Τουρκία μια κακή γείτονας......

Status
Not open for further replies.
Αυτά είναι..Να χαιρόμαστε με την πίκρα του άλλου ενώ μετράμε τα δόντια μας στο πάτωμα από την σφαλιάρα του ιδίου συστήματός που τους την πέφτει ..Οι ''άξιες'' των απανταχού φιλελεύθερων.

Ελάτε βρε..Όλα πρόσκαιρα είναι αυτά.,,Όποιος εφαρμόσει με ακρίβεια το Καμα Σουτρα των αγορών,θα φάει λιγότερο ξύλο..Αύριο μεθαύριο μπορεί να αλλάξει γούστα (πάλι) ο μαστροπός και να θελήσει γαλανόλευκο μαγουλάκι.
Αφήστε που μπορεί να έμαθαν οι Τούρκοι πολίτες ότι αναπτυσσόμαστε ταχέως και σκάσουν τίποτα καραβιές με γείτονες και ποιον να πρώτο-κυνηγήσουν οι άμοιροι οι χρυσαυγιτες.
Λογικά θα πρέπει να ανησυχούν οι ψηλοί,αρρενωποί με θεληματικό πηγούνι και στιβαρά μπράτσα..Έτσι τουλάχιστον τους περιγράφουν οι σειρές που παίζονται στα Ελληνικά ΜΜΕ. :flipout:

Κύκλους κάνει η ζωή...Έτσι είναι ο καπιταλισμός..Αφήνει πρώτα τα λεμόνια να καλογινουν και μετά τα στύβει...Το επόμενο στάδιο,είναι η πετάμενη λεμονόκουπα. :)

Με συγχωρείς, δε χαιρόμαστε την πίκρα κάποιου τυχαίου άλλου, αλλά την πίκρα ενός κάκιστου γείτονα που μας έχει βλάψει και μας βλάπτει ποικιλοτρόπως επί δεκαετίες. Όσο για το αν φταίει ο καπιταλισμός για το χάλι της Τουρκίας...Θα μπορούσαν να το αποφύγουν αν είχαν πάρει κάποια στοιχειώδη μέτρα λιτότητας για ένα λογικό χρονικό διάστημα που θα αποφάσιζαν οι ίδιοι. Αλλά ο Σουλτάνος δεν έχει ιδέα απο οικονομία.

Μια οικονομικά διαλυμμένη Τουρκία στα σύνορα μας (αυτά με τη μέση ανατολή λέω) είναι ακριβώς ό,τι χρειαζόμαστε αυτή τη στιγμή.
Χώρια που δε θά χουν βενζίνα να βάλουν στα αεροπλάνα, η Ανάπτυξη από δω μεριά θα πάει γόνα, γουίν γουίν σιτουέισιον.

Quote Originally Posted by SPYROS A. View Post
Αυτά είναι..Να χαιρόμαστε με την πίκρα του άλλου ενώ μετράμε τα δόντια μας στο πάτωμα από την σφαλιάρα του ιδίου συστήματός που τους την πέφτει ..Οι ''άξιες'' των απανταχού φιλελεύθερων.

Ελάτε βρε..Όλα πρόσκαιρα είναι αυτά.,,Όποιος εφαρμόσει με ακρίβεια το Καμα Σουτρα των αγορών,θα φάει λιγότερο ξύλο..Αύριο μεθαύριο μπορεί να αλλάξει γούστα (πάλι) ο μαστροπός και να θελήσει γαλανόλευκο μαγουλάκι.
Αφήστε που μπορεί να έμαθαν οι Τούρκοι πολίτες ότι αναπτυσσόμαστε ταχέως και σκάσουν τίποτα καραβιές με γείτονες και ποιον να πρώτο-κυνηγήσουν οι άμοιροι οι χρυσαυγιτες.
Λογικά θα πρέπει να ανησυχούν οι ψηλοί,αρρενωποί με θεληματικό πηγούνι και στιβαρά μπράτσα..Έτσι τουλάχιστον τους περιγράφουν οι σειρές που παίζονται στα Ελληνικά ΜΜΕ.

Κύκλους κάνει η ζωή...Έτσι είναι ο καπιταλισμός..Αφήνει πρώτα τα λεμόνια να καλογινουν και μετά τα στύβει...Το επόμενο στάδιο,είναι η πετάμενη λεμονόκουπα. :)

Με συγχωρείς, δε χαιρόμαστε την πίκρα κάποιου τυχαίου άλλου, αλλά την πίκρα ενός κάκιστου γείτονα που μας έχει βλάψει και μας βλάπτει ποικιλοτρόπως επί δεκαετίες. Όσο για το αν φταίει ο καπιταλισμός για το χάλι της Τουρκίας...Θα μπορούσαν να το αποφύγουν αν είχαν πάρει κάποια στοιχειώδη μέτρα λιτότητας για ένα λογικό χρονικό διάστημα που θα αποφάσιζαν οι ίδιοι. Αλλά ο Σουλτάνος δεν έχει ιδέα απο οικονομία.

Και για του λόγου το αληθές, ιδού ένας σοβαρότατος λόγος για τον οποίο πρέπει να χαιρόμαστε οι Έλληνες που η Τουρκία ζει οικονομική κρίση

Καταστροφικές επιπτώσεις σε όλα σχεδόν τα τουρκικά εξοπλιστικά από τη “βουτιά” της λίρας

Νομίζω ότι είναι απόλυτα θεμιτό να χαιρόμαστε που ψοφάει η συγκεκριμένη κατσίκα του συγκεκριμένου γείτονα.

Όχι μόνο αυτό αλλά έκανε ακριβώς ότι δεν έπρεπε.

Πως πέτυχε τόσο μεγάλη ανάπτυξη? με τεράστια δάνεια τα οποία έριξε μετά στην οικοδομή.

Τώρα που πρέπει να πληρώσει τα δάνεια φταίει ο καπιταλισμός?

Αν θυμάμαι καλά έχουν να πληρώσουν πάνω από 200 δις μέσα στα επόμενα 2 χρόνια.

Εγώ πάντως το χαίρομαι πάρα πολύ.

Για κανένα άλλο δεν θα χαιρόμουν αλλά για μια τόσο επιθετική κοινωνία, καλά να πάθουν.

H JP Morgan λέει ότι μέσα σε 11 μήνες θα πρέπει η Τουρκία να πληρώσει 179 δις δολάρια σε αποπληρωμή δανείων.

Τα F-35 τους μάραναν

Τα οποία τα θέλει μόνο για την Ελλάδα. Δεν έχει κανένα άλλο λόγο να τα αποκτήσει.

Ε πως να μη χαρώ?

Καλό, αλλά στηλώνουν τα πόδια - ποιοι άλλοι;- οι Γερμανοί. Δε βρίσκω το δημοσίευμα, αλλά διάβασα ότι οι Γερμανοί θέλουν πρώτα να προχωρήσει η κοινή αμυντική βιομηχανία, και μετά βλέπουμε για την κοινή αμυντική πολιτική. Κοινώς, ας βγάλουμε κανα φράγκο πρώτα και μετά έχει ο Θεός

(Πως έχουν καταντήσει έτσι, ένα έθνος λογιστάκων είναι παναθεμά τους, όλη η σκέψη, όλο το είναι τους στρέφεται γύρω απο το πως θα βγάλουν κι άλλα λεφτά. Πολιτική σκέψη, διορατικότητα Μηδέν!)

Πάντως οι Αυστριακοί, που κάποτε είχαν αυτοκρατορία και κάποτε πολέμησαν και τους Τούρκους, σκέφτονται αλλιώς.

Φοβερή πρόταση της Αυστρίας: Στρατός των χωρών-μελών στα σύνορα της Ευρώπης…

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Τουρκία μια κακή γείτονας......

Αποστόλη καλημέρα,φαίνεσαι γνώστης και δεν πανηγυρίζεις για λάθος λόγους..Και για να γίνω πιο ακριβής,δεν πανηγυρίζεις καθόλου..Από τα λίγα που έχω διαβάσει από εσένα..
Αυτό με τα πανηγύρια για το κακό που βρίσκει τον γείτονα ποτέ δεν τα κατάλαβα..Μου θυμίζει το ανέκδοτο με το ''γύρω γύρω Σάββατο''..
Η κατάσταση μυρίζει τρισδιάστατο μπαρούτι δεν είναι για να χαιρόμαστε...
Έχω την εντύπωση ότι έχει στηθεί παγκοσμίως μια μηχανή παράγωγης προσφύγων και δεν ξέρω αν αυτό καταλήξει σε χερσότοπους προς εκμετάλλευση από την μια και σε αστικές ζούγκλες από την άλλη που θα τις παρομοιάζαμε άνετα με τον πύργο της Βαβέλ..
Για την ώρα,όλα εκεί οδηγούν.

Καλημέρα.
Γνώστης δεν μπορώ να πω οτι είμαι, απλώς παρακολουθώ τα γεωπολιτικά γιατί μου αρέσουν. Όπως και η ιστορία. Έτσι έχω σχηματίσει μια άποψη.
Όχι απαραίτητα σωστή, δεν διατείνομαι κάτι τέτοιο.

Από κει και πέρα.
Τι να πανηγυρίζουμε. Είναι δυνατόν να πανηγυρίζεις όταν υπάρχει ξεριζωμός, φτώχεια, ανέχεια;
Ακόμα περισσότερο όταν σου χτυπάνε την πόρτα; Ο λαός λέει όταν καίγεται το σπίτι του γείτονα να φοβάσαι για το δικό σου.
Τους Τούρκους δεν τους γουστάρω για να στο πω απλά. Αλλά αυτό δεν σημαίνει οτι θέλω να τους δω να πέφτουν επάνω τους οι εφτά πληγές το φαραώ.

Γενικά θεωρώ λίγο δύσκολο το να γίνει ένας γενικευμένος πόλεμος. Αλλά και την γειτονιά μας δεν την βλέπω να ησυχάζει.
Αυτή τη στιγμή ουσιαστικά έχουμε ακόμα ένα ξεκαθάρισμα λογαριασμών ανάμεσα στον βασιλιά (Δύση) και στον σφετεριστή του θρόνου (Ρωσία-Ανατολή).
Θεωρώ οτι σε σχέση με άλλες εποχές είναι πιο δύσκολο να έχουμε πόλεμο καθώς πετυχαίνεις τον σκοπό σου και με άλλα μέσα (οικονομικές επιθέσεις, κυβερνοεπιθέσεις κ.α.).
Από την άλλη όμως οι συνέπειες είναι πολύ μεγαλύτερες. Για παράδειγμα, πάντα υπήρχαν πρόσφυγες. Αλλά ο όγκος των ροών και η ευκολία με την οποία διασχίζουν ολόκληρες ηπείρους είναι πρωτόγνωρη. Ή το ότι δεν έχεις καμμία σχεδόν άμυνα απέναντι στην χρεοκωπία. Μέσα σε λίγα λεπτά έχεις βρεθεί στο πεζοδρόμιο. Απλά και στεγνά.

Κι εμείς όπως πάντα πιανόμαστε απροετοίμαστοι. Δεν βλέπουμε αυτά που έρχονται. Ασχολούμαστε με οτιδήποτε μπορεί να μας διχάσει κι όχι με οτι θα μπορούσε να καλυτερέψει το παρόν και το μέλον μας.
Δυστυχώς όποτε συμβαίνει αυτό, το πληρώνουμε ακριβά. Δεν μαθαίνουμε.
Κάτι που το θεωρώ ανεπίτρεπτο για έναν λαό σαν κι εμάς, με το αίμα που έχουμε χύσει ανα τους αιώνες.

Γι αυτό που λες για χερσότοπους και βαβέλ, συμφωνώ εν μέρει. Συμφωνώ οτι εκεί οδηγούμαστε αλλά δεν ξέρω κατά πόσο είναι μια στημένη μηχανή ή είναι η φυσική εξέλιξη των πραγμάτων.
Του τρόπου με τον οποίο σκεφτόμαστε και ενεργούμε. Με λίγα λόγια αυτό που λέμε, μέχρι εκεί μας κόβει.
Πιθανώς να είναι και τα δύο αυτά.

Re: Απάντηση: Re: Τουρκία μια κακή γείτονας......

Μιλάμε για μια χώρα άκρως ανταγωνιστικη και παραγωγική που τηρεί τους νόμους της οικονομικής προόδου αλλά παρόλα αυτά η οικονομία της εχει τα τριπλάσια χάλια απο την δική μας.

Έτσι λειτουργεί ο καπιταλισμός. Με κρίσεις. Η αγορά αυτορυθμίζεται. Για να έχεις ανάπτυξη από κάπου θα πρέπει να ξεκινήσεις. Γκρεμοτσάκισμα λοιπόν και φτου κι απ' την αρχή μέχρι την επόμενη αυτορύθμιση.

Στην Τουρκία θα μπορούσαν να έχουν προβλέψει κλειδωμένη ισοτιμία με κάποιο ισχυρό νόμισμα για να έχουν τουλάχιστον την πισινή που χρειάζεται σε τέτοιες περιπτώσεις. Τώρα θα πρέπει να περιμένουν να τους το προτείνει το ΔΝΤ, αν κι εφ' όσον το προτείνει και βλέπουμε... . Και πάλι θα είναι αργά, το μέτρο θα ισχύσει από δω και πέρα (αν προταθεί) και η ζημιά έχει γίνει ήδη.
Βέβαια αυτά τα λέμε ως μετά Χριστόν προφήτες (ή στη συγκεκριμένη περίπτωση... μετά Μωάμεθ προφήτες).

Δεν έχω καμιά ειδική κατάρτιση για αυτό θα σας πω τι είδα εγώ στον "δρόμο". Τα τις κορυφής της πυραμίδας ας τα αναλύσουν άλλοι.

Έτυχε να βρεθώ στην Τουρκία μερικές φορές το 2010-11-12 και τότε έβλεπες εκεί το ίδιο σκηνικό με εμάς 10 χρόνια νωρίτερα (εκτός από την οικοδομική ανάπτυξη που ήταν μεγαλύτερη). Είχε δημιουργηθεί μια νέα γενιά που μπορούσε να καταναλώσει και προφανώς φορτώθηκε δανικά για ρούχα και αυτοκίνητα. 25-30 χρόνων μπορούσες να είσαι και ο κανένας αλλά να βρεις δουλειά σε μεγάλη εταιρία ή πολυεθνική για πρώτη φορά με 3000 λίρες δλδ 1500 ευρώ όταν εκτός από τη στέγαση το κόστος ζωής ήταν πολύ μικρότερο από εδώ.

Και μετά βουρ στο πολυκατάστημα και τις ταβέρνες και τα κλαμπ. Εμείς ήδη χρωστούσαμε και πολοί μας έκαναν πλάκα, εγώ κουνούσα το κεφάλι με αυτά που έβλεπα σαν ντεζαβου. Κάπου είχα χαθεί και ρώτησα ένα κύριο, 60ρης με τον χαρτοφύλακά του κτλ για οδηγίες. Αφού είπαμε και δυό λόγια τι είμαι τι είσαι και τέτοια μου λέει "εδώ λεν πως έχει ανάπτυξη αλλά δεν ξέρω..."

Από την άλλη είναι και επόμενο. Όταν από πάντα υπήρχε μόνο η μίζα και η διαφθορά χωρίς έστω ένα μικρό μέρος των κερδών να φτάνει στον πολίτη ήρθε μετά ο Ερντογάν και άλλαξε σε πολλά πράγματα την εικόνα και την καθημερινότητα. Δημιουργήθηκε όπως είναι επόμενο μια εικόνα ευδαιμονίας (ενώ ταυτόχρονα τραβούσε τα πράγματα προς την θεοκρατία, είχε βγάλει νόμο πχ οι νταλικέρηδες να μην έχουν αλκοόλ και καλά για να μην γίνονται επικίνδυνοι, φόρος στο φόρο στο άλκοολ κτλ)

Με λίγα λόγια είδαν χρήμα και ξεσάλωσαν, σαν φαίνεται ξένο αυτό? πόσο καλύτεροι είμαστε δλδ? Αλλά άστο αυτό. Δεν βλέπω κανένα κέρδος να επικρατήσει χάος δίπλα, μερικές όμως σφαλιάρες ίσως να είναι θεμιτές. Σαν αυτές που φάγαμε εμείς, αλλά μυαλό βάλαμε?

Καλό πάντως είναι να προσέχουμε τι ευχόμαστε να γίνει στα σύνορά μας...

Και κατά τη δική μου γνώμη η κατάσταση στην Τουρκία δεν είναι προς το συμφέρον μας.Και όποιος ποντάρει σε βοήθεια απο άλλους άμα γίνει κανένα "τσαφ" ,πχ χιλιάδες Τούρκοι πια πρόσφυγες προς τα μέρη μας πλανάται πλάνη οικτρά.Μην ξεχνάτε πως για αυτούς θα είμαστε χώρα υποδοχής,και όπως έχουμε ξαναματαδεί οι διεθνείς κανόνες όσο αφορά τη χώρα μας τηρούνται κατα γράμμα.

Όταν είσαι τόσο αλαζόνας, επιθετικός, και ύπουλος,
παίζοντας συνέχεια ένα παιχνίδι για ότι σε βολεύει κάθε χρονική στιγμή,
κάποια στιγμή πρέπει να φας το μάθημα σου,
γιατί ποιος ξέρει ως που μπορεί να φτάσεις..

(απ' ότι είχαν πει μπορεί να φτάνανε μέχρι και την Αθήνα!)

Δεν βρίσκω ένα ωραίο άρθρο, δεν ξέρω εάν μπήκε εδώ.. γιατί αρχικά την πάτησε η Τουρκία τώρα..
παίζοντας πρώτα το εκβιαστικό παιχνίδι (σαν των τρομοκρατών..) αυτό με τους "αιχμαλώτους-ομήρους" από διάφορες χώρες..
(Ελλάδα, Γερμανία, Αμερική κτλ..)

Νόμισε ότι η Δύση θα μπορούσε να δεχτεί κάτι σαν συναλλαγή/διαπραγμάτευση με ένα τέτοιο θέμα..

Στην συνέχεια ανέλυε την ιδέα την Μεγάλης Τουρκίας που ήθελε να ενώσει τους Μουσουλμάνους όλης της Ανατολής.

Απάντηση: Re: Τουρκία μια κακή γείτονας......

Η Τουρκία έχει πρόβλημα; έχει τη δύναμη, έστω κι έτσι, να μπορεί πολύ άνετα να το εξάγει σε Ελλάδα, Κύπρο, Συρία, Βουλγαρία κ.λ.π.
Η Τουρκία είναι πολύ δυνατή; έχει επεκτατικές βλέψεις. Είναι η κουλτούρα της τέτοια.
Η λύση με την Τουρκία είναι μόνο μία. Να είσαι καλύτερος/δυνατότερος από αυτήν. Και να την έχεις συνέχεια κάτω από το μικροσκόπιό σου.
Τίποτε άλλο.

Κι όπως αναφέρθηκε ήδη, μην περιμένετε το ξανθό γένος, τους «φίλους» Δυτικούς, την ΟΥΕΦΑ, τα πράσσινα ανθρωπάκια ή τον γαλαξιακό στόλο να μας σώσει.
Μας έχουν προδώσει αρκετές φορές και θα το ξανακάνουν χωρίς τύψεις. Είπαμε, τα κράτη έχουν συμφέροντα, τίποτε άλλο. Ακόμα κι αν ο λαός θέλει άλλα. Οξύμωρο αλλά διαχρονικό.
Μόνο εμείς μπορούμε να κάνουμε κάτι.
Δεν είναι ανάγκη να καταπιαστούμε με την Μεγάλη Ιδέα ξανά και άλλα τέτοια.
Απλώς να ξαναγίνουμε Ελλάδα.

Η Τουρκία έχει πρόβλημα; έχει τη δύναμη, έστω κι έτσι, να μπορεί πολύ άνετα να το εξάγει σε Ελλάδα, Κύπρο, Συρία, Βουλγαρία κ.λ.π.
Η Τουρκία είναι πολύ δυνατή; έχει επεκτατικές βλέψεις. Είναι η κουλτούρα της τέτοια.
Η λύση με την Τουρκία είναι μόνο μία. Να είσαι καλύτερος/δυνατότερος από αυτήν. Και να την έχεις συνέχεια κάτω από το μικροσκόπιό σου.
Τίποτε άλλο.

Κι όπως αναφέρθηκε ήδη, μην περιμένετε το ξανθό γένος, τους «φίλους» Δυτικούς, την ΟΥΕΦΑ, τα πράσσινα ανθρωπάκια ή τον γαλαξιακό στόλο να μας σώσει.
Μας έχουν προδώσει αρκετές φορές και θα το ξανακάνουν χωρίς τύψεις. Είπαμε, τα κράτη έχουν συμφέροντα, τίποτε άλλο. Ακόμα κι αν ο λαός θέλει άλλα. Οξύμωρο αλλά διαχρονικό.

+10000

Για τέτοιες αναρτήσεις θα ήθελα να υπάρχει το κουμπί "like" στο φόρουμ. Δε μπορώ να συμφωνήσω περισσότερο.

Τίποτε άλλο.

Την ΟΥΕΦΑ αχαχαχαχα... ωραίος! Συμφωνώ. Δεν θα έλεγα καλύτερος/δυνατότερος από αυτή, αλλά πιο μπροστά σε στρατηγική.

Status
Not open for further replies.