Τουρκία μια κακή γείτονας......

• Αγαπητοί φίλοι

Με ιδιαίτερη χαρά σας προσκαλούμε στην κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας του AVClub για το 2026

Την Κυριακή, 1/3/2025 και ώρα 13:30 στο εστιατόριο  "Το Ψαρονέφρι" θα πραγματοποιήσουμε την κοπή της Πρωτοχρονιάτικης πίτας μας για το 2026.

Το εστιατόριο βρίσκεται στο Μαρούσι, Πέλικα 64, Τηλ.: 210 2824531

Δηλώστε τη συμμετοχή σας εδώ, θα χαρούμε πολύ να σας δούμε από κοντά.

Status
Not open for further replies.
Καλά όλα αυτά, αλλά δεν βλέπω να προτείνεις κάτι για το τι πρέπει να κάνουμε.
Γιατί, είμαι υποψήφιος Υπουργός Άμυνας για να είμαι υποχρεωμένος να έχω ολοκληρωμένη πρόταση για την Άμυνα της χώρας; Αλλά αφού επιμένεις μπορώ να μοιραστώ κάποιες απόψεις μου.
Μήπως να ζητάμε από το κράτος να δώσει περισσότερα χρήματα για στρατιωτικό εξοπλισμό? Να εξοπλιστούμε σαν αστακοί για να είμαστε έτοιμοι για παν ενδεχόμενο?
Κάθε κράτος σταθμίζει τις απειλές που αντιμετωπίζει ή μπορεί να αντιμετωπίσει στο μέλλον και αναλόγως φροντίζει το στρατό του. Άλλα κράτη δεν έχουν καθόλου στρατό (Ισλανδία), άλλα έχουν πολύ (Ισραήλ, Σουηδία, Ελβετία). Προσωπικά πιστεύω κι εγώ, όπως και ο vascal ότι τα χρήματα που δαπανούμε είναι υπεραρκετά και θα μπορούσαμε χωρίς αύξηση δαπανών να έχουμε πολύ καλύτερη άμυνα. Θα μπορούσαμε για παράδειγμα να φτιάχνουμε μόνοι μας πολλά από τα οπλικά συστήματα που αγοράζουμε έτοιμα.
Δεν χρειάζεται να υπάρχει κάποια συνομωσία ή συνεννόηση μεταξύ κυβερνήσεων. Μια χαρά τα συμφέροντα τους, θέλουν και επιτρέπουν, να υπάρχουν αυτές οι παραβιάσεις χωρίς καμία συνεννόηση. Αν δεν υπήρχαν αυτά, πως θα έπαιρνε ο Τσοχατζόπουλος τα υποβρύχια που γέρνουν (μαζί με τις μίζες) ή νομίζεις ότι ο τούρκος Τσοχατζόπουλος δεν παίρνει ? Πως θα πούλαγαν οι αμερικάνοι, οι γερμανοί, οι γάλοι και οι υπόλοιποι την πραμάτεια τους?
Ας δεχτούμε λοιπόν να κόψουν λεφτά από παιδεία, υγεία, να δώσουμε και εμείς ότι μπορούμε ρε αδελφέ για να κάνουμε ακριβώς αυτό που θέλουν. Ας πάνε και όλοι οι άνεργοι φαντάροι για να βοηθήσουν την πατρίδα. Άσχετο αλλά πάλι δεν θα είμαστε υπερδύναμη, το ίδιο άλλωστε θα κάνουν και οι απέναντι. Ο μόνος κερδισμένος ο Τσοχατζόπουλος με το σινάφι του και αυτοί που πουλούν την πραμάτεια τους.
Αυτό που περιγράφεις ισχύει σε κάθε τομέα δημόσιας δαπάνης:Υγεία, παιδεία, κοινωνική ασφάλιση, συγκοινωνίες, you name it. Δεν είδα κανέναν όμως να βγαίνει και να λέει:"Στην υγεία δίνονται μίζες, να καταργήσουμε τα νοσοκομεία για να μην παίρνει μίζες ο Λοβέρδος"
Ο κίνδυνος από τους απέναντι (σήμερα) δεν υπάρχει γιατί δεν τους συμφέρει οικονομικά αλλά και γιατί δεν τους το επιτρέπουν οι συνθήκες (λέγε με Ευρώπη, Αμερική, Ισραήλ και όλα τα υπόλοιπα κοράκια). Όχι φυσικά ότι αυτό δεν μπορεί να αλλάξει κάποια στιγμή αλλά δεν είναι ο στρατιωτικός εξοπλισμός που θα μας σώσει σε μια τέτοια περίπτωση.
Διαφωνώ απόλυτα με αυτό που λες. Πιστεύω ακράδαντα ότι ο κίνδυνος από απέναντι είναι υπαρκτός, η Τουρκία έχει ένα απίστευτο εξοπλιστικό πρόγραμμα, ένα από τα μεγαλύτερα παγκοσμίως και δεν αγοράζει όπλα για να κάνει συλλογή. Αν κάποια στιγμή την ευνοήσουν οι συνθήκες θα κάνει την κίνησή της, όπως το έκανε στα Ίμια. Αλήθεια σε περίπτωση στρατιωτικής σύρραξης τι θα μας σώσει; Να βγούμε στους δρόμους να ψάλλουμε Χάρε Κρίσνα;
Όσο για ΤΗΝ ΗΜΕΡΑ ΤΗΣ ΑΝΑΚΗΡΥΞΗΣ ΤΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΜΑΣ ΑΝΕΞΑΡΤΗΣΙΑΣ, περισσότερο με ενόχλησε η επίδειξη δύναμης που έκανε το κράτος πάρα οι απέναντι.
Κακώς. Είναι και τα δύο όψεις του ίδιου νομίσματος: εκδηλώσεις μίας πολιτικής τάξης που αποτυγχάνει παταγωδώς σε κάθε τομέα, και στα εσωτερικά και στα εξωτερικά, που δε μπορεί να προασπιστεί ούτε τα εξωτερικά σύνορα, ούτε τα οικονομικά συμφέροντα των πολιτών του, ούτε την εσωτερική ασφάλεια, ούτε τη Δικαιοσύνη, ούτε, ούτε, ούτε...
Τέλος για τα ιστορικά, όχι δεν ξεχνώ ούτε πρέπει ποτέ να ξεχάσουμε το τι έχει γίνει. Πρώτα και πάνω από όλα όμως, ήταν λάθη και επιλογές πολιτικών, ξένων και ελλήνων. Από εκεί και πέρα ελπίζω να μην μας οδηγεί η ιστορία μας να περιμένουμε να ξυπνήσει ο μαρμαρωμένος βασιλιάς και να πάρουμε την πόλη. Ούτε να ξυπνήσει περιμένω ούτε να πάρουμε την πόλη θέλω.

Δεν ξεχνάς ότι έχει γίνει (Κύπρος, Ίμια), αλλά περιμένεις ότι χωρίς να έχει αλλάξει κάτι στις αιτίες που τα προκάλεσαν(τον τουρκικό επεκτατισμό, την ελληνική ενδοτικότητα), δε θα ξανασυμβούν στο μέλλον! Και όταν βλέπεις τα συμπτώματα (παραβιάσεις στο Αιγαίο, κρουαζιέρες μέχρι την Εύβοια) λες ότι είναι κάποια συνωμοσία για να αγοραστούν όπλα και να εισπραχτούν μίζες! ΟΚ,λογικό μου ακούγεται...

Υ.Γ. Ούτε εγώ θέλω να πάρουμε την Πόλη.Θα ήθελα όμως να κρατήσουμε τη Λήμνο, τη Χίο, τη Ρόδο...

Γιατί, είμαι υποψήφιος Υπουργός Άμυνας για να είμαι υποχρεωμένος να έχω ολοκληρωμένη πρόταση για την Άμυνα της χώρας; Αλλά αφού επιμένεις μπορώ να μοιραστώ κάποιες απόψεις μου.
Φυσικά δεν έχεις καμία τέτοια υποχρέωση, ούτε εγώ έχω ολοκληρωμένη πρόταση άλλωστε. Πες μου όμως που είναι το παράλογο στην αριστερή σκέψη που βλέπεις εδώ μέσα.

Κάθε κράτος σταθμίζει τις απειλές που αντιμετωπίζει ή μπορεί να αντιμετωπίσει στο μέλλον και αναλόγως φροντίζει το στρατό του. Άλλα κράτη δεν έχουν καθόλου στρατό (Ισλανδία), άλλα έχουν πολύ (Ισραήλ, Σουηδία, Ελβετία). Προσωπικά πιστεύω κι εγώ, όπως και ο vascal ότι τα χρήματα που δαπανούμε είναι υπεραρκετά και θα μπορούσαμε χωρίς αύξηση δαπανών να έχουμε πολύ καλύτερη άμυνα. Θα μπορούσαμε για παράδειγμα να φτιάχνουμε μόνοι μας πολλά από τα οπλικά συστήματα που αγοράζουμε έτοιμα.
Αυτό που περιγράφεις ισχύει σε κάθε τομέα δημόσιας δαπάνης:Υγεία, παιδεία, κοινωνική ασφάλιση, συγκοινωνίες, you name it. Δεν είδα κανέναν όμως να βγαίνει και να λέει:"Στην υγεία δίνονται μίζες, να καταργήσουμε τα νοσοκομεία για να μην παίρνει μίζες ο Λοβέρδος"
Η αριστερά είπε να καταργηθεί ο στρατός? Στο δίπλα νήμα, δεν είναι λίγα τα post που μιλούν για μίζες από όπου και αν προέρχονται. Πολλά μπορούν να γίνουν αλλά όπως είπα πριν δεν τα περιμένω από αυτούς που έχουμε και μας κυβερνούν.
Διαφωνώ απόλυτα με αυτό που λες. Πιστεύω ακράδαντα ότι ο κίνδυνος από απέναντι είναι υπαρκτός, η Τουρκία έχει ένα απίστευτο εξοπλιστικό πρόγραμμα, ένα από τα μεγαλύτερα παγκοσμίως και δεν αγοράζει όπλα για να κάνει συλλογή. Αν κάποια στιγμή την ευνοήσουν οι συνθήκες θα κάνει την κίνησή της, όπως το έκανε στα Ίμια. Αλήθεια σε περίπτωση στρατιωτικής σύρραξης τι θα μας σώσει; Να βγούμε στους δρόμους να ψάλλουμε Χάρε Κρίσνα;
Μωρέ το Χαρε Κρισνα δεν θα μας σώσει. Εσύ τι πιστεύεις ότι θα μας σώσει, να δώσουμε τα πάντα για εξοπλισμούς και να γίνουμε αστακοί? Εγώ δεν το πιστεύω. Ούτε μπορούμε ούτε πρέπει. Αν υπάρξει λύση, αυτή θα είναι μόνο μέσα από συνεργασία και συνεννόηση με τους απέναντι. Νομίζεις ότι είναι στο συμφέρων των τούρκων (πολιτών) το απίστευτο εξοπλιστικό πρόγραμμα? Εγώ δεν το πιστεύω, αντίθετα και αυτοί σπαταλούν πόρους και τους χάνουν από εκεί που χρειάζονται.
Κακώς. Είναι και τα δύο όψεις του ίδιου νομίσματος: εκδηλώσεις μίας πολιτικής τάξης που αποτυγχάνει παταγωδώς σε κάθε τομέα, και στα εσωτερικά και στα εξωτερικά, που δε μπορεί να προασπιστεί ούτε τα εξωτερικά σύνορα, ούτε τα οικονομικά συμφέροντα των πολιτών του, ούτε την εσωτερική ασφάλεια, ούτε τη Δικαιοσύνη, ούτε, ούτε, ούτε...
Έγραψα ότι με ενοχλεί περισσότερο. Δεν σημαίνει ότι το άλλο δεν με ενοχλεί.Πώς να το κάνουμε, όταν με βλέπει το κράτος μου σαν εχθρό είναι χειρότερο από το να με βλέπει έτσι ο απέναντι.

Δεν ξεχνάς ότι έχει γίνει (Κύπρος, Ίμια), αλλά περιμένεις ότι χωρίς να έχει αλλάξει κάτι στις αιτίες που τα προκάλεσαν(τον τουρκικό επεκτατισμό, την ελληνική ενδοτικότητα), δε θα ξανασυμβούν στο μέλλον! Και όταν βλέπεις τα συμπτώματα (παραβιάσεις στο Αιγαίο, κρουαζιέρες μέχρι την Εύβοια) λες ότι είναι κάποια συνωμοσία για να αγοραστούν όπλα και να εισπραχτούν μίζες! ΟΚ,λογικό μου ακούγεται...
Υ.Γ. Ούτε εγώ θέλω να πάρουμε την Πόλη.Θα ήθελα όμως να κρατήσουμε τη Λήμνο, τη Χίο, τη Ρόδο...

Ακριβώς αυτό δεν κάνουμε, δεν αλλάζουμε τις αιτίες που τα προκάλεσαν, Αντίθετα τις ενισχύουμε με τον εξοπλιστικό ανταγωνισμό και κάνουμε μεγαλύτερη την πιθανότητα να ξανασυμβούν. Όχι δεν είναι συνομωσία, είναι τα συμφέροντα αυτών που εμπλέκονται και εκεί πρέπει να δίνουμε σημασία. Όσο αφήνουμε τα συμφέροντα να ορίζουν το παιχνίδι είναι σίγουρο ότι θα ξαναγίνουν και Ίμια και Κύπρος.

............

+
Πέρα από αυτά όμως, ψάχνω να βρω που είναι η άλογη αριστερή οπτική και ποια είναι η δεξιά λογική.

Δεν μπορώ να σε βοηθήσω με τις "οπτικές" της κάθε πλευράς, ιστορικά όμως οι γείτονες χρησιμοποιήθηκαν (εννοώ οτι αυτή η "επιθετική πολιτική" είναι υποβολιμαία απο τον ξένο παράγοντα - απο την εποχή που η Οθωμανική Αυτοκρατορία έπνεε τα λοίσθια μέχρι την τραγωδία της Κύπρου)
για να εξυπηρετούνται τα συμφέροντα (ή οι διαμάχες) των Μεγάλων Δυνάμεων.
Φυσικά υπάρχουν και τα λάθη/προδοσίες, της ελληνικής άρχουσας τάξης (πόλεμος του 1897, εκστρατεία στη Σμύρνη) τα οποία αποκρύπτονται συστηματικά για προφανείς λόγους.
Καλό λοιπόν είναι να λέμε όλη την αλήθεια...

Το λιγότερο που θα μπορούσαν να κάνουν, αν είχαν έστω και λίγο τσίπα, θα ήταν να έχουμε καλύτερες τιμές και να το εκμεταλλευόμασταν σε διπλωματικό επίπεδο. Θα μπορούσαμε, αν υποθέσουμε ότι είμαστε αναγκασμένοι στις αγορές, αντί υποβρυχίων που γέρνουν να ζητούσαμε ερευνητικά σκάφη.

Μα τωρα κι εσυ επιχειρηματολογεις οπως καναμε παιδια. Γιατι να παρουμε μια κορβετα και δυο φρεγατες και οχι 3 φρεγατες και δυο πυραυλακατους.

Δεν μπορουμε να το κρινουμε εμεις αυτο. Αν χρειαζομασταν υποβρυχια οντως θα επρεπε να παρουμε υποβρυχια που δεν γερνουν και αρκετα φτηνοτερα.Αν εμπιστευομασταν αυτους που εχουμε εκπαιδευσει για αυτον τον λογο και τους αφηναμε να κανουν την σωστη επιλογη ισως ναταν καλυτερα.

Τον γιατρο εως τωρα (πριν το νομοσχεδιο περι γενοσημων) του διναμε απεριοριστη ελευθερια επιλογης στρατηγικης αντιμετωπισης.Γιατι οχι στον στρατιωτικο ?

Και ο πολιτικος θα επρεπε να συνεργαζεται με τον στρατιωτικο για να μην ξοδευτουν παραπανω χρηματα αλλα και για τις επιλογες που θα κανουμε να υπαρχουν αντισταθμιστικα οφελη...

Σε ένα υπέροχα αγγελικά πλασμένα κόσμο,εννοείτε οτι έπρεπε να κάνουμε μειώσεις αμυντικών δαπανών...
Ομως μην ξεχνάτε οτι η χοντρή μπιζνα είναι οι εξοπλισμοί.Μόλις ολοκληρωθεί το PSI και τελειώσουμε με το πανηγυρακι των εκλογών,ξεκινά κούρσα νεων αγορών...
Φρεγάτες,αεροσκάφη ναυτικής συνεργασίας,ανταλλακτικά κινητήρων F-16,αγορά μεταχειρισμένων αεροσκαφών,οχήματα μεταφοράς προσωπικού...
Εαν δεν γίνουν,το μαγαζάκι κλείνει...κατεβάζει ρολά...
Δυστυχώς οι στρατιωτικοί στο θεμα εξοπλισμών,παραμένουν διακοσμητικοί...

Μα τωρα κι εσυ επιχειρηματολογεις οπως καναμε παιδια. Γιατι να παρουμε μια κορβετα και δυο φρεγατες και οχι 3 φρεγατες και δυο πυραυλακατους.

Δεν μπορουμε να το κρινουμε εμεις αυτο. Αν χρειαζομασταν υποβρυχια οντως θα επρεπε να παρουμε υποβρυχια που δεν γερνουν και αρκετα φτηνοτερα.Αν εμπιστευομασταν αυτους που εχουμε εκπαιδευσει για αυτον τον λογο και τους αφηναμε να κανουν την σωστη επιλογη ισως ναταν καλυτερα.

Τον γιατρο εως τωρα (πριν το νομοσχεδιο περι γενοσημων) του διναμε απεριοριστη ελευθερια επιλογης στρατηγικης αντιμετωπισης.Γιατι οχι στον στρατιωτικο ?

Και ο πολιτικος θα επρεπε να συνεργαζεται με τον στρατιωτικο για να μην ξοδευτουν παραπανω χρηματα αλλα και για τις επιλογες που θα κανουμε να υπαρχουν αντισταθμιστικα οφελη...

Ρε συ, δεν θα τους πω εγώ τι να πάρουν, εννοείται αυτό. Όταν λέω ερευνητικό, δεν λέω για πολεμικό σκάφος αλλά για τα αλλά που χρησιμοποιούν επιστήμονες. Είμαστε από τις χώρες που δίνουν πολλά στους εξοπλισμούς. Για μένα είναι σίγουρο ότι δεν χρειάζονται τόσα και αν “πρέπει” να αγοράσουμε ας πάνε σε καλύτερη μεριά.

Δεν στέκομαι εκεί, απλά με αφορμή από το post του Κώστα, «Μερικές φορές δυσκολεύομαι να πιστέψω ότι κατά τα άλλα λογικοί άνθρωποι αρνούνται να αποδεχτούν αδιαμφησβήτητα γεγονότα που επαναλαμβάνονται συνεχώς μπροστά στα μάτια τους. Έτσι και σε αυτό το νήμα βλέπω κατά τα άλλα λογικούς ανθρώπους να αγνοούν επιδεικτικά τα γεγονότα της τουρκικής επιθετικότητας απέναντι στην Ελλάδα και την Κύπρο-και όχι μόνο.(Συμπτωματικά οι περισσότεροι εξ αυτών ανήκουν πολιτικά στο χώρο της Αριστεράς).», προσπαθώ να καταλάβω τι το παράλογο λένε οι αριστεροί εδώ μέσα και τι θα έπρεπε να λένε.

Είμαστε από τις χώρες που δίνουν πολλά στους εξοπλισμούς γιατι τρωνε πολλοι οχι γιατι πανε στις πραγματικες μας αναγκες.

Οσο για το τι λενε οι αριστεροι σε τετοια θεματα δεν θα επρεπε καν να υπαρχουν ταμπελες και υιοθετησεις κομματικων αντιληψεων.

Οι Ισραηλινοι οσο αντιπαθεις και να ειναι οταν σφιγγουν τα γαλατα τα ξεχνουν ολα (που και εκει υπαρχουν πολλες και διαφορετικες φωνες αντιπολιτευσης). Εμαθαν ομως με τον δυσκολο τροπο οτι για να συνεχισουν να υπαρχουν ετσι πρεπει να πραττουν. (ασχετως του τι κανουν οταν ειναι ολοι μαζι...)

Είμαστε από τις χώρες που δίνουν πολλά στους εξοπλισμούς γιατι τρωνε πολλοι οχι γιατι πανε στις πραγματικες μας αναγκες.

Οσο για το τι λενε οι αριστεροι σε τετοια θεματα δεν θα επρεπε καν να υπαρχουν ταμπελες και υιοθετησεις κομματικων αντιληψεων.

Δεν διαφωνώ ούτε στο ένα ούτε στο άλλο.

Ολος τυχαιως μια βδομαδα πρις τις εκλογες μας ....

Να δω αν θα τσιμπησουν τωρα τα κομματα ή θα αναλωθουν στο ποιος θα μαντρωσει καλυτερα τους λαθρομεταναστες.

Ναι, οντως οι μογγολοι ειχαν προειδοποιησει καποιους μηνες οτι θα το κανουν αλλα ειναι στα πλαισια της Ελληνοτουρκικης φιλιας γι'αυτο και ολοι οι αγαπητοι γραικυλοι υποστηρικτες αυτης της φιλιας δεν εκαναν τιποτα.
Τωρα καποιοι αντιδρουν εντονα και απορω γιατι..

Ολος τυχαιως μια βδομαδα πρις τις εκλογες μας ....

Να δω αν θα τσιμπησουν τωρα τα κομματα ή θα αναλωθουν στο ποιος θα μαντρωσει καλυτερα τους λαθρομεταναστες.

Δεν αποκλειεται να αποτελεσει λογο αναβολης εκλογων ειτε δημιουργια καποιου επεισοδιου για ..συσπειρωση γυρω απο τα 2 κομματα.

Εν πασει περιπτωσει ο (γκριζος) λυκος στην αναμπουμπουλα χαιρεται. Το θεμα ειναι οτι οι ντοπιοι εφιαλτες ειναι πολυ πιο επικινδυνοι απο τα θρασυδειλα χανουμακια.

Δεν αποκλειεται να αποτελεσει λογο αναβολης εκλογων ειτε δημιουργια καποιου επεισοδιου για ..συσπειρωση γυρω απο τα 2 κομματα.

Εν πασει περιπτωσει ο (γκριζος) λυκος στην αναμπουμπουλα χαιρεται. Το θεμα ειναι οτι οι ντοπιοι εφιαλτες ειναι πολυ πιο επικινδυνοι απο τα θρασυδειλα χανουμακια.

Θρασύδειλα ξεθρασύδειλα τα χανουμάκια, πάντως τετρακόσια χρόνια μας πηδάγανε.
Και είναι πολύ περισσότερο επικίνδυνο να είσαι στην ουσία τουρκόσπορος και να το παίζεις ελληναράς παρά να δεις την αλήθεια κατάματα .....

Απάντηση: Re: Τουρκία μια κακή γείτονας......

Ποιοι ειναι οι Μογγολοι ?? Ποια ειναι τα χανουμακια??

Καλα για τους ντοπιους εφιάλτες γνωστο ποιοι ειναι...Οι ''ελληναραδες'',οι δωσιλογοι ,οι πατριδοκάπηλοι,οι Χρυσαυγίτες κ.λ.π.

Θρασύδειλα ξεθρασύδειλα τα χανουμάκια, πάντως τετρακόσια χρόνια μας πηδάγανε.
Και είναι πολύ περισσότερο επικίνδυνο να είσαι στην ουσία τουρκόσπορος και να το παίζεις ελληναράς παρά να δεις την αλήθεια κατάματα .....

Ετσι ειναι, και καποιοι τουρκοσποροι γουσταρουν να τους πηδανε ακομα στο ονομα της Ελληνοτουρκικης φιλιας.

Οσο για αυτη την "αληθεια", οσο καταματα και να τη δεις, εχει καταντησει ..πορδη που θολωνει την οραση και ετσι ολοι εχουν τη δικη τους version.

Κατάχρηση της φιλοξενίας του φόρουμ, γλώσσα που δεν αρμόζει και προκλητική στάση

οδήγησαν το μέλος Χιώτης σε 10ήμερο αποκλεισμό.

Ετσι ειναι, και καποιοι τουρκοσποροι γουσταρουν να τους πηδανε ακομα στο ονομα της Ελληνοτουρκικης φιλιας.

Οσο για αυτη την "αληθεια", οσο καταματα και να τη δεις, εχει καταντησει ..πορδη που θολωνει την οραση και ετσι ολοι εχουν τη δικη τους version.

Απάντηση προσωπικά στον Χιώτη, όταν τελειώσει το μπαν.
Για τους υπόλοιπους , ξεκαθαρίζω τη θέση μου, έχω ταξικούς και όχι εθνικούς εχθρούς ...

Απάντηση προσωπικά στον Χιώτη, όταν τελειώσει το μπαν.
Για τους υπόλοιπους , ξεκαθαρίζω τη θέση μου, έχω ταξικούς και όχι εθνικούς εχθρούς ...

Δηλαδή τι; Πιστεύεις ότι η τουρκική επεκτατικότητα είναι φαντασίωση; Ότι είναι κάποιο κόλπο που χρησιμοποιούν οι άρχουσες τάξεις για να κρατάνε το λαό κοιμισμένο; Ότι η Τουρκία εξέδωσε άδειες έρευνας για πετρέλαιο μιά βδομάδα πριν τις εκλογές σε συνεννόηση με τον Παπαδήμο; Μπορείς να μας το κάνεις λιανά;

Απάντηση: Re: Τουρκία μια κακή γείτονας......

Ακριβώς. Και αν σκέφτονταν όλοι έτσι, δεν θα υπήρχαν ούτε άρχουσες τάξεις, ούτε πόλεμοι.

Status
Not open for further replies.