Τουρκία μια κακή γείτονας......

• Αγαπητοί φίλοι

Με ιδιαίτερη χαρά σας προσκαλούμε στην κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας του AVClub για το 2026

Την Κυριακή, 1/3/2025 και ώρα 13:30 στο εστιατόριο  "Το Ψαρονέφρι" θα πραγματοποιήσουμε την κοπή της Πρωτοχρονιάτικης πίτας μας για το 2026.

Το εστιατόριο βρίσκεται στο Μαρούσι, Πέλικα 64, Τηλ.: 210 2824531

Δηλώστε τη συμμετοχή σας εδώ, θα χαρούμε πολύ να σας δούμε από κοντά.

Status
Not open for further replies.
Re: Απάντηση: Τουρκία μια κακή γείτονας......

Δεν κατάλαβα τίποτα από όσα γράφεις. Εγώ ξέρω πως υπάρχει από απέναντι μια σαφής προειδοποίηση βίας σε περίπτωση άσκησης όχι απλώς νόμιμου αλλά αυτονόητου δικαιώματός μας. Το πώς ξεπερνιέται αυτό με μανιέρες τύπου "θέλει διπλωματία το πράμα" δεν το καταλαβαίνω... πού έσφαλε δλδ η διπλωματία μας και πώς μπορούσε να "κερδίσει" ή "παίξει" τον Ερντογάν? Ένα δούναι και λαβείν είναι το οποίο καταλήγει σε ανυπέρβλητα χαρακώματα. Για την Τουρκία αυτά είναι το casus belli και ο εκβιασμός της συνεκμετάλλευσης. Πριν δλδ ήταν αλλιώς νομίζεις; Και η διπλωματία μας τον αγρίεψε τον Ερντογάν? Και πριν και μετά, και με τους ισλαμιστές, ένα πράμα είναι.

μα αν νομίζεις οτι με την διπλωματία δεν κερδίζεις τίποτα.....τότε δεν υπάρχει κατι άλλο προς συζήτηση...

Ντου....

Δεν λέω αυτό, μην το γυρίζεις.
Όταν ο άλλος όμως ξεκαθαρίζει με τον πλέον απόλυτο τρόπο (casus belli!) πως δεν κάνει πίσω, τι να κερδίσεις με τη διπλωματία?

Η Τουρκία κάνει αυτή τη στιγμή έναν απροκάλυπτο εκβιασμό με την ισχύ της. Μπορούμε να το εξηγήσουμε ασφαλώς, με αναγωγή στο δίκαιο της ζούγκλας και στο έτσι κάνει πάντα ο ισχυρός, αλλά όχι και να μην το βλέπουμε σαν εκβιασμό, ούτε και να το θεωρούμε έτσι θεμιτό μέσο άσκησης εξωτερικής πολιτικής. Είναι σαν να δικαιολογούμε και τον πόλεμο μετά, ότι ο ισχυρός δικαιολογείται να εφαρμόζει και να επιβάλει πάντα την ισχύ του. Άρα καταλήγουμε να απαντήσουμε στο εξής απλό ερώτημα: είναι αθέμιτος ο τουρκικός εκβιασμός;
Ή το Αιγαίο τελικά ανήκει στα ψάρια του?

πες μου οτι θα επιτεθούν για Τζιχάντ οι Ισλαμιστές να μας πάρουν τα σώβρακα.....

Εκτός αν μιλάς για "πόλεμο" στον κυβερνοχώρο.....

δε ξέρω από πού ορμώμενος σκεπτικές ότι μπορεί να το παίζω Μπους – και να έχω βρει τον κακό λαό ή τον κακό πιστό :D

πόλεμος και μάλιστα βρόμικος είναι και ο οικονομικός και μέρος αυτού και ο ενεργειακός

αλλά σίγουρα υπάρχουν και μορφές που μας διαφεύγουν

μα αν νομίζεις οτι με την διπλωματία δεν κερδίζεις τίποτα.....τότε δεν υπάρχει κατι άλλο προς συζήτηση...

Ντου....

Με τη διπλωματία κερδίζεις κάτι όταν ο συνομιλητής σου είναι διατεθειμένος να κάνει κάποια παραχώρηση. Όταν δεν κάνει καμμιά παραχώρηση, αλλά προβάλει συνεχώς νέες απαιτήσεις, τότε δεν έχεις να κερδίσεις κάτι. Επιτέλους, ποιός μίλησε για ντου; Εκτός από εσένα φυσικά...

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Τουρκία μια κακή γείτονας......

Αυτο είπα πριν...

Οι κυβερνήσεις που πέρασαν(με ελάχιστες εξαιρέσεις), ήταν σε λάθος πολιτική στόχευση. Την διπλωματία την κερδίζεις και είχαν απέναντι τους έναν Ερντογαν απο τον οποίο θα μπορούσαν να αποσπάσουν σε πολλαπλά επίπεδα "απολαβές", υπερ του Κράτους μας. Βέβαια δεν έγινε τίποτα και τωρα πια ο Ερντογαν δεν "πλησιάζεται"....

Το παιχνιδάκι με τον καλό μπάτσο και τον κακό, το ξέρεις φυσικά.....

και τι ειναι ο Ερντογαν,παιδακι που τσαντιστηκε και δεν ξαναπαιζει μαζι μας;
Τι ''απολαβες'' μπορεις ν'αποκομισεις απο καποιον που ελπιζει στην ανασταση της οθωμανικης αυτοκρατοριας;

Στην Γερμανία, απο όσο ξέρω.....

και η Γερμανια που ανηκει;

Πρόσεξε πως μπορώ και εγώ να δυναμιτίσω… είναι εύκολο

Λες ότι πόλεμος στην Ευρώπη δε θα γίνει γιατί η ΕΕ και Ομπάμα έχουν Νομπελ ?

Για γέλια θα ήταν να το έλεγα σε εσένα ή και στους υπόλοιπους συνομιλητές που βλέπω εδώ.

Απάντηση: Re: Απάντηση: Τουρκία μια κακή γείτονας......

Στους "μερικούς" που ανέφερα γιατί βάζεις τον εαυτό σου μέσα? Εκτός αν απαντάς ως δικηγόρος των "άλλων", που μας έλεγαν κάποτε να πάρουμε και καλτσόν....

καθόλου δεν φάσκω και αντιφάσκω... Αναφέρομαι ξεκάθαρα σε μελλοντικό χρόνο κατα τον οποίο θέτω ενα διάστημα αυθαίρετα για να συνεχιστεί η κουβέντα. Ούτε Πυθία είμαι, ούτε κανείς απο εσάς.

Όπως προείπα την Τουρκική "επεκτατικότητα" την βλέπω στον λόγο κάποιων που υιοθετούν και εθνικιστικές κορώνες και αναμασούν τα περι Θράκης, κλπ..... Επίσης αναφέρθηκα στις κυβερνήσεις που πέρασαν, άλλες φορές ως οσφυοκάμπτες(συμφωνώ) και άλλες ως πιόνια των ξένων δυνάμεων(που ήταν σχεδόν πάντα), και οι οποίες αναμεταδίδουν οτι τους λένε τα ξένα πρακτορεία.

αυτα τα δυο,τι διαφορα εχουν;

δε ξέρω από πού ορμώμενος σκεπτικές ότι μπορεί να το παίζω Μπους – και να έχω βρει τον κακό λαό ή τον κακό πιστό :D

πόλεμος και μάλιστα βρόμικος είναι και ο οικονομικός και μέρος αυτού και ο ενεργειακός

αλλά σίγουρα υπάρχουν και μορφές που μας διαφεύγουν

Συμφωνώ ως προς τον ορισμό που ξεκαθάρισες.

Δεν νομίζω λοιπόν να πάρουμε τα τουφέκια μας και να βγούμε στα βουνά.

Σε αυτό που αναφέρεις τον πρώτο και καταλυτικό ρόλο τον παίζουν οι κυβερνησεις μας, καλώς ή κακώς. Αρα η διπλωματία και υπερ ποιανού το όφελος κινείται ο εκάστοτε "ηγέτης".

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Τουρκία μια κακή γείτονας......

αυτα τα δυο,τι διαφορα εχουν;

ως προς την "επιθετικότητα"(εξαρτάται τι "εντολές" θα πάρουν) ή την οσφυοκαμψία(αμυντική, δουλική)....

Πρόσεξε πως μπορώ και εγώ να δυναμιτίσω… είναι εύκολο

Λες ότι πόλεμος στην Ευρώπη δε θα γίνει γιατί η ΕΕ και Ομπάμα έχουν Νομπελ ?

Για γέλια θα ήταν να το έλεγα σε εσένα ή και στους υπόλοιπους συνομιλητές που βλέπω εδώ.

βιάζεσαι. Το ξεκαθάρισα στην απάντηση μου... Δεν δυναμίτισα τίποτα....

Συμφωνώ ως προς τον ορισμό που ξεκαθάρισες.

Δεν νομίζω λοιπόν να πάρουμε τα τουφέκια μας και να βγούμε στα βουνά.

Σε αυτό που αναφέρεις τον πρώτο και καταλυτικό ρόλο τον παίζουν οι κυβερνησεις μας, καλώς ή κακώς. Αρα η διπλωματία και υπερ ποιανού το όφελος κινείται ο εκάστοτε "ηγέτης".

Ποια διπλωματία …
Θα έλεγα και εγώ…
Αυτή που χωρίζει κράτη με σκίτσα πάνω σε πακέτο τσιγάρα
Ή αυτή που βάζει σύνορα στον τάδε παράλληλο
Για γέλια είναι ο ΟΗΕ και οι διπλωμάτες
Αν και καμία φορά κάτι πάνε να διασώσουν

Παράδειγμα¨: Εάν φτιάξεις πρώτος τον ΟΗΕ σε παλιό γνωστό παιχνίδι υπολογιστών, είναι σαν να κέρασες και να υπέταξες τους πάντες.
Δε χρειάζεται να φιλοσοφούμε και πολύ – όταν γνωρίζουμε όλοι την πραγματικότητα
Διπλωματία … γελάω …
Αν και καμία φορά θα την ήθελα να δουλεύει
Τουλάχιστο στο παιχνίδι να μην είμαστε αμέτοχοι – και ας έχουμε χάσει.

Με τη διπλωματία κερδίζεις κάτι όταν ο συνομιλητής σου είναι διατεθειμένος να κάνει κάποια παραχώρηση. Όταν δεν κάνει καμμιά παραχώρηση, αλλά προβάλει συνεχώς νέες απαιτήσεις, τότε δεν έχεις να κερδίσεις κάτι. Επιτέλους, ποιός μίλησε για ντου; Εκτός από εσένα φυσικά...

ήταν το συμπέρασμα εφόσον η διπλωματία δεν βγάζει πουθενά... Έχεις κάποιο άλλο???

Δεν λέω αυτό, μην το γυρίζεις.
Όταν ο άλλος όμως ξεκαθαρίζει με τον πλέον απόλυτο τρόπο (casus belli!) πως δεν κάνει πίσω, τι να κερδίσεις με τη διπλωματία?

Η Τουρκία κάνει αυτή τη στιγμή έναν απροκάλυπτο εκβιασμό με την ισχύ της. Μπορούμε να το εξηγήσουμε ασφαλώς, με αναγωγή στο δίκαιο της ζούγκλας και στο έτσι κάνει πάντα ο ισχυρός, αλλά όχι και να μην το βλέπουμε σαν εκβιασμό, ούτε και να το θεωρούμε έτσι θεμιτό μέσο άσκησης εξωτερικής πολιτικής. Είναι σαν να δικαιολογούμε και τον πόλεμο μετά, ότι ο ισχυρός δικαιολογείται να εφαρμόζει και να επιβάλει πάντα την ισχύ του. Άρα καταλήγουμε να απαντήσουμε στο εξής απλό ερώτημα: είναι αθέμιτος ο τουρκικός εκβιασμός;
Ή το Αιγαίο τελικά ανήκει στα ψάρια του?

Γιατί επιμένεις για το Αιγαίο?? Υπονόησα κάτι τέτοιο??

Την Τουρκία την αφήνουν να κάνει απροκάλυπτο εκβιασμό..... Το ποιος είναι ευνόητο...

Ποια διπλωματία …
Θα έλεγα και εγώ…
Αυτή που χωρίζει κράτη με σκίτσα πάνω σε πακέτο τσιγάρα
Ή αυτή που βάζει σύνορα στον τάδε παράλληλο
Για γέλια είναι ο ΟΗΕ και οι διπλωμάτες
Αν και καμία φορά κάτι πάνε να διασώσουν

Παράδειγμα¨: Εάν φτιάξεις πρώτος τον ΟΗΕ σε παλιό γνωστό παιχνίδι υπολογιστών, είναι σαν να κέρασες και να υπέταξες τους πάντες.
Δε χρειάζεται να φιλοσοφούμε και πολύ – όταν γνωρίζουμε όλοι την πραγματικότητα
Διπλωματία … γελάω …
Αν και καμία φορά θα την ήθελα να δουλεύει
Τουλάχιστο στο παιχνίδι να μην είμαστε αμέτοχοι – και ας έχουμε χάσει.

Μα τότε ποια είναι η λύση σύμφωνα με εσένα.....?

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Τουρκία μια κακή γείτονας......

ως προς την "επιθετικότητα"(εξαρτάται τι "εντολές" θα πάρουν) ή την οσφυοκαμψία(αμυντική, δουλική)....

μα οταν δεχεσαι ''εντολες'',παλι δουλικη συμπεριφορα επιδεικνυεις.
Δεν υπαρχει διαφορα.

βιάζεσαι. Το ξεκαθάρισα στην απάντηση μου... Δεν δυναμίτισα τίποτα....

Στον ενεργειακό πόλεμο τα πράγματα είναι απλά όπως έχω ξαναπεί
Η Τουρκία είναι μέσα στο ενεργειακό παιχνίδι-πόλεμο χρόνια
Εμείς χρόνια εκτός
Και δυστυχώς ότι είδους πόλεμος και εάν είναι
Συνήθως θές έτοιμες άμυνες κάθε τύπου – κάθε ταμπλό – από διπλωματικό σε οικονομικό ως στρατιωτικό και ηλεκτρονικό
Κανένας πόλεμος δεν παίζεται σε ένα ταμπλό

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Τουρκία μια κακή γείτονας......

μα οταν δεχεσαι ''εντολες'',παλι δουλικη συμπεριφορα επιδεικνυεις.
Δεν υπαρχει διαφορα.

μιλάω ως προς την αντιμετώπιση στον τρίτο....

Μα τότε ποια είναι η λύση σύμφωνα με εσένα.....?

η καλήτερη άμυνα είναι πάντα μια καλή αρχή
(απλά δε σας προλαβένω)

Στον ενεργειακό πόλεμο τα πράγματα είναι απλά όπως έχω ξαναπεί
Η Τουρκία είναι μέσα στο ενεργειακό παιχνίδι-πόλεμο χρόνια
Εμείς χρόνια εκτός
Και δυστυχώς ότι είδους πόλεμος και εάν είναι
Συνήθως θές έτοιμες άμυνες κάθε τύπου – κάθε ταμπλό – από διπλωματικό σε οικονομικό ως στρατιωτικό και ηλεκτρονικό
Κανένας πόλεμος δεν παίζεται σε ένα ταμπλό

μα πριν λίγο μου είπες οτι γελάς με την διπλωματική αντιμετώπιση....

Status
Not open for further replies.