Τουρκία μια κακή γείτονας......

Status
Not open for further replies.
Τώρα μου θύμησες μια ιστορία από το δημοτικό που μας έλεγε ο δάσκαλος ότι οι Έλληνες δεν έκαναν ποτέ επεκτατικούς πολέμους. Και ο Μέγας Αλέξανδρος στην Ινδία τι ήτανε ρωτάω; Αυτό ήταν εκπολιτιστικός πόλεμος μου απαντάει.

....

Τι πόλεμος ήτανε?

Ξεκίνησε σαν απελευθερωτικός (για την απελευθέρωση από τους Πέρσες των Ελληνικών πόλεων της Μ. Ασίας) και συνέχισε σαν εκδικητικός για την καταστροφή της Ελλάδας (της Μακεδονίας περιλαμβανομένης) από τους Πέρσες. Με αυτή την μορφή τερματίστηκε με την πυρπόληση της Περσέπολης (μετά από παρότρυνση Αθηναίας εταίρας).

Κατόπιν συνέχισε καθαρά με εγωιστικά κριτήρια του ίδιου του Αλέξανδρου που ήθελε να ξεπεράσει τον Ηρακλή (υποτίθεται και προγόνου του από την πλευρά της μητέρας του).

Ο Ηρακλής είχε φτάσει μέχρι την Ινδία (όπως και ο Διόνυσος).

Για αυτό και αρνήθηκε ο στρατός του να συνεχίσει (δεν νομίζω να υπάρχει άλλο παράδειγμα στην ιστορία).

Πάντως παρόλα τα ταπεινά κίνητρα των 2 τελευταίων φάσεων της εκστρατείας του, είχε και εκπολιτιστικό χαρακτήρα όπως μαρτυρεί η συνοδεία του που περιλάμβανε λόγιους και καλλιτέχνες.

Για αυτό ακόμη και σήμερα εκεί στην Ασία υπάρχουν λαοί που υπηρηφανεύονται για τον Ισκαντέρ.

Αλλά όλα αυτά είναι γνωστά.

Παρατήρησες όμως ότι έπρεπε να φτάσεις 2000 χρόνια πριν για να βρεις έναν (1) κατακτητικό πόλεμο????

Και το συγκρίνεις αυτό με τη στάση των Τούρκων που σήμερα είναι μέσα στη Κύπρο, τη Συρία και το Ιράκ και απειλεί να μας πάρει νησιά????

Βρίσκεις λογική αυτή τη συγκριση???

Μάλλον για να την αναφέρεις....

Την Οθωμανική Αυτοκρατορία, όμως όσο ακριβώς είναι η Ισπανία ο "κληρονόμος" των Αζτέκων, Ίνκας (και Βουλγαροκτόνων).
Εγώ δε θεωρώ σε καμμία περίπτωση την οθωμανική αυτοκρατορία ως συνέχεια του Βυζαντίου. Δε θεωρώ και την Ελλάδα όμως κληρονόμο της Βυζαντινής αυτοκρατορίας, της αρχαίας Ελλάδας, της αρχαίας Μακεδονίας, της αρχαίας Σπάρτης και γενικά ότι φοβερού και τρομερού έχει βα επιδείξει η γεωγραφική μας περιοχή.

Δεν νομίζω ότι αντέχει σε σύγκριση το τι έχουν κάνει οι Τούρκοι και τι οι Έλληνες. Ειπώθηκε πιο πριν ότι οι απέναντι έχουν κάνει γενοκτονίες, οπότε no contest που λένε και οι εγγλέζοι. Δεν αποτελεί βεβαίως κολυμβήθρα του Σιλωάμ αυτό επ' ουδενί για καμία βιαιοπραγία της από δω πλευράς.

Σχετικά με το Χαλιφάτο-Σουλτανάτο τι ήτανε, από τις 29 Μαϊου του 1453 και εντεύθεν έγινε αυτοκρατορία, πιο πριν δεν είχε γλυκό αφού έπρεπε να κατέχει ένα κέντρο πολιτισμού. Κι εδώ όμως ένα σημείο περί της υπόστασής του. Αν επρόκειτο για κατακτητή ή όχι. Υπό μια έννοια όλες οι αυτοκρατορίες είναι κατακτητές. Και δεν μιλάμε για 3-4 χρόνια, αλλά για 3-4 αιώνες.

Ερωτήματα:
Τα δύο μέρη κατά τη διάρκεια υπογραφής συνθηκών, αναγνωρίζουν την υπόσταση του άλλου ή όχι;
Και επίσης, ποιον θεωρείτε κληρονόμο της Βυζαντινής αυτοκρατορίας μετά την πτώση της Πόλης; Την Οθωμανική αυτοκρατορία, κανέναν, κάποιον άλλον;

Υ.Γ. ο ξεσηκωμός των Ελλήνων φυσικά και ήταν δίκαιος. Δεν είναι δυνατόν να το συζητάμε αυτό. Ολόκληρο κίνημα ρομαντισμού συγκίνησε.

:a0210:

Κληρονόμο της βυζαντινής αυτοκρατορίας??? Μάλλον εμάς (περισσότερο) αλλά και τους Σλάβους της περιοχής.
Αυτούς δηλαδή που την θυμούνται με θετική μνήμη και μετείχανε σε αυτή.

Σίγουρα όχι τους Τούρκους.

Την καταστρέψανε και την καταλάβανε. Αυτό δεν είναι κληρονομιά.

Όσο κατείχανε οι Βάνδαλοι τη Ρώμη δεν ήταν και κληρονόμοι της.

Ευτυχώς βέβαια αυτοί εκλείψανε γρήγορα.

Εγώ πάλι "απαίτώ" ξεκάθαρη διδαχή της Ιστορίας για λιγότερο διεθνιστικούς και αλτρουιστικούς λόγους.
Λυπάμαι για 5 λεπτά όταν το σκέφτομαι και τους Τούρκους & Βουλγάρους και λοιπούς που έχουν σφαγιαστεί, για τους Έλληνες πονάω όσο ζω, λόγω του ότι όσο κοσμοπολίτης και να είμαι, αυτός είναι ο λαός μου και η καταγωγή μου.
Αλλά το να μας πιπιλάνε το μυαλό από τότε που γεννηθήκαμε με το πόσο αχρείοι είναι οι Τούρκοι, πόσο μας έχουν βλάψει και γι αυτό τους μισούμε και θα είμαστε έτοιμοι ανά πάσα στιγμή να τους πολεμήσουμε, και να τελιώνει εκεί το ζήτημα κι αν κάποιος θέτει κι άλλα ερωτήματα να τον απαξιώνουν ως εθνομηδενιστή που θέλει να ξεπλύνει τους εχθρούς του Έθνους, αυτό είναι από μόνο του έγκλημα!
Είναι έγκλημα γιατί ψεύδονται όταν με διδάσκουν πως επειδή κάποιος γεννήθηκε Τούρκος είναι θανάσιμος εχθρός μου. Και ΔΕΝ με διδάσκουν πως ενώ ο λαός κι ο στρατός μιας νεοσύστατης Δημοκρατίας αγωνιζόταν να ελευθερώσει τα εδάφη και τους σκλαβωμένους πληθυσμούς, πίσω στα πάτρια εδάφη κάποιοι που θέλαν να ανατρέψουν το πολίτευμα και να πάρουν την εξουσία, αποφάσισαν πως θα θυσίαζαν όλο το στρατό και τον ελληνικό πληθυσμό της Μικράς Ασίας προκειμένουν να περτύχουν το σκοπό τους.
Μου λένε ψέματα για το ποιος ήταν πραγματικά ο εχθρός μου για να αποκρύψουν την προδοσία.
Και οι απόγονοι & συγγενείς & γείτονες των εκπατρισμένων μικρασιατών που γλύτωσαν τη γενοκτονία, μισούν τους Τούρκους που εγκλημάτισαν γιατί είναι πιο συμβατό με τα πολιτικά τους πιστεύω και την πλύση εγκεφάλου που έχουν δεχτεί από παιδιά, παρά να αναγνωρίσουν και να ζητήσουν ιστορικές ευθύνες από τους εγκληματίες Έλληνες συμπατριώτες μας που διέπραξαν ΠΡΟΔΟΣΙΑ και είναι οι ηθικοί αυτουργοί της γενοκτονίας.
Συνεχίστε λοιπόν να διαιωνίζετε τη συγκάλυψη και να γαλουχείτε γενιές με την ψεύτικη ιστορία και όποιον παρεκλίνει ελάχιστα να τον απαξιώνετε, ώστε επό εκείνα τα γεγονότα και ύστερα να έχουμε συνεχόμενη συρίκνωση του Ελληνισμού μέχρις αφάνισής του, αλλά μέχρι τότε εσείς θα είστε οι εθνικόφρονες πατριώτες και όσοι αντιλέγουμε οι εθνομηδενιστές...

Re: Απάντηση: Τουρκία μια κακή γείτονας......

Εγώ πάλι "απαίτώ" ξεκάθαρη διδαχή της Ιστορίας για λιγότερο διεθνιστικούς και αλτρουιστικούς λόγους.
Λυπάμαι για 5 λεπτά όταν το σκέφτομαι και τους Τούρκους & Βουλγάρους και λοιπούς που έχουν σφαγιαστεί, για τους Έλληνες πονάω όσο ζω, λόγω του ότι όσο κοσμοπολίτης και να είμαι, αυτός είναι ο λαός μου και η καταγωγή μου.
Αλλά το να μας πιπιλάνε το μυαλό από τότε που γεννηθήκαμε με το πόσο αχρείοι είναι οι Τούρκοι, πόσο μας έχουν βλάψει και γι αυτό τους μισούμε και θα είμαστε έτοιμοι ανά πάσα στιγμή να τους πολεμήσουμε, και να τελιώνει εκεί το ζήτημα κι αν κάποιος θέτει κι άλλα ερωτήματα να τον απαξιώνουν ως εθνομηδενιστή που θέλει να ξεπλύνει τους εχθρούς του Έθνους, αυτό είναι από μόνο του έγκλημα!
Είναι έγκλημα γιατί ψεύδονται όταν με διδάσκουν πως επειδή κάποιος γεννήθηκε Τούρκος είναι θανάσιμος εχθρός μου. Και ΔΕΝ με διδάσκουν πως ενώ ο λαός κι ο στρατός μιας νεοσύστατης Δημοκρατίας αγωνιζόταν να ελευθερώσει τα εδάφη και τους σκλαβωμένους πληθυσμούς, πίσω στα πάτρια εδάφη κάποιοι που θέλαν να ανατρέψουν το πολίτευμα και να πάρουν την εξουσία, αποφάσισαν πως θα θυσίαζαν όλο το στρατό και τον ελληνικό πληθυσμό της Μικράς Ασίας προκειμένουν να περτύχουν το σκοπό τους.
Μου λένε ψέματα για το ποιος ήταν πραγματικά ο εχθρός μου για να αποκρύψουν την προδοσία.
Και οι απόγονοι & συγγενείς & γείτονες των εκπατρισμένων μικρασιατών που γλύτωσαν τη γενοκτονία, μισούν τους Τούρκους που εγκλημάτισαν γιατί είναι πιο συμβατό με τα πολιτικά τους πιστεύω και την πλύση εγκεφάλου που έχουν δεχτεί από παιδιά, παρά να αναγνωρίσουν και να ζητήσουν ιστορικές ευθύνες από τους εγκληματίες Έλληνες συμπατριώτες μας που διέπραξαν ΠΡΟΔΟΣΙΑ και είναι οι ηθικοί αυτουργοί της γενοκτονίας.
Συνεχίστε λοιπόν να διαιωνίζετε τη συγκάλυψη και να γαλουχείτε γενιές με την ψεύτικη ιστορία και όποιον παρεκλίνει ελάχιστα να τον απαξιώνετε, ώστε επό εκείνα τα γεγονότα και ύστερα να έχουμε συνεχόμενη συρίκνωση του Ελληνισμού μέχρις αφάνισής του, αλλά μέχρι τότε εσείς θα είστε οι εθνικόφρονες πατριώτες και όσοι αντιλέγουμε οι εθνομηδενιστές...

Είναι να σε πνίγει το δίκιο, χωρίς να μπορείς να κάνεις τίποτα.

Μάλιστα.

Αυτά για την ιστορία. Το παρελθόν δηλαδή.

Για το σήμερα?

Που οι Τούρκοι ετοιμάζονται να ψηφίσουν μεταξύ εθνικιστή μουσουλμανου που διεκδικεί 18 νησιά και λαϊκών εθνικιστών που διεκδικούν 70 νησιά?

Ποιός φταίει?

Με ποιόν να θυμώνουμε?

Με τους Γάλλους? Τους Μεξικάνους? τους Νεπαλέζους? Εμάς τους Έλληνες?

Γιατί η αντιπάθεια που κάποια στιγμή γίνεται και μίσος ακόμη, ξεκινάει από την αίσθηση αδικίας και θυμού.

Λοιπόν?

Για πες Ανδρέα εσύ που τα έχεις σκεφτεί τόσο σωστά...

Είναι να σε πνίγει το δίκιο, χωρίς να μπορείς να κάνεις τίποτα.

Γιατί?

Έχει μείνει κρυφός ο ρόλος που έπαιξε ο καθένας την εποχή εκείνη?

Δεν καταδικάστηκαν ιστορικά αυτοί που έπρεπε?

Αν και μερικοί την βγάλανε φτηνά είναι η αλήθεια...

Εκτός και αν εννοεί αυτό ο Ανδρέας, οπότε πάσο...

rizospastis-12-7-1935-5a.jpg

Αν και όχι όλοι τους.

Είμαι σίγουρος ότι αυτούς εννοεί ο Ανδρέας αφού ο ίδιος μίλησε για :

Ε.... Και ΔΕΝ με διδάσκουν πως ενώ ο λαός κι ο στρατός μιας νεοσύστατης Δημοκρατίας αγωνιζόταν να ελευθερώσει τα εδάφη και τους σκλαβωμένους πληθυσμούς, πίσω στα πάτρια εδάφη κάποιοι που θέλαν να ανατρέψουν το πολίτευμα και να πάρουν την εξουσία, αποφάσισαν πως θα θυσίαζαν όλο το στρατό και τον ελληνικό πληθυσμό της Μικράς Ασίας προκειμένουν να περτύχουν το σκοπό τους.
Μου λένε ψέματα για το ποιος ήταν πραγματικά ο εχθρός μου για να αποκρύψουν την προδοσία....

Και όχι για ιμπεριαλιστικό πόλεμο.

Του βγάζω το καπέλο!

Τους Βασιλιάδες που παίξανε το γνωστό ρόλο τους ξεφορτωθήκαμε, οπότε τι μένει?

Απάντηση: Re: Τουρκία μια κακή γείτονας......

Μάλιστα.

Αυτά για την ιστορία. Το παρελθόν δηλαδή.

Για το σήμερα?

Που οι Τούρκοι ετοιμάζονται να ψηφίσουν μεταξύ εθνικιστή μουσουλμανου που διεκδικεί 18 νησιά και λαϊκών εθνικιστών που διεκδικούν 70 νησιά?

Ποιός φταίει?

Με ποιόν να θυμώνουμε?

Με τους Γάλλους? Τους Μεξικάνους? τους Νεπαλέζους? Εμάς τους Έλληνες?

Γιατί η αντιπάθεια που κάποια στιγμή γίνεται και μίσος ακόμη, ξεκινάει από την αίσθηση αδικίας και θυμού.

Λοιπόν?

Για πες Ανδρέα εσύ που τα έχεις σκεφτεί τόσο σωστά...

Μόνο εγώ το σκέφτομαι σωστά;
Το θέμα της συζήτησής μας είναι πως η ψεύτικη εκδοχή της ιστορίας διδάσκεται κι από τις δύο πλευρές, όπως βολεύει την εξουσία της κάθε πλευράς, για να κρατάει τα πρόβατα από κάτω έτοιμα να δαγκώσουν το μαχαίρι και να ριχτούν στα απέναντι πρόβατα, τον τσοπάνο και το χασάπη όμως να μη τους κακολογούν ποτέ.
Αν εμείς ο καθένας προσωπικά θα βρεθούμε ανάμεσα στα δύο κοπάδια που θα σφάζονται, και τι θα πράξουμε ΑΝ συμβεί αυτό είναι άλλο ζήτημα...
Αλλά δεν ξέρεις ποιος φταίει και με ποιον να θυμώσεις, για την κατάντια της χώρας που έφερε αυτή την κατάσταση;
Θύμωσε με "τον κακό Τούρκο" τότε, να ξεθυμάνεις...

Συνέχισε το μισελληνικό σου έργο και λόγο, είναι το μόνο που κατέχεις καλά. Δεν αντιλέγεις, απλά, τρολάρεις...είναι δύο διαφορετικά πράγματα ξέρεις. Επίσης, όλα αυτά τα ψεύδη και τις ανακρίβειες που επικαλείσαι, τις έχει βγάλει απλά από το κεφάλι σου. Λες και εμείς δεν πήγαμε σχολείο και διαβάζουμε εσένα για να θυμηθούμε τι μάθαμε και τι δεν μάθαμε. Με τους Τούρκους δεν έχω τίποτα, με την πολιτική τους σε στρατιωτικό επίπεδο, έχω πολλά. Όπως έχω πολλά και με κάτι λεγόμενα σαν και τα δικά σου τίγκα στις ψευτιές και το δηλητήριο. Πάντως, μην ανησυχείς, δημοκρατία έχουμε (τσουπ, να 'τη και η δημοκρατία...), μπορείς να αυτοαποκαλείσαι όπως θέλεις. Έτσι και αλλιώς, όσοι καταραμένοι πέθαναν γι' αυτή τη ρημάδα τη χώρα, σίγουρα, δεν πέθαναν για την πάρτη σου...

Το θέμα της συζήτησής μας είναι πως η ψεύτικη εκδοχή της ιστορίας διδάσκεται κι από τις δύο πλευρές, όπως βολεύει την εξουσία της κάθε πλευράς, για να κρατάει τα πρόβατα από κάτω έτοιμα να δαγκώσουν το μαχαίρι και να ριχτούν στα απέναντι πρόβατα, τον τσοπάνο και το χασάπη όμως να μη τους κακολογούν ποτέ.
Αν εμείς ο καθένας προσωπικά θα βρεθούμε ανάμεσα στα δύο κοπάδια που θα σφάζονται, και τι θα πράξουμε ΑΝ συμβεί αυτό είναι άλλο ζήτημα...
Αλλά δεν ξέρεις ποιος φταίει και με ποιον να θυμώσεις, για την κατάντια της χώρας που έφερε αυτή την κατάσταση;

Ό,τι πεις παντογνώστη τσοπάνε μου...

Γιατί?

Αν και όχι όλοι τους.

Eιρωνικά έγραψα είναι να σε πνίγει το δίκιο. Στο χωριό μου όλοι ξέρουν το ατιμωτικό ξύλο που έφαγε ο προπάππος μου γιατί έδωσε σούπα από χοιρινό σε ένα Τούρκο και μετά τον πήγαν στον κατή. Δεν παίζεις με την θρησκεία του άλλου. 5 γρόσια έδωσαν τα αδέρφια του να τον βγάλουν από την φυλακή. Όλοι έχουμε λερωμένη την φωλιά μας.

Απάντηση: Re: Απάντηση: Τουρκία μια κακή γείτονας......

Γιατί?

Αν και όχι όλοι τους.

Μην ανεβάζεις τέτοια πράγματα βρε Χρήστο...κανά μαλόξ πρώτα και μετά.

Re: Απάντηση: Re: Τουρκία μια κακή γείτονας......

Ανδρέα και σου μιλώ ειλικρινά.

Όλοι γνωρίζουμε ότι κάθε λαός στρογγυλεύει την ιστορία του.

Όλοι γνωρίζουμε τα πραγματικά ιστορικά γεγονότα πια.

Επίσης κανένας δεν με δίδαξε να μισώ κάποιον μόνο και μόνο επειδή γεννήθηκε Τούρκος.
Για το Θεό δηλαδή.

Η όλη μου αντιπάθεια για αυτό το λαό, δεν προήρθε από αυτά που έκανε στο παρελθόν.
Για αυτό και δεν έχω αντιπάθεια για κανένα λαό από αυτούς που πληγώσανε την πατρίδα μου.

Η ιστορία είναι ιστορία και πάει και πέρασε.

Η αντιπάθειά μου για αυτό τον λαό είναι ότι συνεχίζει σε τεράστιο βαθμό να έχει την ίδια νοοτροπία και σήμερα.

Σήμερα.

Αυτή τη στιγμή που παίζονται εκλογές εκεί, αντίπαλα είναι 2 στρατόπεδα (πολιτικά)
Ο Ερντογάν με τους γκρίζους λύκους από τη μία και ένας συνασπισμός από όλους τους άλλους από την άλλη με αρχηγό τον εκπρόσωπο του Κεμαλικού κόμματος που δήλωσε πως αν νικήσει θα πάρει 78 νησιά από την Ελλάδα.

Όλοι αυτοί τα λένε αυτά γιατί θέλει να τα ακούει ο λαός τους.
Όπως σε εμάς άρεσε να ακούμε το "λεφτά υπάρχουν", "θα σκίσω τα μνημόνια".

Ε εκεί αρέσκονται να μιλάνε για το πώς θα χτυπησουν την πατρίδα μου.

Αυτό και μόνο φτάνει για να τους απεχθάνομαι.

Συγνώμη που δεν είμαι αρκετά ρομαντικός να πω "σφάξε με αγά μου να αγιάσω".

Με πλήρη ειλικρίνεια αυτά.

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Τουρκία μια κακή γείτονας......

Μην ανεβάζεις τέτοια πράγματα βρε Χρήστο...κανά μαλόξ πρώτα και μετά.

Είμαι επιβαρυμένος εγώ ων και βισιγότθος....

Δεν έχω αρκετό τακτ. :D

Το μίσος όλων αυτών προς την χώρα και την ιστορία της, δεν εκπορεύεται από καμμιά ανάγκη για δικαιοσύνη και αλήθεια. Έτσι και αλλιώς, όλο τις ίδιες καραμέλες πιπιλάνε. Είναι ένα κατάλοιπο για την κακούργα ελληνική κενωνία που με αδίκησε τόσο κατάφωρα. Είναι ο εύκολος τρόπος να βαράω το σαμάρι για να πονάει ο γάιδαρος. Είναι ανακλαστική αντίδραση ξινίλας σε ό,τι δεν αντιλαμβάνομαι και συμμετέχω, αλλά, και δεν αντέχω άλλους να το κάνουν. Είναι το ψωμοτύρι μου μπροστά σε όποια εθνική επιτυχία ή υπερηφάνια. Γενικά, ό,τι περιέχει την λέξη εθνικό είναι αιτία αναγούλας.

Δυστυχώς για σένα και τους ομοίους σου υπάρχουν πολλές μαρτυρίες απο τρίτες, ανεξάρτητες και ουδέτερες πηγές που επιβεβαιώνουν το ποιός έβαλε τη φωτιά στη Σμύρνη.

https://www.ptisidiastima.com/extro...trordinary-evidence-a-message-to-r-t-erdogan/

Σοβαρά, είμαστε μια Τουρκία απο την ανάποδη; Δηλαδή κατέχουμε επί 44 χρόνια το έδαφος ξένου κράτους; Απειλούμε καποια γειτονική χώρα με πόλεμο; έχουμε εισβάλει σε 3 διαφορετικές γείτονες χώρες τα τελευταία χρόνια; Βάζουμε στη φυλακή ανθρώπους χωρίς να τους απαγγείλουμε κατηγορίες; Που τα είδες αυτά στην Ελλάδα;
Σε αυτα που λες οχι, δεν τα κανουμε. Οχι ομως γιατι ειμαστε οι....καλοι. Θα επρεπε να ειμασταν εμεις τα 75εκ θα σου ελεγα εγω αν θα ειχαμε αφησει τιποτα ορθιο.
Σε ολα αυτα δικιο εχεις που λες, εγω μιλησα για νοοτροπια κοσμου κοινωνιας, ενημερωση απο τα media, παιδεια κτλ. Τετοια.

Λες πολυ σωστα οτι κρατανε 2 χωρις κατηγοριες, αλλα ξεχνας, τι εχουμε κανει κανα 6 μηνο πριν...με τους 8 αξιωματικους. Οπως κανουν οι ομοιοι σου...ξεχνανε.

Λες πολυ σωστα οτι κρατανε 2 χωρις κατηγοριες, αλλα ξεχνας, τι εχουμε κανει κανα 6 μηνο πριν...με τους 8 αξιωματικους.

maxresdefault.jpg

Δεν αντέχω άλλο...καλά κουράγια Χρήστο και Τάσο!!

...Έλεος, παιδιά! Κάπου έχασα......τη μπάλλα! Αυτοί οι ".... ο λαός κι ο στρατός μιας νεοσύστατης Δημοκρατίας αγωνιζόταν να ελευθερώσει τα εδάφη και τους σκλαβωμένους πληθυσμούς...." ποιοί είναι πάλι ; Τί κακό κάναμε, πάλι, με τούς 8 αξιωματικούς;

Status
Not open for further replies.