Τουρκία μια κακή γείτονας......

• Αγαπητοί φίλοι

Με ιδιαίτερη χαρά σας προσκαλούμε στην κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας του AVClub για το 2026

Την Κυριακή, 1/3/2025 και ώρα 13:30 στο εστιατόριο  "Το Ψαρονέφρι" θα πραγματοποιήσουμε την κοπή της Πρωτοχρονιάτικης πίτας μας για το 2026.

Το εστιατόριο βρίσκεται στο Μαρούσι, Πέλικα 64, Τηλ.: 210 2824531

Δηλώστε τη συμμετοχή σας εδώ, θα χαρούμε πολύ να σας δούμε από κοντά.

Status
Not open for further replies.
Sorry εχω το μυαλο μου αλλου...

Υπαρχει ενα φαινομενο πολυπληθες τελευταια οπου μουσουλμανοι προσυλητιζονται στον Χριστιανισμο αμεσα, χωρις να εχουν ιδεα απο την διδασκαλια του Χριστου ουτε εχουν δει ποτε ευαγγελιο (ισως δεν ξερουν καν να διαβαζουν)...

Συχνα γινεται μετα απο καποιο ονειρο η παρουσια. Βεβαια στις χωρες αυτες ειναι αδυνατη καθε προσβαση στην διδασκαλια του Χριστου.

Ξαφνικα γινονται Χριστιανοι και μαρτυρες ... Αυτο το φαινομενο εχει παρει προσφατα και ενα ονομα αλλα δεν το θυμαμαι. Πολυ στις χωρες της μαυρης αφρικης, αλλα και στο Μαγκρεμπ αλλα και σε αλλα στην Ασια.

Κσι στην Τουρκία εδώ και κάποια χρόνια γίνονται πολλοί προσυλητισμοί στον Χριστιανισμό.

Sorry εχω το μυαλο μου αλλου...

Υπαρχει ενα φαινομενο πολυπληθες τελευταια οπου μουσουλμανοι προσυλητιζονται στον Χριστιανισμο αμεσα, χωρις να εχουν ιδεα απο την διδασκαλια του Χριστου ουτε εχουν δει ποτε ευαγγελιο (ισως δεν ξερουν καν να διαβαζουν)...

Συχνα γινεται μετα απο καποιο ονειρο η παρουσια. Βεβαια στις χωρες αυτες ειναι αδυνατη καθε προσβαση στην διδασκαλια του Χριστου.

Ξαφνικα γινονται Χριστιανοι και μαρτυρες ... Αυτο το φαινομενο εχει παρει προσφατα και ενα ονομα αλλα δεν το θυμαμαι. Πολυ στις χωρες της μαυρης αφρικης, αλλα και στο Μαγκρεμπ αλλα και σε αλλα στην Ασια.

Έχεις κάποιο link για αυτό, κάποια μαρτυρια;

Το περιεργο ειναι οτι δεν εχουν καμια προσβαση οι ανθρωποι που μιλαω, ενω οι Τουρκοι εχουν απλετο φως (χαρις ημων)

Επισης επειδη τυγχανει να γνωριζω καποια πραγματα περι ιεραποστολών στην Β. Αφρικη, γιαυτο και με εκπλησει στα μεγιστα κατι τετοιο.

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Έχεις κάποιο link για αυτό, κάποια μαρτυρια;

Εχω προσωπικες μαρτυριες, οπως και εχω προσωπικες συνατησεις με Αραβες που γιναν Χριστιανοι και οταν τους ελεγα οτι ειμαι Ελληνας ( αυτο το αξαν δεν κρυβεται) βουρκοναν...τεσπα ειναι πραγματα προσωπικα που δεν μπορω να βαλω λινκ.
Παντως υπαρχουν ανθρωποι που προσπαθουν και καποιοι εχουν χαθει κιολας χωρις κανεις να αναφερθει σε αυτους.

Αν βρω κατι δημοσιυμενο τοτε θα το βαλλω. Αλλα προσοχη δεν μιλαω για Τουρκια. Δεν εχω ιδεα τι γνεται εκει.

Μάλλον κατάλαβαν οτι σαν μουσουλμάνοι δεν πρόκειται να δουν ποτέ Ευρώπη και το γυρίζουν σε χριστιανοί τώρα μπας και δούν Γερμανίδα Live...
Δεν έχω ιδέα για το φαινόμενο που λέει ο cicadelic, αλλά αν ισχύει, είναι μια εξόφθαλμη κοροιδία... Τα πάντα αρκεί να αυξήσουν τις ελπίδες να περάσουν τα σύνορα... Μετά τι είχες Γιάννη - τί είχα πάντα...

Βρηκα καποια links τωρα ψαχνοντας, που αναφερουν και τετοια γεγονοτα αλλα στα Γαλλικα και δεν ξερω καν τι πρεσβευουν ( Καθολικοι ; Ευαγγελιστες ; εξαλλου δε το πολυψαχνω )
Yπαρχουν αμα ψαξετε και πολλα βιντεο στο ΥΤ αλλα και βιβλια πρωην μουσουλμανων ακομα και ενος ιμαμη νομιζω (στα Γαλλικα παντα).

Αυτο που με ενδιαφερει να βρω, γιατι το ξεχασα, ειναι η ακριβης λεξη που περιγραφει το φαινομενο. Και δεν το βρισκω...

Τεσπα για αυτο που λεγαμε, για την Κωνσταντινουπολη, ειναι ο μονος δρομος που το μυαλο μου μπορει να συλλαβει. τιποτα αλλο. Αλλα η ερωτηση ( η ορθολογικη) ειναι γιατι ; Γιατι να κανει ο Θεος κατι τετοιο ;
Δεν υπαρχει λογος ουσιαστικα...

Ενα βιντεακι που βρηκα... Εκει ηταν οι φιλοι μου.

Ο ενας εγινε ιερεας μετα. Ενας αλλος χασαμε τα ιχνη του....
Μικρο ρεπορταζ του φαινομενου του εκχριστιανισμου στην Αλγερια...
Επεσε τρομος βεβαια αμεσως μετα...οταν μιλαμε τρομος οχι μονο απο τους ισλαμιστες αλλα και απο τους συνταγματαρχες/

To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

Σημειωση αλλα με σημασια...το ρεπορταζ ειναι της κρατικης (αντιχριστης) κρατικης τηλεορασης...οποτε φανταστειτε στην πραγματικοτητα.

Στην Τουρκια αυτη τη στιγμη υπαρχει εντονο το φαινομενο του κρυπτοχριστιανισμου που εχει παρει μεγαλες διαστασεις τα τελευταια 2 χρονια...

Απάντηση: Re: Τουρκία μια κακή γείτονας......

Το περιεργο ειναι οτι δεν εχουν καμια προσβαση οι ανθρωποι που μιλαω, ενω οι Τουρκοι εχουν απλετο φως (χαρις ημων)

Επισης επειδη τυγχανει να γνωριζω καποια πραγματα περι ιεραποστολών στην Β. Αφρικη, γιαυτο και με εκπλησει στα μεγιστα κατι τετοιο.

Εχω προσωπικες μαρτυριες, οπως και εχω προσωπικες συνατησεις με Αραβες που γιναν Χριστιανοι και οταν τους ελεγα οτι ειμαι Ελληνας ( αυτο το αξαν δεν κρυβεται) βουρκοναν...τεσπα ειναι πραγματα προσωπικα που δεν μπορω να βαλω λινκ.
Παντως υπαρχουν ανθρωποι που προσπαθουν και καποιοι εχουν χαθει κιολας χωρις κανεις να αναφερθει σε αυτους.

Αν βρω κατι δημοσιυμενο τοτε θα το βαλλω. Αλλα προσοχη δεν μιλαω για Τουρκια. Δεν εχω ιδεα τι γνεται εκει.

Επιβεβαιώνω τα γραφόμενα σου από προσωπική εμπειρία

Στην Τουρκια αυτη τη στιγμη υπαρχει εντονο το φαινομενο του κρυπτοχριστιανισμου που εχει παρει μεγαλες διαστασεις τα τελευταια 2 χρονια...

Γνωρίζουμε ποσοστό επί του συνόλου,Σταύρο;
Στο περίπου,κάποια εκτίμηση

Re: Απάντηση: Τουρκία μια κακή γείτονας......

Δεν έχω ιδέα για το φαινόμενο που λέει ο cicadelic, αλλά αν ισχύει, είναι μια εξόφθαλμη κοροιδία...

Το φαινομενο ειναι απλο :

O λυκος και αν εγερασε κι αλλαξε το μαλλι του ... μηδε την γνωμη του αλλαξε, μηδε την κεφαλη του.

Ας υποθεσουμε οτι 14 εκατομμυρια κοσμος μπαινει μεσα στις κολυμπηθρες (:laugh::laugh::laugh:) .... ΑΣ .... (οχι οτι γινεται).

Ολο αυτο το ποπολο, επι κατι δεκαετιες (αλλος λιγοτερο, αλλος περισσοτερο) εμαθαν σε μια συγκεκριμενη κουλτουρα
που παει πακετο με την θρησκεια τους. For starters .... η γυναικα (και τα παιδια) δεν εχουν κατοχυρωμενα δικαιωματα.
Βρισκονται στην διακριτικη δικαιοδοσια του πατερα. Να βαλω το διακριτικη ... σε εισαγωγικα ? (ας μην το κανω !)

Καθε συγκεκριμενη ωρα της ημερας .... ολοι προσευχονται. ΟΛΟΙ !
Ειτε βρισκονται σε δουλειες, ειτε οποιαδηποτε αλλη επειγουσα υποχρεωση. Να βαλω το επειγουσα σε ... εισαγωγικα ?
Γιατι απλα ΔΕΝ θα ειναι επειγουσα. Ακομα και στην στρατιωτικη τους θητεια, η προσευχη βαθμονομειται ΠΑΝΩ απο
τον διοικητη μοναδας. Οι απαιτησεις της κοινωνιας .... απλα κανουν standby. Βομβες να πεφτουν ... κανουν standby.
Φανταστειτε τι θα συμβει με εμας, που βριζουμε τα θεια ... για ξεμουδιασμα. Εαν κανω λαθος, με διορθωνεται.

Καθε φορα που μια κοπελιτσα σαν τα γλυκα νερα (χριστιανοπουλα) θα ξεγυμνωνεται σε μια παραλια,
η αποχη καθε μουσουλμανου απο κολασμους (και ποοοοσο τους ζηλευω πανω σ'αυτο) απλα θα γινεται ΟΡΓΗ.
Δεν μας ενδιαφερει αν ο 30αρης και 40αρης και 50αρης μουσουλμανος μπορει να συγκρατησει την οργη του.
Μας ενδιαφερει ο ΚΑΤΩ των 25 ετων τι θα πραξει. Και τα μεχρι τωρα δεδομενα σε πολυ βορειοτερες χωρες
(και βαρυτερα ντυμενες) .... δειχνουν οτι θα θρηνησουμε κοριτσακια. Ανηλικες, για την ακριβεια.
Η Χριστιανικη κοινωνια, η σημερινη, ΑΝΕΧΕΤΑΙ χωρις να επικροτει .... την προκληση. Η μουσουλμανικη ?
Για ποσο καιρο θα μπορει να συγκρατηθει ? Κατι που εμεις μαθαμε απο γενοφασκια ... δεν ειναι αυτονοητο.

Ετσι ..... μερικες σκεψεις για αρχη .... (για οσους νομιζουν οτι ο εκχριστιανισμος ειναι υποθεση κολυμπηθρας).

ΔΕΝ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ ΔΥΟ ΣΤΑΓΟΝΕΣ ΝΕΡΟ ... ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΙ ΚΑΙ ΕΚΧΡΙΣΤΙΑΝΙΣΜΕΝΟΙ ... ουτε σε 100 χρονια.
Στην περιπτωση που οντως προσυλητισθουν, ψυχη τε σωματι, στον χριστιανισμο. Γιατι υπαρχει και το αλλο σεναριο.
Το δολιοτερο και μοχθηροτερο ... :devil-smiley-029:

Last edited:
(Προσπαθω τοση ωρα να το βρω στο νετ και δεν το βρισκω ....)

Πριν απο μερικες δεκαετιες, βρεθηκαν σε φιλικο παιχνιδι στις ΗΠΑ ενας χριστιανος μποξερ που εγινε μουσουλμανος
και ενας μουσουλμανος απο γενοφασκια (δεν θυμαμαι χωρα). Πριν το πρωτο καμπανακι, ο δευτερος, εβλεπε τις
ξεκωλες να παρελαυνουν με τα νουμερα ανα χειρας. Και ρωταει τον αλλον :

- Ετσι γυμνες τις αφηνετε αυτες ?
- Ναι ... ειναι μερος του show !
- .....
- Κοιτα, o νομος εδω προστατευει τους oμορφους κ@λους.
- .....

Το μονο που δεν θα πρεπε να σκεπτομαστε (ουτε ως SciFi) ... ειναι να αδελφοποιηθουμε με 14 εκατομμυρια "αλλαξοπιστησαντες".

Last edited:
H περίπτωση του εκχριστιανισμού των Τούρκων είναι παρόμοια με την περίπτωση του εξισλαμισμού των Ελλήνων ,δηλαδή σχεδόν μηδενική Και βέβαια δεν είναι μόνο η θρησκεία που μας κάνει διαφορετικούς αλλά και μια σειρά από ήθη και έθιμα πού είναι σαφέστατα διαφορετικά λόγω διαφορετικών φυλετικών καταβολών
Και όταν δεν πρόκειται για την απορρόφηση μικρών πληθυσμιακών ομάδων αλλά τεραστίων,τότε θα φθάνουμε σε βαθύτατες συγκρούσεις των δύο εθνικών ομάδων Γιατί προφανώς οι Τούρκοι δεν ξεχάσουν ότι είναι Τούρκοι επειδή θα βαπτιστούν χριστιανοί ,ούτε θα κάνουν πλαστική στο μόριο τους πρός επίρρωσιν της Χριστιανικής τους πίστεως .
Τώρα το τι είπαν κάποιοι άνθρωποι της Εκκλησίας και πώς τα ερμηνεύουν κάποιοι ,είναι άλλο ζήτημα
Αν θυμάμαι καλά ,όταν ανέβηκε στο θρόνο ο Κων/νος [ο τωρινός] υπήρχε μια διάχυτη φήμη ότι αυτός είναι που θα μας οδηγήσει στη Πόλη καθότι ήταν ο εξαδάκτυλος που περιγράφει ο θρύλος .Το μόνο που κατάφερε ήταν ένα αποτυχημένο πραξικόπημα .
Καλή η πίστη πρός τον Θεό ,αλλά ας μη παριστάνουμε τους ερμηνευτές των <προφητειών> κάποιων ανθρώπων ,γιατί ο Παίσιος ήταν αρκετά ταπεινός και δεν διεκδίκησε ποτέ την αγιοσύνη του ,ούτε την διανοήθηκε .Το ότι ο Παίσιος ,ώς άνθρωπος, εξέφρασε κάποιες απόψεις αυτό δεν σημαίνει ότι γίνανε και προφητείες και ότι πρέπει να ζούμε με αυτές

Last edited:
Kαι κατι ακομα ....

Γνωριζετε ολοι και γνωριζουμε ολοι (και γνωριζουν ολοι) οτι καποια κουδουνιστρα ονοματι Λιακοπουλος
εδω και μιαμιση δεκαετια .... εχει καθυσηχασει εναν ολοκληρο λαο (συνειδητα η ασυνειδητα) στο να
ΜΗΝ σκιαζεται εξωτερικες απειλες .... επειδη καποιος αλλος λαος (και τσιφτης) θα ξηγηθει για παρτη μας.

Δεν με ενδιαφερει αν το κανε συνειδητα η ασυνειδητα. Ουτε με ενδιαφερει αν το διαβασε σε καποιο
βιβλιο (η γραφη) που του παραδοθηκε απο καποιον αλλον (που του εμπιστευθηκε καποιος αλλος ...).
Απλη λογικη Εκτης Δημοτικου, επιβαλει να κουβαλας μαγκουρα και τσαγανο οταν/εαν σου επιτεθει
μαντροσκυλο .... απο το να περιμενεις καποιον χωρικο/θειο/πατερα η αδελφο να σε σωσει.

IT'S THAT SIMPLE ..... οτιδηποτε αλλο ειναι στρουθοκαμηλισμος που θα "πληρωθει" αναλογα.
Εμεις .... ΕΜΕΙΣ .... αυτη την στιγμη που μιλαμε θα πρεπε να αυξησουμε τουλαχιστον δυο μηνες
παραπανω την θητεια και τουλαχιστον 5% τις δαπανες για εξοπλισμους. Μπορουμε βεβαια ....
και να περιμενουμε τον Σοϊμπλε να μας το επιτρεψει ....

Last edited:
Χθες το μακεδονία τιβι,είχε ένα ενδιαφέρον ντοκιμαντέρ για τον Αγ.Παίσιο.
Σταύρο το είδες;
Ο Μητροπολίτης Λαγκαδά,τον άδειασε λιγάκι.Είχε και ανταπόκριση από Ρωσία,όπου κυκλοφορούν οι προφητείες του.

Δεν το ειδα λεο. Αν διαβασεις τι ανθρωπος του Θεου ηταν θα σε πιασουν τα κλαμματα. Εννοειται οτι παντα ειχε και εχθρους, ελαχιστους ομως. Τι ακριβως ειπε ο μητροπολιτης?

Θαυματα φιλε μου, θαυματα. Που δεν αφηνουν κανενα περιθωριο αμφισβητησης στον αποδεκτη. Φυσικα ο τελευταιος δεν θα βγει στην τηλεοραση να το διατυμπανισει αλλα ασχολειται με το συντριπτικο αυτο βιωμα και την αλλαγη στη ζωη του...

Απάντηση: Re: Τουρκία μια κακή γείτονας......

Δεν το ειδα λεο. Αν διαβασεις τι ανθρωπος του Θεου ηταν θα σε πιασουν τα κλαμματα. Εννοειται οτι παντα ειχε και εχθρους, ελαχιστους ομως. Τι ακριβως ειπε ο μητροπολιτης?

Κοίτα μου έκανε εντύπωση,να λέει εμμέσως πλην σαφώς,ότι ναι μεν ήταν χαρισματικός γέροντας ,πολύ κοντά στο Θεό,αλλά πως γίνεται ουσιαστικά να πρόβλεψε το μέλλον δε.
Οι Άγιοι δεν πρέπει ν'ασχολούνται με προφητείες,αλλά με τα του Παντοδύναμου και της θρησκείας
Εν αντιθέσει οι Ρώσοι τον αναγνωρίζουν,υποθέτω ότι και σε άλλες Ορθόδοξες εκκλησίες θα ισχύει.
Είχε και αναφορά στα της Πόλης και για όλα αυτά που μας έχεις πει εδω μέσα.
Λίγο εσύ,λίγο το ντοκιμαντέρ,πάω σήμερα να δω αν υπάρχει κάτι σχετικό στα βιβλιοπωλεία εδώ στην Κέρκυρα,διαφορετικά όταν κατέβω Αθήνα
Μ'έβαλες στην πρίζα Σταύρο
Υγ.Αναφέρθηκε και στον Κοσμά τον Αιτωλό....

Status
Not open for further replies.