Απάντηση: Που πάει η υφήλιος?
Δεν υποστηριξα πουθενα να ξεχασει κανεις τιποτα.
Το να μαθαινουμε απο την ιστορια το θεωρω απαραιτητο! Οχι γιατι οσοι δεν τη διδασκονται θα επαναλαβουν τα λαθη που εχουν γινει, αλλα γιατι οπως υπονοει ο Τσομσκι στη συνεντευξη του σε διπλανο νημα
στο μελλον δεν ξερω κατα ποσο θα υπαρχουν καν ιστορικοι και αν θα μας επιτρεπεται να τη διδαχτουμε.
Ξερω πολυ καλα τι εννοεις, εχοντας ακουσει και τους δυο γονεις μου να περιγραφουν με μαυριλα
τη Γερμανικη κατοχη, αλλα δε μπορω να δεχτω, φτανοντας στο αλλο ακρο να μιλησουμε για
απολιτιστο λαο.
Σκοπος μου ηταν να εκφρασω την αντιθεση μου στην εκφραση σου "πολιτισμενους σφαχτες",
ειδικα στο πλαισιο ειρωνικων υπαινικτικων σχολιων αλλου φορουμιτη για τον πολιτισμο
των γειτονων (με τα οποια συμφωνησες.)
Στα υπολοιπα βεβαια πλην των υπογραμμισμενων με βρισκεις συμφωνο.
Καθένας προφανώς ερμηνεύει κατα το δοκούν.
Ανέβασα φωτογραφίες πολιτισμένων Τούρκων διαδηλωτών για να πάρουμε ίσως ένα παράδειγμα κι εμείς πέρα απο τα σπασμένα μαγαζιά και πεζοδρόμια που έχουμε ως χόμπυ, έχοντας όμως χάσει σχεδόν τη μισή μου οικογένεια απο χέρια τούρκικα.
Και ναι θα συνεχίσω να ανεβάζω τέτοιες εικόνες όταν τις βρίσκω, λαμπρή απόδειξη ότι απέναντι υπάρχουν άνθρωποι με αισθήματα και άποψη, αλλά δεν θα ξεχάσω κι όλας..
Και δεν μιλάμε για μίσος φυλετικό, μιλάμε για μνήμη.
Μνήμη που μου αφηγήθηκαν οι δυο μου παππούδες.
Μνήμη που υπάρχει στα γράμματα που έστελνε απο το μέτωπο ο ένας τους
Μνήμη που έχουν ακόμη οι γυναίκες που επέζησαν απο το Δίστομο, τα Καλάβρυτα....(ναι ναι οι Γερμανοί είναι φίλοι μας ...:Banane0
Να τα ξεχάσουμε αυτά;
Και να θυμόμαστε "άλλα" που έχουν γραφτεί εδώ μέσα και αναφέρονται σε παρελθόντες χρόνους;
Δεν υποστηριξα πουθενα να ξεχασει κανεις τιποτα.
Το να μαθαινουμε απο την ιστορια το θεωρω απαραιτητο! Οχι γιατι οσοι δεν τη διδασκονται θα επαναλαβουν τα λαθη που εχουν γινει, αλλα γιατι οπως υπονοει ο Τσομσκι στη συνεντευξη του σε διπλανο νημα
στο μελλον δεν ξερω κατα ποσο θα υπαρχουν καν ιστορικοι και αν θα μας επιτρεπεται να τη διδαχτουμε.
Ξερω πολυ καλα τι εννοεις, εχοντας ακουσει και τους δυο γονεις μου να περιγραφουν με μαυριλα
τη Γερμανικη κατοχη, αλλα δε μπορω να δεχτω, φτανοντας στο αλλο ακρο να μιλησουμε για
απολιτιστο λαο.
Σκοπος μου ηταν να εκφρασω την αντιθεση μου στην εκφραση σου "πολιτισμενους σφαχτες",
ειδικα στο πλαισιο ειρωνικων υπαινικτικων σχολιων αλλου φορουμιτη για τον πολιτισμο
των γειτονων (με τα οποια συμφωνησες.)
Λάκη έχεις δίκιο σε αυτό που υποννοείς, αλλοίμονο, ξέρουν και οι πέτρες τη συμβολή του τουρκικού πολιτισμού στην ανθρωπότητα.....
Όμως, ανέλπιστα ίσως, οι γείτονες έβαλαν τα γυαλιά όχι μόνο σε μας αλλά και σε όλους όσους αντιδρούν στα σχέδια ισοπέδωσης της ζωής μας.
Ευρηματικοί, καυστικοί και σατυρικοί χωρίς τις δικές μας "μαγκιές" κατάφεραν και έβαλαν την υπογραφή τους σε έναν ξεσηκωμό.
Και μην ξεχνάμε ξεσηκώθηκαν ενάντια σε ένα θρησκευτικό ολοκληρωτικό και με μανδύα δημοκρατίας καθεστώς.
Μακάρι να βρούν μιμητές.
Στα υπολοιπα βεβαια πλην των υπογραμμισμενων με βρισκεις συμφωνο.