Τουρκία μια κακή γείτονας......

• Αγαπητοί φίλοι

Με ιδιαίτερη χαρά σας προσκαλούμε στην κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας του AVClub για το 2026

Την Κυριακή, 1/3/2025 και ώρα 13:30 στο εστιατόριο  "Το Ψαρονέφρι" θα πραγματοποιήσουμε την κοπή της Πρωτοχρονιάτικης πίτας μας για το 2026.

Το εστιατόριο βρίσκεται στο Μαρούσι, Πέλικα 64, Τηλ.: 210 2824531

Δηλώστε τη συμμετοχή σας εδώ, θα χαρούμε πολύ να σας δούμε από κοντά.

Status
Not open for further replies.
Re: Απάντηση: Τουρκία μια κακή γείτονας......

«Οι άνθρωποι τρέχουν πρόθυμα να πληρώσουν τους φόρους τους για να ξαναγεμίσουν τα ταμεία τα οποία άδειασαν οι κερδοσκόποι που κάθησαν στον σβέρκο των κρατών. Θα ακολουθήσουν άραγε οι πολίτες εκείνους που θέλουν να τους οδηγήσουν στο σφαγείο;».

Ραούλ Βανεγκεμ 2008

Άκου και ένα καλύτερο και πιο επίκαιρο του ιδίου "υπόπτου"...:flipout:

"Ποιος θέλει έναν κόσμο όπου η σιγουριά πως δεν θα πεθάνουμε από την πείνα συνεπάγεται τον κίνδυνο να πεθάνουμε από βαρεμάρα;"

Είναι αλήθεια οτι η Τουρκία έχει χάσει λίγο την ψυχραιμία της.....

...και επειδη τα βρηκαν σκουρα και φοβηθηκαν τους Ισραηλινους τριγυρνανε τωρα το μικρο Καστελλοριζο και κομπαζουν ..εκ του ασφαλους! Ετσι ειναι:flipout:

Τη συνέχεια αυτής της φράσης τη θυμάσαι; (κουίζ)

Άντε να το πάρει το ποτάμι...

Ο Βυκέρτ τελείωσε με αυτή τη φράση τον λόγο του στην Καταστασιακή Διεθνή οπότε κάποιος ψιλοέντρομος τον ρώτησε τι είναι επιτέλους αυτοί οι Καταστασιακοί.
Έξαλλος λοιπόν ο Ντεμπόρ σηκώθηκε και του απάντησε:

"Δεν είμαστε εδώ για να απαντάμε σε βλακείες!" και σηκώθηκαν όλοι και έφυγαν...

Άκου και ένα καλύτερο και πιο επίκαιρο του ιδίου "υπόπτου"...:flipout:

"Ποιος θέλει έναν κόσμο όπου η σιγουριά πως δεν θα πεθάνουμε από την πείνα συνεπάγεται τον κίνδυνο να πεθάνουμε από βαρεμάρα;"

θα τολμήσω να κάνω μια υπέρβαση αν μου επιτρέπεις , παίρνοντας αφορμή από αυτό που έλεγε ο Κονστάντ πως η κοινωνία πρέπει να μεταμορφώνεται όχι για να συνεχίζει μια βαρετή, χωρίς συμβάντα ζωή, αλλά προκειμένου να δημιουργηθεί κάτι εντελώς καινούριο: καταστάσεις . Υπ' αυτήν την έννοια δημιουργία καταστάσεων σε δικαιϊκό και άρα πολιτικό και κοινωνικό επίπεδο θα μπορούσε να είναι η ακροτελεύτια διάταξη του Συντάγματος περί αντίστασης με κάθε μέσο , άρα του ένοπλου αγώνα συμπεριλαμβανομένου , προς τους σφετεριστές της λαϊκής κυριαρχίας .
Σίγουρα στο θεατρικό ντεκόρ του νομικού θετικισμού και της λατρείας της νομιμότητας ανοίγεται έτσι μια νέα προοπτική νέων καταστάσεων .

Last edited:
Απάντηση: Re: Απάντηση: Τουρκία μια κακή γείτονας......

Οι περισσοτεροι το εχουν σκεφτει Νικο, οχι μονο το 30%, αλλα προφανως εχουν καταληξει στο συμπερασμα οτι 'τιμιοι' ανθρωποι να ηγηθουν μια προσπαθεια ΔΕΝ υπαρχουν. Ετσι απλα.

Είσαι πεπεισμένος ότι χρειάζονται ηγέτες... αυτό είναι ένα θέμα. Ίσως αν το ψάξεις λίγο να διαπιστώσεις ότι η συντριπτική πλειοψηφία των "χαρισματικών και τίμιων" ηγετών που πήραν εξουσία τα απώλεσαν άμα της αναλήψεώς της.... άντε σε κανά μήνα.... να μου λέιπουν οι ηγέτες και οι σωτήρες λοιπόν.

Το δεύτερο είναι ότι αν δεν υπάρχουν τίμιοι άνθρωποι τότε αυτό ο λαός των άτιμων δεν αξίζει κάτι παραπάνω...

Και τρίτο και καλύτερο, όταν "πάλι με χρόνια με καιρούς, πάλι δικά μας θα ´ναι" (τα λεφτά) πολύ το φοβάμαι ότι όλοι αυτοί οι "αριστεροί" θα στραφούν και πάλι στα συνήθη... δηλ. βόλεμα, πιστωτική και φιγούρα.... δυστυχώς.
Το κόβω λίγο χλωμό να ενδιαφέρθηκαν για τον συνάνθρωπό τους τώρα... όλως τυχαίως που και οι ίδιοι έμειναν ταπί και με δάνεια!

Re: Απάντηση: Re: Τουρκία μια κακή γείτονας......

Τις συνεργασίες δεν τις απέκλεισε κανείς... για τις εξαρτήσεις ναι...

Μα, νομίζω ότι κάποιοι φίλοι εδώ μέσα αποκλείουν οποιαδήποτε συνεργασία με οποιοδήποτε κράτος δεν ακολουθεί ηθικά αδέκαστη εξωτερική πολιτική. Κάνω λάθος;

Στο ερώτημά σου, καμία φαντάζομαι...

Τι θα έλεγες να δοκιμάζαμε εμείς για πρώτη φορά φίλε Κώστα?
Έτσι μπορεί να περισώσουμε και λίγη από την αξιοπρέπεια που μας έχει απομείνει...

Την περίμενα αυτή την ατάκα. Λες δηλαδή ότι αν και αυτή την πολιτική δεν την έχει ακολουθήσει κανένα έθνος από καταβολής κόσμου, καλό θα ήταν να δοκιμάσουμε εμείς πρώτοι και ότι βγει. ΟΚ...

Αν όχι, γιατί? Τι ακριβώς έχουμε να χάσουμε?
Να φτωχύνουμε ή να βρεθούμε σε διαμάχη με τίποτα γείτονες?

Ω, ναι, και τα δύο, και μάλιστα πολύ σύντομα.

Αφού λοιπόν απαντήθηκε το πρώτο ερώτημά μου παίρνω θάρρος να θέσω και άλλα δύο:

Ποιές παραχωρήσεις έχουμε κάνει μέχρι στιγμής στο Ισραήλ;

Ποιά ήταν τα οφέλη που αποκομίσαμε μέχρι τώρα από την αραβόφιλη πολιτική μας;

θα τολμήσω να κάνω μια υπέρβαση αν μου επιτρέπεις , παίρνοντας αφορμή από αυτό που έλεγε ο Κονστάντ πως η κοινωνία πρέπει να μεταμορφώνεται όχι για να συνεχίζει μια βαρετή, χωρίς συμβάντα ζωή, αλλά προκειμένου να δημιουργηθεί κάτι εντελώς καινούριο: καταστάσεις . Υπ' αυτήν την έννοια δημιουργία καταστάσεων σε δικαιϊκό και άρα πολιτικό και κοινωνικό επίπεδο θα μπορούσε να είναι η ακροτελεύτια διάταξη του Συντάγματος περί αντίστασης με κάθε μέσο , άρα του ένοπλου αγώνα συμπεριλαμβανομένου , προς τους σφετεριστές της λαϊκής κυριαρχίας .
Σίγουρα στο θεατρικό ντεκόρ του νομικού θετικισμού και της λατρείας της νομιμότητας ανοίγεται έτσι μια νέα προοπτική νέων καταστάσεων .

Η λατρεία της νομιμότητας υπερβαίνει την καθαυτή υποχρέωση τήρησης του Συντάγματος. Είναι αυθύπαρκτη ως τέτοια και δεν συνεπάγεται άλλων υποχρεώσεων. Δεν συνεπάγεται ούτε καν την ύπαρξη νομιμότητας στο επίπεδο του "πραγματικού". Αρκεί η ύπαρξη και η τήρηση της νομιμότητας στο επίπεδο του "φανταστικού". Άλλωστε εσύ ως νομικός γνωρίζεις πως το Σύνταγμα δεν είναι νόμος. Είναι μια σύμβαση, ένα κοινωνικό συμβόλαιο που θα έλεγε και ο Μπεγλίτης... Αν λοιπόν παραστεί ανάγκη, οι φρουροί της νομιμότητας είναι έτοιμοι να προσαρμόσουν το Σύνταγμα στους νόμους, και όχι τους νόμους στο Σύνταγμα. Την αντίφαση αυτή μεταξύ του "φαίνεσθαι" που κυβερνά το "είναι", αυτό που εύστοχα ονόμασες "θεατρικό ντεκόρ του νομικού θετικισμού" εντόπισε ο Ντεμπόρ στην "Κοινωνία του θεάματος" από το '67.
Βέβαια ο όρος "κατάσταση" χρησιμοποιείται από εσένα περισσότερο όπως τον έβαλε ο Σάρτρ ο οποίος όριζε ως "κατάσταση" το γεγονός που σπάει την παθητική στάση του θεατή απέναντι στο θέαμα...Με αυτή την έννοια έχουμε μπόλικους καταστασιακούς γύρω μας!

Τη συνέχεια αυτής της φράσης τη θυμάσαι; (κουίζ)

εκτός από quiz επιτρέπονται και τα ποιήματα ;

Στην οδό Γκαι - λυσακ οι εξεγερμένοι/
Μόνο αυτοκίνητα βρίσκουν για να κάψουν/
Τι θες λοιπόν κοπελιά μου,/
Τι ειν αυτό που θες/

...
Πέστε μου πως λέγετε/

Το παιχνίδι που παίζετε;/
Οι κανόνες του φαίνονται καινούριοι/
Τι παιχνίδι,τι παιχνίδι μοναδικό!/

Η επανάσταση,κοπελιά μου/
Είναι το παιχνίδι που λες/
Παίζεται στους δρόμους/
Παίζεται χάρη στα πλακόστρωτα/

Kωστα στο τελευταιο ερωτημα σου περι του κερδους που ειχαμε με την αραβοφιλη πολιτικη μας ,μαλλον η απαντηση ειναι σχετικα ευκολη.Μεταφεραν οι εφοπλιστες μας τα αραβικα πετρελαια και ειχαμε και μια ατυπη ασυλια απο τρομοκρατικες επιθεσεις

Η λατρεία της νομιμότητας υπερβαίνει την καθαυτή υποχρέωση τήρησης του Συντάγματος. Είναι αυθύπαρκτη ως τέτοια και δεν συνεπάγεται άλλων υποχρεώσεων. Δεν συνεπάγεται ούτε καν την ύπαρξη νομιμότητας στο επίπεδο του "πραγματικού". Αρκεί η ύπαρξη και η τήρηση της νομιμότητας στο επίπεδο του "φανταστικού". Άλλωστε εσύ ως νομικός γνωρίζεις πως το Σύνταγμα δεν είναι νόμος. Είναι μια σύμβαση, ένα κοινωνικό συμβόλαιο που θα έλεγε και ο Μπεγλίτης... Αν λοιπόν παραστεί ανάγκη, οι φρουροί της νομιμότητας είναι έτοιμοι να προσαρμόσουν το Σύνταγμα στους νόμους, και όχι τους νόμους στο Σύνταγμα. Την αντίφαση αυτή μεταξύ του "φαίνεσθαι" που κυβερνά το "είναι", αυτό που εύστοχα ονόμασες "θεατρικό ντεκόρ του νομικού θετικισμού" εντόπισε ο Ντεμπόρ στην "Κοινωνία του θεάματος" από το '67.
Βέβαια ο όρος "κατάσταση" χρησιμοποιείται από εσένα περισσότερο όπως τον έβαλε ο Σάρτρ ο οποίος όριζε ως "κατάσταση" το γεγονός που σπάει την παθητική στάση του θεατή απέναντι στο θέαμα...Με αυτή την έννοια έχουμε μπόλικους καταστασιακούς γύρω μας!

"Κατάσταση" όπως οι βανδαλισμοί , οι απεργίες , η δολιοφθορές και τα sabotage . Μπορούμε αραγε να πολεμήσουμε το θέαμα (ως παράσταση ) της "πραγματικής" ζωής με το θέαμα ( ως θέαση per se) της πραγματικότητας , γυμνής και αφτιασίδωτης ;

εκτός από quiz επιτρέπονται και τα ποιήματα ;

Στην οδό Γκαι - λυσακ οι εξεγερμένοι/
Μόνο αυτοκίνητα βρίσκουν για να κάψουν/
Τι θες λοιπόν κοπελιά μου,/
Τι ειν αυτό που θες/

...
Πέστε μου πως λέγετε/

Το παιχνίδι που παίζετε;/
Οι κανόνες του φαίνονται καινούριοι/
Τι παιχνίδι,τι παιχνίδι μοναδικό!/

Η επανάσταση,κοπελιά μου/
Είναι το παιχνίδι που λες/
Παίζεται στους δρόμους/
Παίζεται χάρη στα πλακόστρωτα/

Τον παλιό κόσμο και λακέδες του

Θέλουμε να σαρώσουμε

Πρέπει να είμαστε σκληροί

Θάνατος στους μπασκίνες και στους παπάδες

Μας πετάν βροχή

τα δακρυγόνα και τ αέρια

Βρίσκουμε μόνο φτυάρια

Και μαχαίρια να οπλιστούμε

Καημένα μου παιδιά,λέει αυτή,

Όμορφοι πολεμιστές των οδοφραγμάτων

Η καρδιά μου θλίβεται

Δεν έχω τίποτα να σας δώσω

Re: Απάντηση: Re: Τουρκία μια κακή γείτονας......

Ποιά ήταν τα οφέλη που αποκομίσαμε μέχρι τώρα από την αραβόφιλη πολιτική μας;

Eκτος απο την πληθωρα μεταναστων που ηρθαν στα μερη μας δεν γιναμε ποτε στοχος τρομοκρατων που λενε οτι ειναι Ισλαμιστες.

Τον παλιό κόσμο και λακέδες του

Θέλουμε να σαρώσουμε

Πρέπει να είμαστε σκληροί

Θάνατος στους μπασκίνες και στους παπάδες

Μας πετάν βροχή

τα δακρυγόνα και τ αέρια

Βρίσκουμε μόνο φτυάρια

Και μαχαίρια να οπλιστούμε

Καημένα μου παιδιά,λέει αυτή,

Όμορφοι πολεμιστές των οδοφραγμάτων

Η καρδιά μου θλίβεται

Δεν έχω τίποτα να σας δώσω

Τελικά η ποίηση μάλλον δεν είναι προτροπή προς ένοπλη εξέγερση

Να ζητήσω συγγνώμη από τους συμφορουμίτες και παρακαλώ τον διαχειριστή να μεταφέρει τα τελευταία δικά μου ποστ και του by proxy στο "Πού πάει η Χώρα" διότι είμασταν, είμαστε και θα είμαστε off topic στην απόπειρα πολιτικής ανάλυσης με καταστασιακούς όρους. Αν υπάρχει ανάγκη να σας πω ποια ποστς ακριβώς.
Ευχαριστώ.

Να ζητήσω συγγνώμη από τους συμφορουμίτες και παρακαλώ τον διαχειριστή να μεταφέρει τα τελευταία δικά μου ποστ και του by proxy στο "Πού πάει η Χώρα" διότι είμασταν, είμαστε και θα είμαστε off topic στην απόπειρα πολιτικής ανάλυσης με καταστασιακούς όρους. Αν υπάρχει ανάγκη να σας πω ποια ποστς ακριβώς.
Ευχαριστώ.

Εχεις δίκαιο. Καταχραστήκαμε τον χώρο αυτού του νήματος ως "νταβατζήδες της κουλτούρας" ( από τους politicos η έκφραση ) . Το θέαμα είναι ο φύλακας του ύπνου μιας κοινωνίας που θέλει μόνο να κοιμηθεί ."Μην ανησυχείτε δεν υπάρχει κίνδυνος να διaκόψουμε τον ύπνο μας . Οι φύλακες και οι διαχειριστές έχουν γνώση" ( Γκύ ντε Μπόρ adaptation by proxy)

Μόνη μας δικαιολογία επειδή "δίπλα" ήταν κλειστά , ορισμένα πράγματα έπρεπε «να συζητηθούν, να διορθωθούν και κυρίως να γίνουν πράξη χωρίς χρονοτριβή"

Last edited:
Ευχαριστώ.
εμενα δε με ενοχλει σε τιποτα κανενα απο τα ποστ σας.Θεωρω οτι πρεπει να μεινουν,ειδικα εφ'οσον υπαρχει και η εννοια της ποιοητικης αδειας.

Kωστα στο τελευταιο ερωτημα σου περι του κερδους που ειχαμε με την αραβοφιλη πολιτικη μας ,μαλλον η απαντηση ειναι σχετικα ευκολη.Μεταφεραν οι εφοπλιστες μας τα αραβικα πετρελαια και ειχαμε και μια ατυπη ασυλια απο τρομοκρατικες επιθεσεις

Ουσιαστικά δηλαδή σχεδόν τίποτα: Οι εφοπλιστές μας έτσι κι αλλιώς μετέφεραν το αραβικό πετρέλαιο με τα γκαζάδικά τους, και η Ελλάδα σαν χώρα που δεν πολυεπηρεάζει το διεθνές γίγνεσθαι δε θα ήταν στόχος πρώτης γραμμής για άραβες τρομοκράτες, όπως δε θα ήταν ας πούμε η Πορτογαλία ή η Ισπανία. Και πάλι δε μείναμε τελείως αλώβητοι, θυμίζω το City of Poros και την επίθεση με χειροβομβίδες στο Caravel.

Nα υπενθυμίσω επίσης ότι σε περιόδους ελληνοτουρκικών κρίσεων οι αραβικές χώρες στήριζαν πάντα την Τουρκία, λόγω θρησκείας υποθέτω. Και στον καθορισμό ΑΟΖ στα νότια σύνορά μας, η μεν Λιβύη δεν αναγνωρίζει τη Γαύδο, η δε Αίγυπτος διατείνεται ότι η ΑΟΖ της συνορεύει με της Τουρκίας, άρα δεν αναγνωρίζει το Καστελόριζο! Άρα δε μας αγαπάνε και τόσο όσο θέλουμε να πιστεύουμε κάποιοι.

Γαι να απαντήσω ο ίδιος στο πρώτο μου ερώτημα, οι ισραηλινοί μέχρι στιγμής ζητάνε μόνο να μεταφέρουν το φυσικό αέριο που θα εξορύξουν μέσω της ΑΟΖ μας, τίποτα άλλο. Αν μείνουν σε αυτό, εγώ δεν έχω κανένα πρόβλημα.

Μα, νομίζω ότι κάποιοι φίλοι εδώ μέσα αποκλείουν οποιαδήποτε συνεργασία με οποιοδήποτε κράτος δεν ακολουθεί ηθικά αδέκαστη εξωτερική πολιτική. Κάνω λάθος;

Κώστα να ξεκαθαρίσουμε κάτι. Εδώ ο καθένας μιλάει για τον εαυτό του.
Όσοι αποκλείουν κάθε συνεργασία με οποιονδήποτε, πιθανόν να είναι εραστές της παλαιάς Αλβανίας, οπότε δεν με αφορά. Μπορείς να απευθύνεις εκεί το ερώτημα, αν και προσωπικά δεν διέκρινα τέτοια έποψη στο forum.
Προσωπικά αρνούμε εξαρτήσεις και μόνον. Όχι τη συνεργασία.

Aν εννοείς ότι ειπώθηκε η άποψη να αποκλείσουμε κάθε συνεργασία με νταβατζήδες και δολοφόνους, είναι εντελώς διαφορετικό.
Προσωπικά το αποδέχομαι... οπότε αυτό να το συζητήσουμε.

Ποια είναι η δική σου θέση?

Την περίμενα αυτή την ατάκα. Λες δηλαδή ότι αν και αυτή την πολιτική δεν την έχει ακολουθήσει κανένα έθνος από καταβολής κόσμου, καλό θα ήταν να δοκιμάσουμε εμείς πρώτοι και ότι βγει. ΟΚ...

Είπα ότι δεν γνωρίζω αν το έχει ακολουθήσει κάποιο έθνος... και όχι όπου βγει....

Οι Αρχαίοι υμών πρόγονοι (εγώ δεν είμαι και τόσο σίγουρος) δεν θα είχαν εφεύρει ποτέ την Δημοκρατία αν συμμερίζονταν τη λογική σου. Ο Μ.Αλέξανδρος δεν θα ξεκίναγε ποτέ για την Περσία... και οι παπούδες μας θα άνοιγαν την πόρτα στην Ιταλία..... Περάστε κόσμε.... Παίζει να μην υπήρχε και ελλάδα σήμερα χωρίς αυτά...

Οπότε ναι! είναι ΟΚ...

Πες μου και συ τώρα...
Η άποψη για εξαρτημένη, από τα συμφέροντα των ισχυρών, πολιτική που ακριβώς μας οδήγησε?
Έχεις υφαλοκρηπίδα? ΑΟΖ? Κύπρο? Έλληνες στη Πόλη?
Νντάξ'... τουλάχιστον έχουμε ανθηρή οικονομία!

Αφού λοιπόν απαντήθηκε το πρώτο ερώτημά μου παίρνω θάρρος να θέσω και άλλα δύο:

1) Ποιές παραχωρήσεις έχουμε κάνει μέχρι στιγμής στο Ισραήλ;

2) Ποιά ήταν τα οφέλη που αποκομίσαμε μέχρι τώρα από την αραβόφιλη πολιτική μας;

1) Γιατί οι υπόλοιπες παραχωρήσεις μας έγιναν ποτέ γνωστές?
Και πέραν αυτού...
Σε λίγο καιρό θα ψηφιστεί στον ΟΗΕ το θέμα της Παλαιστίνης...
Τι θα ψηφίσουμε? Θα καταδικάσουμε τη γενοκτονία? Έτσι πιστεύεις?
Ότι θα πούμε ναι σε ανεξάρτητο Παλαιστινιακό Κράτος? Ή μήπως αυτοί οι άνθρωποι δεν πρέπει να έχουν Πατρίδα επειδή έτυχε δίπλα τους να ζούνε πλούσιοι εβραίοι?

2) Εννοείς ότι η φιλο Αραβική πολιτική μας ήταν θέμα ανεξαρτησίας?
Ε όχι βρε φίλε.... αυτό δεν περίμενα να το ακούσω...
Δηλαδή οι Αμερικάνοι ήταν κατά των επαφών και της "φιλίας" με Παλαιστίνιους, Αιγύπτιους και Λίβυους?
Και οι Παπανδρέου τους πήγαν κόντρα? :flipout::flipout:
Εντάξει μην τα ισοπεδώνουμε όλα....

Και ένα γενικό σχόλιο.
Συνεχίζεις να κρίνεις την εξωτερική μας πολιτική με συμφέροντα οικομικής φύσεως. Λυπάμαι αλλά είμαι αλλού.
Η άποψή μου είναι ότι δεν πρέπει να συνεργαζόμαστε ούτε με το Ισραήλ, ούτε με οποιαδήποτε χώρα δεν λειτουργεί δημοκρατικά... είτε είναι Αραβική, είτε δυτική είτε οτιδήποτε άλλο.

Γείτονες έχουμε, κοινά συμφέροντα έχουμε ας κοιτάξουμε να τα βρούμε.

Last edited:

l.

Nα υπενθυμίσω επίσης ότι σε περιόδους ελληνοτουρκικών κρίσεων οι αραβικές χώρες στήριζαν πάντα την Τουρκία, λόγω θρησκείας υποθέτω. Και στον καθορισμό ΑΟΖ στα νότια σύνορά μας, η μεν Λιβύη δεν αναγνωρίζει τη Γαύδο, η δε Αίγυπτος διατείνεται ότι η ΑΟΖ της συνορεύει με της Τουρκίας, άρα δεν αναγνωρίζει το Καστελόριζο! Άρα δε μας αγαπάνε και τόσο όσο θέλουμε να πιστεύουμε κάποιοι.

Εκτος του παραδειγματος που αναφερεις και ειναι χαρακτηριστικο εχει συμβει και παλιοτερα ?

Δεν θυμαμαι καθολου.

Status
Not open for further replies.