Τουρκία μια κακή γείτονας......

Status
Not open for further replies.
Μηπως γινει η καμια σωστη φαση με τις τριμερεις συναντησεις που η αμερικη θελει επαναληψη. Μεταξυ Ελλαδας και Κυπρου με την Αιγυπτο Ισραηλ.
Να δουμε και τι θα κανει ο Μητσοτακης ακριβως, μιας και προεκλογικα δεν ηταν και λαλιστατος ως προς τη σχεση με τις ΗΠΑ.
Ηδη ομως ο Δενδιας φευγει για αμερικη οπου θα καταληξει και ο Μητσοτακης και τις επομενες μερες θα παρθουν αποφασεις απο την Αμερικη που ισως καθορισουν σημαντικα τα πραγματα στην περιοχη μας.

https://hellasjournal.com/2019/07/to-anoigma-tramp-kai-pens-ston-mitsotaki-kai-i-nea-politiki-meta-tin-paralavi-ton-s-400/

Για το Apartheid δηλώνω άγνοια... αλλά και αδιαφορία όταν πρόκειται για διεθνείς σχέσεις και συμμαχίες. Αν θέλουμε να επιζήσουμε σαν Εθνος (και συγγνώμη αν ακούγεται μελοδραματικό, αλλά έτσι είναι), είναι ανάγκη να βάλουμε τους συναισθηματiσμους στην άκρη και να πράξουμε ότι επιβάλλει το συμφέρον μας. Άλλωστε όλοι οι άλλοι το ίδιο κάνουν. Αν λοιπόν το συμφέρον μας επιβάλλει να συμμαχούμε με ένα καθεστώς Apartheid, ε τι να κάνουμε;

Πάντως αν δεις τή γειτονιά μας θα δεις ότι δεν έχουμε και πολλές εναλλακτικές λύσεις για τις συμμαχίες μαs. Παντού δικτατορίες και αυταρχικά καθεστώτα.

ΟΚ.
Αλλά ελπίζω ότι την επόμενη φορά που θα γράψω ότι η ιστορία μας, δυστυχώς, είναι με τα καθάρματα να μην πέφτουν από τα σύννεφα μερικοί μερικοί εδώ μέσα.
Ας παρηγορηθούν με το "άλλωστε όλοι το ίδιο κάνουν" και το "ε, τι να κάνουμε". Ας είναι ...ρεαλιστές με άλλα λόγια.

Απάντηση: Re: Τουρκία μια κακή γείτονας......

ΟΚ.
Αλλά ελπίζω ότι την επόμενη φορά που θα γράψω ότι η ιστορία μας, δυστυχώς, είναι με τα καθάρματα να μην πέφτουν από τα σύννεφα μερικοί μερικοί εδώ μέσα.
Ας παρηγορηθούν με το "άλλωστε όλοι το ίδιο κάνουν" και το "ε, τι να κάνουμε". Ας είναι ...ρεαλιστές με άλλα λόγια.

Πολύ αόριστο και μπερδεμένο αυτό που έγραψες. Απο που προκύπτει οτι " η ιστορία μας, δυστυχώς, είναι με τα καθάρματα" ? Το '40 με τα καθάρματα ήταν ? Αργότερα με την Κορέα, πάλι με τα καθάρματα ήταν ? Στα νεώτερα χρόνια για να μην είμαστε με τα καθάρματα, με ποιούς έπρεπε να ήμασταν, με τον Σαντάμ, με τον Καντάφι, με τον Μαδούρο, με την Αλ Κάιντα ή με τους Ταλιμπάν ? Και σημειωτέον οτι στα νεώτερα αυτά χρόνια πιό ενεργοί ήταν στρατιωτικά πχ. οι Αλβανοί ή οι Ρουμάνοι υπέρ των αμερικανοευρωπαίων, παρά οι Ελληνες που μόνο ιατρικές και συναφείς υποστηρικτικές μονάδες στείλαμε...

ΟΚ.
Κώστα με ποιους θα έπρεπε να ήμασταν για να μην είμαστε με τα καθάρματα; μη μου πεις "δεν ξέρω". Θα ήθελα κάποια ονόματα.

Στάλθηκε από το EML-L09 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Re: Απάντηση: Re: Τουρκία μια κακή γείτονας......

Πολύ αόριστο και μπερδεμένο αυτό που έγραψες. Απο που προκύπτει οτι " η ιστορία μας, δυστυχώς, είναι με τα καθάρματα" ? Το '40 με τα καθάρματα ήταν ? Αργότερα με την Κορέα, πάλι με τα καθάρματα ήταν ? Στα νεώτερα χρόνια για να μην είμαστε με τα καθάρματα, με ποιούς έπρεπε να ήμασταν, με τον Σαντάμ, με τον Καντάφι, με τον Μαδούρο, με την Αλ Κάιντα ή με τους Ταλιμπάν ? Και σημειωτέον οτι στα νεώτερα αυτά χρόνια πιό ενεργοί ήταν στρατιωτικά πχ. οι Αλβανοί ή οι Ρουμάνοι υπέρ των αμερικανοευρωπαίων, παρά οι Ελληνες που μόνο ιατρικές και συναφείς υποστηρικτικές μονάδες στείλαμε...

Οι Αλβανοί σαφέστατα είχαν βλέψεις στην υπό διαμελισμό Γιουγκοσλαβία γι αυτό συμμετείχαν και στρατιωτικά. Ξεχνάς τι έγινε μετά;
Ηταν ..."καλοί" οι βρεττανοί; Από που προκύπτει αυτό; Επειδή ήταν κακοί οι ναζί; Υπάρχουν κάποιοι ...λόγοι που ανέβηκαν στην εξουσία οι ναζί; Ποιός τους δημιούργησε αυτούς τους λόγους; Μήπως αυτοί που, και μετά την άνοδο των ναζί, κοιμούνταν ήσυχοι ότι ο Χίτλερ "θα πάει ανατολικά" επειδή στο βιβλίο του έθετε πρώτο στόχο τους σιτοβολώνες της Ουκρανίας; Οι βρεττανοί σε έκαψαν στη μικρασία και βομβάρδισαν συνοικίες στην Αθήνα και στον Πειραιά στον εμφύλιο, μην πώ τι έκαναν στις αποικίες τους σ όλη τη διάρκεια του 20ού αιώνα μέχρι το 1949. Τι θα πεί "με ποιούς έπρεπε να ήμασταν", ψάχνουμε για ...κοτέτσι; Μιά ανεξάρτητη εξωτερική πολιτική όπου οι καλοί λογαριασμοί κάνουν τους καλούς φίλους μας είναι αδιανόητη; Αν υπάρχει κάτι για το οποίο θαυμάζω τους Σιωνιστές είναι η δυσπιστία τους απέναντι σε όλους ανεξαιρέτως - αν και έχουν τις πλάτες των likudniks στην Αμερική που, συμπτωματικά -εδώ γελάνε...- είναι το μόνο lobby που στηρίζει το βαψομαλλιά απέναντι στο βαθύ κράτος των στραταίων και των βιομηχάνων. Είναι ...καλοί οι αμερικάνοι; Μη μου πείς "είναι καλύτεροι απο τους τάδε ή τους δείνα". Γιατί πέρα από το ότι σε θεωρούν Το πουτανάκι τους -μέχρι πρόσφατα αυτό το ρόλο τον είχε η Τουρκία κι εμείς ήμασταν η τσατσά που η πουτάνα, αφού τελειώσει, της φωνάζει "Μαρία! τον κουβά!", σου έχουν παραχωρήσει το ...προνόμιο να ζείς στον υπέροχο κόσμο τους; Να αγοράζεις τα vanity toys που επινοούν τα decaf soja latte αγόρια της sillicon valley που μπορεί να είναι από ηλεκτρικό αυτοκίνητο της tesla -χέσε ψηλά κι αγνάντευε- μέχρι τα ψώνια που θα σου τα φέρνουν τα drones του Μπέζος στο σπίτι σου;

Το ζητούμενο, γιά μένα, Κώστα Λ., δεν είναι αν κάναμε τη σωστή από ηθικής πλευράς, επιλογή μεταξύ των "σωστών" καθαρμάτων, αλλά αν είχαμε ποτέ την πολυτέλεια να μείνουμε πχ ουδέτεροι χωρίς απώλειες. Και λέγοντας απώλειες δεν εννοώ, μόνο, τον εδαφικό ακρωτηριασμό της χώρας, αλλά και "διαφυγόντα κέρδη" από αποτυχία προσπόρισης "νέων χωρών".....
...Μπορούσε η πατρίδα μας λχ να παίξει, από δική της επιλογή το ρόλο της Τουρκίας στον Β' ΠΠ; Εγώ νομίζω, δυστυχώς όχι!

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Τουρκία μια κακή γείτονας......

...Μιά ανεξάρτητη εξωτερική πολιτική όπου οι καλοί λογαριασμοί κάνουν τους καλούς φίλους μας είναι αδιανόητη;...

Σ'εμένα, ναί. Αδιανόητη μου φαίνεται. Δεν υπάρχει τέτοιο πράγμα στην σημερινή παγκόσμια πραγματικότητα. Γιατί αν δεν ήμασταν στο ΝΑΤΟ, με γείτονα την Τουρκία και τις πρώην κομμουνιστικές χώρες στον βορρά, με την ΕΣΣΔ να θέλει ελεύθερη έξοδο στο Αιγαίο, απλά η Ελλάδα - απο νωρίς κιόλας - θα τελείωνε στα Τέμπη και το πιο απομακρυσμένο νησί μας θα ήταν η Μακρόνησος. Δηλαδή, εσύ με την Τουρκία ποιούς καλούς λογαριασμούς πιστεύεις οτι θα μπορούσαμε να κάνουμε για να είμαστε καλοί φίλοι ? Και μάλιστα σε περιβάλλον ανεξάρτητης εξωτερικής πολιτικής τι καλούς λογαριασμούς θα κάναμε με Αμερικάνους κι Ευρωπαίους?

Οι Αλβανοί σαφέστατα είχαν βλέψεις στην υπό διαμελισμό Γιουγκοσλαβία γι αυτό συμμετείχαν και στρατιωτικά. Ξεχνάς τι έγινε μετά;
Ηταν ..."καλοί" οι βρεττανοί; Από που προκύπτει αυτό; Επειδή ήταν κακοί οι ναζί; Υπάρχουν κάποιοι ...λόγοι που ανέβηκαν στην εξουσία οι ναζί; Ποιός τους δημιούργησε αυτούς τους λόγους; Μήπως αυτοί που, και μετά την άνοδο των ναζί, κοιμούνταν ήσυχοι ότι ο Χίτλερ "θα πάει ανατολικά" επειδή στο βιβλίο του έθετε πρώτο στόχο τους σιτοβολώνες της Ουκρανίας; Οι βρεττανοί σε έκαψαν στη μικρασία και βομβάρδισαν συνοικίες στην Αθήνα και στον Πειραιά στον εμφύλιο, μην πώ τι έκαναν στις αποικίες τους σ όλη τη διάρκεια του 20ού αιώνα μέχρι το 1949. Τι θα πεί "με ποιούς έπρεπε να ήμασταν", ψάχνουμε για ...κοτέτσι; Μιά ανεξάρτητη εξωτερική πολιτική όπου οι καλοί λογαριασμοί κάνουν τους καλούς φίλους μας είναι αδιανόητη; Αν υπάρχει κάτι για το οποίο θαυμάζω τους Σιωνιστές είναι η δυσπιστία τους απέναντι σε όλους ανεξαιρέτως - αν και έχουν τις πλάτες των likudniks στην Αμερική που, συμπτωματικά -εδώ γελάνε...- είναι το μόνο lobby που στηρίζει το βαψομαλλιά απέναντι στο βαθύ κράτος των στραταίων και των βιομηχάνων. Είναι ...καλοί οι αμερικάνοι; Μη μου πείς "είναι καλύτεροι απο τους τάδε ή τους δείνα". Γιατί πέρα από το ότι σε θεωρούν Το πουτανάκι τους -μέχρι πρόσφατα αυτό το ρόλο τον είχε η Τουρκία κι εμείς ήμασταν η τσατσά που η πουτάνα, αφού τελειώσει, της φωνάζει "Μαρία! τον κουβά!", σου έχουν παραχωρήσει το ...προνόμιο να ζείς στον υπέροχο κόσμο τους; Να αγοράζεις τα vanity toys που επινοούν τα decaf soja latte αγόρια της sillicon valley που μπορεί να είναι από ηλεκτρικό αυτοκίνητο της tesla -χέσε ψηλά κι αγνάντευε- μέχρι τα ψώνια που θα σου τα φέρνουν τα drones του Μπέζος στο σπίτι σου;

Αποφεύγεις να απαντήσεις, απλά. Στην πολιτική και τη διπλωματία πρέπει με κάποιους να πας και καποιους να αφήσεις. Θέλω να μου πεις, στον Α'ΠΠ με ποιους έπρεπε να πάμε και ποιους να αφήσουμε. Και στον Β'ΠΠ και στον Ψυχρό Πόλεμο...Όλα τα άλλα είναι άλλα λόγια να αγαπιόμαστε.

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Τουρκία μια κακή γείτονας......

Σ'εμένα, ναί. Αδιανόητη μου φαίνεται. Δεν υπάρχει τέτοιο πράγμα στην σημερινή παγκόσμια πραγματικότητα. Γιατί αν δεν ήμασταν στο ΝΑΤΟ, με γείτονα την Τουρκία και τις πρώην κομμουνιστικές χώρες στον βορρά, με την ΕΣΣΔ να θέλει ελεύθερη έξοδο στο Αιγαίο, απλά η Ελλάδα - απο νωρίς κιόλας - θα τελείωνε στα Τέμπη και το πιο απομακρυσμένο νησί μας θα ήταν η Μακρόνησος. Δηλαδή, εσύ με την Τουρκία ποιούς καλούς λογαριασμούς πιστεύεις οτι θα μπορούσαμε να κάνουμε για να είμαστε καλοί φίλοι ? Και μάλιστα σε περιβάλλον ανεξάρτητης εξωτερικής πολιτικής τι καλούς λογαριασμούς θα κάναμε με Αμερικάνους κι Ευρωπαίους?

1ον: η Ελλάδα δεν μπορούσε να κάνει τίποτα για να ...βοηθήσει τις ονειρώξεις των ρώσων για ελεύθερη έξοδο στο Αιγαίο. Μεσολαβούσε η Τουρκία με ολόκληρο το ΝΑΤΟ από πίσω της.
2ον: Μην το γελάς αυτό: ο μακαρίτης ο πατέρας μου, οργανωμένος τότε στην ΕΠΟΝ, θυμόταν τους καθοδηγητές του να λένε "εμείς -οι έλληνες εννοούσαν- μέχρι τη Λάρισσα θέλουμε. Μας φτάνει!" (sic). Το κκε σήμερα μπορεί κάλλιστα να το αρνείται αυτό αλλά το κκε μέχρι πρόσφατα αρνιόταν και το Βελουχιώτη ή τον Πλουμπίδη.
3ον: "καλοί λογαριασμοί" αλλά πάντα με το δάχτυλο στη σκανδάλη. Οταν έρθει η ώρα, για σένα δεν καθαρίζει κανείς.

Κρίμα που δεν ζουν πια οι παππούδες που είχαν έρθει απ τη μικρασία. Αυτοί είχανε δεί Live uncut τις συνέπειες των γεωπολιτικών παιχνιδιών: στο λιμάνι της Σμύρνης.

1ον: η Ελλάδα δεν μπορούσε να κάνει τίποτα για να ...βοηθήσει τις ονειρώξεις των ρώσων για ελεύθερη έξοδο στο Αιγαίο. Μεσολαβούσε η Τουρκία με ολόκληρο το ΝΑΤΟ από πίσω της.
2ον: Μην το γελάς αυτό: ο μακαρίτης ο πατέρας μου, οργανωμένος τότε στην ΕΠΟΝ, θυμόταν τους καθοδηγητές του να λένε "εμείς -οι έλληνες εννοούσαν- μέχρι τη Λάρισσα θέλουμε. Μας φτάνει!" (sic). Το κκε σήμερα μπορεί κάλλιστα να το αρνείται αυτό αλλά το κκε μέχρι πρόσφατα αρνιόταν και το Βελουχιώτη ή τον Πλουμπίδη.
3ον: "καλοί λογαριασμοί" αλλά πάντα με το δάχτυλο στη σκανδάλη. Οταν έρθει η ώρα, για σένα δεν καθαρίζει κανείς.

Κρίμα που δεν ζουν πια οι παππούδες που είχαν έρθει απ τη μικρασία. Αυτοί είχανε δεί Live uncut τις συνέπειες των γεωπολιτικών παιχνιδιών: στο λιμάνι της Σμύρνης.

Τώρα που το σκέφτομαι, αν είχαμε κάνει τη μακακία να εγκαθιδρύσουμε τη Λαϊκή Δημοκρατία της Ελλάδας, η Ελλάδα θα έφτανε πραγματικά μέχρι τα Τέμπη. Την υπόλοιπη θα την είχαν δώσει οι Σύμμαχοι στην Τουρκία για να αποτρέψουν την κάθοδο των Ρώσων, συγγνώμη Σοβιετικών, στη Μεσόγειο.

Αποφεύγεις να απαντήσεις, απλά. Στην πολιτική και τη διπλωματία πρέπει με κάποιους να πας και καποιους να αφήσεις. Θέλω να μου πεις, στον Α'ΠΠ με ποιους έπρεπε να πάμε και ποιους να αφήσουμε. Και στον Β'ΠΠ και στον Ψυχρό Πόλεμο...Όλα τα άλλα είναι άλλα λόγια να αγαπιόμαστε.

Κάνεις λάθος. Απλά βλέπουμε τα πράγματα από διαφορετική γωνία θέασης. Εσύ είσαι πιο ...τυχερός: η δική σου είναι γεμάτη από Τίνες (ΤΙΝΑ). Εγώ μάλλον πιο ...απαισιόδοξος. Θεωρώ όμως ότι πολλά μπορούν να αλλάξουν όταν Αυτοί αρχίσουν να ακούν και κάποια ΟΧΙ.
Κοστίζουν αυτά το ξέρω. Αλλά με πορδές δεν βάφουν αυγά.

Κάνεις λάθος. Απλά βλέπουμε τα πράγματα από διαφορετική γωνία θέασης. Εσύ είσαι πιο ...τυχερός: η δική σου είναι γεμάτη από Τίνες (ΤΙΝΑ). Εγώ μάλλον πιο ...απαισιόδοξος. Θεωρώ όμως ότι πολλά μπορούν να αλλάξουν όταν Αυτοί αρχίσουν να ακούν και κάποια ΟΧΙ.

Εγώ απλά περιμένω να ακούσω ονόματα κρατών...Αφού ξέρεις τις εναλακτικές πες τις μου κι εμένα.

Τώρα που το σκέφτομαι, αν είχαμε κάνει τη μακακία να εγκαθιδρύσουμε τη Λαϊκή Δημοκρατία της Ελλάδας, η Ελλάδα θα έφτανε πραγματικά μέχρι τα Τέμπη. Την υπόλοιπη θα την είχαν δώσει οι Σύμμαχοι στην Τουρκία για να αποτρέψουν την κάθοδο των Ρώσων, συγγνώμη Σοβιετικών, στη Μεσόγειο.

Ούτε κι' αυτή (η μακακία) ήταν στο χέρι μας! Άλλα, ερήμην μας, είχαν προαποφασισθεί....

Εγώ απλά περιμένω να ακούσω ονόματα κρατών...Αφού ξέρεις τις εναλακτικές πες τις μου κι εμένα.

Δεν υπάρχουν εναλλακτικές. "Με τον παρά σου, και την κυρά σου". Κι άμα δεν έχεις παρά, θα πληρώσεις με αίμα. Βαριά πληρωμή ε; Τότε κάθεσαι στ αυγά σου και εκτελείς εντολές. Σου επιτρέπουν και να διαμαρτυρηθείς, μέσα σε ...λογικά πάντα πλαίσια. Αλλά...ως εκεί. Χθες ήταν οι Πρέσπες. Αύριο...ποιός ξέρει...
Μέχρι τότε, γελάς με τη ...σοσιαλδημοκρατία τους. Που τσακίζει ή "αποθεραπεύει" τους αντιρρησίες της, υπουργοποιεί τους οικολόγους της και γελοιοποιεί τις ουτοπίες της. Και βουλιάζει όλο και πιο πολύ στη μεγάλη χωματερή.

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Τουρκία μια κακή γείτονας......

Η Τουρκία θα έπαιρνε μέχρι τον Νέστο. Απο τον Νέστο , Καβάλα, μέχρι έκεί που αρχίζει το 3ο πόδι της Χαλκιδικής, θα πήγαινε στην Βουλγαρία. Η υπόλοιπη Μακεδονία μέχρι Φλώρινα, Καστοριά, θα πήγαινε στην Γιουγκοσλαυία.
Με το δάκτυλο στην σκανδάλη, δεν κάνεις τίποτα χωρίς αεροπορία και ναυτικό. Και μάλιστα σαν ανεξάρτητο περήφανο κράτος ενάντια σε μέλος του Νατο... Για δεκαετίες κρεμόμασταν στο 7/10 της αμερικανικής βοήθειας και τα σαπάκια που μας χάριζαν (θυμάται κανείς τις "καναδέζες" και τα RΕΟ ?). Αν δεν υπήρχαν οι στενότερρες και συμμαχικές σχέσεις με Αμερική κι Ευρώπη, δεν θα υπήρχαν έστω κι αυτές οι ελάχιστες πιέσεις του Νατο και της Αμερικής για ήρεμη περιοχή. Πχ. Τι θα έκανε το Νατο και η Αμερική το '87 όταν ο Παπανδρέου είπε θα βυθίσουμε το Σισμίκ ? Η στα Ιμια - αν δεν ήμασταν μέλος του Νατο ?
Πιστεύω οτι βλέπεις τον κόσμο πολύ αθώα και εκτός πραγματικότητας.

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Τουρκία μια κακή γείτονας......

Τι θα έκανε το Νατο και η Αμερική το '87 όταν ο Παπανδρέου είπε θα βυθίσουμε το Χόρα ? Η στα Ιμια - αν δεν ήμασταν μέλος του Νατο ?
Πιστελυω οτι βλέπεις τον κόσμο πολύ αθώα και εκτός πραγματικότητας.

Να σου θυμίσω ότι όταν τους έκανε τσαλιμάκια ο Παπανδρέου ότι θ αλλάξει πωλητή και αντι για Φάντομ θα ψωνίσει SAAB και MIG έκλασαν μέντες; Είχα μείνει αποσβολωμένος τότε. "Κοτζάμ Αμερική τρέχει και δε φτάνει για 20-30 κωλοΦάντομ; και ...τον παρακαλάει; Αν είναι δυνατόν!".
Πες μου ότι δεν έχουμε τώρα τέτοιους πολιτικούς -ανεξαρτήτως παρατάξεως εννοώ- και άσε τον ...διεφθαρμένο κόσμο: αυτός, πάντα τέτοιος ήτανε.

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Τουρκία μια κακή γείτονας......

.......
Με το δάκτυλο στην σκανδάλη, δεν κάνεις τίποτα χωρίς αεροπορία και ναυτικό. Και μάλιστα σαν ανεξάρτητο περήφανο κράτος ενάντια σε μέλος του Νατο....

Και στο χερι σφιχτα η λογχη και το αλλο στα ηνια της Ροσσιναντε...απεναντι στους ανεμομυλους.

Νομιζω οτι η αριστερα με τον οραματισμο της εχει δημιουργησει στην Ελλαδα ενα τρομερο συνδρομο Δονκιχωτισμου στους πιο αθωους.
Γνωριζοντας πολυ καλα το αντιτιμο για τους πιο πονηρους. Δυστυχως.
Και ισως να ειναι και αυτο που θελουν αυτοι οι τελευταιοι... ισως η ευκαιρια για να πιασουμε βουνα και ραχουλες...ανταρτικο στα βραχια και στα πουρναρια.
Πολυ χαϊ καταστασεις. :flipout:

Status
Not open for further replies.