Τουρκία μια κακή γείτονας......

• Αγαπητοί φίλοι

Με ιδιαίτερη χαρά σας προσκαλούμε στην κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας του AVClub για το 2026

Την Κυριακή, 1/3/2025 και ώρα 13:30 στο εστιατόριο  "Το Ψαρονέφρι" θα πραγματοποιήσουμε την κοπή της Πρωτοχρονιάτικης πίτας μας για το 2026.

Το εστιατόριο βρίσκεται στο Μαρούσι, Πέλικα 64, Τηλ.: 210 2824531

Δηλώστε τη συμμετοχή σας εδώ, θα χαρούμε πολύ να σας δούμε από κοντά.

Status
Not open for further replies.
Re: Απάντηση: Re: Τουρκία μια κακή γείτονας......

...
Η Ελλάδα δεν παραδέχεται ότι υπάρχει άλλη διαφορά με την Τουρκία πλην της Υφαλοκρηπίδας (πιό σωστά παραδεχόταν μέχρι την συμφωνία του Ελσίνκι για την έναρξη διαπραγματεύσεων με την Τουρκία για την είσοδό της στην ΕΕ) γιατί δεν έχει κανένα λόγο να το κάνει. Όλα τα θέματα τα σχετικά με το νομικό καθεστώς του Αιγαίου, τα νησιά, τα Στενά των Δαρδανελλίων κλπ ρυθμίζονται από υφιστάμενες συνθήκες. Ο μόνος λόγος που η Τουρκία βλέπει εκκρεμότητες είναι γιατί το υφιστάμενο καθεστώς δεν της αρέσει!...
Στα bold αναφερόμουν κι εγώ... Αφού είμαστε καλυμμένοι, τι φοβόμαστε απο την Χάγη ? Κατι δεν μου κολλάει...

Η Χάγη δεν είναι ένα απλό δικαστήριο που αποφασίζει σύμφωνα με τους κείμενους νόμους, όπως το Ειρηνοδικείο. Οι αποφάσεις της είναι πάντα στη μέση, ποτέ δεν δικαιώνεται μόνο ο ένας διάδικος. Αν πάμε στη Χάγη για άλλα θέματα, που τώρα ρυθμίζονται από υφιστάμενες συνθήκες, δεν υπάρχει περίπτωση να μη χάσουμε κάτι.
Ας πάρουμε το θέμα των Ιμίων: σύμφωνα με τη συνθήκη παραχώρησης της Δωδεκανήσου στην Ελλάδα είναι ελληνικά. Μέχρι τον Ιανουάριο του 1996 αναφέρονταν σε όλους τους ναυτικούς χάρτες του κόσμου ως ελληνικό έδαφος. Η Τουρκία πατώντας στο γεγονός ότι δεν αναφέρονται ονομαστικά στη Συνθήκη (πράγμα φυσιολογικό, είναι μία από εκατοντάδες βραχονησίδες) τα αμφισβητεί και θεωρεί ότι είναι δικά της. Αν πάμε στη Χάγη το μόνο που έχουμε είναι να χάσουμε, αν αμφισβητηθεί η ίδια η ισχύς της συνθήκης παραχώρησης των Δωδεκανήσων (με βάση την οποία και η Ρόδος, Κως κλπ ανήκουν στην Ελλάδα)

Ναι, αλλά στην περίπτωση των βραχονησίδων, όπως βλέπουμε, στην πράξη, αν θέλουμε να ανεβάσουμε ελληνική σημαία στα Ιμια, δεν μπορούμε... Είναι σαν να μην τα έχουμε δηλαδή... Και φυσικά έτσι στο φλου, οι Τούρκοι δεν θα εγκαταλείψουν τις αντιρρήσεις τους. Οι Ιταλοί σε περίπτωση Χάγης δεν θα μας άφηναν ακάλυπτους. Και εν τέλει, κάτι θα πρέπει να γίνει. Αλλιώς 2 τινά απομένουν. α) Οι τούρκοι νά άρουν τις αξιώσεις τους (για ποιό λόγο όμως?) β) Να τα διεκδικήσουμε απο θέση ισχύος (μάλλον άτοπο)...

Ναι, αλλά στην περίπτωση των βραχονησίδων, όπως βλέπουμε, στην πράξη, αν θέλουμε να ανεβάσουμε ελληνική σημαία στα Ιμια, δεν μπορούμε... Είναι σαν να μην τα έχουμε δηλαδή...
Κατορθώματα του ελληνικού πολιτικού συστήματος.
Και φυσικά έτσι στο φλου, οι Τούρκοι δεν θα εγκαταλείψουν τις αντιρρήσεις τους. Οι Ιταλοί σε περίπτωση Χάγης δεν θα μας άφηναν ακάλυπτους.
Κι όμως, το έκαναν! Σε σχετικό ερώτημα του ΥΠΕΞ απάντησαν "δεν ξέρω, δεν άκουσα, δεν είδα"
Και εν τέλει, κάτι θα πρέπει να γίνει. Αλλιώς 2 τινά απομένουν. α) Οι τούρκοι νά άρουν τις αξιώσεις τους (για ποιό λόγο όμως?) β) Να τα διεκδικήσουμε απο θέση ισχύος (μάλλον άτοπο)...

Δεν ξέρεις τι γίνεται σε 10,20,30 χρόνια. Μιά κινέζικη παροιμία λέει "Αν περιμένεις αρκετά στην όχθη του ποταμού θα δεις το πτώμα του εχθρού σου να επιπλέει". Δες το παράδειγμα του Χονγκ-Κονγκ. Η Βρεττανική Αυτοκρατορία το νοίκιασε για 99 χρόνια. Τότε κανείς δεν σκεφτόταν ότι μπορεί να έρθει η στιγμή που θα πρέπει να το επιστρέψουν. Και όμως ήρθε.

Με την ιδια -σωστη -λογικη ασκουν επεκτατικη πολιτικη και τα γερακια της Τουρκιας. Ριχνουν μερικα βοτσαλα στην λιμνη και περιμενουν να δουν τι αντιδρασεις θα προκαλεσουν πριν ριξουν και αλλο.

Κατάχρηση της φιλοξενίας του φόρουμ, γλώσσα που δεν αρμόζει και προκλητική στάση

οδήγησαν το μέλος Χιώτης σε 10ήμερο αποκλεισμό.

Δεν με στεναχωρησε τοσο το ban οσο η εκφραση 'καταχρηση της φιλοξενιας' του φορουμ. Αδικος και βαρυς χαρακτηρισμος και μου κοστισε, οσο κι αν φαινεται περιεργο.

Αυτο που μου ελλειψε πραγματικα ομως και δεν δισταζω να το παραδεχτω ειναι ο αποκλεισμος μου απο το πραγματικο AVClub (εξ'ατιας του "επι παντος"). To AVClub των θεματων του ΑV, της φωτογραφιας, των gadget, των φακων κλπ.

Υπαρχει αραγε, απο τεχνικης αποψεως, η δυνατοτητα του μερικου αποκλεισμου (selective ban)? Μονο απο το πολιτικο 'επι παντος' πχ?
Αν οχι, το 'επι παντος' θα αποτελεσει παρελθον για μενα, διοτι οσο και να 'προσεξω' την γλωσσα και την σταση μου θα τριτωσει το κακο ..ειμαι απολυτα σιγουρος...

Και ειναι κριμα να αποκλειομαι απο ολο το φορουμ επειδη δεν πιστευω στην Ελληνο τουρκικη φιλια..αυτην την φιλια του χτες, τη φιλια της Σμυρνης της Πολης, της Κυπρου των Ιμιων και αυριο τη φιλια της Θρακης και του Αιγαιου.

Επιθεση φιλιας...

Οι Τούρκοι δοκιμάζουν στρατεύματα και γέφυρες στον Έβρο…

Faun_Trackway.jpg

«Επιτέλους ξυπνήστε» θα μπορούσε να είναι ο εναλλακτικός τίτλος του θέματος, εάν απευθυνόταν προς τους πολιτικούς αρχηγούς. Την ίδια στιγμή, που η χώρα εξακολουθεί να βρίσκεται σε αναζήτηση εθνικής συνεννόησης, κυβέρνησης, και φυσικά σχεδίου που να καλύπτει όλα τα ενδεχόμενα για το μέλλον της χώρας, ανάμεσα στους εκτός συνόρων «θεατές» βρίσκονται και ορισμένοι που συνεχίζουν τη «συνήθη» δραστηριότητα τους.

http://www.defence-point.gr/news/?p=46180

Οι γεφυρες θα ειναι για να περασουν αμεσα και γρηγορα πισω στην Τουρκια οι μεταναστες που περασαν στο εδαφος μας , κανοντας ετσι πραξη τις συμβασεις που εχουν ηδη υπογραψει.

Τι εξυπηρετικα παιδια :D

Στην θητεία μου εκεί πάνω όλοι οι στρατιωτικοί ήταν κατηγορηματικοί...

αποκλείεται να μπορέσουν να "μπουν" από εκεί...

τώρα γιατί τέτοια ανησυχία...

να υποθέσω τέτοια δημοσιεύματα και από την άλλη μεριά μετά την άσκηση μας προ μερικών ημερών;

Γιατι ξερεις ?

Με τετοια μεγαλα συνορα και οχι δυσκολη δυνατοτητα ζευξης δεν βλεπω το αδυνατον. Κατι θα ξερουν φυσικα οι ειδικοι.

Γιατι ξερεις ?

Με τετοια μεγαλα συνορα και οχι δυσκολη δυνατοτητα ζευξης δεν βλεπω το αδυνατον. Κατι θα ξερουν φυσικα οι ειδικοι.

δυνατότητα να πλημμυρίσουν τον Έβρο, πολυβόλα στα βουνά που θερίζουν και τέτοια πράγματα...

Περι Εβρου...ο νυν υπηρεσιακός υπουργός Εθν.Άμυνας,Φ. Φραγκουλης όταν ήταν Α/ΓΕΣ είχε ξεκινήσει την διάνοιξη της περίφημης τάφρου.
Τη στιγμή που μιλάμε δεν ξέρω ποια θα είναι η τύχη της...κρατήστε ότι το βάθος και το πλάτος της τάφρου θωράκιζε τα σύνορα μας,καθώς καθιστούσε τις τουρκικές γέφυρες άχρηστες...

http://gdailynews.wordpress.com/2011/07/14/έβρος-αντιαρματική-τάφρος-120-χλμ/

Last edited:
Οι γεφυρες θα ειναι για να περασουν αμεσα και γρηγορα πισω στην Τουρκια οι μεταναστες που περασαν στο εδαφος μας , κανοντας ετσι πραξη τις συμβασεις που εχουν ηδη υπογραψει.

Τι εξυπηρετικα παιδια :D

E, vαι, δεν εγραψα το 'επιθεση φιλιας' για πλακα :)

να υποθέσω τέτοια δημοσιεύματα και από την άλλη μεριά μετά την άσκηση μας προ μερικών ημερών;

Ασκηση με μηχανοκινητες γεφυρες στον Εβρο μου φαινεται καπως επιθετικη. Αν την καναν στον Σαγγαριο θα ηταν ισως αλλιως αν εξαιρουσες και παλι το παραξενα μεγαλο πληθος των γεφυρων.
Οπως καπως επιθετικη ειναι και η σταθμευση δεκαδων αποβατικων σκαφων απεναντι στα νησια μας. Τωρα αν βλεπουν οι τουρκοι τις δικες μας ασκησεις επιθετικες..δεν νομιζω, μαλλον αποτρεπτικες ειναι στην συντριπτικη τους πλειοψηφια.

Τωρα βλεποντας αυτες τις τουρκικες "ασκησεις", καποιοι πολιτικοι θελουν ακομα να καταργησουν τον στρατο..προφανως δεν ανησυχουν.

δυνατότητα να πλημμυρίσουν τον Έβρο, πολυβόλα στα βουνά που θερίζουν και τέτοια πράγματα...

θα ξερεις βεβαια οτι προηγειται συνηθως αεροπορικη επιδρομη εκκαθαρισης και μετα ερχονται οι γεφυρες και τα υπολοιπα.

Re: Απάντηση: Τουρκία μια κακή γείτονας......

Περι Εβρου...ο νυν υπηρεσιακός υπουργός Εθν.Άμυνας,Φ. Φραγκουλης όταν ήταν Α/ΓΕΣ είχε ξεκινήσει την διάνοιξη της περίφημης τάφρου.
Τη στιγμή που μιλάμε δεν ξέρω ποια θα είναι η τύχη της...κρατήστε ότι το βάθος και το πλάτος της τάφρου θωράκιζε τα σύνορα μας,καθώς καθιστούσε τις τουρκικές γέφυρες άχρηστες...

http://gdailynews.wordpress.com/2011/07/14/έβρος-αντιαρματική-τάφρος-120-χλμ/

Eιχαμε γραψει για αυτο και τοτε οποιος ενδιαφερεται για λεπτομερειες

http://www.avclub.gr/forum/showthread.php/72472-The-WALL?p=1056203525&viewfull=1#post1056203525

http://www.avclub.gr/forum/showthread.php/72472-The-WALL?p=1056196230&viewfull=1#post1056196230

Τα ίδια έλεγαν και οι Γάλλοι το 1940. Οτι αποκλείεται να περάσουν οι Γερμανοί μέσα από τα δάση των Αρδεννών.....:p

End :offtopic:

Τα ίδια έλεγαν και οι Γάλλοι το 1940. Οτι αποκλείεται να περάσουν οι Γερμανοί μέσα από τα δάση των Αρδεννών.....:p

End :offtopic:

Σωστό και αυτό...

Status
Not open for further replies.