Τουρκία μια κακή γείτονας......

Status
Not open for further replies.
Λέτε συνέχεια για αυτό το vertigo. Οκ δεκτό αλλα υπάρχει τρόπος «γιατρειάς»; Δηλαδή κορώνα γράμματα αν πάθει ο πιλότος vertigo η όχι;

Sent from my iPhone using Tapatalk

Λέτε συνέχεια για αυτό το vertigo. Οκ δεκτό αλλα υπάρχει τρόπος «γιατρειάς»; Δηλαδή κορώνα γράμματα αν πάθει ο πιλότος vertigo η όχι;

Οι πιλότοι των μαχητικών υφίστανται ασύλληπτες για τον μέσο άνθρωπο καταπονήσεις. Συχνά παίζουν στην κόψη του ξυραφιού. Η Φυσιολογία της Πτήσης είναι ολόκληρο κομμάτι της Ιατρικής Επιστήμης. Δεν βρήκα κάτι άλλο στα ελληνικά εκτός από ένα ντοκυμαντέρ για την Ικάρων του '89, έχει και στοιχεία Φυσιολογίας. Χαρακτηριστικά επίσης είναι τα άλλα δύο video από την σχετική εκπαίδευση για τα G. Πέρα από τον ηρωικό χαρακτήρα (τον οποίο ο καθένας προσδίδει κατά το δοκούν), από καθαρά ιατρικής άποψης οι άνθρωποι πραγματικά αγγίζουν τα όρια της αντοχής του σώματος.

Εμενα μου εχει συμβει 2 φορες στη ζωη μου Vertigo. Eυτυχως δεν πεταω τιποτα πρωτον, και δευτερον και τις δυο φορες μου συνεβει στο ξυπνιο.
Η πρωτη φορα ηταν εφιαλτης και κατατρομαξα γιατι δεν ηξερα τι ηταν και μου ηρθαν οι χειροτερες σκεψεις.
Και το βασανο κρατησε μερες.

Την δευτερη μετα πολλα χρονια εχοντας την εμπειρια το διαχειριστηκα πολυ καλυτερα.

Υπαρχει φαρμακο. Λεγεται taganil και βοηθαει να σταθεροποιηθουν τα κρυσταλα στον λαβυρινθο. Αλλα ειναι παντα κατοπιν εορτης.

Τον γιατρο ( ωτορινολαρυγγολογος ) που με παρακολουθησε τον ρωτησα που οφειλεται και αν μπορει να προβλεφτει κλπ...

Οι αιτιες ειναι πολλες, οι γνωστες ειναι αυτες της καταπονησης( αλλαγες υψομετρου, G, καταδυσεις, χτυπηματα) αλλα πολλες φορες δεν γνωριζουν απο που προερχεται.
Ουτε ποτε θα συμβει.

Παντως αμα συμβει, δεν μπορεις τιποτα να διακρινεις οχι μονο το τοπιο γυρω σου, αλλα και αυτο που ακουσηκε "να εμπιστευτεις τα οργανα ναυτιλιας"...πως να τα εμπιστευτεις ; Ουτε αυτα τα βλεπεις. Εγω ουτε το ξυπνητηρι διπλα μου δεν εβλεπα.
Εφιαλτης.
Αμα συμβει την ωρα που οδηγεις ειναι σχεδον σιγουρο ατυχημα, το μονο που εχεις να κανεις αν μπορεσεις ειναι να σταματησεις επι τοπου.

Last edited:
Απάντηση: Re: Τουρκία μια κακή γείτονας......

Εμενα μου εχει συμβει 2 φορες στη ζωη μου Vertigo. Eυτυχως δεν πεταω τιποτα πρωτον, και δευτερον και τις δυο φορες μου συνεβει στο ξυπνιο.
Η πρωτη φορα ηταν εφιαλτης και κατατρομαξα γιατι δεν ηξερα τι ηταν και μου ηρθαν οι χειροτερες σκεψεις.
Και το βασανο κρατησε μερες.

Την δευτερη μετα πολλα χρονια εχοντας την εμπειρια το διαχειριστηκα πολυ καλυτερα.

Υπαρχει φαρμακο. Λεγεται taganil και βοηθαει να σταθεροποιηθουν τα κρυσταλα στον λαβυρινθο. Αλλα ειναι παντα κατοπιν εορτης.

Τον γιατρο ( ωτορινολαρυγγολογος ) που με παρακολουθησε τον ρωτησα που οφειλεται και αν μπορει να προβλεφτει κλπ...

Οι αιτιες ειναι πολλες, οι γνωστες ειναι αυτες της καταπονησης( αλλαγες υψομετρου, G, καταδυσεις, χτυπηματα) αλλα πολλες φορες δεν γνωριζουν απο που προερχεται.
Ουτε ποτε θα συμβει.

Παντως αμα συμβει, δεν μπορεις τιποτα να διακρινεις οχι μονο το τοπιο γυρω σου, αλλα και αυτο που ακουσηκε "να εμπιστευτεις τα οργανα ναυτιλιας"...πως να τα εμπιστευτεις ; Ουτε αυτα τα βλεπεις. Εγω ουτε το ξυπνητηρι διπλα μου δεν εβλεπα.
Εφιαλτης.
Αμα συμβει την ωρα που οδηγεις ειναι σχεδον σιγουρο ατυχημα, το μονο που εχεις να κανεις αν μπορεσεις ειναι να σταματησεις επι τοπου.

Αυτό που έπαθες εσύ αγαπητέ ,δεν έχει σχέση μ αυτό που παθαίνουν οι πιλότοι .

Re: Απάντηση: Re: Τουρκία μια κακή γείτονας......

Αυτό που έπαθες εσύ αγαπητέ ,δεν έχει σχέση μ αυτό που παθαίνουν οι πιλότοι .

Ισως να μην εχει σχεση με αυτο που παθαινουν οι πιλοτοι, αλλα αυτο που επαθα ηταν vertigo.
Kαι προερχεται απο αυτην την μετατωπιση κρυσταλων στον λαβυρινθο του εσωτερικου αυτιου.
Δεν προκειται για "ζαλαδα". Χανεις επαφη με τον χωρο, μην πω με τον κοσμο, οπως τον γνωριζεις.
Δεν ειναι ασθενεια. Μπορει να συμβει, και (αφου συμβει) εχει θεραπεια.

Βεβαια βλεπω μια διαφορα σε αυτο που ανεφερε ο Ζαγγογιανης για τους πιλοτους. Οτι φαινεται οτι αυτοι χανουν "μονο" την εξωτερικη αναφορα του χωρου (οριζοντας, αυτο που ειναι εξω απο το κοκπιτ).
Και βεβαια αυτο, αν ειναι ετσι, μπορει να ειναι σωτηριο γιαυτους.

Κάπως συνοπτικά είναι το παρακάτω. Οι άνθρωποι δεν φτιάχτηκαν να κάνουν σβούρες στον αέρα ούτε και στα βάθη της θάλασσας όπου και εκεί μπορεί να εμφανισθούν παρόμοια φαινόμενα.

"Clinical/medical explanation of the phenomenon lies with the inner ear in the human body. Its functions are to give the brain information about rotation, altitude and linear motion of the head. It uses complex mechanism of canals and organs of equilibrium. Also, "good spatial orientation on the ground relies on the use of visual, vestibular (organs of equilibrium located in the inner ear), and proprioceptive (receptors located in the skin, muscles, tendons, and joints) sensory information. Changes in linear acceleration, angular acceleration, and gravity are detected by the vestibular system and the proprioceptive receptors, and then compared in the brain with visual information."

This is the reason why spatial orientation is hard to achieve in flight because of these numerous sensory stimuli responsible for our normal body's state. Also these stimuli vary in magnitude, direction and frequency. Any disagreements and conflicts between these stimuli will result in confusion and sensory mismatch that can produce illusions and eventually lead to spatial disorientation. Not having a good visual of the outside can add up to the feeling of confusion and disillusion leading to SD."

Άρα από ότι κατάλαβα δεν υπάρχει πρόληψη για αυτήν την «πάθηση», σίγουρα όλοι αυτοί οι ιπτάμενοι περνάνε συχνά ιατρικές εξετάσεις καταλληλότητας αλλα και πάλι αυτό δεν λέει τίποτα μιας και μπορεί να συμβεί αλλα όχι να προβλεφθεί το ποτε. Ακούγεται τρομακτικό γιατί σε καταστάσεις εμπλοκής με τέτοια g που υφίστανται είναι θέμα καθαρά να μην σου τύχει.. Δεν νομίζω ότι είναι και το καλύτερο συμπέρασμα για την ψυχολογία των επόμενων που θα κληθούν να αντιμετωπίσουν αντίστοιχες προκλήσεις άσχετα αν κάποιος πει ότι είναι μέρος του επαγγέλματος

Ο Ερντογαν πως να την "πήρε" την πυραυλική επίθεση στην Συρία; Όσο να ναι όταν βαράνε τον γείτονα όλο και κάποιος φόβος και ανησυχία σου δημιουργείται.

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Τουρκία μια κακή γείτονας......

Ισως να μην εχει σχεση με αυτο που παθαινουν οι πιλοτοι, αλλα αυτο που επαθα ηταν vertigo.
Kαι προερχεται απο αυτην την μετατωπιση κρυσταλων στον λαβυρινθο του εσωτερικου αυτιου.
Δεν προκειται για "ζαλαδα". Χανεις επαφη με τον χωρο, μην πω με τον κοσμο, οπως τον γνωριζεις.
Δεν ειναι ασθενεια. Μπορει να συμβει, και (αφου συμβει) εχει θεραπεια.

Βεβαια βλεπω μια διαφορα σε αυτο που ανεφερε ο Ζαγγογιανης για τους πιλοτους. Οτι φαινεται οτι αυτοι χανουν "μονο" την εξωτερικη αναφορα του χωρου (οριζοντας, αυτο που ειναι εξω απο το κοκπιτ).
Και βεβαια αυτο, αν ειναι ετσι, μπορει να ειναι σωτηριο γιαυτους.

Παροξυσμικός ίλλιγος θέσεως λέγεται, το έπαθα τα Χριστούγεννα και έχασα τον κόσμο όλο!
Νόμισα πως κάτι σοβαρό έπαθα και όπου νά 'ναι θα κλείσει ο διακόπτης και πάπαλα....
Ασκήσεις μου συνέστησε ο ΩΡΛ και σε μια εβδομάδα ήταν όλα παρελθόν..

Ο Ερντογαν πως να την "πήρε" την πυραυλική επίθεση στην Συρία; Όσο να ναι όταν βαράνε τον γείτονα όλο και κάποιος φόβος και ανησυχία σου δημιουργείται.

επικροτησε.

πρωταθλητης κωλοτουμπας.

υγ

Σιγα τι τον νοιαζει το πολυ πολυ να επεφτε κανας πυραυλος σε κανα κουρδικο χωριο που ετσι κι αλλιως τα βομβαρδιζει και αυτος.

Ο Ερντογάν από ότι φαίνεται παίζει σε διπλό ταμπλό. Από τη μία θέλει να απομακρυνθεί ο Άσαντ αλλά από την άλλη δε θέλει Κουρδιστάν. Ή το ένα θα γίνει ή το άλλο και θα δούμε πως θα του βγεί το βρώμικο παιχνίδι. Δεν παίζει να βομβαρδιστεί ΝΑΤΟίκο μέλος από τις ΗΠΑ, ποιο πιθανό είναι να τον απομακρύνουν the CIA way είτε να πιεί κανά τσαγάκι...

Ψάχνουν από ποια βραχονησίδα κατέβασαν οι Τούρκοι την ελληνική σημαία
https://www.protothema.gr/greece/article/779210/psahnoun-se-olo-to-aigaio-gia-ti-vrahonisida/

Όλες οι σημαίες είναι οκ λέει ο Δήμαρχος..

Ίσως να έλεγε για το νησάκι του Lost o Τούρκος.. :p
Υπήρχε και τώρα δεν υπάρχει.. :laugh:

ή λέτε να μιλάει για γεγονός που ακόμη δεν έγινε ??

Και ποιος μας λεει οτι δεν μπορουν να φτιαξουν βιντεο απο δικη τους βραχονησιδα?

Κανείς. Άνετα μπορούν να φτιάξουν ένα, απο δική τους ή απο δική μας βραχονησίδα σε άλλο σημείο του Αιγαίου. Δόξα τω Θεώ, βράχια στο Αιγαίο υπάρχουν μπόλικα.

Το θέμα τώρα όμως είναι το εξής... Υπάρχει ελληνική σημαία στον Μικρό Ανθρωποφά ? Αν όχι, μπορώ να πάω εγώ αύριο να υψώσω μία ? Η έγινε Ιμια κι αυτός ?
Δεν μπορούσε ο δήμαρχος να τραβήξει ένα βιντεάκι να το δούμε όλοι ?

Οι Τούρκοι λένε ότι ειδοποίησαν την Αθήνα και στη συνέχεια κατέβασαν τη σημαία μόνοι τους

https://www.protothema.gr/politics/...-sti-suneheia-katevasan-ti-simaia-monoi-tous/

Νέα δεδομένα..
Δεν το αποκλείω καθόλου η κυβέρνηση να κρύβει γεγονότα..

Ακοκλείσανε την περιοχή.. ωραία, την κάνουμε γκρίζα μόνοι μας..

Ανθρωποφάγοι: Το λιμενικό απαγόρευσε την προσέγγιση στις βραχονησίδες
http://www.onalert.gr/stories/an8rwpofagoi-limeniko-apagoreuse-proseggish-braxonhsides/64854

Βραχονησίδα Ανθρωποφάς: Επικίνδυνη κλιμάκωση [Άποψη]
http://www.onalert.gr/stories/braxonhsida-an8rwpofas-epikindynh-klimakwsh-apopsh/64849

Φοβόμαστε να πάμε στην Ευρωπαϊκή Ένωση και να πούμε ότι οι Τούρκοι εισβάλουν σε Ευρωπαϊκό έδαφος ??
Φοβόμαστε και για την Τουριστική περίοδο..

Και μιλάμε οι νησίδες είναι αρκετά πιο μακρία από την Τουκία.. απ' ότι τα Ίμια..
Βάλτε Google Earth!

Και αυτή πολύ καλή σελίδα.. προς το παρόν δεν βλέπω κίνηση από λιμενικό - ακτοφυλακή στην περιοχή..

https://www.marinetraffic.com/en/ais/home/centerx:26.6/centery:37.6/zoom:11

Last edited:
Status
Not open for further replies.