Τουρκία μια κακή γείτονας......

Status
Not open for further replies.
Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Τουρκία μια κακή γείτονας......

Τους βλέπω γύρω μου πολλά χρόνια πολλούς ανθρώπους που δυσσαρεστούνται από τη ελληνική στάση και θέλουν να ανάψουν τα αίματα.
Λεκτικά τουλάχιστον, είναι έτοιμοι για πόλεμο.
Κατά κανόνα είναι άνθρωποι μετά ή στο όριο της επιστρατεύσιμης ηλικίας.
Υπάρχει κάποιος που να μην "ξέρει", άκουσε κλπ. κάποιον ένδοξο λοκατζη, οϋκά κλπ. που να έκοβε τουρκικά αυτιά;
Μόνο σε μένα πετυχαίνουν διάφοροι τέτοιοι τύποι;
Ο μπούλης του Τσίπρα μας είπε πως τα Σκόπια θα ήταν 20 λεπτά υπόθεση.
Έδειξα ή υπονόησα κάποιον από τους συνομιλούντες και ζητούνται εξηγήσεις;
Αν κάποιος είχε θιχτεί θα το ανέφερε.

Sent from my SM-G930F using Tapatalk

Δεν ξέρω που συχνάζεις και ποιους ανθρώπους συναναστρέφεσαι που λένε ότι η χώρα μας πρέπει να "γαβγίζει και να παραβιάζει το διεθνές δίκαιο με τσαμπουκάδες".

Πάντως τα πράγματα δεν είναι τόσο απλοϊκά όσο τα παρουσιάζεις.

Με την πιπίλα ότι οι Τούρκοι προκαλούν για λόγους εσωτερικής κατανάλωσης μια χαρά γκριζάρανε ένα σωρό περιοχές στο Αιγαίο (που ανήκει στα ψάρια του).

Καμιά φορά όταν λες "μέχρις εδώ" και σταματάς τον τσαμπουκά του άλλου, γλιτώνεις πολύ χειρότερα.
Αν είχαν σταματήσει το Χίτλερ νωρίτερα για παράδειγμα, μπορεί να είχε γλυτώσει ο κόσμος ένα αιματοκύλισμα .
Αν του την είχαν πέσει το 37 ας πούμε, πριν χτίσει όλη τη μηχανή του αίσχους.

Αλλά καλά όλα αυτά, μπορεί και να μην τα σκέφτηκες. Δεν πειράζει.

Πάντως και κάποιος θίχτηκε, και το ανέφερε.

Πώς έχομε παραβιάσει το άρθρο 12; Είναι εύκολη μιά σύντομη απάντηση;

Πολύ κατατοπιστικά τα υπόλοιπα!

ARTICLE 13.

With a view to ensuring the maintenance of peace, the Greek Government undertakes to observe the following restrictions in the islands of Mytilene, Chios, Samos and Nikaria:

(I) No naval base and no fortification will be established in the said islands.

(2) Greek military aircraft will be forbidden to fly over the territory of the Anatolian coast. Reciprocally, the Turkish Government will forbid their military aircraft to fly over the said islands.

(3) The Greek military forces in the said islands will be limited to the normal contingent called up for military service, which can be trained on the spot, as well as to a force of gendarmerie and police in proportion to the force of gendarmerie and police existing in the whole of the Greek territory.

Τουλαχιστον οταν υπηρετουσα εγω στα δωδεκανησα και για ολη την θητεια μου εκει ειχα ταυτοτητα αστυνομικου και οχι οπλιτη του ΕΣ.

Ακριβως για αυτο το λογο.

Ομολογώ πως πολλά από αυτά που γράφεις για τα εργοστάσια κ.λ.π. δεν τα ήξερα. Να 'σαι καλά. Μου θύμισες πάντως την ιστορία με την καπνοβιομηχανία και τον Σαββίδη. Είναι ΚΑΙ αυτή μια μορφή διπλωματίας. Κι ας ξυνίζει σε ορισμένους (μας).

Κάποιες παρατηρήσεις.
- Τα νησιά του Αιγαίου δεν υπάγονται όλα στην συνθήκη της Λωζάνης.
- Για το άρθρο 12 νομίζω πως κάνεις λάθος. Όλες οι νησίδες και νησιά σε απόσταση μικρότερη των τριών μιλλίων ανήκουν στην Τουρκία. Δεν ορκίζομαι πάντως.
Αν εννοείς το θέμα της στρατικοποίησης των νήσων, για να μην μακρυγορώ ρίξτε εδώ μια ματιά: https://www.mfa.gr/zitimata-ellinot...irismoi-apostratikopoiisis-nison-aigaiou.html
- Η Ιταλία είχε υποσχεθεί την επιστροφή των Δωδεκανήσων νωρίτερα απ' ότι έγινε τελικά αλλά ο υπουργός εξωτερικών της Ιταλίας αρνήθηκε να τα παραδώσει στον Ελευθέριο Βενιζέλο. Το όνομά αυτού, Μπενίτο Μουσολίνι.
- Δύο επιπλέον παραδείγματα διπλωματικής ήττας της Τουρκίας. Η αποπομπή τους από το συμβούλιο των G20 πέρυσι. Η φυγή κακήν κακώς του Ακάρ από το συμβούλιο στην Τρίπολη της Λιβύης με τους περίφημους χάρτες στα σκέλια.

Παιδιά, δεν είναι όλα ρόδινα στο βασίλειο μας αλλά πρέπει να αναγνωρίζουμε και τα καλά στοιχεία. Η ισοπέδωση δεν κάνει καλό πρωτίστως σε εμάς.

όλα όσα γράφεις είναι απλά εικασίες. Σε παρακαλώ πολύ να μου υποδείξεις τί ακριβώς έχει κάνει η Τουρκία και έχει δεχθεί η Διεθνής Κοινότητα. Όλα τα υπόλοιπα για ισλαμοποίηση Βαλκανίων και Κεντρική Ασία, μάλλον έχεις πολλά χρόνια να πας. Τα μόνα μέρη που έχει σοβαρή επιρροή είναι το Κόσσοβο και η Βοσνία Ερζεγοβίνη (η Ομοσπονδία όχι η Σερβική Δημοκρατία) και ήδη εκεί έχει αρχίσει να ξηλώνεται το χαλί.

Φυσικα εικασιες ειναι. Απο αυτα που παρατηρω.
Το τι παρατηρω το ειπα. Ισως η εννοια "αποδοχη της Διεθνους Κοινοτητας" ειναι λιγο γενικευμενη. Ας το πω αλλιως.
Η Τουρκια εχει βομβαρδισει ποσες φορες θεσεις Κουρδων στο Ιρακ. (Δεν μιλαω καν για την πολεμικη επιχειρηση στην Συρια γιατι ας αποδεχτουμε οτι οι "Δυτικοι" ηθελαν το τομαρι του Μπασαρ). Ας παρουμε αυτο το πρωτο....Βομβαρδισμοι στο Ιρακ. Ενος κρατους σε ανασυσταση και υπο την προστασια των ΗΠΑ.
Για πες μου τι κυρωσεις υπεστη η Τουρκια ; Απαγορευση ανταλακτικων ; Αναθεωρηση ενεργιακων συμφωνιων ; Εμπαργκο καποιου τυπου ; Προειδοποιηση για εξοδο απο το Νατο ;
Κατι ;;;
Πες μου καποιες κυρωσεις που ειχε η Τουρκια σε ενα απο τα θεματα που δημιουργησε.
Και τοτε θα παραδεχτω οτι ναι οντως η Τουρκικη Διπλωματια δεν ειναι τοσο στα χαϊ της.

Φυσικα εικασιες ειναι. Απο αυτα που παρατηρω.
Το τι παρατηρω το ειπα. Ισως η εννοια "αποδοχη της Διεθνους Κοινοτητας" ειναι λιγο γενικευμενη. Ας το πω αλλιως.
Η Τουρκια εχει βομβαρδισει ποσες φορες θεσεις Κουρδων στο Ιρακ. (Δεν μιλαω καν για την πολεμικη επιχειρηση στην Συρια γιατι ας αποδεχτουμε οτι οι "Δυτικοι" ηθελαν το τομαρι του Μπασαρ). Ας παρουμε αυτο το πρωτο....Βομβαρδισμοι στο Ιρακ. Ενος κρατους σε ανασυσταση και υπο την προστασια των ΗΠΑ.
Για πες μου τι κυρωσεις υπεστη η Τουρκια ; Απαγορευση ανταλακτικων ; Αναθεωρηση ενεργιακων συμφωνιων ; Εμπαργκο καποιου τυπου ; Προειδοποιηση για εξοδο απο το Νατο ;
Κατι ;;;
Πες μου καποιες κυρωσεις που ειχε η Τουρκια σε ενα απο τα θεματα που δημιουργησε.
Και τοτε θα παραδεχτω οτι ναι οντως η Τουρκικη Διπλωματια δεν ειναι τοσο στα χαϊ της.

https://www.nytimes.com/2018/08/01/world/europe/us-sanctions-turkey-pastor.html

U.S. Imposes Sanctions on Turkish Officials Over Detained American Pastor

https://www.nytimes.com/2018/08/01/world/europe/us-sanctions-turkey-pastor.html

U.S. Imposes Sanctions on Turkish Officials Over Detained American Pastor

Σαν να λεμε ομως τοτε πως οι Τουρκοι μονο σε κυρωσεις καταλαβαινουν. Ομως οι τελευταιες (εννοω οταν φτανουν να επιβαλλονται, οχι η απειλη επιβολης τους) δεν ειναι ακριβως διπλωματια.

Συμφωνούμε και πάλι.

Το κύριο ερώτημα πλέον για όλους είναι αν η Τουρκία αποτελεί κατ' ουσίαν μέλος του ΝΑΤΟ. Τουλάχιστον δυο κράτη (Ολλανδία και Γερμανία) θεωρούν πώς όχι. Οι χώρες που έχουν παρόμοια γνώμη αλλά δεν ανοίγουν θέμα είναι περισσότερες.

Ευχαριστουμε Βλασση εξαιρετικα ενδιαφερουσες πληροφοριες,εχω την ιδια αποψη ,χωρις να εχω εμβαθυνει οουτε κατ ελαχιστο οσο εσυ.
Η γεωπολιτικη θεση της Τουρκιας ενωνει τρεις ηπειρους,κραταει τα κλειδια του βοσπορου κλπ καθως και η προσκολληση στις ΗΠΑ μετα τον β παγκοσμιο ειναι αυτα που κρατουν την Τουρκια ζωντανη παρα οι διπλωματικες της επιτυχιες,θα ελεγα οτι ισχυει ακριβως το αντιθετο μαλιστα
Οι Τουρκοι ως εχθροι η ουδετεροι στους δυο παγκοσμιους δεν ειχαν αλλη επιλογη απο το να προσκολληθουν στους συμμαχους μετα το τελος των πολεμων,επειδη μαλιστα ειναι τεραστια χωρα και πιο κοντα στις καυτες ζωνες ηταν φυσικο και επομενο να παρεχουν σημαντικη βοηθεια στις ΗΠΑ.

Καταρχην αρνηθηκαν στους Ρωσους να διωξουν τις αμερικανικες βασεις ως ανταλλαγη για να διωξει η ΕΣΣΔ τις βασεις της στην Κουβα
εστειλε 3 ταξιαρχιες στην Κορεα,στο Ιρακ η συμβολη της ηταν τοση που υπεστη οικονομικη ζημια σαν χωρα πολυ σοβαρη.

Σκοπος της υπηρξε και με τον Κεμαλισμο και με τον νεοοθωμανισμο να λειτουργησει ως μεγαλη περιφεριακη δυναμη που θα παιρνει και δικες της αποφασεις..

Ενω οι συμμαχοι ηταν παντα προθυμοι να της δωσουν αυτο που επιθυμουσε, η Τουρκια επι της ουσιας δεν το καταφερε ποτε αυτο γιατι για να γινεις μεγαλη περιφεριακη δυναμη ,πρεπει να χεις δυο πραγματα,, σταθεροτητα στο εσωτερικο(δεν το καταφερε και δυσκολα φαινεται να το καταφερνει,κανει ενα βημα προς την ευρωπη και 3 μακρια της,χουντες ,στρατιωτικα κινηματα,ανοιξη,καταπατηση ανθρωπινων δικαιωματων,προκλησεις σε συμμαχους κλπ)
και σταθεροτητα στην εξωτερικη της πολιτικη δηλαδη να μην κανει του κεφαλιου της στα ξαφνικα, εκει που κανει τα χατηρια των συμμαχων ξαφνικα πεταει μια "χειροβομβιδα",
και αυτο δεν το καταφερε ιδιως αυτα τα τελευταια χρονια,αλλα και αλλες φορες,μαλλον εχει την αισθηση οτι ειναι ηδη μεγαλη περιφεριακη δυναμη..
.
Ο Οζαλ ηταν ο μονος πρωθυπουργος που κινηθηκε εξυπνα συναπτωντας συμμαχιες με τις νεοσυστατες πρωην Σοβιετικες δημοκρατιες στα συνορα βγαζοντας ετσι την Τουρκια απο την απομονωση και προσπαθωντας να ανακαμψει την οικονομια της χωρας με διαφορες εμπορικες συμφωνιες.

Αλλα αυτα μπορουν να γκρεμιστουν γρηγορα εαν δεν αυμπεριφερθεις με συνεπεια..και παλι βεβαια μπορεις να τα αποκτησεις επειδη εχεις αυτο το γεωπολιτικο πλεονεκτημα,
μεχρι οι συμμαχοι να τα παρουν στο κρανιο,να σε απομονωσουν και να στειλουν αλλου τις βασεις τους,που θα τους στοιχισει ομως παρα πολλα, γι αυτο ειναι δυσκολα..

πολυ κοπο, χρημα,και θα αποκτησει η Μοσχα ενα αναχωμα πιο μπροστα,εκει που διαφαινονταν οτι οι ΗΠΑ οσο πανε και στριμωχνουν τους Ρωσους,και τι αναχωμα.. τεραστιων διαστασεων με τον δευτερο μεγαλυτερο στρατο του Νατο..
Θα την ειχαν στειλει προπολλου για βρουβες αμα δεν ειχε αυτην την θεση στο χαρτη και αυτο τον στρατο,καμια διπλωματια δεν θα την εσωζε ουτε την σωζει
και ο Ερντογαν το ξερει πολυ καλα αυτο γι αυτο παιζει παιζει επιθετικο ποκερ ενω παραλληλα κανει επιδειξη πυγμης στο εσωτερικο.

Απάντηση: Re: Απάντηση: Τουρκία μια κακή γείτονας......

δηλαδή ποιά κράτη; τα ΗΑΕ; Κουβέιτ; Αίγυπτο; Λιβύη; Σαουδική Αραβία; Ομάν;

με το Πακιστάν ναί, έχει άριστες σχέσεις.
Τις κακές σχέσεις εννοούσα κι εγώ.
Γι' αυτό είπα για άραβες.

Και κατι τελευταιο συνεχεια απο το προηγουμενο ποστ,οτι ο Ερντογαν παιζει επιθετικο ποκερ δεν παει να πει οτι ειναι πολυ εξυπνο αυτο,ιδιως οταν αντιπαλος ειναι οι ΗΠΑ
ειναι για τις ΗΠΑ πιο ευκολο να αλλαξει ηγετη η χωρα παρα να χασει συμμαχο σε τοσο σημαντικο μερος διπλα σε ευρωπη,ρωσια μεση ανατολη
Εαν δεν εστησε ο ιδιος το πραξικοπημα ως προσχημα για να κανει μαζικες διωξεις ,τοτε σιγουρα το στησαν οι αμερικανοι..(αν και δυσκολο να αποτυχουν οι μετρ του ειδους τοσο οικτρα):p

Nα χαριτολογήσω εγώ δεν θέλω πόλεμο η γυναίκα μου και ο γιός μου είναι εκδρομή στην Κωνσταντινούπολη.
Εκ των υστέρων τι πόλεμο και τι επεισόδιο να κάνεις με τουλάχιστον 15 πολιτικά αεροπλάνα πάνω από το Αιγαίο ανά πάσα στιγμή τώρα τον Μάιο και με 30 τον Ιούλιο Άυγουστο; Μόνο το αεροδρόμιο της Ρόδου έχει ανά 5-10 λεπτά απογείωση προσγείωση....

Έβλεπα πάντως την άνοδο των μετρίων της Μέρκελ το 90 στην Γερμανία με πολιτικό λόγο "ζούμε για να τρώμε επειδή είμαστε Γερμανοί", μετά η Γαλλία Σαρκοζί, τι να πεις, ο Μιτεράν ο Βίλλυ Μπραντ όλοι αυτοί ήταν μεγαθήρια για την Ευρώπη, αν υπήρχαν τέτοιας διορατικότητας πολιτικοί και όχι τα σημερινά ποντίκια που σπέρνουν μίσος και διχόνοιες (είμαι σίγουρος αν γινόταν ένα δημοψήφισμα στην Γερμανία θέλετε την Ελλάδα στην ΕU οι Γερμανοί θα ψήφιζαν 60-70% δεν την θέλουμε λόγω της ρητορικής μίσους της Μέρκελ και όλων αυτών) .

2020 και ούτε καν σκέψη για Ευρωπαικό Στρατό ενιαία σύνορα.... ωραίος ο ήλιος, το λάδι, και η θάλασσα αλλά βγάλτε τα μάτια σας μόνοι σας, αν γίνει η στραβή. Θα μου πεις εδώ η Ευρώπη είναι ανίκανη να έχει ίδιους νόμους για τα εργατικά για τα οικονομικά για οτιδήποτε. Ο μόνος λόγος που έχουν ελάχιστες δυνάμεις Frontex είναι για τους λαθρομετανάστες όχι ότι θεωρούν Ευρωπαικό χώρο το Αιγαίο.

Tεραστιοι πολιτικοι θα υπαρχουν παντα αρκει να υπαρχει χωρος,και χωρος τη σημερον ημερα δεν υπαρχει γι αυτο δεν υπαρχουν τεραστιοι πολιτικοι,δεν φταιει η γενια...
η πολιτικη εχει απωλεσει την δυναμικη της προπολλου,γι αυτο κυριαρχουν οι μαριονετες και οι μεταπρατες...

Tεραστιοι πολιτικοι θα υπαρχουν παντα αρκει να υπαρχει χωρος,και χωρος τη σημερον ημερα δεν υπαρχει γι αυτο δεν υπαρχουν τεραστιοι πολιτικοι,δεν φταιει η γενια...
η πολιτικη εχει απωλεσει την δυναμικη της προπολλου,γι αυτο κυριαρχουν οι μαριονετες και οι μεταπρατες...

Αυτή τη στιγμή οι Ευρωπαίοι πολίτες είναι μπροστά από τους πολιτικούς τους που τους βάζουν ρητορικές μίσους και προστριβών. Τουρισμός, εργασία οι άνθρωποι δεν έχουν σύνορα και τα ποντίκια τομάρια πολιτικοί βάζουν συνέχεια μίσος και διχόνοιες. Οι Άγγλοι με τους άχρηστους πολιτικούς τους έχουν καταντήσει περίγελος, τους παγίδεψαν να αρνηθούν την κύρια οικονομική τους πηγή, οι Γάλλοι με τον Μακρόν σχεδόν χτυπάνε κατσαρόλες, οι Γερμανοί μόνο είναι ευχαριστημένοι όσο είναι η Μέρκελ στο τιμόνι όλα πάνε δεξιά...

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Τουρκία μια κακή γείτονας......

Τους βλέπω γύρω μου πολλά χρόνια πολλούς ανθρώπους που δυσσαρεστούνται από τη ελληνική στάση και θέλουν να ανάψουν τα αίματα.
Λεκτικά τουλάχιστον, είναι έτοιμοι για πόλεμο.
Κατά κανόνα είναι άνθρωποι μετά ή στο όριο της επιστρατεύσιμης ηλικίας.

Δε χρειάζεται να ψάχνεις μακριά, εγώ είμαι ένας απο αυτούς που δυσαρεστούνται απο την ελληνική στάση. Αλλά ως συνήθως λασπολογείς: Δε θέλω να ανάψουν τα αίματα, θέλω η χώρα μου να μου παρέχει τη στοιχειώδη ασφάλεια απο εξωτερικές προκλήσεις και να ασκεί την κυριαρχία που της αναλογεί. Το ίδιο πίστευα και όταν ήμουν 18 ετών, δλδ σε στρατεύσιμη ηλικία.

Υπάρχει κάποιος που να μην "ξέρει", άκουσε κλπ. κάποιον ένδοξο λοκατζη, οϋκά κλπ. που να έκοβε τουρκικά αυτιά;
Μόνο σε μένα πετυχαίνουν διάφοροι τέτοιοι τύποι;
Εγώ πάντως δε θέλω να κοπούν τουρκικά αυτιά, θέλω να μην κάνουν βόλτα τουρκικές φρεγάτες στο Σούνιο και να μην εμβολίζονται ελληνικά πλοία απο τούρκικα. Εσύ;
Ο μπούλης του Τσίπρα μας είπε πως τα Σκόπια θα ήταν 20 λεπτά υπόθεση.
Έδειξα ή υπονόησα κάποιον από τους συνομιλούντες και ζητούνται εξηγήσεις;

Βασικά ναι, το υπονόησες. Αν δεν αναφερόσουν σε μέλη του φόρουμ θα μπορούσες να το πεις απο την αρχή.
Αν κάποιος είχε θιχτεί θα το ανέφερε.

Εγώ θίγομαι και το αναφέρω. Καλά θα κάνεις πάντως να σκεφτείς λίγο το κόστος της ατέλειωτα υποχωρητικής στάσης μας. Όχι μόνο σε ζωές και στρατιωτικό υλικό (ενδεικτικά απο το 1974 και μετά έχουν πέσει 200 αεροπλανα της Πολεμικής Αεροπορίας και έχουν σκοτωθεί 120 πιλότοι, αριθμοί που θα ήταν πολύ μικρότεροι αν δεν υπήρχε ο ακήρυχτος πόλεμος στο Αιγαίο), αλλα και σε μη άσκηση κυριαρχικών δικαιωμάτων. Για παράδειγμα η μή επέκταση των χωρικών υδάτων στα 12 μίλια στερεί τη χώρα απο υπολογίσιμα έσοδα απο άντληση πετρελαίου και αλιεία.

Re: Απάντηση: Τουρκία μια κακή γείτονας......

Μα δεν λεω κατι φοβερο.
Εστω αυριο ερχεται σε εμας ο Πορθητης.
Τι κανουμε.

Δεν θελει πολυ σκεψη τι κανουμε. Αυτο που ειχε προαναγγειλει ο Ανδρεας για το Χορα.

Ομως οι τουρκοι τα κανουν εκει που τους παιρνει.

Στην αδυναμη Κυπρο που δεν μπορει ουτε μπιζελία να ριξει και να μην της κανουν εκ νεου εισβολη - ολοκληρωτικη αυτην την φορα-

Δυστηχως η μονη "γενοκτονια" (δεν μιλω για το λαο αλλα για την ηγεσια τους και τις επιλογες τους ιστορικα ) που θα ηταν χρησιμη τελικα στον περασμενο αιωνα αλλα δεν εγινε ποτε ηταν αυτη των Τουρκων. Το μονο εθνος της περιοχης που συστηματικα παρενοχλει,σφαζει, λεηλατει και συνεχως ειναι σε πολεμικη φαση ειναι αυτο.

Ηταν πολυ εξυπνοι αποφευγοντας τον δευτερο παγκοσμιο πολεμο τελικα και τις οποιες συνεπειες. Ομως η ιστορια τους χρωσταει κατι καποια στιγμη ευχομαι να το βρουν και να μην ειμαστε και εμεις μπλεγμενοι μαζι τους.

Εγώ θίγομαι και το αναφέρω. Καλά θα κάνεις πάντως να σκεφτείς λίγο το κόστος της ατέλειωτα υποχωρητικής στάσης μας. Όχι μόνο σε ζωές και στρατιωτικό υλικό (ενδεικτικά απο το 1974 και μετά έχουν πέσει 200 αεροπλανα της Πολεμικής Αεροπορίας και έχουν σκοτωθεί 120 πιλότοι, αριθμοί που θα ήταν πολύ μικρότεροι αν δεν υπήρχε ο ακήρυχτος πόλεμος στο Αιγαίο), αλλα και σε μη άσκηση κυριαρχικών δικαιωμάτων. Για παράδειγμα η μή επέκταση των χωρικών υδάτων στα 12 μίλια στερεί τη χώρα απο υπολογίσιμα έσοδα απο άντληση πετρελαίου και αλιεία.

Υπάρχουν και άλλοι που θίχτηκαν Κώστα.
Κάποιοι το αναφέρανε κάποιοι όχι.

Και σαφώς ότι γράφτηκε υπονοούσε μέλη του forum.

Απλά μας θεωρεί αρκετά χαζούς ώστε να νομίζει ότι δεν καταλαβαίνουμε.

Status
Not open for further replies.