Τουρκία μια κακή γείτονας......

• Αγαπητοί φίλοι

Με ιδιαίτερη χαρά σας προσκαλούμε στην κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας του AVClub για το 2026

Την Κυριακή, 1/3/2025 και ώρα 13:30 στο εστιατόριο  "Το Ψαρονέφρι" θα πραγματοποιήσουμε την κοπή της Πρωτοχρονιάτικης πίτας μας για το 2026.

Το εστιατόριο βρίσκεται στο Μαρούσι, Πέλικα 64, Τηλ.: 210 2824531

Δηλώστε τη συμμετοχή σας εδώ, θα χαρούμε πολύ να σας δούμε από κοντά.

Status
Not open for further replies.
Σε ορισμό υφαλοκρηπίδας με τo ψευδοκράτος προχωρά η Τουρκία...

Ηνωμένα Έθνη
Η Τουρκία εξακολουθεί να διατηρεί υψηλά τους τόνους για το θέμα των κυπριακών γεωτρήσεων καθώς, παρά το ότι ο Ταγίπ Ερντογάν απέκλεισε προς το παρόν τη χρήση στρατιωτικής βίας στην Ανατολική Μεσόγειο, ετοιμάζεται να ορίσει την υφαλοκρηπίδα με το ψευδοκράτος των κατεχομένων ώστε να αρχίσουν έρευνες για πετρέλαιο και φυσικό αέριο.

Όπως μεταδίδουν τα τουρκικά μέσα, η Άγκυρα και το ψευδοκράτος θα ορίσουν τα μεταξύ τους θαλάσσια σύνορα και θα εκδώσουν άδειες για την εξόρυξη φυσικών πόρων, προφανώς σε απάντηση για τις κινήσεις της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Το κρατικό δίκτυο TRT μετέδωσε μάλιστα ότι τη σχετική συμφωνία υπέγραψαν ο Ταγίπ Ερντογάν και ο ηγέτης των Τουρκοκυπρίων Ντερβίς Έρογλου στην Νέα Υόρκη, στο περιθώριο της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ.

Το ίδιο δίκτυο μετέδωσε δηλώσεις του Ερντογάν που φέρεται να είπε ότι η κίνηση των Ελληνοκύπριων είναι «ανεύθυνο, προκλητικό και μονομερές βήμα». Προειδοποίησε δε τις εταιρείες που θα εργαστούν με την Κυπριακή Δημοκρατία με αποκλεισμό με έργα στην Τουρκία.

Εντωμεταξύ, ο Ταγίπ Ερντογάν απέκλεισε προς το παρόν τη χρήση στρατιωτικής βίας εκ μέρους της χώρας του στην Ανατολική Μεσόγειο αλλά συνέδεσε τις κυπριακές γεωτρήσεις με τις ελληνοτουρκικές σχέσεις.

«Η ελληνοκυπριακή διοίκηση και το Ισραήλ κάνουν κάτι τρελό στη Μεσόγειο» δήλωσε ο κ. Ερντογάν σύμφωνα με το πρακτορείο Anadolu.

Οι δηλώσεις του κ. Ερντογάν έγιναν μετά τη συνάντηση, περίπου μιάμιση ώρας, που είχε με τον Αμερικανό πρόεδρο Μπαράκ Ομπάμα όπου κυριάρχησε το θέμα της έντασης μεταξύ Τουρκίας και Ισραήλ.

Ο Τούρκος πρωθυπουργός είπε ακόμη ότι οι κινήσεις της Λευκωσίας θα μπορούσαν να αναβάλουν το προγραμματιζόμενο για τον Οκτώβριο Ανώτατο Συμβούλιο Συνεργασίας μεταξύ Ελλάδος και Τουρκίας χαρακτηρίζοντας τις γεωτρήσεις «ένα βήμα για να σαμποταριστεί η συνάντηση». Ωστόσο δεν άνοιξε τα χαρτιά του για τις προθέσεις της Άγκυρας.

Εντωμεταξύ, στην ευρύτερη περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου συνεχίζονται οι κινήσεις των τουρκικών σκαφών.

Η Άγκυρα εξέδωσε ΝΟΤΑΜ για τη δέσμευση περιοχής με σκοπό τη διεξαγωγή αεροναυτικής άσκησης νοτίως της Κύπρου, εντός του FIR Λευκωσίας. Στη ΝΟΤΑΜ αναφέρεται ότι θα πραγματοποιηθεί άσκηση με δύο πολεμικά πλοία και μαχητικά αεροσκάφη στη θαλάσσια περιοχή 55 μίλια βόρεια της πλατφόρμας του γεωτρύπανου.

Τα τουρκικά μέσα ενημέρωσης αναφέρουν ότι η Άγκυρα προγραμματίζει να βγάλει φρεγάτες στη Μεσόγειο, προφανώς σε μία κίνηση επίδειξης ισχύος, αν και πολλές βρίσκονται ήδη στην ευρύτερη περιοχή.

Ακόμη, το νορβηγικό σκάφος «Bergen Surveyor», το οποίο έχει ναυλώσει η Άγκυρα για έρευνες στην Ανατολική Μεσόγειο, επέστρεψε τη Δευτέρα στον κόλπο της Αττάλειας χωρίς μέχρι στιγμής να έχει μπει σε περιοχή ελληνικής υφαλοκρηπίδας νοτίως του Καστελορίζου.

http://news.in.gr/greece/article/?aid=1231129533

Μπορεί και να ''δαγκώσει''..

Αλλά μήν ''δαγκώσει'' συνενοημένα και για πολύ λίγο.....Και μετά δούμε εδώ τιποτα ταρατατζούμ και ''εκτακτες καταστάσεις'' για να κοπεί οιαδήποτε διαμαρτυρια..

Ολα παίζουν σε μιά τοσο ταραγμένη περιοδο για μιά Ελλάδα που διοικείται μέ ''ειδικό καθεστώς''.

Εντωμεταξύ, ο Ταγίπ Ερντογάν απέκλεισε προς το παρόν τη χρήση στρατιωτικής βίας εκ μέρους της χώρας του στην Ανατολική Μεσόγειο αλλά συνέδεσε τις κυπριακές γεωτρήσεις με τις ελληνοτουρκικές σχέσεις.

Προς το παρον εε ?

Ρε αει πιριριμ....

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Τουρκία μια κακή γείτονας......

Είσαι πεπεισμένος ότι χρειάζονται ηγέτες... αυτό είναι ένα θέμα. Ίσως αν το ψάξεις λίγο να διαπιστώσεις ότι η συντριπτική πλειοψηφία των "χαρισματικών και τίμιων" ηγετών που πήραν εξουσία τα απώλεσαν άμα της αναλήψεώς της.... άντε σε κανά μήνα.... να μου λέιπουν οι ηγέτες και οι σωτήρες λοιπόν.

Το δεύτερο είναι ότι αν δεν υπάρχουν τίμιοι άνθρωποι τότε αυτό ο λαός των άτιμων δεν αξίζει κάτι παραπάνω...

Και τρίτο και καλύτερο, όταν "πάλι με χρόνια με καιρούς, πάλι δικά μας θα ´ναι" (τα λεφτά) πολύ το φοβάμαι ότι όλοι αυτοί οι "αριστεροί" θα στραφούν και πάλι στα συνήθη... δηλ. βόλεμα, πιστωτική και φιγούρα.... δυστυχώς.
Το κόβω λίγο χλωμό να ενδιαφέρθηκαν για τον συνάνθρωπό τους τώρα... όλως τυχαίως που και οι ίδιοι έμειναν ταπί και με δάνεια!

You can say that again!!:SFGSFGSF:

Ουδεμια αντιρρηση, καπως ετσι εχουν τα πραγματα!!!

Τους πηραν χαμπαρι...

Πλάκα κάνουν οι Ισραηλινοί στους Τούρκους για τις απειλές κατά της εξέδρας γεώτρησης!

21-09-2011 17:18:42
7 http://www.defencenet.gr/defence/index.php?option=com_content&task=view&id=24306&Itemid=87#
"Στην πλάκα" παίρνουν πλέον οι Ισραηλινοί υπεύθυνοι τις τουρκικές απειλές: Ο Ισραηλινός υπουργός Εθνικών Υποδομών όταν κλήθηκε να σχολιάσει τις κινήσεις του τουρκικού Ναυτικού στην περιοχή και κατά πόσον επηρεάζεται η δραστηριότητα των γεωτρήσεων απάντησε με καυστικό τρόπο:

«Οι γεωτρήσεις διεξάγονται σε συνεργασία με το Πολεμικό Ναυτικό της Τουρκίας. Έτσι, δεν έχουμε κανένα πρόβλημα» είπε σκάζοντας στα γέλια!

Την ίδια στιγμή σε αδιάκοπη 24ωρη λειτουργία μπήκε το γεωτρύπανο της Νoble Εnergy που προχωρά πλέον αργά, αλλά σταθερά, προς το κοίτασμα που κρύβει το κυπριακό οικόπεδο. Σε πρώτο στάδιο, χρησιμοποιούνται σωλήνες πλάτους 33 εκατοστών, οι οποίες υπολογίζεται ότι θα φτάσουν στα 1.700 μέτρα κάτω από το βυθό της θάλασσας τις επόμενες μέρες. Παράλληλα με τη διαδικασία εμβάθυνσης της διάτρησης, κατεβαίνουν και σωλήνες προστασίας της τρύπας.

Όταν το γεωτρύπανο φτάσει στο επιθυμητό επίπεδο, θα γίνει «τσιμέντωμα» της γεώτρησης και ανάλυση των δεδομένων, αφού σε αυτό το βάθος εκτιμάται ότι βρίσκονται οι εβαπορίτες (χημικό ίζημα από εξάτμιση νερού και διαλυμένων αλάτων, όπως το ορυκτό άλας και ο γύψος). Από εκείνο το σημείο, θα ξεκινήσει το τελευταίο στάδιο της γεώτρησης, με στόχο τα 5.000 μέτρα κάτω από τη θάλασσα, παράλληλα με τη διαδικασία διασφάλισης της εμβάθυνσης.

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Καλως τους :))

Τουρκική άσκηση υποστήριξης απόβασης με πυρά σε Λέσβο-Χίο

21-09-2011 18:10:33

http://www.defencenet.gr/defence/index.php?option=com_content&task=view&id=24309&Itemid=141#
Άσκηση υποστήριξης απόβασης με ένα τμήμα της να αφορά επιχειρήσεις θαλάσσιας απαγόρευσης με πραγματικά πυρά, πρόκειται να πραγματοποιήσει το τουρκικό Ναυτικό μεταξύ 22 και 23 Σεπτεμβρίου στην είσοδο του κόλπου της Σμύρνης και μεταξύ της Λέσβου και της Χίου, σύμφωνα με απόλυτα αξιόπιστες πηγές του ΓΕΕΘΑ. Όπως αναφέρει η τουρκική NAVTEX NAVIGATIONAL WARNING NUMBER 608/11 οι ασκήσεις θα πραγματοποιηθούν σε τρείς περιοχές (AREA 072, AREA 073, AREA 074) από τις 04.00 μέχρι το απόγευμα 18.00.
Tourkiki_Askisi_L.jpg

Αξίζει να σημειωθεί η δεύτερη περιοχή των ασκήσεων AREA 073 όπως φαίνεται και στον χάρτη βρίσκεται μεταξύ της Λέσβου και της Χίου περιορίζοντας σημαντική την δίοδο ναυσιπλοΐας μεταξύ των δύο ελληνικών νησιών σε μόλις 3 μίλια.
Επιπλέον η βόρεια περιοχή της τουρκικής άσκησης απέχει μόλις 6,85 μίλια από τις ακτές της Λέσβου δηλαδή μόλις 1500 μέτρα έξω από τα ελληνικά χωρικά ύδατα.
Σίγουρα η συγκυρία που επέλεξαν οι Τούρκοι δεν είναι τυχαία...

YΓ.
Αν "βουλιαξει στη φωτογραφια" η τουρκικη κανονιοφορος πεφτει πανω στο πατρικο μου:flipout:

Last edited:
Re: Απάντηση: Τουρκία μια κακή γείτονας......

Εκτος του παραδειγματος που αναφερεις και ειναι χαρακτηριστικο εχει συμβει και παλιοτερα ?

Δεν θυμαμαι καθολου.

Νομίζω ότι στην κρίση του Σισμίκ το 1987 οι αραβικές χώρες δεν προσέφεραν τη στήριξη που περίμενε η κυβέρνηση Παπανδρέου, αλλά δεν είμαι σίγουρος. Θα ψάξω και άλλα παραδείγματα.

Re: Απάντηση: Τουρκία μια κακή γείτονας......

Κώστα να ξεκαθαρίσουμε κάτι. Εδώ ο καθένας μιλάει για τον εαυτό του.
Όσοι αποκλείουν κάθε συνεργασία με οποιονδήποτε, πιθανόν να είναι εραστές της παλαιάς Αλβανίας, οπότε δεν με αφορά. Μπορείς να απευθύνεις εκεί το ερώτημα, αν και προσωπικά δεν διέκρινα τέτοια έποψη στο forum.
Προσωπικά αρνούμε εξαρτήσεις και μόνον. Όχι τη συνεργασία.

Aν εννοείς ότι ειπώθηκε η άποψη να αποκλείσουμε κάθε συνεργασία με νταβατζήδες και δολοφόνους, είναι εντελώς διαφορετικό.
Προσωπικά το αποδέχομαι... οπότε αυτό να το συζητήσουμε.

Ποια είναι η δική σου θέση?

Define νταβατζήδες και δολοφόνους. Η Ελλάδα έχει σχέσεις με την Κίνα, το Ιράν, τη Ρωσία...Έχεις ιδέα τι κάνουν οι κινέζοι στο Θιβέτ; Ότι κάνουν και οι Τούρκοι στην Κύπρο και χειρότερα. Ή μήπως οι Ιρανοί φέρονται καλύτερα στους Κούρδους και άλλες μειονότητες από ότι οι Ισραηλινοί στους Παλαιστίνιους; Ο Χουσεΐν της Ιορδανίας έχει σφάξει τουλάχιστον τόσους Παλαιστίνιους όσους και οι Ισραηλινοί, μπορεί και περισσότερους. Δεν προσπαθώ να κάνω κάποιο συμψηφισμό, ούτε να δικαιολογήσω το Ισραήλ. Απλά προσπαθώ να δείξω ότι καμιά χώρα δε μπορεί να διαλέξει τους συμμάχους, εταίρους της, όπως θες πες το, αποκλειστικά με το ηθικά κριτήρια. Δυστυχώς.

Είπα ότι δεν γνωρίζω αν το έχει ακολουθήσει κάποιο έθνος... και όχι όπου βγει....

Οι Αρχαίοι υμών πρόγονοι (εγώ δεν είμαι και τόσο σίγουρος) δεν θα είχαν εφεύρει ποτέ την Δημοκρατία αν συμμερίζονταν τη λογική σου. Ο Μ.Αλέξανδρος δεν θα ξεκίναγε ποτέ για την Περσία... και οι παπούδες μας θα άνοιγαν την πόρτα στην Ιταλία..... Περάστε κόσμε.... Παίζει να μην υπήρχε και ελλάδα σήμερα χωρίς αυτά...

Όλοι αυτοί που αναφέρεις κατάφεραν ότι κατάφεραν ακολουθώντας και πολιτικές συμμαχιών (ναι, και ο Αλέξανδρος!)

Οπότε ναι! είναι ΟΚ...

Πες μου και συ τώρα...
Η άποψη για εξαρτημένη, από τα συμφέροντα των ισχυρών, πολιτική που ακριβώς μας οδήγησε?
Έχεις υφαλοκρηπίδα? ΑΟΖ? Κύπρο? Έλληνες στη Πόλη?

Προφανώς και δε θέλω να είμαστε εξαρτημένοι από τις θελήσεις του κάθε ισχυρού, είτε αυτός λέγεται ΗΠΑ, είτε Ρωσία, Κίνα ή Ισραήλ ή οτιδήποτε. Και οι συμμαχίες είναι δούναι και λαβείν, κάτι δίνεις για να πάρεις κάτι, όχι υποχρεωτικά οικονομικής φύσης. Αν είσαι Χατζηαβάτης και δεν τολμάς να ανοίξεις το στόμα σου να ζητήσεις αυτό που δικαιούσαι, δε σου φταίει κανένας σύμμαχός σου, ισχυρός η μή.

Νντάξ'... τουλάχιστον έχουμε ανθηρή οικονομία!

Όσο γι αυτό :flipout:

Και ένα γενικό σχόλιο.
Συνεχίζεις να κρίνεις την εξωτερική μας πολιτική με συμφέροντα οικομικής φύσεως. Λυπάμαι αλλά είμαι αλλού.
Η άποψή μου είναι ότι δεν πρέπει να συνεργαζόμαστε ούτε με το Ισραήλ, ούτε με οποιαδήποτε χώρα δεν λειτουργεί δημοκρατικά... είτε είναι Αραβική, είτε δυτική είτε οτιδήποτε άλλο.

Όσο γι αυτό, βλέπε άνω.

Γείτονες έχουμε, κοινά συμφέροντα έχουμε ας κοιτάξουμε να τα βρούμε.
...

Κώστα προφανώς στη θεωρία συμφωνούμε, τουλάχιστον αυτό κατάλαβα εγώ.

Η πράξη είναι ένα θέμα προς συζήτηση.

1ος στόχος της συζήτησης πρέπει να είναι πως θα γίνουμε ανεξάρτητη χώρα και αυτό μπορεί να γίνει μόνο αν εξασφαλίσουμε ενεργειακή επάρκεια, πρώτης ανάγκης αγαθά, λαό με παιδεία, συνείδηση και αποφασισμένο για κάτι νέο: δικαιοσύνη και ισότητα.

ΙΜΟ, το πλήρωμα του χρόνου ήρθε και μπορεί να επιτρέψει τα παραπάνω!

+++
Και μερικές παρατηρήσεις στα γραφόμενα, γιατί προφανώς κάποια πράγματα δεν τα έγραψα καλά.

1) Οι Οι πράξεις των προγόνων που ανέφερα ήταν παράδειγμα πρωτοτυπίας. Πράγματα που κανείς άλλος δεν τα έκανε... Που αν δεν γίνονταν σήμερα το πιθανότερο θα ήταν να μην υπάρχει Ελλάδα.
Υπήρχε Δημοκρατία πριν την αρχαία Αθήνα? Ποιος αλλά εκστράτευσαι εναντίον της υπερδύναμης της εποχής? αυτό εννοούσα και όχι ότι δεν έγιναν συμμαχίες.
Να χαράξουμε το δικό μας δρόμο, υποστηρίζω.
Αλλά για τέτοια πράγματα χρειάζονται γερές βάσεις... αυτοπεποίθηση και τόλμη... και θυσίες... πράγματα που έχουμε μάλλον απωλέσει ως Έθνος....

2) Νταβατζήδες και δολοφόνοι των λαών: Αμερικάνοι, Ισραηλινοί και πιθανότατα και οι υπόλοιποι που ανέφερες (δεν γνωρίζω λεπτομερώς τα θέματα του Θιβετ, ούτε τις δραστηριότητες των Ρώσων). Δεν έγραψα πουθενά ότι θέλω συνεργασία με Κινέζους και τους υπόλοιπους κτλ
Η περίπτωση Τουρκία είναι διαφορετική για ένα και μόνο λόγο. Πιστεύω ότι μπορούμε να τους πείσουμε ότι το συμφέρον τους είναι η συνεργασία και η ειρήνη. Ειδικά σήμερα! Οι τρίτοι είναι αυτοί που μπαίνουν στη μέση. Οι δυό λαοί έχουν ζήσει μαζί και ειρηνικά και πολιτισμένα.

3) Δεν με απασχολούν τα οικονομικά ανταλλάγματα.... Ας είμαστε φτωχοί (κατά το δυτικό καπιταλιστικό πρότυπο...)
Ισονομία, πρώτες ανάγκες διατροφής, παιδεία και υγεία για όλους... χρειαζόμαστε!
Ας καταφέρουμε αυτά και μετά όποιος θέλει ας ασχοληθεί και με τις περιττές πολυτελείς τύπου ρόδες, hi end κτλ
Τώρα όποιος έχει μεγαλύτερες απαιτήσεις, ας πάει να τις ζητήσει από το κόμμα και τον βουλευτή που ψήφιζε... και του έδινε βόλεμα και δάνεια ως αντάλλαγμα...

Καλημέρα
:ernaehrung004:

Last edited:
Οι Αρχαίοι υμών πρόγονοι (εγώ δεν είμαι και τόσο σίγουρος) δεν θα είχαν εφεύρει ποτέ την Δημοκρατία αν συμμερίζονταν τη λογική σου. Ο Μ.Αλέξανδρος δεν θα ξεκίναγε ποτέ για την Περσία... και οι παπούδες μας θα άνοιγαν την πόρτα στην Ιταλία..... Περάστε κόσμε.... Παίζει να μην υπήρχε και ελλάδα σήμερα χωρίς αυτά...

Νικο,τι εννοεις με το υμων,δεν τους θεωρεις και δικους σου προγονους;

αν καποιος πιστευει οτι υπαρχει ή υπηρξε ποτε ελληνοαραβικη φιλια και δεν εννοω μεταξυ των λαων,αλλα μεταξυ κυβερνησεων,πλαναται πλανην οικτραν.
Τοσα χρονια προσδεμενοι στο αρμα των ΗΠΑ και της Βρετανιας,περισσοτερο το ρολο του Αρτεμη Ματσα επαιζε η Ελλαδα,παρα ειχε αγαθες φιλιες με τις αραβικες χωρες.

Νικο,τι εννοεις με το υμων,δεν τους θεωρεις και δικους σου προγονους;

Το γράφω ρε συ Λάκη. Δεν είμαι σίγουρος ότι είναι πρόγονοί μου ο Περικλής και Αριστοτέλης... από το να αρχίσω τις μεγαλοστομίες (βάζοντας "η") το προτιμώ έτσι.

:ernaehrung004:

Λάκη, το "δεν είμαι σίγουρος", αυτό λέει σε σένα? Ας είναι σίγουροι ο Καρατζαφέρης, ο ΓΑΠ, ο Σαμαράς και οι ακόλουθοί τους...

Και πάλι... γιατί σώνει και καλά να είμαι απόγονος των αρχαίων Ελλήνων?
Με κάνει κατά τι καλύτερο αυτό?

Last edited:
Λάκη, το "δεν είμαι σίγουρος", αυτό λέει σε σένα?

Και πάλι... γιατί σώνει και καλά να είμαι απόγονος των αρχαίων Ελλήνων?
Με κάνει κατά τι καλύτερο αυτό?

βρε Νικο,δεν καταλαβαινομαστε μου φαινεται.
Αν θες να χρησιμοποιησεις τη συγκεκριμενη φραση ή θα τη πεις με (η) ή δεν θα κανεις χρηση καθολου.
Λες στον συνομιλητη σου οι προγονοι σου εκαναν αυτο,δηλαδη εσυ κι ο συνομιλητης σου δεν εχετε κοινους προγονους;

Status
Not open for further replies.