Τουρκία μια κακή γείτονας......

Status
Not open for further replies.
...

Πάντως να πάμε τώρα στον "Αμερικάνο" και να του πούμε "τι μου δίνεις" με τη μορφή τελεσίγραφου δεν γίνεται.
....

Εγώ δεν μίλησα για ανταλλάγματα, ούτε για ελεημοσύνες. Δεν είμαστε ούτε ζήτουλες ούτε φτωχοπρόδρομοι.
Μίλησα για εγγυήσεις. Από μέρους των συμμάχων. Τι μπορούν να μας εγγυηθούν οι σύμμαχοι. Οτι δεν θα χάσουμε νησιά; Θα στήσουν no-fly-zone; Tί;
Εμείς δεν τους εμπιστευόμαστε κι αυτοί δεν μας υπολογίζουν. Αυτό που λέει ο BIOS παραπάνω, αρχίζει από τους φίλους σου.
Αν δεν σε υπολογίζουν αυτοί, δεν υπάρχει περίπτωση να σε σεβαστούν οι εχθροί σου.

Εγώ δεν μίλησα για ανταλλάγματα, ούτε για ελεημοσύνες. Δεν είμαστε ούτε ζήτουλες ούτε φτωχοπρόδρομοι.
Μίλησα για εγγυήσεις. Από μέρους των συμμάχων. Τι μπορούν να μας εγγυηθούν οι σύμμαχοι. Οτι δεν θα χάσουμε νησιά; Θα στήσουν no-fly-zone; Tί;
Εμείς δεν τους εμπιστευόμαστε κι αυτοί δεν μας υπολογίζουν. Αυτό που λέει ο BIOS παραπάνω, αρχίζει από τους φίλους σου.
Αν δεν σε υπολογίζουν αυτοί, δεν υπάρχει περίπτωση να σε σεβαστούν οι εχθροί σου.

Mα αυτό λέω και εγώ Κώστα.

Αυτή τη στιγμή που είναι ρευστά τα πράγματα για τους Αμερικάνους, οι οποίοι σίγουρα δεν θέλουν να προκαλέσουν την απώλεια της Τουρκίας και έτσι περιμένουν, το να πάμε να ζητήσουμε εγγυήσεις σημαίνει ότι θα πάρουμε λιγότερα από όσα όταν οι Τούρκοι το παρακάνουν με τους Αμερικάνους..
Άσε που όποια εγγύηση σου δοθεί, θα ισχύει μέχρι να αλλάξει η κατάσταση.

Μην ξεχνάς ότι οι σχέσεις κρατών, οι συμμαχίες και η διπλωματία δεν βασίζονται σε κανόνες ηθικής αλλά σε κοινά συμφέροντα.
Και αυτά είναι ρευστά.
Για αυτό και είπα ότι δεν πρέπει να έχουμε εμπιστοσύνη σε κανένα. Ούτε στην Αμερική.
Θα πρέπει να είμαστε πολύ πονηροί στους χειρισμούς, να βγάζουμε και άλλους μπροστά (Π.Χ. το Ισραήλ έχει και αυτό πρόβλημα με τους S-400 και η Τουρκία να ελέγχει το βορά του) και πάνω από όλα να αρχίσουμε να αναπτύσσουμε και δικά μας συστήματα.

Έχουμε ανθρώπινο δυναμικό που μπορεί να το κάνει.

...και πάνω από όλα να αρχίσουμε να αναπτύσσουμε και δικά μας συστήματα.

Έχουμε ανθρώπινο δυναμικό που μπορεί να το κάνει.

Από εκεί πρέπει να ξεκινήσουμε. Και από μία αναβάθμιση των ενόπλων δυνάμεων from the bottom-up. Ολα τα υπόλοιπα έπονται.

Απάντηση: Re: Τουρκία μια κακή γείτονας......

Από εκεί πρέπει να ξεκινήσουμε. Και από μία αναβάθμιση των ενόπλων δυνάμεων from the bottom-up. Ολα τα υπόλοιπα έπονται.

Αυτό που χρειάζεται Κώστα είναι πλήρης αναδιοργάνωση ,με σύγχρονα κριτήρια που θα κάνουν τις Ε.Δ πιό αποτελεσματικές και λιγότερο δαπανηρές .
Αλλά δυστυχώς χρειάζονται γενναίες πολιτικές αποφάσεις ,που δεν βλέπω να τις παίρνουν .

Τι λέγαμε παραπάνω για τους συμμάχους;
Αρχισαν τα ...όργανα:

ISRAEL WILL SHUN NEW GREEK MINISTER WITH ANTISEMITIC PAST
New pro-Israel PM appoints far-Right party member -- whe served as Health Minister in 2014 -- as Agriculture minister.

https://www.jpost.com/Israel-News/Israel-will-shun-new-Greek-minister-with-antisemitic-past-595232

φυσικά ο ..."δικός μας" έχει βγεί και σκίζει τα ιμάτιά του για το πόσο αγαπάει τώρα το Ισραήλ.
Ε ρε γλέντια...

Καλά εδώ και δύο μέρες πέφτει κλάμα με τον γελοίο Βοριδη που τώρα το παίζει αθώος.
Εν τω μεταξύ...
Επιπλέον, "το Συμβούλιο, καλωσορίζοντας την πρόσκληση της κυβέρνησης της Κύπρου να διαπραγματευτεί με την Τουρκία, επισημαίνει ότι η οριοθέτηση των αποκλειστικών οικονομικών ζωνών και της ηπειρωτικής υφαλοκρηπίδας πρέπει να αντιμετωπιστεί με θετικό διάλογο και διαπραγμάτευση, με πλήρη σεβασμό του διεθνούς δικαίου και σύμφωνα με την αρχή της καλής γειτονίας ".

Ζήτησε η Κύπρος διαπραγμάτευση με την τους Τούρκους;
Πάνω σε τι;
https://www.real.gr/kosmos/arthro/a...etisan_oi_28_yp_eks_to_teliko_keimeno-558414/

Φαντάζομαι πάνω στην εξασφάλιση των δικαιωμάτων των Τουρκοκυπρίων πάνω στον ορυκτό πλούτο.

Αυτό είναι το βασικό επιχείρημα της Τουρκίας για τις ενέργειές της.

Η αλήθεια όμως είναι ότι η Κύπρος έχει φτιάξει fund στο οποίο θα μπαίνουν τα έσοδα και αυτά που αναλογούν στον τουρκοκυπριακό πληθυσμό θα δεσμευτούν για εκείνους.

Ίσως έτσι η Κύπρος καταφέρει να ξεβρακώσει τους Τούρκους.

Ίδωμεν.

Η ουσιαστική διαφορά είναι ότι η Κύπρος μέν θεωρεί ότι "κάποτε" θα αποκατασταθεί το αρχικό καθεστώς (της αδιαίρετης Κυπριακής Δημοκρατίας), η δε Τουρκία θέλει να εγκαθιδρυθεί αυτό το δυσλειτουργικό καθεστώς της δήθεν ενωμένης διζωνικής χώρας, που θα καταλήξει "γιουσουφάκι" της.

Λιγότερες φανφάρες, λιγότερες και πιο ουσιαστικές αγορές και πιο πολύ δουλειά. Οι τεχνικές λεπτομέρειες δεν έχουν τόση σημασία μπροστά στη δυναμική. Οι ένοπλες δυνάμεις μας δεν έχουν καμία σχέση με αυτές που είχαμε το '87 ή το '96 με το επεισόδιο στα Ιμια: είναι σαφώς σε χειρότερη κατάσταση και το "θα αγοράσουμε ό τι καλύτερο υπάρχει" είναι ένα στρατιωτικό δόγμα που μπάζει από παντού: τους πολέμους δεν τους κερδίζεις με τα joysticks και τα μπλιμπλίκια.
ΟΚ, τώρα αρχίζω και καταλαβαίνω τι εννοείς. Καταρχήν διαφωνώ για την κατάσταση των ΕΔ σήμερα, είναι σε πολύ καλύτερη κατάσταση απο το '97, οπότε και έβγαιναν απο μια μακρά περίοδο αυτοεμπάργκο (υπουργός Γεράσιμος Αρσένης που δεν αγόρασε ουτε σφαίρες που λέει ο λόγος). Βέβαια είναι σε σαφώς χειρότερη κατάσταση απο το 2008, αλλά αυτό είναι ένα άλλο κεφάλαιο.Δεύτερον, έχω την αίσθηση ότι ενστικτωδώς βάζεις την Ελλάδα στη θέση των Βιετ Κόγκ ή των Παλαιστίνιων ή των Ιρανών, underdogs που αντιμετωπίζουν Υπερδυνάμεις και νικούν με τη δύναμη του σθένους.

Λάθος.

Τυχόν ελληνοτουρκική σύρραξη θα μοιάζει με τους Αραβοισραηλινούς πολέμους, όπου οι Ισραηλινοί νίκησαν κατά κράτος γιατί εκτός απο σθένος, εκπαίδευση και οργάνωση είχαν τα καλύτερα μπλιμπλίκια και joysticks. Ξέρω ότι δε σου αρέσει γιατί δε χωνεύεις τους Ισραηλινούς, αλλά έτσι είναι, τα γεγονότα είναι πεισματάρικα τα άτιμα.

Δε γίνεται κάθε φορά που η Τουρκία παίζει τη δύσκολη γκόμενα εμείς να ψαχνόμαστε να εξοπλιστούμε μπας και μας φοβηθούν.

Δυστυχώς η Τουρκία μας απειλεί συνεχώς, δεν έχει σταματήσει ποτέ τα τελευταία 45 χρόνια που θυμάμαι τον εαυτό μου.
Επίσης, να ζητήσουμε σαφείς εξηγήσεις από τους ...συμμάχους ποιός είναι ο ρόλος μας, τι περιμένουν από 'μας και ποιές είναι οι δικές τους εγγυήσεις. Δικαιούμαστε να τις ζητήσουμε και επαυξημένες μάλιστα: Εχουμε συν στρατευτεί με την ισραηλο-αμερικάνικη μηχανή που το success story της έγινε μούφα στη Συρία.

Όχι αγαπητέ, δε δικαιύμαστε τίποτα απολύτως. Κανείς δεν υποχρεούται να εγγυηθεί τα σύνορά μας, όπως δεν υποχρεούμαστε κι εμείς να εγγυηθούμε τα σύνορα της Λετονίας και της Ουκρανίας. Δεν δικαιούμαστε να ζητήσουμε να χύσουν άλλοι το αίμα τους για εμάς, όπως δεν το κάνουμε εμείς για άλλους. Έχουμε να πολεμήσουμε με συμμάχους απο την Κορέα. Ούτε στο Βιετνάμ στείλαμε στρατό (όπως έκαναν οι Αυστραλοί), ούτε στον Α´Πόλεμο του Κόλπου πολεμήσαμε (ενώ είχε στείλει μάχιμα τμήματα μέχρι και η κουτσή Μαρία), ούτε στο Αφγανιστάν (στείλαμε ένα λόχο Υγειονομικού, ενώ συμμετείχαν με μάχιμα τμήματα μεταξύ πολλών άλλων, Τούρκοι, Αλβανοί και Σκοπιανοί).

Επίσης, οι ΗΠΑ δεν έχουν εγγυηθεί ποτέ σύνορα άλλης χώρας, η τελευταία φορά που έχει γίνει αυτό ήταν το 1939, όταν Αγγλία και Γαλλία εγγυήθηκαν την ακεραιότητα της Πολωνίας. That didnt go well, did it? Το Ισραήλ δεν υπολογίζει σε επέμβαση Αμερικανικών δυνάμεων σε περίπτωση πολέμου, ούτε έχει γίνει ποτέ αυτό, ούτε υπάρχει τέτοια πρόθεση.

Οχι μόνο μούφα αλλά οι πέρσες πήραν και τους S300 που ζητούσαν από τους ρώσους οι οποίοι τους μουλάδες δεν τους έβλεπαν με καθόλου καλό μάτι πριν από το πατιρντί. Τώρα οι αμερικάνοι κορδακίζονται και κάτι μου λέει ότι ρώσοι και κινέζοι περιμένουν και τρίβουν τα χέρια τους. Στα χαρτιά όλα τα σχέδια είναι υπέροχα: του αυτοκράτορα η ρωσία θα του ζήταγε συνθηκολόγηση σε ένα μήνα, οι αμερικάνοι θα έπαιρναν το Ιράκ σε μιά βδομάδα, οι γερμανοί τη ρωσία σε 6 μήνες, ο ΟΗΕ την Κορέα σε 5 τέρμινα κι ο Σαντάμ τα πετρέλαια του Ιράν σε μερικές βδομάδες. Με ποιό ακριβώς πλάνο πάμε να τα βάλουμε με μιά χώρα εξίσου νατοϊκά εξοπλισμένη και 4-5 φορές μεγαλύτερη απ τη δική μας, κάνει να μας το πούν;

Με το πλάνο "απειλείται η ίδια μου η υπόσταση σαν Κράτος και Έθνος". Οι Εβραίοι που τόσο απεχθάνεσαι έτσι πήαν στον πόλεμο, τα βάλαν με 100πλάσιες δυνάμεις και τους ξεφτίλισαν επανειλλημένα. Αν ξεκινάς με τη νοοτροπία του ηττημένου έχεις χάσει πριν πέσει μια σφαίρα. Και ποιοί είναι "αυτοί" εν πάση περιπτώσει; Εσύ δε θες να επιζήσεις; Αν δε θες, μην το κάνεις, παραιτήσου και άσε να σε κατασπαράξουν.

Εν πάση περιπτώσει, και οι Τούρκοι κάνουν σχέδια επι Χάρτου. Ποιος σου λέει οτι τα δικά τους σχέδια θα πάνε όλα κατ ευχήν;

...Ξέρω ότι δε σου αρέσει γιατί δε χωνεύεις τους Ισραηλινούς,...

Αν εννοείς τους Σιωνιστές Ναι: έχω κάποια ...θεματάκια με το απαρτχάϊντ. Εσύ; Οχι; Κανένα;
Αν όμως εννοείς τους εβραίους γενικώς, κάνεις πολύ μεγάλο λάθος: τους θαυμάζω απεριόριστα - ολόκληρη την πορεία τους μέσα στους αιώνες και την κυριολεκτικά τρομαχτική συνεισφορά τους στην ανθρώπινη κουλτούρα και επιστήμη.

...
Εν πάση περιπτώσει, και οι Τούρκοι κάνουν σχέδια επι Χάρτου. Ποιος σου λέει οτι τα δικά τους σχέδια θα πάνε όλα κατ ευχήν;

Εχουν πολύ πιο ...ενεργή σχέση με τους προστάτες τους Κώστα.
Εμάς, οι δικοί μας, μας έχουνε...να μην πώ τι καλύτερα.

Αν εννοείς τους Σιωνιστές Ναι: έχω κάποια ...θεματάκια με το απαρτχάϊντ.
Αν όμως εννοείς τους εβραίους γενικώς, κάνεις πολύ μεγάλο λάθος: τους θαυμάζω απεριόριστα - ολόκληρη την πορεία τους μέσα στους αιώνες και την κυριολεκτικά τρομαχτική συνεισφορά τους στην ανθρώπινη κουλτούρα και επιστήμη.

Εννοείται ότι αναφέρομαι στους Σιωνιστές, δεν περίμενα να έχεις θέματα με τον Μάλερ και τον Μαρξ :flipout:

Εχουν πολύ πιο ...ενεργή σχέση με τους προστάτες τους Κώστα.
Εμάς, οι δικοί μας, μας έχουνε...να μην πώ τι καλύτερα.

Όσο γι αυτό...ας προσέχαμε. Η απώλεια της Κύπρου είναι μια αδιάκοπη αλληλουχία λαθών της ελληνικής πλευράς, ειδικά της κυβέρνησης της Χούντας και του Μακάριου (που ήθελε να γίνει Αδέσμευτος τρομάρα του!)

Εννοείται ότι αναφέρομαι στους Σιωνιστές, δεν περίμενα να έχεις θέματα με τον Μάλερ και τον Μαρξ :flipout:

εσύ δεν μου λές αν έχεις κάποια θεματάκια με το απαρτχάϊντ. Συμπλήρωνα το post μου την ώρα που μου απαντούσες, δεν σε κακολογώ.
Με τον Μαρξ έχω και παραέχω θέμα: μου είναι αδύνατον να τον διαβάσω...λατρεύω όμως τον Heinrich Heine.

Δεν ξερω για τον Ζαγγογιανη, αλλα εγω δεν εχω κανενα θεματακι με την διαχωρηση, το απαρτχαϊντ οπως θελετε πες τε το το ιδιο πραγμα σημαινει, το βαλσιμο στην μπαντα, ανθρωπων και πληθυσμων που διαχρονικα δεν εχουν να προσθεσουν παρα μισος δολοφωνιες σκοταδισμο κλπ...
Οτι δεν μονιαζει δεν συμπεθεριαζει ντε και με το ζορι.
Αμα δε κανεις χωριο με καποιον χωριο δεν γινεται. Οποτε μακρυα κι αλαργα...
Ολα αυτα τα περι συνοθυλευματος πληθυσμων εγινε μια επιβλητικη ιδεολογια απο καποια στιγμη του μοντερνισμου και επειτα, και απο πληθυσμους που "εντασονται" και ενκλιματιζονται γρηγορα, και πιστευαν οτι ολοι θα ηταν ιδιοι.
Η κατασταση που δημιουργησαν ειναι βασισμενη σε σλογκαν Του στυλ "ανθρωποι δεν ειναι και αυτοι τι εχουμε να χωρισουμε" και "αδελφοσυνες των λαων". Αμ δε... Και το βλεπουμε και καθημερινα. Οτι και να τους παρασχεις οτι και να τους δωσεις αυτοι εκει.
Οι Ισραηλιτες ανεκτησαν την χωρας τους μετα απο χρονους και καιρους, εγιναν Ισραηλ και η κατοικοι Ισραηλινοι, και δεν διατιθενται να την παρατησουν.

Οποτε ο διαχωρισμος των Ισραηλινων με τους Αραβες ειναι απολυτα δικαιολογημενος και αφορα την επιβιωση τους ως χωρα και εθνος.
Δεν θελουν να τους φανε ζωντανους, παρ'ολες τις προτροπες ολων των αγγελικων ψυχων επι της υφηλιου.

Απάντηση: Re: Τουρκία μια κακή γείτονας......

Όσο γι αυτό...ας προσέχαμε. Η απώλεια της Κύπρου είναι μια αδιάκοπη αλληλουχία λαθών της ελληνικής πλευράς, ειδικά της κυβέρνησης της Χούντας και του Μακάριου (που ήθελε να γίνει Αδέσμευτος τρομάρα του!)

Kώστα ,απλά οι Κύπριοι άλλαξαν προσανατολισμό ή μάλλον έγινε πιό ξεκάθαρος σε μας .
Δεν υπήρξε απώλεια της Κύπρου γιατί απλά δεν μπορείς να χάσεις κάτι που δεν έχεις .
Οι ευθύνες χούντας και Μακαρίου είναι δεδομένες ,αλλά αντικατοπτρίζουν και την διαφορετική οπτική που υπήρχε .

εσύ δεν μου λές αν έχεις κάποια θεματάκια με το απαρτχάϊντ. Συμπλήρωνα το post μου την ώρα που μου απαντούσες, δεν σε κακολογώ.
Με τον Μαρξ έχω και παραέχω θέμα: μου είναι αδύνατον να τον διαβάσω...λατρεύω όμως τον Heinrich Heine.

Για το Apartheid δηλώνω άγνοια... αλλά και αδιαφορία όταν πρόκειται για διεθνείς σχέσεις και συμμαχίες. Αν θέλουμε να επιζήσουμε σαν Εθνος (και συγγνώμη αν ακούγεται μελοδραματικό, αλλά έτσι είναι), είναι ανάγκη να βάλουμε τους συναισθηματiσμους στην άκρη και να πράξουμε ότι επιβάλλει το συμφέρον μας. Άλλωστε όλοι οι άλλοι το ίδιο κάνουν. Αν λοιπόν το συμφέρον μας επιβάλλει να συμμαχούμε με ένα καθεστώς Apartheid, ε τι να κάνουμε;

Πάντως αν δεις τή γειτονιά μας θα δεις ότι δεν έχουμε και πολλές εναλλακτικές λύσεις για τις συμμαχίες μαs. Παντού δικτατορίες και αυταρχικά καθεστώτα.

Οι Τούρκοι δεν θα πάρουν τα F-35 ξεκαθάρισε ο Τραμπ από τον Λευκό Οίκο

Την αποπομπή της Τουρκίας από το πρόγραμμα των μαχητικών αεροσκαφών F-35 ανακοίνωσε ο πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ, κατά τη διάρκεια δηλώσεων που έκανε στους δημοσιογράφους του Λευκού Οίκου. Η συγκεκριμένη τοποθέτηση σηματοδοτεί την πρώτη επίσημη αντίδραση της αμερικανικής κυβέρνησης μετά την παραλαβή του ρωσικού συστήματος S-400 από την Τουρκία. «Είναι μια πολύ δύσκολη κατάσταση στην οποία βρίσκονται και είναι μια πολύ δύσκολη κατάσταση στην οποία μας έχουν βάλει εδώ στις Ηνωμένες Πολιτείες. Παρόλα αυτά που είπα, δουλεύουμε μέσα σε αυτή την κατάσταση. Θα δούμε τι θα συμβεί, αλλά δεν είναι πραγματικά δίκαιο. Και λέμε τώρα στην Τουρκία… δεν πρόκειται να σας πουλήσουμε τα μαχητικά F-35».

Πηγή: Οι Τούρκοι δεν θα πάρουν τα F-35 ξεκαθάρισε ο Τραμπ από τον Λευκό Οίκο https://hellasjournal.com/2019/07/o...o-eklektos-toy-tramp-gia-to-ypoyrgeio-amynas/

Οι Τούρκοι δεν θα πάρουν τα F-35 ξεκαθάρισε ο Τραμπ από τον Λευκό Οίκο

Την αποπομπή της Τουρκίας από το πρόγραμμα των μαχητικών αεροσκαφών F-35 ανακοίνωσε ο πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ, κατά τη διάρκεια δηλώσεων που έκανε στους δημοσιογράφους του Λευκού Οίκου. Η συγκεκριμένη τοποθέτηση σηματοδοτεί την πρώτη επίσημη αντίδραση της αμερικανικής κυβέρνησης μετά την παραλαβή του ρωσικού συστήματος S-400 από την Τουρκία. «Είναι μια πολύ δύσκολη κατάσταση στην οποία βρίσκονται και είναι μια πολύ δύσκολη κατάσταση στην οποία μας έχουν βάλει εδώ στις Ηνωμένες Πολιτείες. Παρόλα αυτά που είπα, δουλεύουμε μέσα σε αυτή την κατάσταση. Θα δούμε τι θα συμβεί, αλλά δεν είναι πραγματικά δίκαιο. Και λέμε τώρα στην Τουρκία… δεν πρόκειται να σας πουλήσουμε τα μαχητικά F-35».

Πηγή: Οι Τούρκοι δεν θα πάρουν τα F-35 ξεκαθάρισε ο Τραμπ από τον Λευκό Οίκο https://hellasjournal.com/2019/07/o...o-eklektos-toy-tramp-gia-to-ypoyrgeio-amynas/

ας περιμένουμε να δούμε τι θα γίνει,
μακάρι να αποβληθεί

αλλά άγνωστες οι βουλές του καλού εμπόρου,
άλλωστε φαίνεται να το κάνει με το ζόρι (τον αποκλεισμό),
για κάποιο λόγο που δεν γνωρίζουμε
και για το λόγο ίσως που ο ταγίπ δείχνει να μη φοβάται αντίποινα

το αγγλικό κείμενο ίσως δείχνει καλύτερα το νόημα

"Because of the fact he bought a Russian missile, we're not allowed to sell him billions of dollars worth of aircraft. It's not a fair situation," Trump continued.

και κατηγόρησε πάλι τον ομπάμα ότι δεν πούλησε πάτριοτ στους τούρκους, πράμα που δεν ισχύει, κάνανε διαπραγματεύσεις αλλά οι τούρκοι ζητούσανε να πάρουν και την τεχνογνωσία,
που δεν έχουν πάρει ούτε βρεττανοί ή ισραηλινοί, θα παίρνανε ποτέ οι τούρκοι; για μακάκες ψάχνανε;

από εδώ

https://edition.cnn.com/2019/07/16/politics/trump-turkey-s400-sales/index.html

Για το Apartheid δηλώνω άγνοια... αλλά και αδιαφορία όταν πρόκειται για διεθνείς σχέσεις και συμμαχίες. Αν θέλουμε να επιζήσουμε σαν Εθνος (και συγγνώμη αν ακούγεται μελοδραματικό, αλλά έτσι είναι), είναι ανάγκη να βάλουμε τους συναισθηματiσμους στην άκρη και να πράξουμε ότι επιβάλλει το συμφέρον μας. Άλλωστε όλοι οι άλλοι το ίδιο κάνουν. Αν λοιπόν το συμφέρον μας επιβάλλει να συμμαχούμε με ένα καθεστώς Apartheid, ε τι να κάνουμε;

Πάντως αν δεις τή γειτονιά μας θα δεις ότι δεν έχουμε και πολλές εναλλακτικές λύσεις για τις συμμαχίες μαs. Παντού δικτατορίες και αυταρχικά καθεστώτα.

Μ'αρεσει οτι αυτοι που κατηγορουν το Ισραηλ για απαρντχαιντ δεν βλεπουν τους απεναντι τους και τις γεννοκτονιες τους ( οχι μονο απαρρντχαϊντ γιατι το απαρντχαϊντ σημανει διαχωρισμο αλλα οχι εξοντωση, ενω οι λεγομενοι αδικημενοι επραξαν καθαρα εθνοκαθαρσεις με σφαγες και οχι με διαχωρισμους ).

Τελος παντων ενα καλο σε ολα αυτα ειναι οτι εχουμε φτασει σε μια εποχη Νεμεσης.
Καθενας θα πληρωσει για τις επιλογες του.
Δεν λεω οτι με ευχαριστει αλλα αποκαταστει ενα καποιο "κρατος δικαιου".
"Αυτους θελετε ; Αυτους θα εχετε...και θα καταλαβετε τη γλυκα"
Δικαιοσυνη. Επιτελους.
Και οπως λεγαν και οι Κλεφτες καποτες, οποιον παρει ο Χαρος.

Status
Not open for further replies.