Εμενα μου εχει συμβει 2 φορες στη ζωη μου Vertigo. Eυτυχως δεν πεταω τιποτα πρωτον, και δευτερον και τις δυο φορες μου συνεβει στο ξυπνιο.
Η πρωτη φορα ηταν εφιαλτης και κατατρομαξα γιατι δεν ηξερα τι ηταν και μου ηρθαν οι χειροτερες σκεψεις.
Και το βασανο κρατησε μερες.
Την δευτερη μετα πολλα χρονια εχοντας την εμπειρια το διαχειριστηκα πολυ καλυτερα.
Υπαρχει φαρμακο. Λεγεται taganil και βοηθαει να σταθεροποιηθουν τα κρυσταλα στον λαβυρινθο. Αλλα ειναι παντα κατοπιν εορτης.
Τον γιατρο ( ωτορινολαρυγγολογος ) που με παρακολουθησε τον ρωτησα που οφειλεται και αν μπορει να προβλεφτει κλπ...
Οι αιτιες ειναι πολλες, οι γνωστες ειναι αυτες της καταπονησης( αλλαγες υψομετρου, G, καταδυσεις, χτυπηματα) αλλα πολλες φορες δεν γνωριζουν απο που προερχεται.
Ουτε ποτε θα συμβει.
Παντως αμα συμβει, δεν μπορεις τιποτα να διακρινεις οχι μονο το τοπιο γυρω σου, αλλα και αυτο που ακουσηκε "να εμπιστευτεις τα οργανα ναυτιλιας"...πως να τα εμπιστευτεις ; Ουτε αυτα τα βλεπεις. Εγω ουτε το ξυπνητηρι διπλα μου δεν εβλεπα.
Εφιαλτης.
Αμα συμβει την ωρα που οδηγεις ειναι σχεδον σιγουρο ατυχημα, το μονο που εχεις να κανεις αν μπορεσεις ειναι να σταματησεις επι τοπου.