Καλά όλα αυτά, αλλά δεν βλέπω να προτείνεις κάτι για το τι πρέπει να κάνουμε.
Γιατί, είμαι υποψήφιος Υπουργός Άμυνας για να είμαι υποχρεωμένος να έχω ολοκληρωμένη πρόταση για την Άμυνα της χώρας; Αλλά αφού επιμένεις μπορώ να μοιραστώ κάποιες απόψεις μου.
Μήπως να ζητάμε από το κράτος να δώσει περισσότερα χρήματα για στρατιωτικό εξοπλισμό? Να εξοπλιστούμε σαν αστακοί για να είμαστε έτοιμοι για παν ενδεχόμενο?
Κάθε κράτος σταθμίζει τις απειλές που αντιμετωπίζει ή μπορεί να αντιμετωπίσει στο μέλλον και αναλόγως φροντίζει το στρατό του. Άλλα κράτη δεν έχουν καθόλου στρατό (Ισλανδία), άλλα έχουν πολύ (Ισραήλ, Σουηδία, Ελβετία). Προσωπικά πιστεύω κι εγώ, όπως και ο vascal ότι τα χρήματα που δαπανούμε είναι υπεραρκετά και θα μπορούσαμε χωρίς αύξηση δαπανών να έχουμε πολύ καλύτερη άμυνα. Θα μπορούσαμε για παράδειγμα να φτιάχνουμε μόνοι μας πολλά από τα οπλικά συστήματα που αγοράζουμε έτοιμα.
Δεν χρειάζεται να υπάρχει κάποια συνομωσία ή συνεννόηση μεταξύ κυβερνήσεων. Μια χαρά τα συμφέροντα τους, θέλουν και επιτρέπουν, να υπάρχουν αυτές οι παραβιάσεις χωρίς καμία συνεννόηση. Αν δεν υπήρχαν αυτά, πως θα έπαιρνε ο Τσοχατζόπουλος τα υποβρύχια που γέρνουν (μαζί με τις μίζες) ή νομίζεις ότι ο τούρκος Τσοχατζόπουλος δεν παίρνει ? Πως θα πούλαγαν οι αμερικάνοι, οι γερμανοί, οι γάλοι και οι υπόλοιποι την πραμάτεια τους?
Ας δεχτούμε λοιπόν να κόψουν λεφτά από παιδεία, υγεία, να δώσουμε και εμείς ότι μπορούμε ρε αδελφέ για να κάνουμε ακριβώς αυτό που θέλουν. Ας πάνε και όλοι οι άνεργοι φαντάροι για να βοηθήσουν την πατρίδα. Άσχετο αλλά πάλι δεν θα είμαστε υπερδύναμη, το ίδιο άλλωστε θα κάνουν και οι απέναντι. Ο μόνος κερδισμένος ο Τσοχατζόπουλος με το σινάφι του και αυτοί που πουλούν την πραμάτεια τους.
Αυτό που περιγράφεις ισχύει σε κάθε τομέα δημόσιας δαπάνης:Υγεία, παιδεία, κοινωνική ασφάλιση, συγκοινωνίες, you name it. Δεν είδα κανέναν όμως να βγαίνει και να λέει:"Στην υγεία δίνονται μίζες, να καταργήσουμε τα νοσοκομεία για να μην παίρνει μίζες ο Λοβέρδος"
Ο κίνδυνος από τους απέναντι (σήμερα) δεν υπάρχει γιατί δεν τους συμφέρει οικονομικά αλλά και γιατί δεν τους το επιτρέπουν οι συνθήκες (λέγε με Ευρώπη, Αμερική, Ισραήλ και όλα τα υπόλοιπα κοράκια). Όχι φυσικά ότι αυτό δεν μπορεί να αλλάξει κάποια στιγμή αλλά δεν είναι ο στρατιωτικός εξοπλισμός που θα μας σώσει σε μια τέτοια περίπτωση.
Διαφωνώ απόλυτα με αυτό που λες. Πιστεύω ακράδαντα ότι ο κίνδυνος από απέναντι είναι υπαρκτός, η Τουρκία έχει ένα απίστευτο εξοπλιστικό πρόγραμμα, ένα από τα μεγαλύτερα παγκοσμίως και δεν αγοράζει όπλα για να κάνει συλλογή. Αν κάποια στιγμή την ευνοήσουν οι συνθήκες θα κάνει την κίνησή της, όπως το έκανε στα Ίμια. Αλήθεια σε περίπτωση στρατιωτικής σύρραξης τι θα μας σώσει; Να βγούμε στους δρόμους να ψάλλουμε Χάρε Κρίσνα;
Όσο για ΤΗΝ ΗΜΕΡΑ ΤΗΣ ΑΝΑΚΗΡΥΞΗΣ ΤΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΜΑΣ ΑΝΕΞΑΡΤΗΣΙΑΣ, περισσότερο με ενόχλησε η επίδειξη δύναμης που έκανε το κράτος πάρα οι απέναντι.
Κακώς. Είναι και τα δύο όψεις του ίδιου νομίσματος: εκδηλώσεις μίας πολιτικής τάξης που αποτυγχάνει παταγωδώς σε κάθε τομέα, και στα εσωτερικά και στα εξωτερικά, που δε μπορεί να προασπιστεί ούτε τα εξωτερικά σύνορα, ούτε τα οικονομικά συμφέροντα των πολιτών του, ούτε την εσωτερική ασφάλεια, ούτε τη Δικαιοσύνη, ούτε, ούτε, ούτε...
Τέλος για τα ιστορικά, όχι δεν ξεχνώ ούτε πρέπει ποτέ να ξεχάσουμε το τι έχει γίνει. Πρώτα και πάνω από όλα όμως, ήταν λάθη και επιλογές πολιτικών, ξένων και ελλήνων. Από εκεί και πέρα ελπίζω να μην μας οδηγεί η ιστορία μας να περιμένουμε να ξυπνήσει ο μαρμαρωμένος βασιλιάς και να πάρουμε την πόλη. Ούτε να ξυπνήσει περιμένω ούτε να πάρουμε την πόλη θέλω.
Δεν ξεχνάς ότι έχει γίνει (Κύπρος, Ίμια), αλλά περιμένεις ότι χωρίς να έχει αλλάξει κάτι στις αιτίες που τα προκάλεσαν(τον τουρκικό επεκτατισμό, την ελληνική ενδοτικότητα), δε θα ξανασυμβούν στο μέλλον! Και όταν βλέπεις τα συμπτώματα (παραβιάσεις στο Αιγαίο, κρουαζιέρες μέχρι την Εύβοια) λες ότι είναι κάποια συνωμοσία για να αγοραστούν όπλα και να εισπραχτούν μίζες! ΟΚ,λογικό μου ακούγεται...
Υ.Γ. Ούτε εγώ θέλω να πάρουμε την Πόλη.Θα ήθελα όμως να κρατήσουμε τη Λήμνο, τη Χίο, τη Ρόδο...