Τουρκία μια κακή γείτονας......

• Αγαπητοί φίλοι

Με ιδιαίτερη χαρά σας προσκαλούμε στην κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας του AVClub για το 2026

Την Κυριακή, 1/3/2025 και ώρα 13:30 στο εστιατόριο  "Το Ψαρονέφρι" θα πραγματοποιήσουμε την κοπή της Πρωτοχρονιάτικης πίτας μας για το 2026.

Το εστιατόριο βρίσκεται στο Μαρούσι, Πέλικα 64, Τηλ.: 210 2824531

Δηλώστε τη συμμετοχή σας εδώ, θα χαρούμε πολύ να σας δούμε από κοντά.

Status
Not open for further replies.
Re: Απάντηση: Re: Τουρκία μια κακή γείτονας......

Μου αρέσουν οι υποθετικές ερωτήσεις ...Θά πήγαινα με τους Μουσουλμάνους Ελληνες υπήκοους..Εισαι οκ τώρα??
...που εκπροσωπείται από την "Τουρκικής Ένωσης Ξάνθης" ;

Υποτίθεται παθαίνουμε για να μαθαίνουμε ... άλλα δεν το βλέπω,
αντίθετα βλέπω υποστηρικτές παντού :)
πάμε εν χορώ το «MyWesternThrace» μια που δεν μοιάζει να αποτελεί απειλή…

Ευτυχώς που - κατα λάθος σίγουρα - στην συνθήκη της Λωζάνης, καταχωρήθηκαν σαν "μουσουλμάνοι" κι όχι σαν "τούρκοι". Στις διεθνείς συνθήκες αυτο παίζει μεγάλο ρόλο. Το πως τους αποκαλεί έκτοτε κάθε νομοθέτης δεν ενδιαφέρει κανέναν...

Είναι προσωπική σου άποψη και εγώ δεν είμαι ικανός να σε πείσω για το αντίθετο... Μακάρι να έχεις δίκιο.

Οι απόψεις και των δύο υπάρχουν με τα σημερινά δεδομένα.

Προφανώς και αν χρειαστεί, αλλάζουν ανάλογα τις συνθήκες. Η ιστορία έχει δείξει ότι (δυστυχώς) και των δύο μας η άποψη θα κυριαρχήσει σε κάποια φάση της.:a0210:

Ήταν πριν 100 χρόνια η δική σου (Βαλκανικοί κλπ), μπορεί σε 10-50-100 να ξαναγίνει, αλλά μιλώντας για το τώρα πιστεύω ότι δεν υπάρχει θέμα...-bye-

Δεν υποστηρίζω τίποτα.
Θεωρώ πως δεν υπάρχει θέμα.
Τελικά το αν υπάρχει θέμα κρίνεται από τα συμβάντα,
το αν εσύ κρίνεις ότι δεν υπάρχει θέμα ασφαλώς και είναι δικαίωμα σου, πράγμα που σαφώς και υποστηρίζω.
κάποιοι άλλοι όμως θεωρούν ότι είναι θέμα το:
-να έχεις Εθνική Τούρκων της Θράκης, με επίσημη φωτογραφία μια συγκεκριμένη Θράκη, με συγκεκριμένους χάρτες, εθνικό ύμνο, και «ιδιαίτερη» στήριξη από αμερικανικά λόμπυ ...

Θα ασχοληθεί κανένας με την επίσκεψη του Γκρίζου Λύκου?

Που είναι το κράτος να ανταποκριθεί στα καθήκοντά του?

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Τουρκία μια κακή γείτονας......

Ξερεις απο ποτε βρισκονται οι Αθίγγανοι στην Θράκη ή αυτο δεν τοπε ο Χαρδαβέλας?
δεν στηρίζω την ενημέρωση μου στον Χαρδαβέλα ...
Σε παρακαλώ λοιπόν να μου πεις αφού το γνωρίζεις,
από πότε υπάρχουν Αθίγγανοι στην Θράκη,
από πότε ταυτίζεις τους αθιγγάνους με τους τούρκους
αν γνωρίζεις κάτι για τον ο εκτουρκισμός τους...
και τέλος αν οι εκπρόσωποι της Τουρκικής Ένωσης Ξάνθης αποτελούν τους εκπροσώπους της μουσουλμανικής μειονότητας ...

Καλά αυτά τα λέει και ο Κοραντής του ΛΑΟΣ με επερωτήσεις και γελάει ο κόσμος..

Ας δεί πρωτα κανείς,ουσιαστικά ποια ειναι η εθνοτική κατανομή Αθιγγάνων,Πομάκων και των λεγομένων ''Τουρκογενών'' ,πώς το ελληνικο κρατος με τις απαγορευσεις , τις ''Μπαρες του Εχίνου'' ,την μη έκδοση λεξικου Πομακικης γλώσσας επί παμπολλα χρόνια ,την απαγόρευση στους παλαιομουσουλμάνους Αθιγγανους να κρατάνε τα έθιμά τους ,οδήγησε την κατάσταση στο να νοιωθει μια τριπλής προελεύσεως μειονοτητα ανασφαλής και μετά τα ριχνετε στην Αγκυρα...-bye--bye-

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Τουρκία μια κακή γείτονας......

και τέλος αν οι εκπρόσωποι της Τουρκικής Ένωσης Ξάνθης αποτελούν τους εκπροσώπους της μουσουλμανικής μειονότητας ...

Σύμφωνα με την ελληνική κυβέρνηση, η μουσουλμανική μειονότητα αριθμεί πάνω από 100.000 άτομα ελληνικής εθνότητας, εκ των οποίων το 50% της θρησκευτικής μειονότητας είναι τουρκικής καταγωγής, 35% Πομάκοι και μόλις 15% Τσιγγάνοι μουσουλμάνοι.[5]

http://el.wikipedia.org/wiki/Μουσουλμανική_μειονότητα_Ελλάδος

Υ.Γ Αν και δεν στηρίζω την wiki....αλλά πρόχειρα πρόχειρα....

Μου αρέσουν οι υποθετικές ερωτήσεις ...Θά πήγαινα με τους Μουσουλμάνους Ελληνες υπήκοους..Εισαι οκ τώρα??
...

Εχε υπ'οψιν σου οτι οι σχέσεις χριστιανών και μουσουλμάνων ελλήνων υπηκόων, στην Θράκη είναι άψογες σε επίπεδο πληθυσμού. Φυσικά για λόγους "κοινωνικής κριτικής" απο τους ομόθρησκους, ορισμένα πράγματα έχουν κρατηθεί ακόμα "αδούλευτα", αλλά δεν επηρεάζουν πολύ το σύνολο των σχέσεων. πχ. όλοι παντρεύονται μεταξύ τους και προτιμούν τα καταστήματα των ομοθρήσκων χωρίς αυτό να σημαίνει κάτι... το κάνουν για πρακτικούς λόγους και γιατί έτσι έμαθαν, και παρ'όλα αυτά υπάρχουν πολλές εξαιρέσεις.

Η συζήτηση όλη γίνεται για έξωθεν φυτιλιές που αποδεδειγμένα μπαίνουν... Και έσωθεν υπάρχουν ζιζάνια εκατέρωθεν αλλά δεν έχουν τόσο ευρεία απήχηση.Δεν είπε κανείς οτι θα σκοτώνονται οι ντόπιοι μεταξύ τους - αλλά βέβαια, αυτό δεν είναι υποχρεωτικό να γίνει απο ντόπιους if you know what I mean.... Η ουσία σε κάθε περίπτωση είναι οτι η Θράκη δεν είναι Πελοπόνησος.

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Τουρκία μια κακή γείτονας......

11ος Μ.Χ. αιώνας..Απ'εκει προεκυψαν οι ''Κατσίβελοι'' και μετά Ρομ..

Χωριζονταν σε παραδοσιακους μουσουλμάνους και νεωτεριστές του οποιους ο Βενιζέλος ενισχυσε και οχι ο Κεμάλ-bye--bye-

Ποιος ταυτισε Πομακους και Αθιγγανους με ''τουρκογενείς''???Ο Ράλλης.-bye--bye-

Το Τουρκικο κράτος δεν θα μπορουσε να πετύχει τίποτα,αν η εγχωρια πολιτική σεβοταν τα δικαιωματα της μειονοτητας,η οποια αλλως τε ειναι στην ουσια ανεπιθυμητη στην Τουρκια..

Που είναι η Κυβέρνηση Ευθύνης ρε παιδιά?
Θα επιτρέψει "Τουρκική" ομάδα στη Θράκη?
Θα επιτρέψει Γκρίζο Λύκο να πατήσει Ελληνικό χώμα και να ξεσηκώσει το Μουσουλμανικό πληθυσμό?

Και θέλω δήλωση μη ψήφισης ΝΔ... δεν πάει άλλο... :flipout:

Τελικά καλύτερα να σου βγεί το μάτι παρά το όνομα! :BDGBGDB55:

Last edited by a moderator:
Απάντηση: Re: Τουρκία μια κακή γείτονας......

Εχε υπ'οψιν σου οτι οι σχέσεις χριστιανών και μουσουλμάνων ελλήνων υπηκόων, στην Θράκη είναι άψογες σε επίπεδο πληθυσμού. Φυσικά για λόγους "κοινωνικής κριτικής" απο τους ομόθρησκους, ορισμένα πράγματα έχουν κρατηθεί ακόμα "αδούλευτα", αλλά δεν επηρεάζουν πολύ το σύνολο των σχέσεων. πχ. όλοι παντρεύονται μεταξύ τους και προτιμούν τα καταστήματα των ομοθρήσκων χωρίς αυτό να σημαίνει κάτι... το κάνουν για πρακτικούς λόγους και γιατί έτσι έμαθαν, και παρ'όλα αυτά υπάρχουν πολλές εξαιρέσεις.

Η συζήτηση όλη γίνεται για έξωθεν φυτιλιές που αποδεδειγμένα μπαίνουν... Και έσωθεν υπάρχουν ζιζάνια εκατέρωθεν αλλά δεν έχουν τόσο ευρεία απήχηση.Δεν είπε κανείς οτι θα σκοτώνονται οι ντόπιοι μεταξύ τους - αλλά βέβαια, αυτό δεν είναι υποχρεωτικό να γίνει απο ντόπιους if you know what I mean.... Η ουσία σε κάθε περίπτωση είναι οτι η Θράκη δεν είναι Πελοπόνησος.

Εχω ηδη απαντησει με λιγα ιστορικα στοιχεια..

Η τριπλής προελεύσεως μειονοτητα άν ειχε ολα της τα δικαιώματα δεν θα υπηρχε κανενα προβλημα...

Και αν θελουμε να λεγομαστε πολιτισμενο κράτος δεν πρεπει να φερομαστε οπως φερθηκε η κυριαρχη τουρκικη ταξη στην Ιμβρο και στην Τένεδο..Αλλα ουτε εκεί εφταιγαν αυτοί,αλλα η εγκατάλειψη των πληθυσμών απο τους εδώ ''πατριώτες''.

Ελα πειτε μου οτι κανετε πλακα...

Δε γινεται να συζητατε σοβαρα τοση ωρα...

Τι μου θύμισες τώρα... Αυτό ακριβώς είχα πει το 86 σε ένα ακροδεξιό (κνίτης εγώ τότε - άβγαλτο παιδι...<smile>) μέσα στο τραίνο Αθήνα-Θεσσαλονίκη που προσπαθούσε να πείσει 3 φαντάρους οτι υπάρχει σλαβομακεδονικό ζήτημα...

Τι μου θύμισες τώρα... Αυτό ακριβώς είχα πει το 86 σε ένα ακροδεξιό (κνίτης εγώ τότε - άβγαλτο παιδι...<smile>) μέσα στο τραίνο Αθήνα-Θεσσαλονίκη που προσπαθούσε να πείσει 3 φαντάρους οτι υπάρχει σλαβομακεδονικό ζήτημα...

Απο τότε σε έλκυε η ακροδεξιά???

Re: Απάντηση: Re: Τουρκία μια κακή γείτονας......

Και αν θελουμε να λεγομαστε πολιτισμενο κράτος δεν πρεπει να φερομαστε οπως φερθηκε η κυριαρχη τουρκικη ταξη στην Ιμβρο και στην Τένεδο..Αλλα ουτε εκεί εφταιγαν αυτοί,αλλα η εγκατάλειψη των πληθυσμών απο τους εδώ ''πατριώτες''.

Πες τα!!!

Φαίνεται ότι οι εδώ "Πατριώτες" είναι Κεμαλικοί...

Ναι ακριβώς αυτό είναι. Οπαδοί της πολιτικής του.
ΝεοΔημοκράτες στο θρήσκευμα και Έλληνες στο Εuro...

Που είναι το κράτος λέμε.... τι έκανε για όλα αυτά 200 χρόνια???

Αιντε ξεκολλάτε φιλοΕυρωπαίοι , τρομάρα σας... σας ενόχλησαν οι άνθρωποι και όχι οι ιδέες...

Μα δεν υπαρχει... καλα του ειπες (Πρωην Κνιτης ε; Ετσι εξηγειται η στροφη... :flipout:)

Η περιοχη ειτε μας αρεσει ειτε οχι Μακεδονια ονομαζοταν και σαν επαρχια της Γιουγκοσλαβιας. Γεωγραφικα δε, φυσικα και ανηκει στην ευρυτερη περιοχη της Μακεδονιας. Δηλαδη αν αυριο το πρωι (αφου πιασαμε τα υποθετικα) το δικο μας κομματι της Μακεδονιας αποφασιζε να αποσχιστει πως θα ονομαζοταν;

Οσο για τις κορωνες των βορειων γειτονων ειναι για εσωτερικη καταναλωση

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Τουρκία μια κακή γείτονας......

Πες τα!!!

Φαίνεται ότι οι εδώ "Πατριώτες" είναι Κεμαλικοί...

Ναι ακριβώς αυτό είναι. Οπαδοί της πολιτικής του.
ΝεοΔημοκράτες στο θρήσκευμα και Έλληνες στο Εuro...

Που είναι το κράτος λέμε.... τι έκανε για όλα αυτά 200 χρόνια???

Αιντε ξεκολλάτε φιλοΕυρωπαίοι , τρομάρα σας... σας ενόχλησαν οι άνθρωποι και όχι οι ιδέες...

Πές τους μπρε και για τα Πομακοχώρια ,πού ταχαν απομονωμένα και τους ελεγαν ''Τουρκους'' οι ιδιοι οι ''πατριωτες''...Ο ''ευπατριδης'' Ράλλης,ουτε λεξικο δεν τους επέτρεπε να εχουν με την γλώσσα τους που ειναι ενα μειγμα βουλγαρικης γλώσσας με λιγες τουρκικές προσμιξεις...

Και στην ουσια προέρχονται απο τους Αρχαίους Αγριάνες(αυτόχθων λαός της Ροδόπης) ..Τους αναφερει ο Ηροδοτος ,ο Θουκυδιδης,ο Στραβωνας............

Status
Not open for further replies.