Μα, νομίζω ότι κάποιοι φίλοι εδώ μέσα αποκλείουν οποιαδήποτε συνεργασία με οποιοδήποτε κράτος δεν ακολουθεί ηθικά αδέκαστη εξωτερική πολιτική. Κάνω λάθος;
Κώστα να ξεκαθαρίσουμε κάτι. Εδώ ο καθένας μιλάει για τον εαυτό του.
Όσοι αποκλείουν κάθε συνεργασία με οποιονδήποτε, πιθανόν να είναι εραστές της παλαιάς Αλβανίας, οπότε δεν με αφορά. Μπορείς να απευθύνεις εκεί το ερώτημα, αν και προσωπικά δεν διέκρινα τέτοια έποψη στο forum.
Προσωπικά αρνούμε εξαρτήσεις και μόνον. Όχι τη συνεργασία.
Aν εννοείς ότι ειπώθηκε η άποψη να αποκλείσουμε κάθε συνεργασία με νταβατζήδες και δολοφόνους, είναι εντελώς διαφορετικό.
Προσωπικά το αποδέχομαι... οπότε αυτό να το συζητήσουμε.
Ποια είναι η δική σου θέση?
Την περίμενα αυτή την ατάκα. Λες δηλαδή ότι αν και αυτή την πολιτική δεν την έχει ακολουθήσει κανένα έθνος από καταβολής κόσμου, καλό θα ήταν να δοκιμάσουμε εμείς πρώτοι και ότι βγει. ΟΚ...
Είπα ότι δεν γνωρίζω αν το έχει ακολουθήσει κάποιο έθνος... και όχι όπου βγει....
Οι Αρχαίοι υμών πρόγονοι (εγώ δεν είμαι και τόσο σίγουρος) δεν θα είχαν εφεύρει ποτέ την Δημοκρατία αν συμμερίζονταν τη λογική σου. Ο Μ.Αλέξανδρος δεν θα ξεκίναγε ποτέ για την Περσία... και οι παπούδες μας θα άνοιγαν την πόρτα στην Ιταλία..... Περάστε κόσμε.... Παίζει να μην υπήρχε και ελλάδα σήμερα χωρίς αυτά...
Οπότε ναι! είναι ΟΚ...
Πες μου και συ τώρα...
Η άποψη για εξαρτημένη, από τα συμφέροντα των ισχυρών, πολιτική που ακριβώς μας οδήγησε?
Έχεις υφαλοκρηπίδα? ΑΟΖ? Κύπρο? Έλληνες στη Πόλη?
Νντάξ'... τουλάχιστον έχουμε ανθηρή οικονομία!
Αφού λοιπόν απαντήθηκε το πρώτο ερώτημά μου παίρνω θάρρος να θέσω και άλλα δύο:
1) Ποιές παραχωρήσεις έχουμε κάνει μέχρι στιγμής στο Ισραήλ;
2) Ποιά ήταν τα οφέλη που αποκομίσαμε μέχρι τώρα από την αραβόφιλη πολιτική μας;
1) Γιατί οι υπόλοιπες παραχωρήσεις μας έγιναν ποτέ γνωστές?
Και πέραν αυτού...
Σε λίγο καιρό θα ψηφιστεί στον ΟΗΕ το θέμα της Παλαιστίνης...
Τι θα ψηφίσουμε? Θα καταδικάσουμε τη γενοκτονία? Έτσι πιστεύεις?
Ότι θα πούμε ναι σε ανεξάρτητο Παλαιστινιακό Κράτος? Ή μήπως αυτοί οι άνθρωποι δεν πρέπει να έχουν Πατρίδα επειδή έτυχε δίπλα τους να ζούνε πλούσιοι εβραίοι?
2) Εννοείς ότι η φιλο Αραβική πολιτική μας ήταν θέμα ανεξαρτησίας?
Ε όχι βρε φίλε.... αυτό δεν περίμενα να το ακούσω...
Δηλαδή οι Αμερικάνοι ήταν κατά των επαφών και της "φιλίας" με Παλαιστίνιους, Αιγύπτιους και Λίβυους?
Και οι Παπανδρέου τους πήγαν κόντρα?

Εντάξει μην τα ισοπεδώνουμε όλα....
Και ένα γενικό σχόλιο.
Συνεχίζεις να κρίνεις την εξωτερική μας πολιτική με συμφέροντα οικομικής φύσεως. Λυπάμαι αλλά είμαι αλλού.
Η άποψή μου είναι ότι δεν πρέπει να συνεργαζόμαστε ούτε με το Ισραήλ, ούτε με οποιαδήποτε χώρα δεν λειτουργεί δημοκρατικά... είτε είναι Αραβική, είτε δυτική είτε οτιδήποτε άλλο.
Γείτονες έχουμε, κοινά συμφέροντα έχουμε ας κοιτάξουμε να τα βρούμε.