Τουρκία μια κακή γείτονας......

Status
Not open for further replies.
Πιστευω οτι αυτη την στιγμη η προτεραιοτητα σε μια παραγγελια δεν πρεπει να ειναι μονο το optimum του υλικου, αλλα και η ταχυτητα παραδωσης του.
Αμεση η το δυνατον.
Οπως εκαναν οι Αιγυπτιοι με τους Γαλλους οι οποιοι απεσπασαν απο τις δικες τους δυναμεις.

Πρεπει να σκεφτουν ισως και την λυση leasing απο Γαλλια, εφοσων υπαρχει εμπειρεια με τα Mirage 2000 και τα οπλοσυστηματα των.

Αλλα πρωτα απ'ολα η κανονικη συντηρηση αυτων που υπαρχουν μην καταντησουμε Γερμανια.

Με νεα NAVTEX η Αγκυρα δεσμευσε το καστελοριζο. Εκει να δουμε την αντιδραση της Ελλαδας.

Απάντηση: Re: Τουρκία μια κακή γείτονας......

Απο το τιποτα μια χαρα τα Kiowa.

Κριμα που δεν υπηρχε option για την αντικατασταση των Απατσι που χαθηκαν η "ειναι εκτος".

Τα Απάτσι δεν είναι εκτός .

Re: Απάντηση: Τουρκία μια κακή γείτονας......

Με νεα NAVTEX η Αγκυρα δεσμευσε το καστελοριζο. Εκει να δουμε την αντιδραση της Ελλαδας.

Ναι, αλλά λέει:
[...] SEARCH AND RESCUE (SAR) EXERCISE, ON 07 MAR 18 FROM 1100Z TO 1500Z OUT OF FOREIGN TERRITORIAL WATERS IN AREA BOUNDED [...]
Είμαι σίγουρος ότι τα περιπολικά θα είναι από κοντά.

Εγω διαβασα σε αρθρα, αλλα ειπωθηκε και στο δελτιο ειδησεων πως δεσμευσαν και το ιδιο το καστελοριζο.
Αλλα νταλλων λενε. ?

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Τουρκία μια κακή γείτονας......

Κώστα ,απ όσο έχω διαβάσει οι ενστάσεις για τα Kiowa ήταν αιτιολογημένες .
Βέβαια θα φανεί στη πράξη όταν γίνουν επιχειρησιακά.

Οι αντιρρήσεις για τα Kiowa προέρχονται απο το γεγονός ότι με την εισαγωγή τους σε υπηρεσία οι μισές μονάδες αρμάτων του ΕΣ είναι άνευ αντικειμένου. Κάτι Leopard 1 και M60 πάνε στο διαλυτήριο. Μιλάμε για πραγματική κοσμογονία και τεράστια αλλαγή του δόγματος

Αν εχουν βαλει σωστη φωτο απο τις παραπανω συντενταγμενες περιλαμβανεται και το καστελοριζο στην navtex.
876.png

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Τουρκία μια κακή γείτονας......

Οι αντιρρήσεις για τα Kiowa προέρχονται απο το γεγονός ότι με την εισαγωγή τους σε υπηρεσία οι μισές μονάδες αρμάτων του ΕΣ είναι άνευ αντικειμένου. Κάτι Leopard 1 και M60 πάνε στο διαλυτήριο. Μιλάμε για πραγματική κοσμογονία και τεράστια αλλαγή του δόγματος

Κώστα ,εγώ διάβασα αντιρρήσεις για άλλες αιτίες ,αλλά επειδή δεν είμαι στρατιωτικός δεν είμαι σε θέση να αποφανθώ άν έχουν έρεισμα .

Tα Κiowa ειναι "καλα" γιατι ειναι πολλα και δινονται αμεσα.
Τιποτα παραπνω.
ο ρολος του ειναι σχεδον αποκλειστικα η αναγνωριση (η -επιθετικη αναγνωριση ελαφρα υποστηριξη)...ερωτημα δικο μου...χρειαζομασταν ελικοπτερα για αναγνωριση στην εποχη μας που υπαρχει πλημυρα απο Drones ???

Που αυτα τα τελευταια ειναι και φτηνοτερα και δεν θυσιαζεις και τοσους ανδρες πληρωμα καθως ειναι και τοσο ευαλωτα.

Αλλα ειπαμε οταν δεν διαθετεις μία για Απατσι η Αλιγκαιητορ, παιρνεις οτι σου δωσουν και εινα καλο.

Για επεμβασεις αιχμης για saturation του πεδιου μαχης ισως φανουν χρησιμα.

Κατ εμε θα επρεπε για καθε ειδους αναγνωρισεις πλεον αποκλειστικα drones.
Oπως ακριβως κανουν οι Τουρκοι στην Αφριν.

Και μαλιστα drones πανω σε μπαλονια (κατι σαν αεροστατο) για μεγαλη αυτονομια.

Τοσο δυσκολο ειναι να φτιαχτει μια τετοια μοναδα που θα παραγει παρομοια καλουδια για τον ΕΣ?

Ελα ντε....

Αλλα μεσα σε ολα τα ασχημα σας εχω και ενα ευχαριστο.

Η Ελλαδα ειναι στην συμπραξια που δημιουργει το Neuron. ( Κλειστο κλαμπ οπου δεν συμμετεχει η Τουρκια )
Που θα ειναι οτι πιο τοπ στον τομεα και οχι μονο για αναγνωριση αλλα και επιθεση ισως και αναχαιτηση αεροσκαφων.

Μονο που θα αργησει να γινει επιχειρησιακο, θελει ακομα αρκετα χρονια. Και εχουν παρει φωτια τα μπατζακια μας.

Παρτε λιγο τζουρα, κανει καλο στο ηθικο...
Αυτο ειναι το μελλον (αν υπαρξει ....)

ob_6f82a2_da00023564.jpg

Απάντηση: Re: Τουρκία μια κακή γείτονας......

Tα Κiowa ειναι "καλα" γιατι ειναι πολλα και δινονται αμεσα.
Τιποτα παραπνω.
ο ρολος του ειναι σχεδον αποκλειστικα η αναγνωριση (η -επιθετικη αναγνωριση ελαφρα υποστηριξη)...ερωτημα δικο μου...χρειαζομασταν ελικοπτερα για αναγνωριση στην εποχη μας που υπαρχει πλημυρα απο Drones ???

Που αυτα τα τελευταια ειναι και φτηνοτερα και δεν θυσιαζεις και τοσους ανδρες πληρωμα καθως ειναι και τοσο ευαλωτα.

Αλλα ειπαμε οταν δεν διαθετεις μία για Απατσι η Αλιγκαιητορ, παιρνεις οτι σου δωσουν και εινα καλο.

Για επεμβασεις αιχμης για saturation του πεδιου μαχης ισως φανουν χρησιμα.

Κατ εμε θα επρεπε για καθε ειδους αναγνωρισεις πλεον αποκλειστικα drones.
Oπως ακριβως κανουν οι Τουρκοι στην Αφριν.

Τα kiowa χρησιμοποιούνταν συστηματικά βοηθητικά σε σχηματισμούς με apache από τους αμερικάνους, καθώς μπορούν την ώρα που κάνουν αναγνώριση να στοχεύσουν για το payload των apache τα οποία θα πλησιάσουν τόσο όσο χρειάζεται για να εξαπολύσουν τα πυρά, έχοντας στα συστήματά τους έτοιμους στόχους. Σαν προσθήκη δεν είναι άσχημα, για όσα επιχειρησιακά apache έχουμε.
Το θέμα είναι πως πουλήθηκαν στην Ελλάδα κατευεθίαν μόνο όταν αποσύρθηκαν από τους Αμερικάνους, ως συνήθως θα πληρώνουμε για να ξεφορτώνονται οτιδήποτε δεν επιθυμούν πλέον.
Ενώ δεκαετίες που έχουμε τα Apache δεν μας ήταν διαθέσιμα τα Kiowa.

Και μαλιστα drones πανω σε μπαλονια (κατι σαν αεροστατο) για μεγαλη αυτονομια.

Τοσο δυσκολο ειναι να φτιαχτει μια τετοια μοναδα που θα παραγει παρομοια καλουδια για τον ΕΣ?

Έλα ντε!

Η Τουρκία κάνει τεράστιες επενδύσεις στην πολεμική της βιομηχανία.
Η οποία σε μέγεθος (όχι know how) έχει φτάσει πλέον αυτή του Ισραήλ.

Κάποια στιγμή πρέπει και εμείς να ξυπνήσουμε και να κάνουμε κάτι.
Δυναμικό επιστημονικό σίγουρα υπάρχει.

Έλα ντε!

Η Τουρκία κάνει τεράστιες επενδύσεις στην πολεμική της βιομηχανία.
Η οποία σε μέγεθος (όχι know how) έχει φτάσει πλέον αυτή του Ισραήλ.

Κάποια στιγμή πρέπει και εμείς να ξυπνήσουμε και να κάνουμε κάτι.
Δυναμικό επιστημονικό σίγουρα υπάρχει.

Όλο το έθνος προσκυνάει σώβρακα και φανέλες. Ολυμπιακός και άγιος ο Θεός. Ανάθεμα και βρίσκεται ένα παιδάκι να ξέρει να φτιάξει χαρταετό, όχι ένα πυραυλάκι από αυτά που τους βάζουμε και αλεξίπτωτο να πέφτει. Και φυσικά δεν φταίνε τα παιδάκια. Οι παατεράδες είμαστε ίσως η πιο μεγάλη σαβούρα των 100 τελευταίων ετών. Πιο παιδάκι θα ασχοληθεί με τεχνολογία όταν όλη την μέρα η τηλεόραση παίζει survivor;

Όλο το έθνος προσκυνάει σώβρακα και φανέλες. Ολυμπιακός και άγιος ο Θεός. Ανάθεμα και βρίσκεται ένα παιδάκι να ξέρει να φτιάξει χαρταετό, όχι ένα πυραυλάκι από αυτά που τους βάζουμε και αλεξίπτωτο να πέφτει. Και φυσικά δεν φταίνε τα παιδάκια. Οι παατεράδες είμαστε ίσως η πιο μεγάλη σαβούρα των 100 τελευταίων ετών. Πιο παιδάκι θα ασχοληθεί με τεχνολογία όταν όλη την μέρα η τηλεόραση παίζει survivor;

Εγω λεω να αρχισουμε να μαθαινουμε στα παιδακια πως μπαινει η σφαιρα στη θαλαμη, στο 2ο μαθημα να τα μαθαινουμε πως να οπλιζει και να απασφαλιζει...

Να μπαινουν στη νοοτροπια του πολεμου απο μικρα και για σημαδι να βαζουμε καμια γατα, κανενα σκυλο για αρχη και για Τουρκους μετα τα 18...

Εγω λεω να αρχισουμε να μαθαινουμε στα παιδακια πως μπαινει η σφαιρα στη θαλαμη, στο 2ο μαθημα να τα μαθαινουμε πως να οπλιζει και να απασφαλιζει...

Να μπαινουν στη νοοτροπια του πολεμου απο μικρα και για σημαδι να βαζουμε καμια γατα, κανενα σκυλο για αρχη και για Τουρκους μετα τα 18...

Και γιατί να μην βάλουν εσένα για σημάδι και τι φταίει η γάτα;

Status
Not open for further replies.