Τουρκία μια κακή γείτονας......

• Αγαπητοί φίλοι

Με ιδιαίτερη χαρά σας προσκαλούμε στην κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας του AVClub για το 2026

Την Κυριακή, 1/3/2025 και ώρα 13:30 στο εστιατόριο  "Το Ψαρονέφρι" θα πραγματοποιήσουμε την κοπή της Πρωτοχρονιάτικης πίτας μας για το 2026.

Το εστιατόριο βρίσκεται στο Μαρούσι, Πέλικα 64, Τηλ.: 210 2824531

Δηλώστε τη συμμετοχή σας εδώ, θα χαρούμε πολύ να σας δούμε από κοντά.

Status
Not open for further replies.
Καλα το τι φωναζε αστο.....ο καθενας φωναζει οτι θελει να περασει ως αποψη.

Οι ιδιοι οι πολιτες και δη της Πολης εχουν αλλη αποψη αλλα και ειναι φανερα σκεπτικοι για το τι μελλον τους επιφυλλασει το ιδιο το κρατος τους ....

Αν εκανε κουμαντο μονο η Πολη ο Ερντογαν δεν θα υπηρχε αλλα δεν κανει.

Αποτελει το 1/5 του συνολικου πληθυσμου που αποτελειται απο ενα σωρο διαφορετικα παζλ εθνοτητων καθολου ευκολο να μανιπιουλαριστουν.

Σαφώς ο καθένας φωνάζει ότι θέλει σαν άποψη! Εδώ ο "δικός" μας φώναζε λεφτά υπάρχουν! :first prize:
Η μεγάλη διαφορά εν προκειμένω είναι ότι όταν χαλάει ο κόσμος (ακόμη και από το εξωτερικό τον κράζανε) το να βγαίνει ο Ερντογκάν και να πουλάει λεκτικό τσαμπουκά, μόνο τυχαίο ή βλακώδες δεν το θεωρώ.
Το βλέπω σαν αντίληψη ισχύος (έχοντας μεγάλο τμήμα της κοινωνίας πίσω του) και επίδειξη επιβολής.

Για το πολιτισμικά, συμφωνώ απολύτως με τους αμέσως παραπάνω, είμαστε μακρυά. Μάλλον ο φίλος μας μπερδεύει την πολιτιστική με τη φυλετική ομοιότητα, η οποία όντως υπάρχει (αρκεί μια ματιά στις φάτσες στα τουρκικά σήριαλ για να το διαπιστώσουμε, εκτός βέβαια από κάτι τύπους από τα βάθη της Ανατολίας), και είναι πολύ λογικό να υπάρχει, καθώς οι καθεαυτό Τούρκοι δεν ήταν παρά μια χούφτα, μερικές δεκάδες χιλιάδες, με χαρακτηριστικά μογγολοειδή, χαρακτηριστικά που ούτε καν οι τελευταίοι Οθωμανοί Σουλτάνοι δεν διατηρούσαν.

Δεν ειχα σκοπο να γραψω ποτε σε ενα νημα με τετοιο τιτλο,
οχι μονο για τον τιτλο αλλα και γιατι διαφωνω σε πολλα πραγματα που ειδα να γραφονται εδω μεσα
σε τοσο στοιχειωδη βαθμο και σε τοσο πρωταρχικο επιπεδο, που θεωρω οτι δεν θα μπορουσε να
γινει καν διαλογος. Με δεδομενη ομως τη μεταφορα καποιων ποστς μου εδω απο αλλο νημα
θα μου επιτρεψετε να επεκτεινω τη συμμετοχη μου με μια προταση για μια ταινια που τη
θεωρω αριστουργηματικη και που πιστευω οτι θα πει καποια πραγματα πολυ καλυτερα απο οτι
θα μπορουσα εγω.
http://www.imdb.com/title/tt0260991/?ref_=nv_sr_1
Aκομα και οσοι δε δινουν δεκαρα για τη γνωμη μου, ας ριξουν μια ματια...

Re: Απάντηση: Τουρκία μια κακή γείτονας......

Δεν ειχα σκοπο να γραψω ποτε σε ενα νημα με τετοιο τιτλο,
οχι μονο για τον τιτλο αλλα και γιατι διαφωνω σε πολλα πραγματα που ειδα να γραφονται εδω μεσα
σε τοσο στοιχειωδη βαθμο και σε τοσο πρωταρχικο επιπεδο, που θεωρω οτι δεν θα μπορουσε να
γινει καν διαλογος. Με δεδομενη ομως τη μεταφορα καποιων ποστς μου εδω απο αλλο νημα
θα μου επιτρεψετε να επεκτεινω τη συμμετοχη μου με μια προταση για μια ταινια που τη
θεωρω αριστουργηματικη και που πιστευω οτι θα πει καποια πραγματα πολυ καλυτερα απο οτι
θα μπορουσα εγω.
http://www.imdb.com/title/tt0260991/?ref_=nv_sr_1
Aκομα και οσοι δε δινουν δεκαρα για τη γνωμη μου, ας ριξουν μια ματια...

Η ταινία φαίνεται καλή, αλλά τι σχέση έχει με το θέμα, αδυνατώ να καταλάβω.

Απάντηση: Re: Απάντηση: Τουρκία μια κακή γείτονας......

Η ταινία φαίνεται καλή, αλλά τι σχέση έχει με το θέμα, αδυνατώ να καταλάβω.

Ε, αφου σου φαινεται και καλη δες την ντε!
Πιστευω οτι οποιος θελει, θα καταλαβει.
Μιλαμε για δυο γειτονικες χωρες που τις χωριζει η πολιτικη, η καχυποψια, το παρελθον.
Αλλα σε αυτες τις χωρες ζουν ανθρωποι.

Δες την. Δεν ειναι απλα καλη...:2thumb22sup:

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Τουρκία μια κακή γείτονας......

Ε, αφου σου φαινεται και καλη δες την ντε!
Πιστευω οτι οποιος θελει, θα καταλαβει.
Μιλαμε για δυο γειτονικες χωρες που τις χωριζει η πολιτικη, η καχυποψια, το παρελθον.
Αλλα σε αυτες τις χωρες ζουν ανθρωποι.

Δες την. Δεν ειναι απλα καλη...:2thumb22sup:

Γιώργη σόρυ αλλά καμία σχέση.. Μιλάς για Βόρειο και Νότιο Κορέα, ίδιοι λαοί, ίδια έθιμα ίδια πολλά πράγματα.... δεν μπορεί να υπάρξει σύγκριση με εμάς και τους Τούρκους.

Βρες άλλο καλύτερο παράδειγμα..... (που δε νομίζω ότι θα βρεις !!)

Εγώ πάλι θα σας πρότεινα, για όσους από τους συνομιλητές είναι εφικτό, να περάσουν μερικές μέρες σε κάποια από τις Τουρκικές μεγαλουπόλεις και μετά να επισκεφθούν και τη Λισσαβόνα ή μια από τις γνωστές Ιταλικές πόλεις και να συγκρίνετε όταν γυρίσετε, ποιο μέρος σας ήταν πιο οικείο, που μπορούσατε να συνεννοηθείτε καλύτερα με τους κατοίκους, που σας ήταν πιο φιλικές οι γεύσεις οι ήχοι η μουσική η αρχιτεκτονική η συμπεριφορές κλπ.
Αν μάλιστα κάποιοι θα μπορούσαν (ποιο δύσκολο) να επισκεφθούν ένα τουρκικό χωριουδάκι και συνηθίζουν και τις βόλτες στην πραγματική Ελληνική ύπαιθρο (δεν μιλάμε για Αράχοβα-Καρπενήσι-Μακρυνίτσα) και μετά περάσουν και μια βόλτα από τα αντίστοιχα Ιταλικά χωριουδάκια, νομίζω θα είχαν χειροπιαστές αποδείξεις για τις ομοιότητες ή διαφορές μας με τους γείτονες λαούς...

Μου φαίνεται αστείο και δύσκολο να επιχειρηματολογώ για κάποιες καταστάσεις αυταπόδεικτες για μένα. Εκτός αν η επί αιώνες Φράγγικη κατοχή της Αττικής σας έχει κάνει να νιώθετε τόσο Τοσκανοι, Μασσαλιώτες και Καταλάνοι :) (αστειεύομαι πραγματικά τώρα, μην παρεξηγηθεί κανένας πάλι...)

Last edited:

Εγώ πάλι θα σας πρότεινα, για όσους από τους συνομιλητές είναι εφικτό, να περάσουν μερικές μέρες σε κάποια από τις Τουρκικές μεγαλουπόλεις και μετά να επισκεφθούν και τη Λισσαβόνα ή μια από τις γνωστές Ιταλικές πόλεις και να συγκρίνετε όταν γυρίσετε, ποιο μέρος σας ήταν πιο οικείο, που μπορούσατε να συνεννοηθείτε καλύτερα με τους κατοίκους, που σας ήταν πιο φιλικές οι γεύσεις οι ήχοι η μουσική η αρχιτεκτονική η συμπεριφορές κλπ.
Αν μάλιστα κάποιοι θα μπορούσαν (ποιο δύσκολο) να επισκεφθούν ένα τουρκικό χωριουδάκι και συνηθίζουν και τις βόλτες στην πραγματική Ελληνική ύπαιθρο (δεν μιλάμε για Αράχοβα-Καρπενήσι-Μακρυνίτσα) και μετά περάσουν και μια βόλτα από τα αντίστοιχα Ιταλικά χωριουδάκια, νομίζω θα είχαν χειροπιαστές αποδείξεις για τις ομοιότητες ή διαφορές μας με τους γείτονες λαούς...

Μου φαίνεται αστείο και δύσκολο να επιχειρηματολογώ για κάποιες καταστάσεις αυταπόδεικτες για μένα. Εκτός αν η επί αιώνες Φράγγικη κατοχή της Αττικής σας έχει κάνει να νιώθετε τόσο Τοσκανοι, Μασσαλιώτες και Καταλάνοι :) (αστειεύομαι πραγματικά τώρα, μην παρεξηγηθεί κανένας πάλι...)

+10000000

τι να λέμε τώρα απο τους πιο φιλικούς λαούς που έχω δει ποτέ. Οι Τούρκοι. Μόλις άκουγαν Έλληνας έτρεχαν να μας κεράσουν τσάι και γλυκά.....

Περι Πολιτισμού είναι αστεία αυτά που λέγονται..... Μιλάμε για Μουσικάρες, για Ταινιάρες, για Ποιητές, για για για.......

Νομίζω πως έχουμε μπερδέψει τους λαούς με τις πολιτικές.
Οι λαοί (είτε ειναι Τούρκοι, είτε Κινέζοι) δεν είναι "κακοί" και ως εκ τούτου δεν θα είναι και κακοί γείτονες.

Οι κυβερνώντες και οι τρόποι που επέλεξαν για να εξυπηρετήσουν τα συμφέροντα της Χώρας τους (δεν πολυταιριάζει για μας και τους Τούρκους αυτό, αλλα τεσπα...) είναι το θέμα... και αυτό δεν φαίνεται στα χωριά και στα καφενεία.
Φαίνεται στα σύνορα, στο αιγαίο και στην επεκτατική πολιτική και τις απειλές της Τουρκίας.

Αυτή τη περίοδο τα κάνουν αυτοί, σε άλλη τα καναμε εμείς... αυτά έχει η ζωή.
Να ναι καλά τα ξένα συμφέρνοντα που μας κρατάνε σε εγρήγορση και δεν πλήττουμε.

Εχοντας κανει αυτο που λες με διαφορα η νοτια Ιταλια, Σαρδηνια κλπ ειναι πολυ πιο οικεια απο τους Τουρκους.

Δεν το περιμενα και εγω να σου πω την αληθεια αλλα ....ανηκουμε εις την Δυση τελικα.

Ειναι τελειως διαφορετικη η ανατολη και μαλιστα πολυ διαφορετικη απο την Αραβια και τις επιρροες της (στην νοτιοανατολικη Τουρκια)

Νομίζω πως έχουμε μπερδέψει τους λαούς με τις πολιτικές.
Οι λαοί (είτε ειναι Τούρκοι, είτε Κινέζοι) δεν είναι "κακοί" και ως εκ τούτου δεν θα είναι και κακοί γείτονες.

Ετσι.

Με τους πολιτες δεν εχουμε απολυτως τιποτα να χωρισουμε. Αλλωστε αυτοι -οι Τουρκοι- ειναι πολυ πιο ανυποψιαστοι απο εμας.....Δεν δινουν μια με αλλα λογια για αυτα που φοβομαστε εμεις σε σχεση με αυτους.

Οι πολιτικοι απο την αλλη ειναι αλλη ιστορια, θλιβερη. Και απο εκει και απο εδω.

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Τουρκία μια κακή γείτονας......

Γιώργη σόρυ αλλά καμία σχέση.. Μιλάς για Βόρειο και Νότιο Κορέα, ίδιοι λαοί, ίδια έθιμα ίδια πολλά πράγματα.... δεν μπορεί να υπάρξει σύγκριση με εμάς και τους Τούρκους.

Βρες άλλο καλύτερο παράδειγμα..... (που δε νομίζω ότι θα βρεις !!)

Δεν την εφερα σαν παραδειγμα σε κατι.
Εγω μιλησα "για μια ταινια που τη
θα μπορουσα εγω
."
Το οτι αναφερεται σε ιδιους λαους δεν εχει καμμια σχεση με αυτο που θελω να πω εγω,
ή αυτα που εχει να πει η ταινια.
Την ειδες? Δεν την ειδες.

Απάντηση: Re: Απάντηση: Τουρκία μια κακή γείτονας......

Ετσι.

Με τους πολιτες δεν εχουμε απολυτως τιποτα να χωρισουμε. Αλλωστε αυτοι -οι Τουρκοι- ειναι πολυ πιο ανυποψιαστοι απο εμας.....Δεν δινουν μια με αλλα λογια για αυτα που φοβομαστε εμεις σε σχεση με αυτους.

Οι πολιτικοι απο την αλλη ειναι αλλη ιστορια, θλιβερη. Και απο εκει και απο εδω.

Φοβαμαι οτι δε μιλας εξ ονοματος ολων.
Οποιος μιλαει για τον "Τουρκο που θελει να μας πιει το αιμα", πιστευεις ειλικρινα οτι κανει διαχωρισμο
και αναφερεται στους Τουρκους πολιτικους? Ουτε γι αστειο...

Αντιμέτωπος με μία ακόμα σκληρή πολιτική δοκιμασία βρίσκεται ο Τούρκος Πρωθυπουργός Recep Tayyip Erdogan, ο οποίος βλέπει την «συντηρητική» του κυβέρνηση να παραπαίει.

Λίγους μήνες μετά τα βίαια επεισόδια στην πλατεία Ταχρίρ, η τουρκική κυβέρνηση δονείται αυτή την φορά, από ένα σκάνδαλο διαφθοράς, καθώς σήμερα το πρωί συνελήφθησαν οι γιοι 3 μελών του υπουργικού συμβουλίου της τουρκικής κυβέρνησης.
Ειδικότερα, υπό άκρα μυστικότητα η αστυνομία συνέλαβε περίπου 20 άτομα, στα οποία περιλαμβάνονται επιφανείς επιχειρηματίες αλλά και οι υιοί 3 υπουργών της κυβέρνησης Erdogan.

Σύμφωνα με την εφημερίδα Hurriyet, πρόκειται για τους Baris Guler, Salih Kaan Caglayan και Abdullah Oguz Bayraktar, γιούς των υπουργών Εσωτερικών, Οικονομίας και Περιβάλλοντος, αντίστοιχα.
Οι κατηγορίες που «βαραίνουν» τους συλληφθέντες αφορούν προκαθορισμένους διαγωνισμούς του δημοσίου, παραβιάσεις του νόμου περί αρχαιοτήτων και λαθρεμπόριο χρυσού.
Όπως είναι φυσικό, η άνωθεν εξέλιξη αναζωπύρωσε τις αμφιβολίες επί της ηγεμονίας του R.T. Erdogan, ο οποίος αποπειράται να επιβάλλει την νεο-ισλαμική του ατζέντα.
Το Χρηματιστήριο της Κωνσταντινούπολης υποχώρησε σήμερα κατά -2%.
Στο παρασκήνιο των ποινικών διώξεων σύμφωνα με τα τουρκικά μέσα, περικλείεται η αυξανόμενη ένταση μεταξύ του ισλαμικού κόμματος ΑΚ και της κίνησης του Fethullah Gulen.
Το «κίνημα» του Fethullah Gulen, το οποίο ασκεί δριμύτατη κριτική εναντίον της προωθούμενης ατζέντας του ισλαμικού κόμματος, έχει εισχωρήσει σε κάθε έκφανση του τουρκικού κράτους(αστυνομία, δικαιοσύνη κλπ).
Τα μέλη του κινήματος, τα οποία διατέλεσαν πρώην «σύμμαχοι» του Τούρκου Πρωθυπουργού, αντιτίθενται πλέον στην ασκούμενη πολιτική του R.T. Ergogan, η οποία επιβάλλει «λουκέτο» σε αρκετά προ-πανεπιστημιακά ιδρύματα που χρηματοδοτούν το κίνημα.
Σημειώνεται πως οι δύο πλευρές είχαν στρατευτεί από κοινού, εναντίον των προθέσεων της στρατιωτικής ηγεσίας να ανατρέψει την πολιτική κατάσταση.

Κοινό σημείο μεταξύ των Erdogan και Gulen αποτελεί ο Ισλαμισμός ωστόσο, αμφότεροι προέρχονται από δύο εντελώς διαφορετικές μουσουλμανικές παραδόσεις.
Πλέον, η «μάχη» μεταξύ των δύο πρώην εταίρων μετατίθενται για τον προσεχή Μάρτιο, όπου στην Τουρκία θα πραγματοποιηθούν προεδρικές εκλογές, με τον R.T. Erdogan να φιλοδοξεί να επισφραγίσει την πολιτική του ηγεμονία και τον F. Gulen να δηλώνει ορκισμένος «εχθρός» του Τούρκου Πρωθυπουργού…

http://bankingnews.gr/com_agorapro_...n-gulen-πίσω-από-τις-σημερινές-συλλήψεις.html

Δεν ξερω κατα ποσο παραπαιει συμφωνα με το αρθρο ο Ερντογαν....Το αντιθετο αντιλαμβανομαι εγω απο ολα τα αρθρα που διαβαζω

Οι Τουρκοι μετριοπαθεις τον θεωρουν μαλλον .....λοξο και οτι θεωρει εαυτον Αυτοκρατωρα.

Και εσχατως κολοτριβεται απο δω και απο κει (πρωτα η Συρια και υστερα η Αιγυπτος) για να κανει ενα πολεμο εστω και συντομο πριν μεταπηδησει στην προεδρια της δημοκρατιας.

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Τουρκία μια κακή γείτονας......

Φοβαμαι οτι δε μιλας εξ ονοματος ολων.
Οποιος μιλαει για τον "Τουρκο που θελει να μας πιει το αιμα", πιστευεις ειλικρινα οτι κανει διαχωρισμο
και αναφερεται στους Τουρκους πολιτικους? Ουτε γι αστειο...

Ελα τωρα σιγα μην κανουμε διαχωρισμο . Οταν αναφερεται οτι μια χωρα κανει αυτο και κανει εκεινο μεσω εξωτερικης πολιτικης της αναφερομαστε στην ηγεσια της. Αν δεν μιλαμε για καποιου ειδους τζιχαντ και μιλαμε για συντενταγμενη κινηση εξωτερικης πολιτικης οπως κανει η χωρα αυτη.

Γεώργιε ο Ναθ έχει καταγωγή από την απέναντι μεριά και έχει περάσει αρκετό καιρό με τους γείτονες .... και εγώ έχω την προσφυγιά μέσα στο σπίτι μου λόγω γυναίκας και πεθερού. Με πολλά ταξίδια στη γείτονα χώρα και με πολύ κουβέντα για τις σχέσεις μεταξύ μας...

Ε δεν είμαστε και τόσο άσχετοι.....

υ.γ. όπως ακριβώς αποκαλούν μερικοί συντοπίτες μου κάτω από το αυλάκι τους τούρκους (και φυσικά ούτε να πατήσουν απέναντι το πόδι τους δεν θέλουν) το ίδιο ακριβώς συμβαίνει και με αρκετούς γείτονες που μόλις τους λες ότι είσαι Έλληνας σε αγριοκοιτάζουν κάνουν γκριμάτσα και αρχίζουν να λένε διάφορα...

Αυτά υπάρχουν και δεν πρόκειται να εκλείψουν....

Status
Not open for further replies.