Τουρκία μια κακή γείτονας......

Status
Not open for further replies.
μαλλον σε καποιο παραλληλο συμπαν φανταζομαι να ισχυουν αυτα.
Χωρις καθολου δοση ειρωνιας,μη το παρεξηγησεις.

Όχι ρε τι να παρεξηγήσω...
Αυτό που λέω είναι ότι ο καθένας μας έχει μια άποψη για την αριστερά...
...ε, η δική μου δεν συμβαδίζει με αυτή της ηγεσίας της αυτό είναι όλο!

:ernaehrung004:

επί του πρακτέου ,,, οι Τούρκοι πάνε για ντεφάκτο οριοθέτηση με το Καστελόριζο
στον χάρτη τους ,, εάν κάνουν πίσω τώρα χάνουν το παιχνίδι έτσι και αλλιως ,,

έχουμε θεματάκι δλδ ...

θα δείξει τις επόμενες ώρες ..

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Τουρκία μια κακή γείτονας......

Προφανως φιλε McZab θελεις να καταληξεις καπου αγνοωντας η παρερμηνευοντας οτι εχω γραψει.

Κατα τα αλλα περιμενεις να κανουμε διαλογο οταν επιδιωκεις μονολογο και απολογια απο μερους μου, αλλα οχι αντιπροτασεις απο σενα!

Δεν θα σου κανω το χατηρι συγνωμη:2thumb22sup:

Καλά, αν δεν μπορείς να απαντήσεις δεν χρειάζεται να επικαλείσαι ρόλο θύματος και κυρίως να μου αποδίδεις κακές προθέσεις. Πώς θα τον κάνω τον μονόλογο, θα σου πάρω το πληκτρολόγιο; :flipout:

Εσύ προσπαθείς να αλλάξεις τον ορισμό των ελληνικών λέξεων ώστε να βγεις δικαιωμένος. Λυπάμαι αλλά δεν γίνεται έτσι, πέφτεις σε λογικές αντιφάσεις.

Και ανεξάρτητος και δούλος της κάθε υπερδύναμης ή των τσιρακίων της δεν γίνεται. Αποφασίστε τι θέλετε.

Όχι Κώστα.... αυτό δεν γίνεται.... απλά θα αλλάζεις συχνότερα αφεντικά...

Χίλιες φορές φτωχός και κατατρεγμένος.

Re: Απάντηση: Re: Τουρκία μια κακή γείτονας......

σορυ βρε Αιμιλιε,αλλα δεν μπορω να κρατηθω αλλο.
Το μονο που λειπει απο τους αριστερους,ειναι το φωτοστεφανο,αν δεν ηξερα οτι η αριστερα στο συνολο της ειναι κατα των θρησκειων,θα πιστευα οτι ειναι πολυ θρησκευομενοι ανθρωποι.
Θα ηθελα να ειμαι απο μια μερα,οταν θα αναλαβει καποια αριστερη κυβερνηση να διαπραγματευθει με την τουρκια και να παρακολουθω την εκβαση των διαπρατευσεων!

Βρε Λάκη τι να σου κάνω....Σε καταλαβαίνω πάντως....αλλά μιλάμε για χάσμα ιδεολογικών απόψεων.

Όταν θα υπάρξει μια καινούρια ιδεολογία δεν θα χρειάζονται οι διαπραγματεύσεις...Γιατί???

Γιατί το ξαναλέω και θα το λέω όσο μπορώ. Οι λαοί δεν έχουν να χωρίσουν τίποτα, δεν έχουν συμφέροντα. Ο σεβασμός της "χώρας" του κάθενος περνάει μέσα απο τα "συμφέροντα" της αστικής τάξης, οπότε δεν έχει και νόημα να συζητάμε κάτι άλλο.....

και είναι τόσο απλό....ρε γαμώτο.

Καλά, αν δεν μπορείς να απαντήσεις δεν χρειάζεται να επικαλείσαι ρόλο θύματος και κυρίως να μου αποδίδεις κακές προθέσεις. Πώς θα τον κάνω τον μονόλογο, θα σου πάρω το πληκτρολόγιο; :flipout:

Εσύ προσπαθείς να αλλάξεις τον ορισμό των ελληνικών λέξεων ώστε να βγεις δικαιωμένος. Λυπάμαι αλλά δεν γίνεται έτσι, πέφτεις σε λογικές αντιφάσεις.

Και ανεξάρτητος και δούλος της κάθε υπερδύναμης ή των τσιρακίων της δεν γίνεται. Αποφασίστε τι θέλετε.

Ασε με να πεφτω σε λογικες αντιφασεις τοτε. Η ντροπη δικη μου.

Πες μου ομως εσυ τι θα προτεινες στην παρουσα φαση με τους τουρκους να αλωνιζουν και να ξυνονται για θερμο επεισοδιο για να διασφαλισεις τα συμφεροντα και την αξιοπρεπεια της χωρας. Ειμαι ολος αυτια:))

Ανεξάρτητος με συμμαχίες κατα το εκάστοτε συμφέρον μας δε γίνεται;

Να υποθέσω ας πούμε ότι η ύπαρξη αμερικάνικων βάσεων στην Ελλάδα είναι η πράξη αυτού που περιγράφεις; Ή η περιπολία ισραηλινών σκαφών στην Κύπρο;

Μισό λεπτό.

Αν δεν κανεις συμμαχίες πως θα πορευτεις;
Μόνος εναντίον όλων;

Και εάν ταυτίζονται τα συμφέροντα μας η έστω οι εχθροί μας με κάποιου αλλου δεν είναι σωστό και εθνικά ωφέλιμο να συμμαχησουμε μαζι του έστω προσωρινά;

Κάθε συμμαχία συνεπάγεται αυτομάτως υποτελεια της Ελλάδας;

Ασε με να πεφτω σε λογικες αντιφασεις τοτε. Η ντροπη δικη μου.

Πες μου ομως εσυ τι θα προτεινες στην παρουσα φαση με τους τουρκους να αλωνιζουν και να ξυνονται για θερμο επεισοδιο για να διασφαλισεις τα συμφεροντα και την αξιοπρεπεια της χωρας. Ειμαι ολος αυτια:))

Αν πραγματικά ήθελα αξιοπρέπεια και ανεξαρτησία, θα στηριζόμουν στις δυνάμεις μου και μόνο. Υποθήκη τη χώρα δεν θα την έβαζα σε κανέναν "προστάτη" καμμίας εθνικότητας. Όλα τα άλλα είναι εκπτώσεις τις οποίες μου κάνει έκπληξη να τις εγκρίνουν άνθρωποι που αγαπούν την πατρίδα τους όσο εσύ.

(Άντε για να σου δώσω και μια πιο "ρεαλιστική" απάντηση εκτός από την ουτοπιστική μου που έδωσα παραπάνω.)

Μισό λεπτό.

Αν δεν κανεις συμμαχίες πως θα πορευτεις;
Μόνος εναντίον όλων;

Και εάν ταυτίζονται τα συμφέροντα μας η έστω οι εχθροί μας με κάποιου αλλου δεν είναι σωστό και εθνικά ωφέλιμο να συμμαχησουμε μαζι του έστω προσωρινά;

Γιατί δεν μου απαντάς (αν θες) στα ερωτήματά μου περί βάσεων, κτλ; Ισχύουν για όλους με παρόμοιες απόψεις.
Οι μέχρι στιγμής συμμαχίες δεν έχουν αποδείξει ότι πράγματι συνεπάγονται και υποτέλεια; Θύμησέ μου μια φορά που δεν ήταν έτσι. Σε οποιαδήποτε φάση της Ιστορίας.

Έστω ότι σε πιθανή επίθεση της Τουρκίας στην γεώτρηση της Κύπρου συντασσομαστε και συμμαχουμε με το Ισραήλ το οποίο επίσης θα είναι αμυνομενο.

Που είναι η εξάρτηση και η υποτελεια στο σενάριο αυτο;

Αν σε μια εταιρία βάζω δέκα και βάζεις ένα, θα έχω και μεγαλύτερα δικαιώματα και οφέλη απο αυτήν.

Κάπως έτσι είναι και οι συμμαχιες.

Κάθε συμμαχία με ισχυρότερο και κομμάτι του συστήματος είναι υποτέλεια...

Τι συμφωνία θα κάνεις δηλαδή μαζί του? μόνο ότι τον συμφέρει θα "διαπραγματευτεί" και μόλις το καταφέρει, τον μικρό τον τρώει το μαύρο φίδι....

Ο συνέταιρός σου στο μαγαζί πρέπει να είναι ισότιμος και ακέραιος....

Αυτό συνεπάγεται συνασπισμό των λαών... τώρα αν αυτό είναι εφικτό, είναι αλλουνού παπά ευαγγέλιο... ο χρόνος θα δείξει.... σε μας ή τα δισέγγονά μας...

Αν εμείς πάντως δεν βάλουμε τις βάσεις, ούτε αυτά πρόκειται να δούν χαΐρι...

Με σύνορα και επιβολή του νόμου του ισχυρού πάντως, μην περιμένεις και πολλά... τουλάχιστον ας κρατήσουμε την αξιοπρέπειά μας... σαν άνθρωποι πρώτα απ' όλα και μετά σαν Έλληνες...

Last edited:
Re: Απάντηση: Re: Τουρκία μια κακή γείτονας......

Βρε Λάκη τι να σου κάνω....Σε καταλαβαίνω πάντως....αλλά μιλάμε για χάσμα ιδεολογικών απόψεων.

Όταν θα υπάρξει μια καινούρια ιδεολογία δεν θα χρειάζονται οι διαπραγματεύσεις...Γιατί???

Γιατί το ξαναλέω και θα το λέω όσο μπορώ. Οι λαοί δεν έχουν να χωρίσουν τίποτα, δεν έχουν συμφέροντα. Ο σεβασμός της "χώρας" του κάθενος περνάει μέσα απο τα "συμφέροντα" της αστικής τάξης, οπότε δεν έχει και νόημα να συζητάμε κάτι άλλο.....

Σε ενα λαο απο ρομποτ ειναι απλο αλλά με ανθρωπους ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΔΥΣΚΟΛΟ...
Εδω υπαρχουν συμφεροντα μεταξυ ανδρων και γυναικων (παρολο που απο την πρωτοεμφανιση του ανθρωπου μεχρι σημερα οσες προσπαθειες εχουν γινει ισοτητα 100% δεν εχει υπαρξει) δεν θα υπαρχουν μεταξυ των λαων?

Εγώ αυτό το παιχνιδάκι, τι προτείνεις για το ένα και τι προτείνεις για το άλλο δεν το παίζω. Και δεν το παίζω διότι εσύ αποζητάς μια απάντηση στα μέτρα τα δικά σου την οποία δεν είμαι διατεθειμένος να σου δώσω.

Ποια ειναι τα μετρα τα δικα μου ? Εγω οριζω τις στρατηγικες πολιτικες γραμμες παγκοσμιως σε ολην την ιστορια ?

Δυστηχως ετσι μεγαλωσαν οι λαοι και αυτο δεν αλλαζει παρα μονο με ενα ισχυρο σοκ (κατακλυσμος, πυρηνικος πολεμος....τετοια.)

Προτείνω λοιπόν την κατάργηση των συνόρων και την ελεύθερη διακίνηση ανθρώπων παγκοσμίως. Για την εκμετάλλευση του Αιγαίου προτείνω δημιουργία εταιρείας λαικής βάσης, αυτοοργανωμένη με δικαίωμα συμμετοχής σε Έλληνες, Τούρκους, Κογκολέζους ή άλλης εθνικότητας ανθρώπους και μοίρασμα του παραγόμενου πλούτου στις φτωχότερες χώρες του κόσμου που δεν είχαν την ευλογία της φύσης να έχουν πετρέλαιο.
Πώς σου φαίνεται; Μη μου πεις, ουτοπικό μήπως;

Τελικα μου απαντας ? :a0210:

Μια χαρα μαζι σου ειμαι . Χωρις ειρωνεια. Μεχρι ομως να βρεθουν οι πολιτικοι εκατερωθεν να τα εφαρμοσουν με ενοχλει να γυριζω μονον εγω (εμεις δηλαδη) το μαγουλο για ραπισμα.

Είμαστε τόσο πρόθυμοι να μοιράσουμε το πετρέλαιο με αμερικανούς ρώσους ισραήλ. Αλήθεια τι ποσοστό περιμένουμε να έχουμε? Ένα 30% θα είναι υπερβολικό ή λίγο.
Από την άλλη δεν το μοιραζόμαστε με τίποτα με τους τούρκους ούτε 50 -50 (είναι κακοί αυτοί ας το πάρει το ισραήλ και η αμερικανοί, να μας προστατεύουν κιόλας).
Άραγε τι όφελος θα είχε η χώρα από μια τυχόν συνεργασία με τη τουρκία?

Σωστά. Αντίπαλός μου είναι μονάχα ο ταξικός εχθρός. Τον εθνικό τον αφήνω σε εσάς.

Η διαφορα μας ειναι οτι εχεις μια μονον οπτικη. Εγω μπορω καλλιστα να εχθρευομαι - αν κρινω οτι ετσι πρεπει - και την αρχουσα ταξη αλλα και τον εθνικο αντιπαλο.

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Τουρκία μια κακή γείτονας......

εγω σ'αυτο που λες σου δινω χιλια δικια,ελα ομως που πρεπει να ειμαστε ρεαλιστες και πρεπει να ''χορευουμε'' οπως μας επιβαλλει η διεθνης σκηνη.
Εκει ειναι η διαφορα μας,εσυ φανταζεσαι ενα κοσμο καλυτερο και κανεις οτι μπορεις για να το πετυχεις προσπαθωντας να τον αλλαξεις συθεμελα,εγω προσπαθω να τον βελτιωσω μεσα απο το υπαρχον συστημα.

Re: Απάντηση: Τουρκία μια κακή γείτονας......

Όχι Κώστα.... αυτό δεν γίνεται.... απλά θα αλλάζεις συχνότερα αφεντικά...

Χίλιες φορές φτωχός και κατατρεγμένος.

Μπορουμε σημερα να ειμαστε χωρις αφεντικο ?

Με ποια κριτηρια ? Αν δεν πουλησουμε εκδουλευση και βασεις πχ τι εχουμε να προσφερουμε ?
Πορους δεν εχουμε εκτος απο τα αδαμαντορυχεια του Λιακοπουλου :flipout:

Πως μπορουμε να σταθουμε οταν ειμαστε στο χειλος της οικονομικης καταστροφης χωρις αφεντικα ?

Ρεαλιστικα οχι ιδεολογικα. Ιδεολογικα κι εγω θα ηθελα να γινουμε φαρος ανεξαρτησιας. Ελβετια στο πιο ανθρωπινο. Μπορουμε ομως ?

Θυμιζω οτι και ο αριστερος πολος της πολιτικης μας εβριζε τον κεντροδεξιο για τις αμερικανοφιλες του επικυψεις ενω προτεινε την αντικατασταση τους με τους Σοβιετικους......

Last edited:
Status
Not open for further replies.