Τουρκία μια κακή γείτονας......

• Αγαπητοί φίλοι

Με ιδιαίτερη χαρά σας προσκαλούμε στην κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας του AVClub για το 2026

Την Κυριακή, 1/3/2025 και ώρα 13:30 στο εστιατόριο  "Το Ψαρονέφρι" θα πραγματοποιήσουμε την κοπή της Πρωτοχρονιάτικης πίτας μας για το 2026.

Το εστιατόριο βρίσκεται στο Μαρούσι, Πέλικα 64, Τηλ.: 210 2824531

Δηλώστε τη συμμετοχή σας εδώ, θα χαρούμε πολύ να σας δούμε από κοντά.

Status
Not open for further replies.
Τι να τους πω? Να πάνε να δούνε γαλανομάτη ξανθό τούρκο πάνω στα βουνά που επέκλεισαν τους ανθρώπους και να βγάλουν πόρισμα αυτοί που τους τουρκοποίησαν....

Η δεξιά όλα αυτά τα χρόνια δηλαδή... Αυτοί που ψηφίζουνε και βρίζουν όλους τους άλλους για προδότες!!! Ποιοι? οι με τη βούλα προδότες!

Ξαναρωτάω.

ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ?

Όσοι νομίζουν ότι θα παραδώσουμε τη σημαία στις ρατσιστικές ονειρώξεις τους, γελάστηκαν!!!
Αλλιώς να αλλάξουμε σημαία. Κρατήστε το σταυρό και πετάξτε τις 9 γραμμές....

ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ?

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Τουρκία μια κακή γείτονας......

11ος Μ.Χ. αιώνας.....
Κατά βάθος έχει σχέση :
«Πριν ξεκινήσω, θέλω να σας πω κάτι για τον Μέγα Αλέξανδρο. Όταν δάμασε τον Βουκεφάλα , κατά τον γυρισμό του και περνώντας τον Αξιό και βλέποντας το νερό, σκέφτηκε ότι ήταν μια καλή ευκαιρία για μπάνιο.
Έβγαλε λοιπόν τα ρούχα του, τα... ακούμπησε στον βράχο και μπήκε στο νερό.
Όταν βγήκε και θέλησε να ντυθεί, τα ρούχα του είχαν εξαφανιστεί. Τα είχε κλέψει ένας Σλάβος της Μακεδονίας.»
Τότε πετάχτηκε οργισμένος ο Σλαβομακεδόνας εκπρόσωπος της ΠΓΔΜ στα ΗΕ κι άρχισε να φωνάζει «Τι είναι αυτά που λες; Οι Σλάβοι δεν ήταν εκεί, τότε.»

Οπότε ο Έλληνας εκπρόσωπος χαμογέλασε και είπε: «Τώρα που το ξεκαθαρίσαμε αυτό, μπορώ να ξεκινήσω την ομιλία μου".

Το Τουρκικο κράτος δεν θα μπορουσε να πετύχει τίποτα,αν η εγχωρια πολιτική σεβοταν τα δικαιωματα της μειονοτητας,η οποια αλλως τε ειναι στην ουσια ανεπιθυμητη στην Τουρκια..
και ποια είναι τα δικαιώματα ; οι επιδιώξεις της "Τουρκικής Ένωσης Ξάνθης";
ή μήπως συμπορευόμαστε με τον “μέγα ανθρωπιστή” Hoyt Brian Yee;

Μα δεν υπαρχει... καλα του ειπες (Πρωην Κνιτης ε; Ετσι εξηγειται η στροφη... :flipout:)

Η περιοχη ειτε μας αρεσει ειτε οχι Μακεδονια ονομαζοταν και σαν επαρχια της Γιουγκοσλαβιας. Γεωγραφικα δε, φυσικα και ανηκει στην ευρυτερη περιοχη της Μακεδονιας. Δηλαδη αν αυριο το πρωι (αφου πιασαμε τα υποθετικα) το δικο μας κομματι της Μακεδονιας αποφασιζε να αποσχιστει πως θα ονομαζοταν;

Οσο για τις κορωνες των βορειων γειτονων ειναι για εσωτερικη καταναλωση

Το 86, δεν μπορούσε να διανοηθεί κανείς οτι θα υπήρχε αλλαγή συνόρων στα βαλκάνια και μάλιστα οτι θα προέκυπτε όμορο κράτος που θα ήθελε να ονομαστεί Μακεδονία και μάλιστα με αλυτρωτικες τάσεις . Εκτοτε ακολούθησαν τα γνωστά γεγονότα, Γκλιγκόρωφ, Μητσοτός, κλπ... Δεν αναφέρομαι στην γεωγραφική παράμετρο...

Κατά βάθος έχει σχέση :
«Πριν ξεκινήσω, θέλω να σας πω κάτι για τον Μέγα Αλέξανδρο. Όταν δάμασε τον Βουκεφάλα , κατά τον γυρισμό του και περνώντας τον Αξιό και βλέποντας το νερό, σκέφτηκε ότι ήταν μια καλή ευκαιρία για μπάνιο.
Όταν βγήκε και θέλησε να ντυθεί, τα ρούχα του είχαν εξαφανιστεί. Τα είχε κλέψει ένας Σλάβος της Μακεδονίας.»
Τότε πετάχτηκε οργισμένος ο Σλαβομακεδόνας εκπρόσωπος της ΠΓΔΜ στα ΗΕ κι άρχισε να φωνάζει «Τι είναι αυτά που λες; Οι Σλάβοι δεν ήταν εκεί, τότε.»

Οπότε ο Έλληνας εκπρόσωπος χαμογέλασε και είπε: «Τώρα που το ξεκαθαρίσαμε αυτό, μπορώ να ξεκινήσω την ομιλία μου".

Έχετε και άλλα hoax???

και η ελληνική γλώσσα δεν υπερίσχυσε κατα ΜΙΑ ψήφο, ώστε να γίνει η παγκόσμια γλώσσα...

Οϊμέ....

Ναι αλλα τελικα αν η δικη μας Μακεδονια ζητουσε αποσχιση πως θα ονομαζοταν;
Και αν ονομαζοταν η δικη μας ετσι, η αλλη επαρχια της Μακεδονιας, απο το Γιουγκοσλαβικο κομματι τι ονομα θα πρεπει να εχει;

Αλλα και γιαυτο, παλι το κρατος φταιει... το ιδιο κρατος που χαρισε Ελληνικο πληθυσμο της Θρακης σε αλλα κεντρα μονο και μονο επειδη ηταν αλλοθρησκοι και μιλουσαν δοαφορετικη γλωσσα...

Ελα τωρα ωρε BIOS αν ειναι να διαφωνησουμε να αξιζει τον κοπο...

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Τουρκία μια κακή γείτονας......

Πές τους μπρε και για τα Πομακοχώρια ,πού ταχαν απομονωμένα και τους ελεγαν ''Τουρκους'' οι ιδιοι οι ''πατριωτες''...Ο ''ευπατριδης'' Ράλλης,ουτε λεξικο δεν τους επέτρεπε να εχουν με την γλώσσα τους που ειναι ενα μειγμα βουλγαρικης γλώσσας με λιγες τουρκικές προσμιξεις...

Και στην ουσια προέρχονται απο τους Αρχαίους Αγριάνες(αυτόχθων λαός της Ροδόπης) ..Τους αναφερει ο Ηροδοτος ,ο Θουκυδιδης,ο Στραβωνας............

Ετσι ακριβώς είναι...Είσαι πληροφορημένος βλέπω... Εγω ο ίδιος εχω προλάβει την ξύλινη σκοπιά (εγκατελειμένη όμως) με την μπάρα στον δρόμο που οδηγούσε στα πομακοχώρια. Ο σκοπός έκανε έλεγχο (της πλάκας, αλλά πάντως έλεγχο) ποιός έμπαινε και ποιός έβγαινε.

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Τουρκία μια κακή γείτονας....

Κατά βάθος έχει σχέση :

και ποια είναι τα δικαιώματα ; οι επιδιώξεις της "Τουρκικής Ένωσης Ξάνθης";
ή μήπως συμπορευόμαστε με τον “μέγα ανθρωπιστή” Hoyt Brian Yee;

Οι επιδιώξεις του Κοραντή της ΕΥΠ μήπως???

Πουθενά δεν εχεις απαντησει στα ιστορικα στοιχεια και στις ευθυνες του ελληνικου κράτους ...

Απ´εκει και περα τα παράπονα στο δικαστηριο ανθρωπινων δικαιωμάτων................................

Υ.Γ.
Το ''ανεκδοτο'' ειναι αστικος μύθος και εχει χρησιμοποιηθεί για πολλες και διαφορετικές εθνότητες.

Επισης γεωγραφικα η Μακεδονια ειναι περιοχη που βρισκεται σε Ελλάδα ,ΦΥΡΟΜ και μικροτερο μερος στην Βουλγαρια..

Αρα ο γεωγραφικος προσδιορισμος θαλυνε καθε ζητημα...

Τα παράπονα στον Σαμαρά,που σαμποτάρισε το σχεδιο Μητσοτάκη-Γκλιγκόρωφ για ονομασια με γεωγραφικο προσδιορισμό... ..Τα λεει και ο Βαξεβάνης στο νεο τευχος του περιοδικού του...

Last edited:
Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Τουρκία μια κακή γείτονας......

Ετσι ακριβώς είναι...Είσαι πληροφορημένος βλέπω... Εγω ο ίδιος εχω προλάβει την ξύλινη σκοπιά (εγκατελειμένη όμως) με την μπάρα στον δρόμο που οδηγούσε στα πομακοχώρια. Ο σκοπός έκανε έλεγχο (της πλάκας, αλλά πάντως έλεγχο) ποιός έμπαινε και ποιός έβγαινε.

Ε ναι βρέ....Μπορει ναμαι ''άπατρις''-τετοιος δεν ειμαι?:flipout:-,αλλά πέντε πραγματάκια γνωριζω.

Απάντηση: Re: Τουρκία μια κακή γείτονας......

Το 86, δεν μπορούσε να διανοηθεί κανείς οτι θα υπήρχε αλλαγή συνόρων στα βαλκάνια και μάλιστα οτι θα προέκυπτε όμορο κράτος που θα ήθελε να ονομαστεί Μακεδονία και μάλιστα με αλυτρωτικες τάσεις . Εκτοτε ακολούθησαν τα γνωστά γεγονότα, Γκλιγκόρωφ, Μητσοτός, κλπ... Δεν αναφέρομαι στην γεωγραφική παράμετρο...

Ο Γκλιγκορωφ ως ''παλιά καραβάνα'' μια χαρά ηταν..Τυχαίο που τον ''ανατιναξαν'' αλυτρωτικοι κυκλοι τής ΦΥΡΟΜ??

Και ο Μητσοτάκης-οσο και αν ποτέ δεν μου ηταν συμπαθής-ειχε δικιο...

Η συμφωνια και μάλιστα για ονομα ''Σλαβομακεδονια'' ηταν έτοιμη και τοχαν δεχτεί και οι Αλβανοι τού Τετοβο...που βεβαια ειναι μεγάλη και υπολογισιμη μειονοτητα στην ΦΥΡΟΜ.

Μετά έσκασε μυτη ο Αντωνάκης..............

Αλλως τε μεταπολεμικά με την ΦΥΡΟΜ ειχαμε εξαιρετικες σχεσεις...Ερχονταν στην Β.Ελλάδα,ψωνιζαν,οι απ´εδώ,επισης πηγαιναν στά καζίνο και παει λεγοντας..

Οταν μπηκαν στην μεση οι γελοιοι αλυτρωτισμοί χάλασαν οι σχεσεις.

Last edited:

Έχετε και άλλα hoax???

και η ελληνική γλώσσα δεν υπερίσχυσε κατα ΜΙΑ ψήφο, ώστε να γίνει η παγκόσμια γλώσσα...

Οϊμέ....
-bye- και οι μύθοι του Αισώπου διδακτικοί είναι (άλλοι σαν παράδειγμα αποφυγής και άλλοι σαν παράδειγμα μίμησης)-bye-

οσο για την γλώσσα γνωρίζω και το hoax και την πιθανή προέλευση του (Frederick Muhlenberg):grinning-smiley-043

Βλέπω ότι μερικοί θυμόνται τα "καλά" του Αντωνάκη... Σε αυτή την πατρίδα που οι μνήμες των πολλών μοιάζουν με του χρυσόψαρου, αυτό αφήνει λίγο χώρο στην ελπίδα...

Απάντηση: Re: Τουρκία μια κακή γείτονας......

Εχω την εντύπωση οτι πολλοί απο αυτούς θα έρθουν... Εσυ θα έρθεις ?

Αυτοί που λες μάλλον δεν θα πάνε,οι υπερπατριώτες και λοιποί θα κρυφτούν.

Από άλλο πολιτικό χώρο έχει δείξει η ιστορία ότι τρέχουν αλλά για το σήμερα δεν θα πήγαινα ούτε εγώ και άσε τους πατριώτες να φωνάζουν,πρόβλημα θέλουν,ας πάνε οι ίδιοι.

Εσύ θα πήγαινες?
Ζόρι η μάχη!

Re: Απάντηση: Re: Τουρκία μια κακή γείτονας......

Ο Γκλιγκορωφ ως ''παλιά καραβάνα'' μια χαρά ηταν..Τυχαίο που τον ''ανατιναξαν'' αλυτρωτικοι κυκλοι τής ΦΥΡΟΜ??

Το θέμα είναι απο ποιούς υποκινούνται αυτοί οι κύκλοι.
Επίσης, ποιοί και απο πότε (επί Αμπντούλ Χαμίτ εποχής) άνοιξαν πρώτοι τη υπόθεση της ανεξάρτητης Μακεδονίας και γιατί?

Re: Απάντηση: Τουρκία μια κακή γείτονας......

Αντιπαρέρχομαι το σχόλιο για τους γκρίζους λύκους από σεβασμό στον Νικόλα. Μια ερώτηση όμως: Είναι κακό να είναι κάποιος Μογγόλος?

Τιποτα δεν ειναι κακο Δημητρη. Και δεν ηθελα να φανω επιθετικος προς εσενα.
Απλα μου εκανε εντυπωση που απο ολο το αρθρο φανηκε να σε ενοχλησε που αποκαλεσα τους γκριζους λυκους 'μογγολοφασιστες'.
Αφηνω το 'μογγολος' λοιπον στην ακρη και μενω στους 'φασιστες' αναφορικα με τους γκριζους λυκους.

Αν και δεν νομιζω ουτε και οι ιδιοι οι γκριζοι λυκοι να ειχαν το παραμικρο προβλημα να τους αποκαλουν ετσι. Μαλλον θα καμαρωναν. Εμεις εχουμε αυτες τις ευαισθησιες.

Αυτοί που λες μάλλον δεν θα πάνε,οι υπερπατριώτες και λοιποί θα κρυφτούν.

Από άλλο πολιτικό χώρο έχει δείξει η ιστορία ότι τρέχουν αλλά για το σήμερα δεν θα πήγαινα ούτε εγώ και άσε τους πατριώτες να φωνάζουν,πρόβλημα θέλουν,ας πάνε οι ίδιοι.

Εσύ θα πήγαινες?
Ζόρι η μάχη!

Oντως ζόρι η μάχη. Εγώ πιστεύω οτι θα πήγαινα (βέβαια, τώρα εκ των πραγμάτων θα πήγαινα ούτως ή άλλως, λόγω εντοπιότητας) Δεν είναι μόνο ο πατριωτισμός που μπορεί να σε σπρώξει, είναι και το φιλότιμο, η υπευθυνότητα ή η αλληλεγγύη. Και δεν εντοπίζω κάποιο συγκεκριμένο πολιτικό χώρο να είναι πιο "πρόθυμος να τρέξει" απο άλλους...

Και ο Μητσοτάκης-οσο και αν ποτέ δεν μου ηταν συμπαθής-ειχε δικιο...

Η συμφωνια και μάλιστα για ονομα ''Σλαβομακεδονια'' ηταν έτοιμη και τοχαν δεχτεί και οι Αλβανοι τού Τετοβο...που βεβαια ειναι μεγάλη και υπολογισιμη μειονοτητα στην ΦΥΡΟΜ.

Μετά έσκασε μυτη ο Αντωνάκης..............

Αλλως τε μεταπολεμικά με την ΦΥΡΟΜ ειχαμε εξαιρετικες σχεσεις...Ερχονταν στην Β.Ελλάδα,ψωνιζαν,οι απ´εδώ,επισης πηγαιναν στά καζίνο και παει λεγοντας..

Οταν μπηκαν στην μεση οι γελοιοι αλυτρωτισμοί χάλασαν οι σχεσεις.
Θυμαμαι το 86 οντας μαθητης Γυμνασιου στο Κιλκις..Κυριακες στη Γευγελη,ετσι,για βολτιτσα,με τυπικο ελεγχο στα συνορα,ανθρωποι γελαστοι και φιλικοι μεσα στη "φτωχεια" τους.Εκδρομες με το σχολειο στη Δοϊρανη,οπου μαθητες ενθεν και ενθεν περνουσαμε πεζη τα (νοητα) συνορα για να θαυμασουμε τους παλιους σιδηροδρομικους σταθμους των δυο χωρων,Ελλαδας-Γιουγκοσλαβιας,με τους δασκαλους μας,τα τραγουδια μας (κασετοφωνα με brake dance τοτε),τα σαντουιτσακια μας,και με αισθημα απεραντης ασφαλειας και πληροτητας..Και μας δειχνανε οι δασκαλοι μας τα παλια πολυβολεια απο την εποχη της χουντας και της πρωιμης μεταπολιτευσης,τοτε που αλλοι εθνοπατερες κυρητταν για τους "βορειους εχθρους"..Ηταν ολα τοσο ομορφα τοτε στη Μακεδονια...
Και μετα ηρθε ο Σαμαρας......

@Σπύρο Σούρλα: Σπύρο, ποιό είναι το ζητούμενο, να βρούμε ποιός δημιούργησε μιά κατάσταση και να τον ελεεινολογούμε, ή να την αντιμετωπίσουμε; Ωραία, φταίνε οι δεξιές μεταπολεμικές κυβερνήσεις που δημιούργησαν το θέμα, ναι να καταραστούμε όλοι μαζί την κυβέρνηση του 52-54 που μετέτρεψε Έλληνες πολίτες σε πολίτες β΄κατηγορίας. Αυτή η ανόητη και καταδικαστέα πολιτική σίγουρα οφείλεται στα απόνερα του Κυπριακού, όπως και η ανάλογη πολιτική του Τουρκικού κράτους για τους Έλληνες της Κωνσταντινούπολης, της Ίμβρου και της Τενέδου.
Να θυμίσω όμως ότι οι Μουσουλμάνοι της Θράκης ζουν, ευημερούν και πληθύνονται στη Θράκη (και πολύ καλά κάνουν), ενώ οι Έλληνες στην Τουρκία υπέστησαν ένα απίστευτο πογκρόμ το Σεπτέμβρη του '55, με πολλούς νεκρούς και λεηλασίες (κάτι ανάλογο έχουμε από την πλευρά μας εδώ; Όχι; Ε, δεν είμαστε και τόσο κακοί τελικά...) και έχουν μείνει λιγότεροι από χίλιοι πλέον.

Οι περισσότερες διακρίσεις εις βάρος των Ελλήνων Μουσουλμάνων έχουν πλέον καταργηθεί (αν κάνω λάθος διορθώστε με). Η μόνη σημαντική είναι το γεγονός ότι οι αστικές διαφορές τους δικάζονται από το Μουφτή Κομοτηνής σύμφωνα με τη Σαρία, μιά κατάσταση κατ΄εμέ αδιανόητη, την οποία το ελληνικό κράτος δεν αλλάζει γιατί αντιδρά η Τουρκία!

@Δημήτρη Θ. Κανένα σχόλιο επί αυτού; Υποθέτω ότι ξέρεις τι σημαίνει να επιδικάζεται μιά περιουσιακή διαφορά με βάση τη Σαρία όταν ένας από τους διαδίκους είναι γυναίκα.

Στο θέμα μας τώρα: Η επίσκεψη στην Θράκη ενός φασίστα (αδιάφορο μου είναι αν είναι Μογγόλος, ξανθός ή μαύρος) που υποστηρίζει την απόσχιση μέρους της ελληνικής επικράτειας έπρεπε να απαγορευτεί, δεν έπρεπε να συζητάμε καν για αυτό το ζήτημα. Αλλά δυστυχώς δεν έχουμε κράτος...

Status
Not open for further replies.