Τουρκία μια κακή γείτονας......

Status
Not open for further replies.
Re: Απάντηση: Τουρκία μια κακή γείτονας......

Μπορουμε σημερα να ειμαστε χωρις αφεντικο ?

Με ποια κριτηρια ? Αν δεν πουλησουμε εκδουλευση και βασεις πχ τι εχουμε να προσφερουμε ?
Πορους δεν εχουμε εκτος απο τα αδαμαντορυχεια του Λιακοπουλου :flipout:

Πως μπορουμε να σταθουμε οταν ειμαστε στο χειλος της οικονομικης καταστροφης χωρις αφεντικα ?

Ρεαλιστικα οχι ιδεολογικα. Ιδεολογικα κι εγω θα ηθελα να γινουμε φαρος ανεξαρτησιας. Ελβετια στο πιο ανθρωπινο. Μπορουμε ομως ?

Θυμιζω οτι και ο αριστερος πολος της πολιτικης μας εβριζε τον κεντροδεξιο για τις αμερικανοφιλες του επικυψεις ενω προτεινε την αντικατασταση τους με τους Σοβιετικους......
Με την ΕΣΣΔ θα ημασταν ισοι..δεν θα ειχαμε αφεντικο.

Απάντηση: Re: Απάντηση: Τουρκία μια κακή γείτονας......

Με ποια κριτηρια ? Αν δεν πουλησουμε εκδουλευση και βασεις πχ τι εχουμε να προσφερουμε ?

Πως μπορουμε να σταθουμε οταν ειμαστε στο χειλος της οικονομικης καταστροφης χωρις αφεντικα ?

Ρεαλιστικα οχι ιδεολογικα. Ιδεολογικα κι εγω θα ηθελα να γινουμε φαρος ανεξαρτησιας. Ελβετια στο πιο ανθρωπινο. Μπορουμε ομως ?

Θυμιζω οτι και ο αριστερος πολος της πολιτικης μας εβριζε τον κεντροδεξιο για τις αμερικανοφιλες του επικυψεις ενω προτεινε την αντικατασταση τους με τους Σοβιετικους......

Ε ναι ρε συ... ποιος είπε ότι θα μπορούμε να σταθούμε άμεσα?

Απλά λέω ότι σήμερα, έχει γίνει φανερό περισσότερο από ποτέ άλλοτε, ότι ακόμα και οι πολιτικές συνεταιρισμού ακόμα και επίκυψης στον ισχυρό, δεν σε φυλάσσουν από τον οικονομικό εξευτελισμό ή την εθνική απαλλοτρίωση...
Πόσο πιο φτωχοί και πόσο πιο δούλοι πια?
Τροχοπέδη και εμπόδιο στα σχέδιά τους τείνουμε να γίνουμε...!!!

Γιατί να ξαναδοκιμάσουμε τα ίδια?
Ας κάνουμε κάτι άλλο αυτή τη φορά... ακόμα και αν δεν έχουμε ελπίδα για τη νίκη... έτσι κι αλλιώς βρεγμένοι είμαστε!

Ας δουλέψουμε για το μέλλον, ειδικά σήμερα που όλοι οι λαοί είναι στο δρόμο...

:ernaehrung004:

Last edited:

[...]

Εντάξει καταλήξαμε κάπου. Τουλάχιστον υπάρχει μια (ρεαλιστική) φωνή που αναγνωρίζει ότι είμαστε όντως υποτελείς και άρα οποιαδήποτε (ρεαλιστική) κουβέντα περί εθνικής ανεξαρτησίας πάει περίπατο...Οπότε και οι όποιες εθνικιστικές κορώνες χάνουν το νόημά τους.
Άσχετα αν διαφωνώ στο ότι είναι αναγκαίο κακό τουλάχιστον φτάσαμε στο διά ταύτα.
Προσωπικά τη συνέχεια τη θεωρώ ατέρμονη οπότε θα μου επιτρέψετε να αποσυρθώ ησύχως...

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Τουρκία μια κακή γείτονας......

Ας κάνουμε κάτι άλλο αυτή τη φορά... ακόμα και αν δεν έχουμε ελπίδα για τη νίκη... έτσι κι αλλιώς βρεγμένοι είμαστε!

Ας δουλέψουμε για το μέλλον, ειδικά σήμερα που όλοι οι λαοί είναι στο δρόμο...

Μαζι σας ειμαι το ξαναλεω. Ιστορικα αλλωστε ολα εχουν αποδειχθει λαθος. Ειτε η επικυψη στους Δυτικους ειτε η επικυψη στους Ανατολικους.

Αλλα τι μπορουμε να κανουμε ? Στρατηγικα μιλω οχι σε οικονομικο επιπεδο .

Τιποτα ειναι η απαντηση η δικη μου. Ειναι ετσι δοδημενη η κατασταση ιστορικοοικονομικα που εκτος και αν ταχθει στο πλευρο μας η διαγαλαξιακη αυτοκρατορια του Νταρθ Βειντερ δεν προκειται να αλλαξει.

Άσχετα αν διαφωνώ στο ότι είναι αναγκαίο κακό τουλάχιστον φτάσαμε στο διά ταύτα. .

Δεν κανουν ολοι κουβεντα για να "νικησουν". Υπαρχουν και καποιοι που συζητουν μπας και ανοιξει το μυαλο τους σε αλλες ιδεες.

Οποτε σε παρακαλω να μην αποχωρησεις απο την κουβεντα.

Και πες μου αν επεφτε η υποδουλη αρχουσα ταξη οπως μαλλον επιθυμει η πλειοψηφια του λαου τι θα επρεπε να κανουμε σε τυχον επιθετικες κινησεις των γειτονων ?

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Τουρκία μια κακή γείτονας......

Μαζι σας ειμαι το ξαναλεω. Ιστορικα αλλωστε ολα εχουν αποδειχθει λαθος. Ειτε η επικυψη στους Δυτικους ειτε η επικυψη στους Ανατολικους.

Αλλα τι μπορουμε να κανουμε ? Στρατηγικα μιλω οχι σε οικονομικο επιπεδο .

Τιποτα ειναι η απαντηση η δικη μου. Ειναι ετσι δοδημενη η κατασταση ιστορικοοικονομικα που εκτος και αν ταχθει στο πλευρο μας η διαγαλαξιακη αυτοκρατορια του Νταρθ Βειντερ δεν προκειται να αλλαξει.

Eξόσον γνωρίζω η αυτοκρατορία είναι μαζί μας αυτή τη περίοδο...

Aς γίνουμε jedi! :p

+++
Ναθ μπορεί και να μην υπάρχει τρόπος να επιτύχουμε... δεν ξέρω...

Αυτό που ξέρω σίγουρα είναι ότι Νατο, ΕΕ, Ισραηλινοί και Πετρελαιάδες, ιστορικά δεν μας βοηθήσανε... ή αν θέλεις οι Σοβιετικοί κτλ... δεν έχω αντίρρηση.

Μακριά από αυτοκρατορίες και λυκοφιλίες με τους ισχυρούς για να έχουμε την αξιοπρέπειά μας...

Για τα δική μας περιουσία και συμφέροντα γίνονται όλα. Τι δουλειά έχουν αυτοί στο τόπο μας?

Ίσως να αφυπνιστεί και ο λαός δίπλα και να μπορέσουμε να συμβιώσουμε ειρηνικά... να συνεργαστούμε...

Άλλη λύση προσωπικά δεν μπορώ να προτείνω... εφικτή ή όχι αυτή είναι η γνώμη μου...

Last edited:

Μια απορια:Που κολλανε οι Σοβιετικοι στην κουβεντα?

Αν αναφερεσαι στην δικη μου αναφορα κολλανε οτι ιστορικα ολα τα κομματα σε καποιου την φουστα κρυβοντουσαν.
Οι μεν στην μια φουστα οι δε στην αλλη. Ποτε δεν ειμασταν πραγματικα ανεξαρτητοι εκτος ισως της περιοδου κυρηξης του πολεμου με τον Αξονα (ισως λεω..)

Σε ολοκληρη τη ζωη του Ελληνικου κρατους υπευθυνοι για τη χαραξη της εξωτερικης πολιτικης ηταν οι Δυτικοι (και κατ’επεκταση τα εδω δουλικα τους).Ειτε οι Αγγλοι,ειτε οι Γαλλοι,ειτε οι Γερμανοι,ειτε οι Αμερικανοι.
Η Αριστερα ουσιαστικα ποτε δεν υπηρξε ισχυρη ωστε ακομα και να επηρεασει την εξωτερικη πολιτικη και ποσο μαλλον τις σχεσεις με την Τουρκια.Μην τσουβαλιαζουμε λοιπον.

Σε ολοκληρη τη ζωη του Ελληνικου κρατους υπευθυνοι για τη χαραξη της εξωτερικης πολιτικης ηταν οι Δυτικοι (και κατ’επεκταση τα εδω δουλικα τους).Ειτε οι Αγγλοι,ειτε οι Γαλλοι,ειτε οι Γερμανοι,ειτε οι Αμερικανοι.
Η Αριστερα ουσιαστικα ποτε δεν υπηρξε ισχυρη ωστε ακομα και να επηρεασει την εξωτερικη πολιτικη και ποσο μαλλον τις σχεσεις με την Τουρκια.Μην τσουβαλιαζουμε λοιπον.

''Ξενοκινητο ΕΑΜ''.:firstprize::firstprize::firstprize:

''Ξενοκινητο ΕΑΜ''.:firstprize::firstprize::firstprize:

Ναι γι’αυτό οι Αγγλοι εκαναν δουλειά μ’αυτό.Αφου δεν υπηρχε και τιποτε άλλο.
Α,ναι ξεχασα ο ΕΔΕΣ.Το οτι οι Αγγλοι εφτασαν να απειλησουν το Ζερβα προκειμενου να πειστει να κανει και αυτος αντισταση ειναι βεβαια αλλο θεμα.....;)

Δεν ειναι θεμα τσουβαλιασματος ρε συ Πανο. Η αληθεια ειναι .

Το ΚΚΕ παντα στο αρμα των Σοβιετικων δεν ηταν ? Η πιστευει κανεις οτι αν επικρατουσε ποτε στην πολιτικη σκηνη οσο ηταν ακομα ακμαια η Σοβιετικη παρουσια θα γινομασταν ανεξαρτητοι ?

Και γενικα αυτη ηταν το παιχνιδι των αδυναμων. Αν δεν με βοηθησεις θα παω στο αρμα του αντιπαλου σου.

Δεν ειπε κανεις οτι επηρεασαν οι Αριστεροι την εξωτερικη πολιτικη μας . Μακαρι να το ειχαν κανει ισως να ειχαμε αποκομισει ωφελη.

Δεν κανουν ολοι κουβεντα για να "νικησουν". Υπαρχουν και καποιοι που συζητουν μπας και ανοιξει το μυαλο τους σε αλλες ιδεες.

Οποτε σε παρακαλω να μην αποχωρησεις απο την κουβεντα.

Και πες μου αν επεφτε η υποδουλη αρχουσα ταξη οπως μαλλον επιθυμει η πλειοψηφια του λαου τι θα επρεπε να κανουμε σε τυχον επιθετικες κινησεις των γειτονων ?

Πες με εγωιστή, πες με περίεργο αλλά η ιδέα της "νίκης" με εξιτάρει..Βαριέμαι τις αέναες κουβέντες που δεν καταλήγουν πουθενά...:flipout:

Σοβαρά τώρα πραγματικά πιστεύω πως από τη στιγμή που θεωρούμε αναγκαίο κακό την υποτέλεια σε μια μεγάλη δύναμη δεν έχει νόημα η συνέχεια. Είναι σαν να θέλουμε να πούμε το αλφάβητο και ξεκινάμε από το "Κάπα".
Άλλωστε απάντησα ήδη και στο ερώτημά σου, ίσως να μην το πρόσεξες. Έγραψα ότι ένα έθνος το οποίο πραγματικά βάζει σαν ζητούμενο την ανεξαρτησία και την αξιοπρέπειά του βασίζεται στις δυνάμεις του και μόνο. Απλό. Τώρα αν ακόμα και αυτό θεωρείται ουτοπικό τότε πραγματικά επαναλαμβάνω ότι δεν κατανοώ πώς είναι δυνατόν κάποιοι που αυτοαποκαλούνται πατριώτες να προτίθενται να δηλώσουν υποτελείς σε μια ξένη δύναμη για να προστατέψουν δήθεν τα συμφέροντα της πατρίδας τους. Αυτό ακριβώς είναι και το επιχείρημα της σημερινής κυβέρνησης.

Στην προκειμενη περιπτωση η Ελλαδα δεν χρειαζεται να εμπλακει. Απλα να προστατευσει το Καστελοριζο (στο οποιο εκανα και το στρατιωτικο μου) και τιποτα αλλο. Εαν χρειαστει η Κυπρος καποια βοηθεια ας παει να βοηθησει. Ουτως ή αλλως η Ελλαδα δεν εχει συμφεροντα στην περιοχη. Γιατι να οξυνει περισσοτερο τις σχεσεις της με την Τουρκια.

Απάντηση: Re: Απάντηση: Τουρκία μια κακή γείτονας......

Το ΚΚΕ παντα στο αρμα των Σοβιετικων δεν ηταν ? Η πιστευει κανεις οτι αν επικρατουσε ποτε στην πολιτικη σκηνη οσο ηταν ακομα ακμαια η Σοβιετικη παρουσια θα γινομασταν ανεξαρτητοι ?

Αν καταλαβα καλα εδω μιλαμε για τους "κακους Τουρκους".Kαι τελικα και γι’αυτο θα πρεπει να λογοδοτησει η Αριστερα που ειναι κατω απο τα φουστανια των Σοβιετικων.Αν ειναι ανεκδοτο πες μου το να γελασω...

Άλλωστε απάντησα ήδη και στο ερώτημά σου, ίσως να μην το πρόσεξες. Έγραψα ότι ένα έθνος το οποίο πραγματικά βάζει σαν ζητούμενο την ανεξαρτησία και την αξιοπρέπειά του βασίζεται στις δυνάμεις του και μόνο. Απλό. Τώρα αν ακόμα και αυτό θεωρείται ουτοπικό τότε πραγματικά επαναλαμβάνω ότι δεν κατανοώ πώς είναι δυνατόν κάποιοι που αυτοαποκαλούνται πατριώτες να προτίθενται να δηλώσουν υποτελείς σε μια ξένη δύναμη για να προστατέψουν δήθεν τα συμφέροντα της πατρίδας τους. Αυτό ακριβώς είναι και το επιχείρημα της σημερινής κυβέρνησης.

Το ειδα οτι απαντησες δεν εκανα την παπια ;)

Απλα ακομα και αν ντρεπομαι για Ιμια, Οτσαλαν , υποκλοπες απο Αμερικανους και κοκοκο προσπαθω να ερθω ΣΗΜΕΡΑ στην θεση καποιων εστω και αν τους βριζω.

Ε δεν μπορω να βρω εναλλακτκη λυση χωρις να γινουμε τσαρδι αλλου καπεταν πλανητογαμωκαιδερνω.

Σιγουρα οι περισσοτεροι ειναι πουληταρια δεν νομιζω οτι ευκολα μπορει νατο αντικρουσει καποιος αυτο.....αλλα ακομα κι ετσι ΣΗΜΕΡΑ ποια ειναι η εναλλακτικη ? Αυτο που ονειρευσαι εσυ και ελπιζω ολοι οι νοημονες ΑΝΘΡΩΠΟΙ ξερεις πολυ καλα οτι απαιτει τρομακτικες κοινωνικες ζυμωσεις οι οποιες θελουν ερεθισμα.
Πουντο ? Και εως τοτε ?

Status
Not open for further replies.