Τουρκία μια κακή γείτονας......

• Αγαπητοί φίλοι

Με ιδιαίτερη χαρά σας προσκαλούμε στην κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας του AVClub για το 2026

Την Κυριακή, 1/3/2025 και ώρα 13:30 στο εστιατόριο  "Το Ψαρονέφρι" θα πραγματοποιήσουμε την κοπή της Πρωτοχρονιάτικης πίτας μας για το 2026.

Το εστιατόριο βρίσκεται στο Μαρούσι, Πέλικα 64, Τηλ.: 210 2824531

Δηλώστε τη συμμετοχή σας εδώ, θα χαρούμε πολύ να σας δούμε από κοντά.

Status
Not open for further replies.
Defense Defense
Που φωνάζουν και στο NBA
Αν και όλοι περιμένουν το κάρφωμα

(δεν είμαι και τόσο φίλαθλος – όποτε το παράδειγμα είναι και λίγο αυθαίρετο)

μα πριν λίγο μου είπες οτι γελάς με την διπλωματική αντιμετώπιση....
Φυσικά και γελάω – και το γράφω παραπάνω
να πάρουμε φρεγάτες και υποβρύχια???
Σε όλα ταμπλό είπα, γιατί κρατάς μόνο το στρατιωτικό

Είναι αυτό που λέμε
Πρέπει να έχεις τα μάτια σου ανοιχτά

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Τουρκία μια κακή γείτονας......

μιλάω ως προς την αντιμετώπιση στον τρίτο....

μα η αντιμετωπιση στο τριτο(δηλαδη τους πολιτες της χωρας) ειναι ιδιος,ειτε ετσι,ειτε αλλιως.
Οσφυοκαμπτες και δουλικοι,ειναι μονο απεναντι ''στ'αφεντικα'' τους.

Απάντηση: Re: Απάντηση: Τουρκία μια κακή γείτονας......

Γιατί επιμένεις για το Αιγαίο?? Υπονόησα κάτι τέτοιο??

Την Τουρκία την αφήνουν να κάνει απροκάλυπτο εκβιασμό..... Το ποιος είναι ευνόητο...

Οκ συμφωνούμε πάντως ότι είναι εκβιασμός.
Συμφωνούμε ότι από κάπου στηρίζεται ή γίνεται ανεκτός.
Συμφωνούμε ότι και αυτόν ακόμη τον εκβιασμό δεν τον χειριζόμαστε σωστά.

Πού διαφωνούμε?

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Τουρκία μια κακή γείτονας......

Οκ συμφωνούμε πάντως ότι είναι εκβιασμός.
Συμφωνούμε ότι από κάπου στηρίζεται ή γίνεται ανεκτός.
Συμφωνούμε ότι και αυτόν ακόμη τον εκβιασμό δεν τον χειριζόμαστε σωστά.

Πού διαφωνούμε?

στο να πάρουμε τα βουνά με τα τουφέκια.....ή να βγάλουμε τις φρεγατάρες μας να πάμε να τους βυθίσουμε....(για γέλια ουτε πετρέλαιο δεν εχουν).....

Αιμίλιε γράφε την άποψή σου με επιχειρήματα και όχι απο αντίδραση..
Είσαι way off my friend κατάλαβέ το, αν συνεχιστεί αυτό θα αρχίσει το σβήσιμο.

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Τουρκία μια κακή γείτονας......

στο να πάρουμε τα βουνά με τα τουφέκια.....ή να βγάλουμε τις φρεγατάρες μας να πάμε να τους βυθίσουμε....(για γέλια ουτε πετρέλαιο δεν εχουν).....

Έχουν αγωγούς … δρόμους για πετρέλαιο …

Για πετρέλαιο λένε ότι έχουν – αυτό που κάποιοι θεωρούν δικό μας

Αλλά τελικά το πετρέλαιο δεν ανήκει ούτε σε εμάς … σε κάτι εταιρίες ανήκει

Και φυσικά άλλο μεγάλο θέμα το γιατί οι εταιρίες μπορούν να αλλάξουν χάρτες, κράτη , να προκαλέσουν πολέμους κ.ο.κ.

Αλαλουμ (δε ξέρω αν είναι τούρκικο ή αραβικό σα λέξη αλλά μαρέσει)

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Τουρκία μια κακή γείτονας......

....και αυτό το είπε ποιος ακριβώς?

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Τουρκία μια κακή γείτονας......

Αλαλουμ (δε ξέρω αν είναι τούρκικο ή αραβικό σα λέξη αλλά μαρέσει)

http://news.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_columns_3_29/06/2008_275466

αβέβαιης ετυμολογίας... Ο Μπαμπινιώτης: Πιθ. από τη φράση “άλλα άλλων” με παρετυμολογική επίδραση από εκφραστ. λ. όπως γιουσουρούμ ή πλαστή λ. από παιδικά παιχνίδια και τραγούδια

Τα επιχειρήματα μου τα έχω αναφέρει και παλιότερα. Ας τα ξαναπω λοιπόν μιας και το ανέφερε ο Βασίλης.

Πρέπει να υπάρχει ένα minimum πολεμικής δύναμης στην χώρα, όπως συμβαίνει και σε οποιαδήποτε χώρα. Ειμαστε ενταγμένοι και οι δύο στο ΝΑΤΟ(καλώς(για κάποιους) ή κακώς) οπότε η εμπλοκή σε πόλεμο(ανάμεσα σε μέλη) είναι ενάντια στην συνθήκη αυτή....

Η γείτονες Τουρκοι έχουν προσβάλει θεμελιώδεις αρχές των ΗΕ (συνθήκη περι απειλής βίας, κλπ) και έχουν καταστήσει το Casus Belli για εκφοβισμό σε περίπτωση που η Ελληνική πλευρά θελήσει να επεκτείνει την αιγιαλίτιδα ζώνη της στα 12 ν.μ...

Επίσης η Τουρκία αν δεν άρει το Casus Belli δεν μπορεί να ενταχθεί στην Ευρώπη. Αλλά αυτό το σενάριο απο ότι φαίνεται το έχει παρατήσει.

Γνωστά όλα αυτά.

Οι Ελληνικές κυβερνήσεις απο την άλλη(όπως προείπα) ποτέ δεν πήραν τον κώλο τους και να θέσουν τα ζητήματα αυτά, ξανά και ξανά στην Ευρώπη και στο ΝΑΤΟ, όχι με την λογική της απειλής, αλλά με την απαίτηση για διάλογο.
Αντι για αυτό λοιπόν είχαμε την δουλικότητα και το πέρασμα σε στάση αναμονής και ωχ αδερφισμού. Θα το αφήσουμε να παρέλθει το πραγμα, θα ρίξουμε το μπαλάκι στον επόμενο, κ.ο.κ.

Φυσικά πρέπει να τεθούν κάποιες βάσεις ως προς την διπλωματική οδό, στην εναρμόνιση με τις νέες προοπτικές στην ενεργειακή δυναμική, στην σύσφιξη των σχέσεων με τους συμμάχους μας στα Βαλκάνια, με τους συμμάχους στην Αραβική περιοχή, κλπ κλπ....

Αντ' αυτού έχουμε την πλήρη εναρμόνιση με το Ισραήλ και την Αμερική και το Καταρ, που μας έχουν για φτύσιμο και μόνο.

Αρα λοιπόν δεν μου φταίει καμιά Τουρκία. θα μπορούσαμε να έχουμε κάνει τα απαραίτητα βήματα και να υπάρξει συμβιβασμός. Βέβαια ο χρόνος κύλησε και τίποτα δεν έγινε, τα πράγματα είανι οριακά μέσα στην χώρα και εμείς κοιτάμε μόνο τον γείτονα εν είδει στρουθοκαμηλισμού....

Τα επιχειρήματα μου τα έχω αναφέρει και παλιότερα. Ας τα ξαναπω λοιπόν μιας και το ανέφερε ο Βασίλης.

Πρέπει να υπάρχει ένα minimum πολεμικής δύναμης στην χώρα, όπως συμβαίνει και σε οποιαδήποτε χώρα. Ειμαστε ενταγμένοι και οι δύο στο ΝΑΤΟ(καλώς(για κάποιους) ή κακώς) οπότε η εμπλοκή σε πόλεμο(ανάμεσα σε μέλη) είναι ενάντια στην συνθήκη αυτή....

Η γείτονες Τουρκοι έχουν προσβάλει θεμελιώδεις αρχές των ΗΕ (συνθήκη περι απειλής βίας, κλπ) και έχουν καταστήσει το Casus Belli για εκφοβισμό σε περίπτωση που η Ελληνική πλευρά θελήσει να επεκτείνει την αιγιαλίτιδα ζώνη της στα 12 ν.μ...

Επίσης η Τουρκία αν δεν άρει το Casus Belli δεν μπορεί να ενταχθεί στην Ευρώπη. Αλλά αυτό το σενάριο απο ότι φαίνεται το έχει παρατήσει.

Γνωστά όλα αυτά.

Οι Ελληνικές κυβερνήσεις απο την άλλη(όπως προείπα) ποτέ δεν πήραν τον κώλο τους και να θέσουν τα ζητήματα αυτά, ξανά και ξανά στην Ευρώπη και στο ΝΑΤΟ, όχι με την λογική της απειλής, αλλά με την απαίτηση για διάλογο.
Αντι για αυτό λοιπόν είχαμε την δουλικότητα και το πέρασμα σε στάση αναμονής και ωχ αδερφισμού. Θα το αφήσουμε να παρέλθει το πραγμα, θα ρίξουμε το μπαλάκι στον επόμενο, κ.ο.κ.

Φυσικά πρέπει να τεθούν κάποιες βάσεις ως προς την διπλωματική οδό, στην εναρμόνιση με τις νέες προοπτικές στην ενεργειακή δυναμική, στην σύσφιξη των σχέσεων με τους συμμάχους μας στα Βαλκάνια, με τους συμμάχους στην Αραβική περιοχή, κλπ κλπ....

Αντ' αυτού έχουμε την πλήρη εναρμόνιση με το Ισραήλ και την Αμερική και το Καταρ, που μας έχουν για φτύσιμο και μόνο.

Αρα λοιπόν δεν μου φταίει καμιά Τουρκία. θα μπορούσαμε να έχουμε κάνει τα απαραίτητα βήματα και να υπάρξει συμβιβασμός. Βέβαια ο χρόνος κύλησε και τίποτα δεν έγινε, τα πράγματα είανι οριακά μέσα στην χώρα και εμείς κοιτάμε μόνο τον γείτονα εν είδει στρουθοκαμηλισμού....

Καλά όλα αυτά που λες αλλά καμία φορά η πραγματικότητα είναι πιο στυγνή
Ένα βραδύ κάποιοι πίνουν τα ουίσκι τους και ρίχνουν και καμία βόμβα / χακιά / τράπεζα / whatever / οτιδήποτε

Και μετά άλλοι τρέχουν άλλοι ψάχνουν – άλλοι τον ΟΗΕ άλλοι το ΝΑΤΟ άλλοι τους τραπεζίτες κ.ο.κ.

Καλά όλα αυτά που λες αλλά καμία φορά η πραγματικότητα είναι πιο στυγνή
Ένα βραδύ κάποιοι πίνουν τα ουίσκι τους και ρίχνουν και καμία βόμβα / χακιά / τράπεζα / whatever / οτιδήποτε

Και μετά άλλοι τρέχουν άλλοι ψάχνουν – άλλοι τον ΟΗΕ άλλοι το ΝΑΤΟ άλλοι τους τραπεζίτες κ.ο.κ.

μα εκεί έγκειται και η όποια διαφωνία μας......

Αυτό το "επιχείρημα" μπορεί να λειτουργήσει και προς την αντίθετη κατεύθυνση. Οτι δλδ κάποιοι "κύκλοι" το αναπαράγουν για να έχουν σε κατάσταση "τρομοκρατίας" κάποιους λαούς.....και να έχουν πριν πέσουν για ύπνο μερικοί, το δάκτυλο στην σκανδάλη μην τυχόν και τους την πέσει ο Τουρκαλάς....

Μην πιάσουμε και κάτι κραυγαλέες "περιπτώσεις" που έλεγαν οτι τα δάση μας τα καίνε οι Τούρκοι και μετά διαψεύστηκαν και γελάγανε και τα πλακάκια......

μα εκεί έγκειται και η όποια διαφωνία μας......

Αυτό το "επιχείρημα" μπορεί να λειτουργήσει και προς την αντίθετη κατεύθυνση. Οτι δλδ κάποιοι "κύκλοι" το αναπαράγουν για να έχουν σε κατάσταση "τρομοκρατίας" κάποιους λαούς.....και να έχουν πριν πέσουν για ύπνο μερικοί, το δάκτυλο στην σκανδάλη μην τυχόν και τους την πέσει ο Τουρκαλάς....

Μην πιάσουμε και κάτι κραυγαλέες "περιπτώσεις" που έλεγαν οτι τα δάση μας τα καίνε οι Τούρκοι και μετά διαψεύστηκαν και γελάγανε και τα πλακάκια......

Έχεις δίκιο ότι το FUD είναι επικίνδυνο

Το ίδιο επικίνδυνος είναι και ο εφησυχασμός πάντως – του τύπου στην Ευρώπη δε θα γίνει πόλεμος.

Αλλά θα παρατηρήσεις ότι δεν είναι FUD τα παραπάνω που γράφω. Απλές παρατηρήσεις.
Τα καλέσματα στα όπλα – να πάρουμε τα βουνά (φτου εγώ θάλασσα ήθελα :D) κ.ο.κ δε τα ανέφερα εγώ. Ούτε δικαιολογώ κανέναν πολιτικό.

Έχεις δίκιο ότι το FUD είναι επικίνδυνο

Το ίδιο επικίνδυνος είναι και ο εφησυχασμός πάντως – του τύπου στην Ευρώπη δε θα γίνει πόλεμος.

Αλλά θα παρατηρήσεις ότι δεν είναι FUD τα παραπάνω που γράφω. Απλές παρατηρήσεις.
Τα καλέσματα στα όπλα – να πάρουμε τα βουνά (φτου εγώ θάλασσα ήθελα :D) κ.ο.κ δε τα ανέφερα εγώ. Ούτε δικαιολογώ κανέναν πολιτικό.

Μα φυσικά δεν αναφερόμουν στο πρόσωπο σου. Πόλεμος στην Ευρώπη η άποψη μου είναι οτι δεν θα γίνει για αρκετό ακόμη καιρό, όπως ανέφερα και παραπάνω. Βέβαια αυτό είναι η εκτίμηση μου και μπορεί να σφάλλω...

Επίσης δεν διαφωνώ ως προς τον εφησυχασμό στα πλαίσια της τακτικής, που αναφέρεις...

Επειδή προσβλήθηκαν κάποιοι φίλοι (κάνουμε παρέα πολλές ώρες την ημέρα, συμφωνώντας ή διαφωνώντας, ελπίζω να δεχόμαστε όλοι το χαρακτηρισμό φίλοι) με το "τουρκοφάγοι" που έγραψα. Μετά από συζήτηση ημερών που διαπιστώνετε όλοι το πόσο παράνομη, εκβιαστική, επικίνδυνη, ανένδοτη κλπ. είναι η Τουρκία, το συμπέρασμα που βγαίνει είναι να ζητάτε αποδείξεις πως ο Εμίλιος δεν είναι ανθέλλην, πως εγώ δεν σας βρίζω, μας εγκαλείτε για το αν αποδεχόμαστε τους ήρωες του 21 και το κρυφό σχολειό στο παρελθόν, άλλος αμφισβητούσε και με ρώταγε αν θα πάω να πολεμήσω κλπ.
Για τη Τουρκία δε μας λέτε ποιες ενέργειες πρέπει να γίνουν.
Εντάξει να βαθμολογηθούμε για το ποσοστό εθνικοφροσύνης και Ελληνορθόδοξης πατριδολατρείας, μπορεί στο τέλος να μη πάρω τόσο κακό βαθμό όσο νομίζετε, αλλά για πείτε μας ΠΩΣ νομίζετε πως πρέπει να απαντήσουμε στη Τουρκία;

η απαντηση προς την Τουρκια ειναι,να χρησιμοποιησουμε την ''πετρελαικη πολιτικη''.
Αν δηλαδη τα δικα μας συμφεροντα συνδεθουν με αυτα των πετρελαικων εταιρειων που θα αναλαβουν την εξορυξη στο μελλον,ειναι και η πιο καλη λυση.

Re: Απάντηση: Τουρκία μια κακή γείτονας......

Επειδή προσβλήθηκαν κάποιοι φίλοι (κάνουμε παρέα πολλές ώρες την ημέρα, συμφωνώντας ή διαφωνώντας, ελπίζω να δεχόμαστε όλοι το χαρακτηρισμό φίλοι) με το "τουρκοφάγοι" που έγραψα. Μετά από συζήτηση ημερών που διαπιστώνετε όλοι το πόσο παράνομη, εκβιαστική, επικίνδυνη, ανένδοτη κλπ. είναι η Τουρκία, το συμπέρασμα που βγαίνει είναι να ζητάτε αποδείξεις πως ο Εμίλιος δεν είναι ανθέλλην, πως εγώ δεν σας βρίζω, μας εγκαλείτε για το αν αποδεχόμαστε τους ήρωες του 21 και το κρυφό σχολειό στο παρελθόν, άλλος αμφισβητούσε και με ρώταγε αν θα πάω να πολεμήσω κλπ.
Για τη Τουρκία δε μας λέτε ποιες ενέργειες πρέπει να γίνουν.
Εντάξει να βαθμολογηθούμε για το ποσοστό εθνικοφροσύνης και Ελληνορθόδοξης πατριδολατρείας, μπορεί στο τέλος να μη πάρω τόσο κακό βαθμό όσο νομίζετε, αλλά για πείτε μας ΠΩΣ νομίζετε πως πρέπει να απαντήσουμε στη Τουρκία;

Με το συμπάθιο, ο μόνος που χαρακτήρισε είσαι εσύ, αποκαλώντας κάποιους "τουρκοφάγους". Μάλιστα εγκάλεσες "εμάς" (φαντάζομαι ότι εννοείς και εμένα ανάμεσα στους τουρκοφάγους) γιατί δε δώσαμε σημασία στην εξαγορά της εταιρείας όπου δούλευες παλιά από Τούρκους, ένα περιστατικό που εγώ τουλάχιστον δε γνώριζα. Παραπονιέσαι γιατί σου ζητάνε πιστοποιητικό ελληνοφροσύνης κλπ. Ποιός το έκανε αυτό; σε προκαλώ να κάνεις quote το αντίστοιχο ποστ. Τώρα απαιτείς να δώσουμε "εμείς" λύση στο πρόβλημα, λες και είμαστε στρατηγοί, διπλωμάτες και δεν ξέρω και γω τι άλλο. Γιατί δε μας εκθέτεις εσύ πρώτα τις δικές σου προτάσεις;

Re: Απάντηση: Τουρκία μια κακή γείτονας......

η απαντηση προς την Τουρκια ειναι,να χρησιμοποιησουμε την ''πετρελαικη πολιτικη''.
Αν δηλαδη τα δικα μας συμφεροντα συνδεθουν με αυτα των πετρελαικων εταιρειων που θα αναλαβουν την εξορυξη στο μελλον,ειναι και η πιο καλη λυση.

ποια εξόρυξη??

Να συνδέσουμε τα "εθνικά συμφέροντα" με τις πετρελαϊκές εταιρείες;

Τι πάει να πέι αυτό;

Ετσι κι αλλιώς αυτές,θα πάρουν σχεδόν τα πάντα με μάς...συνδεμένους ή ασύνδετους.
Ποιός θεωρεί ότι υπάρχει έστω κι 1% να συμβεί κάτι διαφορετικό;

Φαντάζομαι το Αιγαίο γεμάτο τανκερ για χατήρι κάθε πετρελαϊκης και τους λογαριασμούς τους φουσκωμένους,μετά ένα τσαφ,μια κηλίδα και φάτα στη μάπα πάλι έλληνα,πλήρωσε τη ζημιά που όυτε σεντ δε θα βάλεις στη τσέπη.

Status
Not open for further replies.