Τουρκία μια κακή γείτονας......

Status
Not open for further replies.
H δευτερα προς τριτη θα ειναι πολυ ιδιαιτερη ημερα.

Κι αυτο γιατι αναμενονται οι αντιδρασεις του Τραμπ αν ο Ερντογαν δεν απελευθερωσει ως αυριο το απογευμα στις 6 τον παστορα και αλλους 15 αμερικανους που κραταει ο Ερντογαν στις φυλακες του.

Το τελεσιγραφο φαινεται να το παρεδωσαν οι αμερικανοι στους τουρκους που πηγαν στην αμερικη να τα βρουν.

http://www.pronews.gr/kosmos/diethn...ehri-stis-exi-apogeyma-tis-kyriakis-prepei-na

Εκτος αν ο Σουλτανος διαλεξει το σκυψιμο και την οπισθοχωρηση οταν βλεπει οτι τα πραγματα φτανουν σε κρισιμο σημειο, τακτικη που ξερει καλα.

Απάντηση: Re: Τουρκία μια κακή γείτονας......

H δευτερα προς τριτη θα ειναι πολυ ιδιαιτερη ημερα.

Κι αυτο γιατι αναμενονται οι αντιδρασεις του Τραμπ αν ο Ερντογαν δεν απελευθερωσει ως αυριο το απογευμα στις 6 τον παστορα και αλλους 15 αμερικανους που κραταει ο Ερντογαν στις φυλακες του.

Το τελεσιγραφο φαινεται να το παρεδωσαν οι αμερικανοι στους τουρκους που πηγαν στην αμερικη να τα βρουν.

http://www.pronews.gr/kosmos/diethn...ehri-stis-exi-apogeyma-tis-kyriakis-prepei-na

Εκτος αν ο Σουλτανος διαλεξει το σκυψιμο και την οπισθοχωρηση οταν βλεπει οτι τα πραγματα φτανουν σε κρισιμο σημειο, τακτικη που ξερει καλα.

Και να βγει καποιος τωρα απο τη κυβερνηση και να υποστηριξει τη θεληση του Ερντο και τη συμμαχο και γειτονα χωρα...:BDBDG54:

Δώσε θάρρος στο χωριάτη...

Τούρκοι ψαράδες άνοιξαν πυρ κατά Ελλήνων αλιέων

Σοβαρό επεισόδιο με πυροβολισμούς εναντίον Ελλήνων αλιέων από Τούρκους ψαράδες σημειώθηκε το πρωί της Κυριακής, κοντά στο νησάκι Καλαπόδι, 300 μέτρα από τις ακτές της Λέρου.

Όπως κατήγγειλαν, μιλώντας στον Alpha, αλιείς από δύο ελληνικά καΐκια, Τούρκοι ψαράδες πυροβόλησαν προς το μέρος τους.Μάλιστα, όπως ανέφεραν, οι πυροβολισμοί ήταν αρκετοί και κατά ριπάς (!). Οι Έλληνες αλιείς αναγκάστηκαν να απομακρυνθούν από την περιοχή και ειδοποίησαν το Λιμενικό, που βρέθηκε επιτόπου με δύο σκάφη. Όταν έφτασε εκεί, τα τουρκικά αλιευτικά ήδη είχαν ξεκινήσει να κινούνται προς τα διεθνή ύδατα.

Τις τελευταίες ημέρες οι αντεγκλήσεις Ελλήνων και Τούρκων ψαράδων είναι αρκετές, αλλά το σημερινό περιστατικό είναι πρωτόγνωρο, όπως λένε οι Έλληνες αλιείς. «Ακούσαμε 6 πυροβολισμούς. Οι δύο από αυτούς, ο τρίτος και ο τέταρτος ήταν κατά ριπάς. Το όπλο δεν ήταν ούτε κυνηγετικό, ούτε περίστροφο», είπε ο Λευτέρης Γιαννούκας, που ήταν σε ένα από τα ελληνικά καΐκια.

«Οι Τούρκοι ψαράδες ήταν σε απόσταση περίπου 200 μέτρων. Πρώτη φορά έχει γίνει τέτοιο περιστατικό, να μας πυροβολούν οι Τούρκοι. Φυσικά και φοβηθήκαμε, δεν το περιμέναμε», συμπλήρωσε ο ψαράς Κώστας Τσίφτης.

Όλα συνέβησαν εντός ελληνικών χωρικών υδάτων, στις 9 το πρωί της Κυριακής. Οι Έλληνες ψαράδες είχαν αφήσει αλιευτικά εργαλεία κοντά στο νησάκι, όταν τους προσέγγισαν τουρκικά καΐκια. Τότε ζήτησαν από τους Τούρκους ψαράδες να αποχωρήσουν, ωστόσο εκείνοι τους απείλησαν και λίγο μετά συνέβη το περιστατικό με τους πυροβολισμούς.

F-35: Ο Τραμπ σήμερα "κόβει τα φτερά" των τουρκικών stealth μαχητικών
http://www.onalert.gr/stories/f-35-...a-ftera-twn-toyrkikwn-stealth-maxhtikwn/69213

Έλληνες Στρατιωτικοί: Το ΓΕΕΘΑ αναστέλλει τα ΜΟΕ με την Τουρκία
http://www.onalert.gr/stories/ellhnes-stratiwtikoi-to-geetha-anastellei-ta-moe-me-thn-toyrkia/69210

Καιρός ήταν να σκληρήνουμε και εμείς την στάση μας..
Για να δούμε τώρα που θα πάει το πράγμα στην Τουρκία, γενικώς..

...

Και εγώ άκουσα ότι Ρωσία & Κίνα δεν μπορούν να σώσουν την Τουρκία όσο και να θέλουν..

Το κακό είναι ότι ανοίξαμε και εμείς τώρα (περιέργως μου φαίνεται..) ιστορία με την Ρωσία..

Πιο πολύ τα βάλαμε με την Ρωσία.. παρά με την Τουρκία! :p

"Τορπίλες" για τις πυραυλακάτους του Πολεμικού Ναυτικού

Συνεπώς μέχρι τον Ιούλιο του 2019 θα έχουν δαπανηθεί συνολικά 370 εκατομμύρια ευρώ περίπου, για ένα πρόγραμμα που θα έχει συνολική διάρκεια δέκα περίπου έτη μέχρι σήμερα, χωρίς να γνωρίζουμε:
- Αν τα δύο πολεμικά πλοία θα παραδοθούν στο Πολεμικό Ναυτικό με την λήξη της νέας τροπολογίας, δηλαδή τον Ιούλιο του 2019
....

http://www.onalert.gr/stories/torpiles-gia-tis-pyraylakatous-tou-polemikou-naytikoiu/69028

Εεε.. είμαστε και εμείς ως συνήθως.. για μούτζες!!

Στη σελίδα 38 το Πρώτο Θέμα Κυριακάτικης έκδοσης έχει μια συγκλονιστική μαρτυρία :44 χρόνια μετά, Μνήμες απ την σφαγή του Συσκλήτου στα Κατεχόμενα στις 3/8/74,τον ομαδικό βιασμό της 12χρονης που ζει ακόμα και την ομαδική σφαγή των 15-20 κατοίκων σ ένα περιστερώνα,γεγονότα που είναι διασταυρωμένα από αφηγήσεις Τούρκου Αντισυνταγματάρχη στο βιβλίο KIBRIS (άγνωστες πτυχές της ειρηνευτικής Επιχείρισης,έκδοση του 2004),παραθέτοντας μάλιστα την σελίδα απ το προσωπικό ημερολόγιο του Στρατιωτικού.
Στο τέλος λέει ότι η Τουρκία δεν διαψεύδει το ιστορικό γεγονός,το αποδίδει όμως σε άτακτους ένοπλους Τουρκοκύπριους...
Αυτά έτσι για να μην ξεχνιόμαστε....
Και βέβαια παρατηρώ μια αύξηση της 'επισκεψιμότητας' απέναντι λόγω τιμών και παζαριών.

Δώσε θάρρος στο χωριάτη...

Τούρκοι ψαράδες άνοιξαν πυρ κατά Ελλήνων αλιέων

Σοβαρό επεισόδιο με πυροβολισμούς εναντίον Ελλήνων αλιέων από Τούρκους ψαράδες σημειώθηκε το πρωί της Κυριακής, κοντά στο νησάκι Καλαπόδι, 300 μέτρα από τις ακτές της Λέρου.

Όπως κατήγγειλαν, μιλώντας στον Alpha, αλιείς από δύο ελληνικά καΐκια, Τούρκοι ψαράδες πυροβόλησαν προς το μέρος τους.Μάλιστα, όπως ανέφεραν, οι πυροβολισμοί ήταν αρκετοί και κατά ριπάς (!). Οι Έλληνες αλιείς αναγκάστηκαν να απομακρυνθούν από την περιοχή και ειδοποίησαν το Λιμενικό, που βρέθηκε επιτόπου με δύο σκάφη. Όταν έφτασε εκεί, τα τουρκικά αλιευτικά ήδη είχαν ξεκινήσει να κινούνται προς τα διεθνή ύδατα.

Τις τελευταίες ημέρες οι αντεγκλήσεις Ελλήνων και Τούρκων ψαράδων είναι αρκετές, αλλά το σημερινό περιστατικό είναι πρωτόγνωρο, όπως λένε οι Έλληνες αλιείς. «Ακούσαμε 6 πυροβολισμούς. Οι δύο από αυτούς, ο τρίτος και ο τέταρτος ήταν κατά ριπάς. Το όπλο δεν ήταν ούτε κυνηγετικό, ούτε περίστροφο», είπε ο Λευτέρης Γιαννούκας, που ήταν σε ένα από τα ελληνικά καΐκια.

«Οι Τούρκοι ψαράδες ήταν σε απόσταση περίπου 200 μέτρων. Πρώτη φορά έχει γίνει τέτοιο περιστατικό, να μας πυροβολούν οι Τούρκοι. Φυσικά και φοβηθήκαμε, δεν το περιμέναμε», συμπλήρωσε ο ψαράς Κώστας Τσίφτης.

Όλα συνέβησαν εντός ελληνικών χωρικών υδάτων, στις 9 το πρωί της Κυριακής. Οι Έλληνες ψαράδες είχαν αφήσει αλιευτικά εργαλεία κοντά στο νησάκι, όταν τους προσέγγισαν τουρκικά καΐκια. Τότε ζήτησαν από τους Τούρκους ψαράδες να αποχωρήσουν, ωστόσο εκείνοι τους απείλησαν και λίγο μετά συνέβη το περιστατικό με τους πυροβολισμούς.

Ψαραδες my ass.

Προφανως βαλτοι του Σουλτανου ειναι αυτα τα καθηκια μπας και τσιμπησουμε .

Δεν ξερω τι μας συμφερει και τι οχι. Μπορει οι κεμαλιστες να ειναι ακομα χειροτεροι για εμας. Ομως εγω αυτο το καθηκι θελω να τον δω να εχει την τυχη του Σανταμ και του Κανταφι απο τους δικους του.

Εχει κανει πολυ κακο στην τουρκικη κοινωνια. Που μπορει στρατηγικα να ειναι παντα εχθροι μας (το εθνος τους οχι ο λαος ) αλλα τον λαο τους δεν τον ειχαν αλλοιωσει.

Αυτος για να τους ελεγχει τους εχει κανει ζωα.

...... Ομως εγω αυτο το καθηκι θελω να τον δω να εχει την τυχη του Σανταμ και του Κανταφι απο τους δικους του.

Εχει κανει πολυ κακο στην τουρκικη κοινωνια. Που μπορει στρατηγικα να ειναι παντα εχθροι μας (το εθνος τους οχι ο λαος ) αλλα τον λαο τους δεν τον ειχαν αλλοιωσει.

Αυτος για να τους ελεγχει τους εχει κανει ζωα.

Αυτός ή πρόεδρος θα πεθάνει ή στην κρεμάλα......Φιρί-φιρί το τραβάει ο κ@λος του το πραξικόπημα!

Προεκλογικά πάντως στο λαό έβγαινε και έκανε εμπρηστικές δηλώσεις για τους έλληνες.
Όλα αυτά τα ακραία που έχει δηλώσει είχαν αποδέκτη τον τουρκικό λαό και τελικώς ο τουρκικός λαός το έβγαλε ξανά πανηγυρικά.
Αρα γιατί δεν είναι εχθρός ο λαός που επικροτεί την εξουσία του και είναι μόνο ο ηγέτης;

Μα ολοι τα ιδια λενε . Ολοι επενδυουν στο εθνικιστικο φρονημα του τουρκου.

Οποτε τι θα επιλεξει ο ψηφοφορος ?

Εγω μιλαω για την βαθια ισλαμοποιηση και ζωοποιηση του τουρκικου λαου. Ειναι πολυ ασχημα τα πραγματα μεσα στην τουρκια . Εχουν διωχθει ολα τα ανοιχτα μυαλα της τουρκικης κοινωνιας , υπαρχει μια γενικοτερη μαυριλα που εχει ερθει σαν τον μεσαιωνα.

Δεν ξερω πως αυτο μπορει να ανατραπει για το καλο του λαου τους.

Προεκλογικά πάντως στο λαό έβγαινε και έκανε εμπρηστικές δηλώσεις για τους έλληνες. Όλα αυτά τα ακραία που έχει δηλώσει είχαν αποδέκτη τον τουρκικό λαό και τελικώς ο τουρκικός λαός το έβγαλε ξανά πανηγυρικά. Αρα γιατί δεν είναι εχθρός ο λαός που επικροτεί την εξουσία του και είναι μόνο ο ηγέτης;
Πηγαινε καποια στιγμη στην Τουρκια, δες πως θα σου φερθουν οι Τουρκοι και θα καταλαβεις γιατι δεν ειναι εχθρος ο λαος. Προσοχη. Δε μιλω για κατι καραγκιοζηδες μαγαζατορες που ακουνε Ελλαδα και σου κανουν τεμεναδες για να ψωνισεις. Μιλαω για ολους τους υπολοιπους. Οποιος δεν τους ζησει εστω για λιγο απο κοντα δεν προκειται να καταλαβει. Ποτέ...

Το κακό με αυτούς όμως είναι ότι ο υπερεθνιισμός είναι κοινός τόπος και για τους ισλαμιστές και για τους δυτικότροπους.

Re: Απάντηση: Re: Τουρκία μια κακή γείτονας......

Πηγαινε καποια στιγμη στην Τουρκια, δες πως θα σου φερθουν οι Τουρκοι και θα καταλαβεις γιατι δεν ειναι εχθρος ο λαος. Προσοχη. Δε μιλω για κατι καραγκιοζηδες μαγαζατορες που ακουνε Ελλαδα και σου κανουν τεμεναδες για να ψωνισεις. Μιλαω για ολους τους υπολοιπους. Οποιος δεν τους ζησει εστω για λιγο απο κοντα δεν προκειται να καταλαβει. Ποτέ...

Φαντάζομαι ότι πήγες στη Δυτική Τουρκία, παράλια Αιγαίου, Πόλη κλπ. Πήγες και πιο μέσα, Άγκυρα και παραπέρα;

Η Τουρκία είναι μεγάλη χώρα...

Απορώ τι θα περίμενε κανείς αν πάει εκεί. Να τον λυντσάρουν στο δρόμο?

Λεφτά βλέπουν και σου μιλάνε γλυκά για να στα πάρουν.

Γιατί κατά τα άλλα από τη δυτική Τουρκία είναι και αυτοί οι ψαράδες: https://www.militaire.gr/o-toyrkiko...aika-synechizetai-ti-ginetai-sto-farmakonisi/

Γιατί κατά τα άλλα από τη δυτική Τουρκία είναι και αυτοί οι ψαράδες: https://www.militaire.gr/o-toyrkiko...aika-synechizetai-ti-ginetai-sto-farmakonisi/

Γιατι δεν ειχαν καψει 36 Ελληνες ζωντανους σε ενα πουλμαν πριν καποια χρονια ;

Αυτο το "ο λαος ειναι φιλικος" ειναι απο τις μεγαλυτερες μπουρδες και λιαν παραπλανητικο.

Απλα οι Τουρκοι εχουν πια τοσους εχθρους που μερικες φορες μας βαζουν σε δευτερη θεση... :firstprize:

...]

Αν εμπαινες στον κοπο να διαβασεις ολοκληρο το ποστ μου, εχω προνοησει να απαντησω ηδη σε αυτο...

@Κωστα, γνωρισα ατομα και απο Αγκυρα και απο πιο μεσα. Κυριως νεανικες ηλικιες... 20-30. Εξαιρετικα ευγενικα και πολυ καλοκαρδα παιδια. Φυσικα επροκειτο για ατομα μορφωμενα και δεν ισχυριζομαι οτι αντιπροσωπευαν σωνει και καλα το μεσο ορο. Οταν ομως βλεπεις και ολους τους υπολοιπους να σου φερονται διαφορετικα απο οτι σε ατομα απο αλλες χωρες, καταλαβαινεις οτι δεν ειναι τυχαιο. Γενικα μας εβλεπαν με εμφανως μεγαλυτερη συμπαθεια απο οτι αλλους λαους. Και το βασικοτερο... μου εδωσαν την εντυπωση οτι μας εκτιμουν σαφως περισσοτερο σα λαο, απ'οτι εμεις αυτους. Πολυ περισσοτερο. Φυσικα εξαιρεσεις υπαρχουν παντα...

Οσο για το ποιος λεει "μεγαλυτερες μπουρδες" και τα λοιπα, θα το αφησω ασχολιαστο γιατι ειναι εμφανης η προσπαθεια να πεσει το επιπεδο της κουβεντας. Τα εμαθα τα κολπακια και δεν τσιμπαω. Θα παροτρυνω απλα οποιον εχει αμφιβολιες να ακολουθησει την υπογραφη μου και να φροντισει να σχηματισει ιδία αποψη.

To συγκεκριμένο θέμα νομίζω πως είναι εξαιρετικά πολυδιάστατο και κατά τη δική μου γνώμη και τις λίγες εμπειρίες νομίζω πως όπως τα περισσότερα δεν μπορεί να παρουσιαστεί επαρκώς, ή να αντιμετωπιστεί με αφορισμούς ή/και ακραίες θέσεις.

Έχει από όλα το πανέρι. Από αυτά που δεν τα περιμένουμε και από την καλή και από την κακή πλευρά. Και ναι αν υπάρχει η δυνατότητα καλύτερα είναι κάποιος να αποκτήσει δική του εμπειρία.

edit
Και όχι δεν είναι μόνο τα λεφτά. Λεφτά βλέπαν για παράδειγμα στην αρχή της κρίσης οι "καλοί" έμποροι στο παζάρι, που πολλοί από αυτούς που θα στα έπαιρναν σε ειρωνεύονταν με τον τρόπο τους "ά από την Ελλάδα κομπάρε, για εσένα φθηνότερα λόγω κρίσης"

Όμως και από την άλλη, παλιότερα, οι γονείς μου είχαν πάει κάπου στην Καππαδοκία ή πιο μέσα. Κατεβαίνουν από το λεωφορείο δίπλα ένα χαμόσπιτο με ντόπιους. Έξω από το σπίτι μια γυναίκα με κάτι παιδάκια, και μια καρέκλα ίσα που στεκόταν με το ζόρι, καρφωμένη από εδώ και από εκεί. Και αμέσως η γυναίκα μόλις είδε το μπαμπά μου, ως μεγαλύτερο ίσως και ως άντρα μπορεί, σηκώθηκε αμέσως να καθίσει, στην δική της καρέκλα και δεν φαινόταν και για κανένας ανήμπορος. Ούτε ζητιάνευε και ούτε πουλούσε τπτ αυτή η γυναίκα να σημειώσω εδώ.

Re: Απάντηση: Re: Τουρκία μια κακή γείτονας......

Αν εμπαινες στον κοπο να διαβασεις ολοκληρο το ποστ μου, εχω προνοησει να απαντησω ηδη σε αυτο...

.....

Το διάβασα Γιώργο. Όλο το ποστ εννοώ.

Και ναι καλές είναι οι προσωπικές εμπειρίες και δεκτές και ότι θέλεις.
Από εκεί και πέρα πως εξηγείς όμως ότι όλα τα κόμματα στην Τουρκία έχουν ακραία εθνικιστική ρητορική. Σε ποιούς την πουλάνε αυτή?
Ποιος τους ψηφίζει όλους αυτούς.

Γιατί δεν ξέρω αν έχεις δει στο παραμικρό τι είναι τα Τουρκικά κόμματα (συμπολίτευση και αντιπολίτευση) και πόσο ακραία για τα δικά μας δεδομένα είναι.
Η χ.α. μπροστά στα δημοκρατικά δυτικόστροφα κόμματά τους είναι εκδρομή νηπιαγωγείου.

To συγκεκριμένο θέμα νομίζω πως είναι εξαιρετικά πολυδιάστατο και κατά τη δική μου γνώμη και τις λίγες εμπειρίες νομίζω πως όπως τα περισσότερα δεν μπορεί να παρουσιαστεί επαρκώς, ή να αντιμετωπιστεί με αφορισμούς ή/και ακραίες θέσεις. Έχει από όλα το πανέρι. Από αυτά που δεν τα περιμένουμε και από την καλή και από την κακή πλευρά. Και ναι αν υπάρχει η δυνατότητα καλύτερα είναι κάποιος να αποκτήσει δική του εμπειρία. edit Και όχι δεν είναι μόνο τα λεφτά. Λεφτά βλέπαν για παράδειγμα στην αρχή της κρίσης οι "καλοί" έμποροι στο παζάρι, που πολλοί από αυτούς που θα στα έπαιρναν σε ειρωνεύονταν με τον τρόπο τους "ά από την Ελλάδα κομπάρε, για εσένα φθηνότερα λόγω κρίσης" Όμως και από την άλλη, παλιότερα, οι γονείς μου είχαν πάει κάπου στην Καππαδοκία ή πιο μέσα. Κατεβαίνουν από το λεωφορείο δίπλα ένα χαμόσπιτο με ντόπιους. Έξω από το σπίτι μια γυναίκα με κάτι παιδάκια, και μια καρέκλα ίσα που στεκόταν με το ζόρι, καρφωμένη από εδώ και από εκεί. Και αμέσως η γυναίκα μόλις είδε το μπαμπά μου, ως μεγαλύτερο ίσως και ως άντρα μπορεί, σηκώθηκε αμέσως να καθίσει, στην δική της καρέκλα και δεν φαινόταν και για κανένας ανήμπορος. Ούτε ζητιάνευε και ούτε πουλούσε τπτ αυτή η γυναίκα να σημειώσω εδώ.
+1000 και για τους εμπορους στο παζαρι, ή τους εστιατορες που προσπαθουν να σε τραβηξουν στο μαγαζι τους και για το σεβασμο των απλων ανθρωπων που δεν προσμενουν ανταποδοση. Να τονισω κι εγω οτι τους πρωτους τους βρηκα ο,τι πιο εμετικο! Δυστυχως η συγκεκριμενη φαρα ευδοκιμει και στη χωρα μας.

Η εμπειρία μου από τους Τούρκους μέσα και έξω από την Τουρκία είναι θετικότατη κσι η εντύπωση που μου έδωσαν ήταν πως μας εκτιμούν ιδιαίτερα, δεν.θα ξεχάσω τον ταξιτζή στο Βερολίνο, παιδί από την Ανατολία, έλεγε πως κάνει παρέα μόνο με Τούρκους και Έλληνες και πως κατάλαβε πολύ γρήγορα ότι η προπαγάνδα στο σχολείο περί κακών Ελλήνων είναι μια βλακεία και μισή.
Ο τύπος μου πήρε τα ίδια για μια κούρσα 20 λεπτών με τον Ελληνα της προηγούμενης ημέρας για κούρσα 10 λεπτών, άρα ΔΕΝ το έκανε για τα λεφτά.

Στάλθηκε από το MI MAX 2 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Status
Not open for further replies.