούτε να ανατριχιάζω με τον Παλαιών Πατρών Γερμανό να σηκώνει το λάβαρο. Ούτε να θεωρώ πως είμαστε ο καλύτερος λαός του κόσμου και όλοι οι άλλοι είναι κακοί. Έχω νιώσει εθνικά υπερήφανος μια φορά. Στη 13η σεζόν του top gear, όλες οι Αγγλικές μηχανές όδευαν προς το Μπακιγχαμ. Triumph, tvr, Land Rover, norton, lotus, mg. Μπροστά ήταν μια Jaguar e type με τους παρουσιαστές και τον Clarkson όρθιο να κρατάει την Αγγλική σημαία. Ήταν για άλλο έθνος, αλλά I got the feeling.
Όποιος θέλει να καταλάβει πως είναι άσχημο και καταστροφικό να διδάσκεται η ιστορία μονόπλευρα και ψευδώς, το καταλαβαίνει.
Όποιος δεν θέλει, βάζει λόγια στο στόμα και ερμηνεύει τα γραπτά των άλλων κατά πώς τον βολεύει να στηρίξει τη μονόπλευρη θεώρησή του.
Είναι καταγεγραμμένη ιστορία τα βάσανα των Ελλήνων, οι διωγμοί και η καταστροφή και η γενοκτονία που υπέστησαν, που δεν είναι δυνατόν να αμφισβητηθεί από κανέναν.
Γιατί όμως επιτίθεστε και κατηγορείτε όποιον επισημαίνει την μονόπλευρη εκδοχή της ιστορίας που μάθαμε;
Λες και θα ακυρωθούν ή θα ισοφαριστούν τα πάθη που πέρασαν οι Μικρασιάτες, αν έχουμε σφαιρική γνώση των γεγονότων;
Όποιος δεν μισεί φανατικά τους απογόνους των "απέναντι", συμπονά λιγότερο τους ομοεθνείς του;
Αν είχαν εξηγηθεί οι ευθύνες του κάθε λαού και εξιστορηθει σε όλους όπως έγιναν τα πράγματα, θα ήταν χειρότερο ή καλύτερο το μέλλον;
Έστω ότι οι απέναντι είναι πράγματι ακόμη οι αγρίκοι βάρβαροι, πρέπει να γίνουμε και μεις τέτοιοι για να τους αντιμετωπίσουμε, ή θα είμαστε πολλές φορές καλύτεροι και "ανώτεροι" τους αν συλλογικά αποτελέσουμε έναν πιο μορφωμένο και ενημερωμένο λαό;
Σ'αυτή τη περίπτωση βέβαια, θα είναι πιο δύσκολο να εξυπηρετήσουμε τις σκοπιμότητες όσων μας κυβερνούν, αλλά μικρό το κακό...
Και πως το είχε πει ο ποιητής;...
"Ξέσκισε η πόρνη η ιστορία αρχαία οράματα
τώρα για σέρβις μας ξαποστέλνει και για χαμόμηλο
την παρθενιά της επανορθώσαμε σφιχτά με ράμματα
την κουβαλήσαμε και μας κουβάλησε στον ανεμόμυλο"
Στην ιστορία που μαθαίνουμε στο σχολείο οι Έλληνες είχαν πάντα δίκιο, ήταν ευγενικοί, ανθρωπιστές, δεν πείραξαν ποτέ αμάχους, δεν έκανα ποτέ επεκτατικούς πολέμους αλλά μόνο αμυντικούς και πήγαιναν πάντα με το σταυρό στο ένα χέρι και τη χάρτα των ανθρωπίνων δικαιωμάτων του ΟΗΕ στο άλλο, πριν καν εφευρεθεί η χάρτα.
...
...
.
...
Δεν θέλει και πολύ σκέψη να καταλάβεις ότι δύσκολο να είναι έτσι. Σε 3.000 χρόνια ιστορίας όλο και κάποιο έγκλημα θα έκαναν.
...
@chrisssb
Καποδίστριας, Κολοκοτρώνης, φωτιά και τσεκούρι, Μέγας Αλέξανδρος-Θήβα. Όλα αυτά αφορούν ενδο-ελληνικές διαφορές.
Γράφουν τα σχολικά βιβλία για σφαγές Τούρκων από Έλληνες; Εγώ δεν θυμάμαι να έμαθα κάτι τέτοιο στο σχολείο. Υπάρχουν σχετικά αποσπάσματα στα ελληνικά σχολικά βιβλία; Ή μήπως υπάρχουν στα τουρκικά σχολικά βιβλία αποσπάσματα για σφαγές Ελλήνων από Τούρκους;
@chrisssb
Καποδίστριας, Κολοκοτρώνης, φωτιά και τσεκούρι, Μέγας Αλέξανδρος-Θήβα. Όλα αυτά αφορούν ενδο-ελληνικές διαφορές.
Γράφουν τα σχολικά βιβλία για σφαγές Τούρκων από Έλληνες; Εγώ δεν θυμάμαι να έμαθα κάτι τέτοιο στο σχολείο. Υπάρχουν σχετικά αποσπάσματα στα ελληνικά σχολικά βιβλία; Ή μήπως υπάρχουν στα τουρκικά σχολικά βιβλία αποσπάσματα για σφαγές Ελλήνων από Τούρκους;
...
Δεν θέλει και πολύ σκέψη να καταλάβεις ότι δύσκολο να είναι έτσι. Σε 3.000 χρόνια ιστορίας όλο και κάποιο έγκλημα θα έκαναν.
....
Είμαι σίγουρος Λάκη, αν τους κρατούσαμε μούτρα θα τους κακοφαινότανε και θα φεύγανε.
We use essential cookies to make this site work, and optional cookies to enhance your experience.