Τουρκία μια κακή γείτονας......

• Αγαπητοί φίλοι

Με ιδιαίτερη χαρά σας προσκαλούμε στην κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας του AVClub για το 2026

Την Κυριακή, 1/3/2025 και ώρα 13:30 στο εστιατόριο  "Το Ψαρονέφρι" θα πραγματοποιήσουμε την κοπή της Πρωτοχρονιάτικης πίτας μας για το 2026.

Το εστιατόριο βρίσκεται στο Μαρούσι, Πέλικα 64, Τηλ.: 210 2824531

Δηλώστε τη συμμετοχή σας εδώ, θα χαρούμε πολύ να σας δούμε από κοντά.

Status
Not open for further replies.
Επειδή πρέπει από ότι φαίνεται να επαναλαμβάνουμε συνεχώς τα αυτονόητα, δε με ενοχλεί καθόλου το γεγονός ότι ιδρύονται ή μπορεί να ιδρυθούν τζαμιά, ότι κάποια αναστυλώνονται ή μπορεί να αναστυλωθούν. Με ενοχλεί σφόδρα το γεγονός ότι αυτό πάει να το εκμεταλευτεί για ίδιο πολιτικό όφελος η ηγεσία γειτονικού κράτους και να γίνει πάτρωνας των ανά την Ελλάδα μουσουλμάνων. Με ιδιαίτερη στόχευση στους μουσουλμάνους της Θράκης.

Εκτος της Θρακης που ειναι ο εδω και δεκαετιες στοχος της εξωτερικης για την ωρα πολιτικης τους φαινεται οτι σιγα σιγα αρχισαν να βαζουν στο ματι τα δωδεκανησα τα οποια και θα ορισουν λογω καστελλοριζου την ΑΟΖ.

Ο Αλλαχ να τους φωτισει να μην κανουν κανα ντου γιατι τα νησια γενικα χανονται για πλακα ......δεν γινεται σοβαρη αμυνα αν το αποφασισουν αντιθετα με την θρακη.

Re: Απάντηση: Τουρκία μια κακή γείτονας......

nikitaras.jpg

Εμένα το μυαλό μου πάει στον original....... :worshippy:

1ον καταδικάζω τη βία από όπου κι αν προέρχεται.

2ον η Επανάσταση του 1821 ήταν κοινωνική, των προεστών, των εμπόρων και των καραβοκύρηδων.

3ον δεν υπάρχει ελληνικό έθνος, είναι μία κατασκευή, εφεύρεση του Κοραή και πεντέξι άλλων.

4ον ο Νικηταράς, ο Κολοκοτρώνης, ο Καραϊσκάκης και λοιποί ήταν εγκληματίες πολέμου.

5ον...

1ον καταδικάζω τη βία από όπου κι αν προέρχεται.

2ον η Επανάσταση του 1821 ήταν κοινωνική, των προεστών, των εμπόρων και των καραβοκύρηδων.

3ον δεν υπάρχει ελληνικό έθνος, είναι μία κατασκευή, εφεύρεση του Κοραή και πεντέξι άλλων.

4ον ο Νικηταράς, ο Κολοκοτρώνης, ο Καραϊσκάκης και λοιποί ήταν εγκληματίες πολέμου.

5ον...

1) Αυτο ειναι μοτο μιας συγκεκριμμενης μεριδας συμπολιτων μας, συγκεκριμενων πολιτικων κατευθυνσεων

2) Η επανασταση φυσικα ηταν εν μερει και κοινωνικη, υπηρχαν και Ελληνες που μια χαρα τα ειχαν βρει με τους Τουρκους. Οπως και αργοτερα με αλλους κατακτητες.

3) Απο αποψη DNA παντως, pure Ελληνικο εθνος (οπως και Τουρκικο, Γερμανικο κλπ.) εθνος ειναι δυσκολο να υπαρχει ακομα. Δεν το λεω εγω, ειναι θεμα ποθανοτητων. Βενετοι, Τουρκοι, Ιταλοι, Γερμανοι... δοξα το γιαραμπη περασαν πολλοι απο αυτα τα χωματα...

4) Ειμαι σιγουρος οτι η ιδια μεριδα Ελληνων που πρεσβευει και το 1 θα το πιστευε αυτο.

@Γιαννης

Αν σου απαντησει ο Αντρε οτι δεν εννοουσε εσενα θα ληξει η ερωτηση σου; Ή οχι;

Αγαπητοί κύριοι καλημέρα σας, δεν ήμουν online χθες το βράδυ για να μην αφήσω αναπάντητα ερωτήματα σχετικά με τα όσα έγραψα.
Λυπάμαι αν το "τουρκοφάγοι" το εκλαμβάνουν κάποιοι ως βαριά προσβολή.
Το ότι κάνω σχόλια και μοιράζομαι σκέψεις μαζί σας χωρίς να συγκρατούμαι ιδιαίτερα, είναι λόγω της οικειότητας της καθημερινής επαφής και επικοινωνίας που έχουμε, αν εχθρευόμουν κάποιον θα του το έλεγα ξεκάθαρα, η ειρωνεία καμιά φορά γίνεται και με μια δόση συμπάθειας.
Δεν πρόκειται να ονοματίσω κανέναν, τουρκοφάγους λέω και φίλους μου στο Βόλο, οι οποίοι όταν ήταν φαντάροι υπηρέτησαν στους πεζοναύτες, τραγουδούσαν διάφορα εμβατήρια τουρκοφαγικά στη θητεία τους για τα οποία καυχιόταν χαμογελαστοί στις παρέες μας και μου δήλωναν πως νιώθουν μια φυσική απέχθεια για τη γείτονα χώρα, τον κακό γείτονα και γι αυτό ποτέ δεν κάναμε μαζί μια εκδρομή στη Κωνσταντινούπολη.
Βέβαια κανείς από τους καμαρωτούς πεζοναύτες δεν σχολίαζε το γεγονός πως υπηρέτησαν στους πεζοναύτες εθελοντικά, μόνο και μόνο επειδή το τάγμα στεγάζεται στο Βόλο. Έτσι μπορούσαν κάθε απόγευμα οι μετέπειτα υπερπατριώτες, να το περνάνε σπίτι με ζεστό φαγητό της μαμάς τους, σιδερωμένα φρέσκα ρούχα και καφεδάκια με τις κοπελιές της παρέας, αντίθετα με εμένα και άλλους μετέπειτα θολοκουλτουριάδηδες αναρχοκάτι (κατά τη γνώμη τους) που υπηρετήσα πεζικάριος πολλούς μήνες στη Λέσβο θητεία που ακόμη τη θυμάμαι και κλαίω (και για κανά δυο παληκαράκια που αυτοκτόνησαν εκεί μην αντέχοντας τις συνθήκες στις οποίες διαβιώναμε).
Ιδεολογικά αντίστοιχα βρίσκω και στις απόψεις τις οποίες διαβάζω εδώ, κυρίως στη συζήτηση των τελευταίων σελίδων. Τουλάχιστον σε ότι αφορά στη Τουρκία, το Ισλάμ είναι τόσο κακό ή καλό, όσο και ο Ελληνορθόδοξος Χριστιανισμός. Η μη λειτουργία μιας παλαιάς και ιστορικής σχολής θεολόγων σε πρώην Ελληνικό έδαφος είναι για δεκαετίες μέγιστο εθνικό ζήτημα και τίθεται ως το επίκεντρο των σχέσεών μας με τη γειτονική εχθρική(?), αντίπαλο χώρα. Το ότι πλειάδα ανταλλακτικών του Ελληνικού Στρατού και ολόκληρα F-16 γράφουν made in Turkey δεν είναι δα και τίποτε σπουδαίο...
Το ότι μια ιδιαίτερη περίπτωση σύγχρονης βιομηχανίας που δημιουργήθηκε με Ελληνικά κεφάλαια ως επί το πλείστον και χίλιες δυο άλλες παροχές του Ελληνικού κράτους και των ΕΛΠΕ, αφήνεται στη τύχη της και καταλήγει υπό Τουρκικό έλεγχο (δηλαδή μια σημαντική βιομηχανία στο κέντρο της Ελλάδας αγοράζεται από παράγοντες μιας "εχθρικής" χώρας) είναι ασήμαντο ζήτημα.
Αν στη ίδια πόλη που φιλοξένησε τον μακαριστό Χριστόδουλο, ανοιγόταν συζήτηση για χτίσιμο και λειτουργία ενός τεμένους, θα βάζαμε το ιδεολογικό μαχαίρι στα δόντια και θα αγωνιζόμασταν ενάντια στους Τούρκους μέχρι τελευταίας ρανίδας του αίματός μας...
Το παράδειγμά μου με την εταιρία, που ως ειρωνεία της τύχης με αφορά προσωπικά, είναι άσχετο μου είπαν και θα μου πούνε. Και Ελληνικές εταιρίες αντίστοιχα επιχειρούν στην Τουρκία. Φυσικά. Οι Τράπεζες οι Ελληνικές που διαχειρίζονται όσες οικονομίες απέμειναν στον Ελληνικό λαό, που διασώθηκαν και ανακεφαλαιοποιήθηκαν με δισεκατομμύρια ευρώ που εγγράφηκαν ως δημόσιο χρέος και θα βαρύνουν και τα αγέννητα τρισέγγονά μας, χρηματοδοτούν την οικονομική ανάπτυξη και επέκταση της Τουρκίας, αλλά δεν μπορούν να κάνουν το ίδιο για τις Ελληνικές επιχειρήσεις που κλείνουν.
Αυτά δε μας ενοχλούν ως Ελληνορθόδοξο λαό που θέλουμε το θρήσκευμα στις ταυτότητες, τα τάνκς και τα μίνι με γοβάκια για τα ανήλικα στις παρελάσεις αντί για την οπισθοδρομική μουσουλμανική μαντίλα και πολλά πολλά άλλα. Μόνο τζαμιά μη μας ζητάνε και ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ να λειτουργήσει η θεολογική σχολή της Χάλκης, να αναπτερωθούμε ως έθνος!

Συγχωρέστε μου την πολυλογία και με το συμπάθιο για όσους πρόσβαλα.

Να διορθώσω το παραπάνω για "πρώην Ελληνικό έδαφος" στη Χάλκη, μάλλον Βυζαντινό ή κάνω λάθος;
Θα μου πείτε, το ένα και το αυτό είναι...

O Xριστοδουλος παντως αν και ακρως συντηρητικος προσφερε εκταση στην Παιανια να κτιστει τζαμι φαντασου..

1) Αυτο ειναι μοτο μιας συγκεκριμμενης μεριδας συμπολιτων μας, συγκεκριμενων πολιτικων κατευθυνσεων

Ναι, αλλά είναι στην Κόκα Κόλα, πάει με όλα.

2) Η επανασταση φυσικα ηταν εν μερει και κοινωνικη, υπηρχαν και Ελληνες που μια χαρα τα ειχαν βρει με τους Τουρκους. Οπως και αργοτερα με αλλους κατακτητες.

3) Απο αποψη DNA παντως, pure Ελληνικο εθνος (οπως και Τουρκικο, Γερμανικο κλπ.) εθνος ειναι δυσκολο να υπαρχει ακομα. Δεν το λεω εγω, ειναι θεμα ποθανοτητων. Βενετοι, Τουρκοι, Ιταλοι, Γερμανοι... δοξα το γιαραμπη περασαν πολλοι απο αυτα τα χωματα...

Το Έθνος δεν είναι υπόθεση του DNA, είναι υπόθεση πολιτιστική, γλωσσική, εν τέλει συνειδησιακή.

4) Ειμαι σιγουρος οτι η ιδια μεριδα Ελληνων που πρεσβευει και το 1 θα το πιστευε αυτο.

Εδώ συμφωνούμε.

@Γιαννης

Αν σου απαντησει ο Αντρε οτι δεν εννοουσε εσενα θα ληξει η ερωτηση σου; Ή οχι;

...

Αγαπητοί κύριοι καλημέρα σας, δεν ήμουν online χθες το βράδυ για να μην αφήσω αναπάντητα ερωτήματα σχετικά με τα όσα έγραψα.
Το ότι κάνω σχόλια και μοιράζομαι σκέψεις μαζί σας χωρίς να συγκρατούμαι ιδιαίτερα, είναι λόγω της οικειότητας της καθημερινής επαφής και επικοινωνίας που έχουμε, αν εχθρευόμουν κάποιον θα του το έλεγα ξεκάθαρα, η ειρωνεία καμιά φορά γίνεται και με μια δόση συμπάθειας.
Δεν πρόκειται να ονοματίσω κανέναν, τουρκοφάγους λέω και φίλους μου στο Βόλο, οι οποίοι όταν ήταν φαντάροι υπηρέτησαν στους πεζοναύτες, τραγουδούσαν διάφορα εμβατήρια τουρκοφαγικά στη θητεία τους για τα οποία καυχιόταν χαμογελαστοί στις παρέες μας και μου δήλωναν πως νιώθουν μια φυσική απέχθεια για τη γείτονα χώρα, τον κακό γείτονα και γι αυτό ποτέ δεν κάναμε μαζί μια εκδρομή στη Κωνσταντινούπολη.
Βέβαια κανείς από τους καμαρωτούς πεζοναύτες δεν σχολίαζε το γεγονός πως υπηρέτησαν στους πεζοναύτες εθελοντικά, μόνο και μόνο επειδή το τάγμα στεγάζεται στο Βόλο. Έτσι μπορούσαν κάθε απόγευμα οι μετέπειτα υπερπατριώτες, να το περνάνε σπίτι με ζεστό φαγητό της μαμάς τους, σιδερωμένα φρέσκα ρούχα και καφεδάκια με τις κοπελιές της παρέας, αντίθετα με εμένα και άλλους μετέπειτα θολοκουλτουριάδηδες αναρχοκάτι (κατά τη γνώμη τους) που υπηρετήσα πεζικάριος πολλούς μήνες στη Λέσβο θητεία που ακόμη τη θυμάμαι και κλαίω (και για κανά δυο παληκαράκια που αυτοκτόνησαν εκεί μην αντέχοντας τις συνθήκες στις οποίες διαβιώναμε).
Ιδεολογικά αντίστοιχα βρίσκω και στις απόψεις τις οποίες διαβάζω εδώ, κυρίως στη συζήτηση των τελευταίων σελίδων. Τουλάχιστον σε ότι αφορά στη Τουρκία, το Ισλάμ είναι τόσο κακό ή καλό, όσο και ο Ελληνορθόδοξος Χριστιανισμός. Η μη λειτουργία μιας παλαιάς και ιστορικής σχολής θεολόγων σε πρώην Ελληνικό έδαφος είναι για δεκαετίες μέγιστο εθνικό ζήτημα και τίθεται ως το επίκεντρο των σχέσεών μας με τη γειτονική εχθρική(?), αντίπαλο χώρα. Το ότι πλειάδα ανταλλακτικών του Ελληνικού Στρατού και ολόκληρα F-16 γράφουν made in Turkey δεν είναι δα και τίποτε σπουδαίο...
Το ότι μια ιδιαίτερη περίπτωση σύγχρονης βιομηχανίας που δημιουργήθηκε με Ελληνικά κεφάλαια ως επί το πλείστον και χίλιες δυο άλλες παροχές του Ελληνικού κράτους και των ΕΛΠΕ, αφήνεται στη τύχη της και καταλήγει υπό Τουρκικό έλεγχο (δηλαδή μια σημαντική βιομηχανία στο κέντρο της Ελλάδας αγοράζεται από παράγοντες μιας "εχθρικής" χώρας) είναι ασήμαντο ζήτημα.
Αν στη ίδια πόλη που φιλοξένησε τον μακαριστό Χριστόδουλο, ανοιγόταν συζήτηση για χτίσιμο και λειτουργία ενός τεμένους, θα βάζαμε το ιδεολογικό μαχαίρι στα δόντια και θα αγωνιζόμασταν ενάντια στους Τούρκους μέχρι τελευταίας ρανίδας του αίματός μας...
Το παράδειγμά μου με την εταιρία, που ως ειρωνεία της τύχης με αφορά προσωπικά, είναι άσχετο μου είπαν και θα μου πούνε. Και Ελληνικές εταιρίες αντίστοιχα επιχειρούν στην Τουρκία. Φυσικά. Οι Τράπεζες οι Ελληνικές που διαχειρίζονται όσες οικονομίες απέμειναν στον Ελληνικό λαό, που διασώθηκαν και ανακεφαλαιοποιήθηκαν με δισεκατομμύρια ευρώ που εγγράφηκαν ως δημόσιο χρέος και θα βαρύνουν και τα αγέννητα τρισέγγονά μας, χρηματοδοτούν την οικονομική ανάπτυξη και επέκταση της Τουρκίας, αλλά δεν μπορούν να κάνουν το ίδιο για τις Ελληνικές επιχειρήσεις που κλείνουν.
Αυτά δε μας ενοχλούν ως Ελληνορθόδοξο λαό που θέλουμε το θρήσκευμα στις ταυτότητες, τα τάνκς και τα μίνι με γοβάκια για τα ανήλικα στις παρελάσεις αντί για την οπισθοδρομική μουσουλμανική μαντίλα και πολλά πολλά άλλα. Μόνο τζαμιά μη μας ζητάνε και ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ να λειτουργήσει η θεολογική σχολή της Χάλκης, να αναπτερωθούμε ως έθνος!

Ευχαριστώ πολύ για την απάντηση. Δεν θα σχολιάσω τα επιμέρους, μιας και είναι προσωπικές σου εμπειρίες και θα ήταν άστοχο να αντιπαρατεθώ σε κάτι που έχεις βιώσει. Προσωπικά, μου αρκεί που αναγνωρίζεις με την τελευταία σου πρόταση το άτοπο των χαρακτηρισμών των όποιων συνδιαλεγομένων σε ένα δημόσιο βήμα όπου γίνεται συζήτηση. Αν αναγνωρίζεται η καλή πίστη στον συνομιλητή ώστε να μπορούμε να ερχόμαστε και να συνεχίζουμε τον διάλογο, δεν είναι δυνατόν να απαξιώνεται η αντίθετη άποψη με ένα ''κοσμητικό''. Φαντάζομαι δεν διαφωνείς επ' αυτού. Καλημέρα.

Εγώ θα ήθελα κάτι παραπάνω πάντως (γενικά μιλώντας και όχι για τον Αndre, που ήμουν σίγουρος ότι θα αναγνώριζε την αστοχία)

Γίνεται να λείψουν εντελώς τα κοσμητικά?
Ότι είναι ο καθένας είναι για τον εαυτό του.

Μπορούμε να μείνουμε στα επιχειρήματα?
Οι περισσότεροι γι' αυτό συμμετέχουμε, για τις απόψεις.
υπάρχει κάποιος που συμμετέχει για να εκτονώνεται ή για να βγάζει τα απωθημένα του ή χρησιμοποιεί το διάλογο για άλλους σκοπούς?
θέλω να πιστεύω πως όχι.

Ας κάνουμε μια προσπάθεια να το αποφύγουμε αυτό.
Επιπλέον είναι παραβίαση των κανονισμών του φόρουμ, ας το καταλάβουμε αυτό.
Δεν συμμετέχουμε σε αρένα... ένα ανταλλακτήριο σκέψεων είναι... ας το διατηρήσουμε έτσι.

Σωστά όλα αυτά, αλλά σκέφτηκες ότι μπορεί να μην βρίσκουν εφαρμογή στους συνομιλητές σου; Κάποιοι κάναμε κανονική στρατιωτική θητεία, στη Λήμνο. Αλλά πρέπει να κάνουμε διαγωνισμό ποιός την έχει πιό μεγάλη τη θητεία για να βρούμε ποιός δικαιούται να ποστάρει για τα ελληνοτουρκικά;

Αυτά που γράφεις δεν είναι καθόλου ασήμαντα, τουναντίον. Γιατί δεν τα ανέφερες μέχρι τώρα; Εγώ τουλάχιστον πρώτη φορά τα διαβάζω.

Εγώ όχι. Αυτό που με ενοχλεί είναι η κατάφωρη επέμβαση στα εσωτερικά ζητήματα της χώρας από μέρους του Ερντογάν, όχι η ανέγερση τεμένους στο Βοτανικό, το Βόλο ή τη Λάρισα.

Το παράδειγμά μου με την εταιρία, που ως ειρωνεία της τύχης με αφορά προσωπικά, είναι άσχετο μου είπαν και θα μου πούνε.

Καθόλου. Η διαπλοκή τουρκικού βαθέος κράτους και τουρκικού κεφαλαίου είναι πολύ παλιά υπόθεση. Διόλου απίθανο η επιχείρηση που αγόρασε τη βιομηχανία που δούλευες να ανήκει εν μέρει ή και καθ ολοκληρία στις τουρκικές ένοπλες δυνάμεις.

Και Ελληνικές εταιρίες αντίστοιχα επιχειρούν στην Τουρκία. Φυσικά. Οι Τράπεζες οι Ελληνικές που διαχειρίζονται όσες οικονομίες απέμειναν στον Ελληνικό λαό, που διασώθηκαν και ανακεφαλαιοποιήθηκαν με δισεκατομμύρια ευρώ που εγγράφηκαν ως δημόσιο χρέος και θα βαρύνουν και τα αγέννητα τρισέγγονά μας, χρηματοδοτούν την οικονομική ανάπτυξη και επέκταση της Τουρκίας, αλλά δεν μπορούν να κάνουν το ίδιο για τις Ελληνικές επιχειρήσεις που κλείνουν.

Άλλη καραμέλα αυτή με τη θεολογική σχολή της Χάλκης. Ένα από τα μεγαλύτερα κατορθώματα της τουρκικής διπλωματίας είναι η μετατροπή του ανοίγματος της σχολής σε μείζον ελληνοτουρκικό ζήτημα, ενώ στην πραγματικότητα είναι αδιάφορο για την Ελλάδα και υποχρέωση της Τουρκίας.

-bye-

Προφανώς η διείσδυση της τουρκικής οικονομίας και της τουρκικής αμυντικής βιομηχανίας είναι σοβαρότερα προβλήματα, και χαίρομαι που επισημαίνονται ως τέτοια.

andre74 εχεις ποτε σκεφτει οτι μπορει να μας ενοχλουν και τα δυο;
Και αυτα που αναφερεις,αλλα και η επεκτατικη πολιτικη της Τουρκιας;
Το ενα δεν αναιρει τ'αλλα.

Απάντηση: Re: Τουρκία μια κακή γείτονας......

θα μας κάνουν ντου.....

Οκ....

Μας απειλούν πάντως με ντου, ευθέως ή εμμέσως, οπουδήποτε δουν κάτι που δεν τους αρέσει.

Η απειλή βίας δεν εξομοιούται δλδ με βία? Στο ποινικό δίκαιο πάντως ισχύει, απολύτως. Είναι το ίδιο ακριβώς πράγμα.

Re: Απάντηση: Re: Τουρκία μια κακή γείτονας......

Μας απειλούν πάντως με ντου, ευθέως ή εμμέσως, οπουδήποτε δουν κάτι που δεν τους αρέσει.

Η απειλή βίας δεν εξομοιούται δλδ με βία? Στο ποινικό δίκαιο πάντως ισχύει, απολύτως. Είναι το ίδιο ακριβώς πράγμα.

οκ, να τους πάμε στο δικαστήριο τότε.

Status
Not open for further replies.