Τουρκία μια κακή γείτονας......

Status
Not open for further replies.
Νίκο ,δεν νομίζω .
Η δική μου άποψη είναι ότι ο Ερντι προσπαθεί να αποκομίσει τα μεγαλύτερα δυνατά οφέλη από την ανακατοσούρα που προκαλεί στη Ν.Α πτέρυγα του ΝΑΤΟ και γενικότερα στην Α. Μεσόγειο .
Εκείνο επίσης που μου κάνει εντύπωση είναι η στάση του Ισραήλ, που μοιάζει σαν να κάνει υπομονή μέχρι να <σκάσει> .Παρατηρώ οτι όσο ανεβάζουν τις εντάσεις οι Τούρκοι ,τόσο το Ισραηλ αδιαφορεί ή έχει εξαιρετικά χαμηλούς τόνους .
Εκτός αν έχει αποφασισθεί η απομάκρυνση της Τουρκίας και το έχει καταλάβει και η Τουρκία ,οπότε ψάχνει αφορμή .

Φοβάμαι ότι έχει την παράδοση υπέρ του! Άλλον εκτός εκείνου του Κάρτερ (του φυστικά), που να έχασε δεύτερη εκλογή δεν θυμάμαι την τελευταία 35ετία.

Μπους πρεσβύτερος;

Τα ματάκια μου διαβάζουν πληροφορίες ότι ο Μητσοτάκης σκέφτεται να εκδώσει τους 8 Γκιουλενιστές στην Τουρκία.
Εγώ βέβαια αντιλαμβάνομαι τα πράγματα τελευταίος από όλους η γυναίκα μου με κορροιδεύει ότι δεν μπορώ να ψυχολογήσω κανέναν.
Μάλλον η Γερμανοί τον ωθούν να κάνει ένα βήμα καλής θέλησης στην Τουρκία (αφού το δημοσιεύμα προέρχεται απο την diewelt αρχικά τα σαίνια δημοσιογράφοι δίνουν την γραμμή της Γερμανίας στον δικό μας...
Πάλι με κατεβασμένα τα παντελόνια να μας κορροιδεύουν,
μας βλέπω....
http://www.topontiki.gr/article/334185/die-welt-ta-ripsokindyna-paihnidia-toy-erntogan-stin-kypro

Παράκληση σε όλους αν είναι όταν βάζετε ένα link να αναφέρετε τι λέει το link και την γνώμη σας. Αν ήταν να πετάμε τα link έτσι στην μάπα καθενός χωρίς οδηγίες δεν χρειάζεται το forum και η συζήτηση.

Τα ματάκια μου διαβάζουν πληροφορίες ότι ο Μητσοτάκης σκέφτεται να εκδώσει τους 8 Γκιουλενιστές στην Τουρκία.

είναι στό χέρι του δηλαδή αυτό?
όπερ μεθερμηνευόμενο, η δικαιοσύνη παίρνει διαταγές από τον πρωθυπουργό και αποφασίζει με σκεπτικά του τύπου:
"όπου το συμφέρον της χώρας υπερισχυει του δικαιου των διωκομένων
μπλαμπλαμπλα (τρεις σελίδες ακατανόητων νομικών όρων)
για τους παραπάνω λόγους
αποφασίζουμε την έκδοση των 8"

Εγώ βέβαια αντιλαμβάνομαι τα πράγματα τελευταίος από όλους η γυναίκα μου με κορροιδεύει ότι δεν μπορώ να ψυχολογήσω κανέναν.
Μάλλον η Γερμανοί τον ωθούν να κάνει ένα βήμα καλής θέλησης στην Τουρκία (αφού το δημοσιεύμα προέρχεται απο την diewelt αρχικά τα σαίνια δημοσιογράφοι δίνουν την γραμμή της Γερμανίας στον δικό μας...
Πάλι με κατεβασμένα τα παντελόνια να μας κορροιδεύουν,
μας βλέπω....
http://www.topontiki.gr/article/334185/die-welt-ta-ripsokindyna-paihnidia-toy-erntogan-stin-kypro

Παράκληση σε όλους αν είναι όταν βάζετε ένα link να αναφέρετε τι λέει το link και την γνώμη σας. Αν ήταν να πετάμε τα link έτσι στην μάπα καθενός χωρίς οδηγίες δεν χρειάζεται το forum και η συζήτηση.

Η Welt λέει ότι στην Τουρκία έχουν ελπίδες ότι η νέα Ελληνική Κυβέρνηση θα εκδώσει τους 8 "γκιουλενιστές". Δηλαδή αυτό πιστεύουν οι Τούρκοι. Φέξε μου και γλίστρησα...

Re: Απάντηση: Τουρκία μια κακή γείτονας......

Νίκο ,δεν νομίζω .
Η δική μου άποψη είναι ότι ο Ερντι προσπαθεί να αποκομίσει τα μεγαλύτερα δυνατά οφέλη από την ανακατοσούρα που προκαλεί στη Ν.Α πτέρυγα του ΝΑΤΟ και γενικότερα στην Α. Μεσόγειο .
Εκείνο επίσης που μου κάνει εντύπωση είναι η στάση του Ισραήλ, που μοιάζει σαν να κάνει υπομονή μέχρι να <σκάσει> .Παρατηρώ οτι όσο ανεβάζουν τις εντάσεις οι Τούρκοι ,τόσο το Ισραηλ αδιαφορεί ή έχει εξαιρετικά χαμηλούς τόνους .
Εκτός αν έχει αποφασισθεί η απομάκρυνση της Τουρκίας και το έχει καταλάβει και η Τουρκία ,οπότε ψάχνει αφορμή .

Έχω την αντίθετη αίσθηση.

Δηλαδή ότι όλοι κάνουν υπομονή (προφανώς γιατί το ζήτησαν οι Αμερικάνοι) ώστε να μην ξεφύγουν τα πράγματα και φύγει η Τουρκία από το ΝΑΤΟ.
Προσπαθούν δηλαδή να μην "τρελαθεί" ο Ερντογάν.

Λάθος τακτική από ότι φαίνεται όμως, γιατί Ερντογάν τραβάει τα σχοινιά παντού.
Τότε θα σκάσουν ολοι... και το Ισραήλ και η Αίγυπτος και εμείς.

Η Welt λέει ότι στην Τουρκία έχουν ελπίδες ότι η νέα Ελληνική Κυβέρνηση θα εκδώσει τους 8 "γκιουλενιστές". Δηλαδή αυτό πιστεύουν οι Τούρκοι. Φέξε μου και γλίστρησα...

Die Welt (η κοσμάρα, αφού ο κόσμος είναι θηλυκός για τους Γερμανούς) είναι γνωστή συντηρητική εφημερίδα. Κάτι τους έχουν πει να πουν. Σιγά μην τα σκέφτονται και μόνοι τους. Δεν επιτρέπονται τέτοια πράγματα σε μεγάλες εφημερίδες.

Die Welt (η κοσμάρα, αφού ο κόσμος είναι θηλυκός για τους Γερμανούς) είναι γνωστή συντηρητική εφημερίδα. Κάτι τους έχουν πει να πουν. Σιγά μην τα σκέφτονται και μόνοι τους. Δεν ρπιτρέπονται τέτοια πράγματα σε μεγάλες εφημερίδες.

Σώθηκες!

Μπορεί να παίζουν παιχνίδι , για να αλιεύσουν δηλώσεις.

Όσο για αξιοπιστία... αυτός για παράδειγμα έγραφε και για την welt.

Αν αυτοί έχουν τα @@ να εξαγγέλλουν γεωτρήσεις στην υφαλοκρηπίδα του Καστελόριζου ίσως εμείς θα έπρεπε να είχαμε επίσης τα @@ να μεταφέρουμε εκεί το Υπουργείο Νησιωτικής πολιτικής ας πούμε, πρώτοι. Ή κάποιον ναύσταθμο ρε παιδί μου,κάτι. Τι, όχι;

Die Welt (η κοσμάρα, αφού ο κόσμος είναι θηλυκός για τους Γερμανούς) είναι γνωστή συντηρητική εφημερίδα. Κάτι τους έχουν πει να πουν. Σιγά μην τα σκέφτονται και μόνοι τους. Δεν επιτρέπονται τέτοια πράγματα σε μεγάλες εφημερίδες.

Εξαρταται τι σημανει πια "συντηριτικη" στις μερες μας... γιατι εχουμε γινει μαλια κουβαρια ολοι και οι μεν και οι δε, και λεμε ενα "συντηρητικοι" και ξεκαθαρισαμε.

τεσπα...Δεν πιστευω οτι ο Μητσοτακης τζουνιορ θα εκδωσει τους γκιουλενιστες. Βεβαια δε δινω δεκαρα για τους γκιουλενιστες οπως ο καθενας μας και επισης και ο τζουνιορ πιστευω, γιατι εινα απλα μια σεχτα. Αλλα δεν προεκιται για το ποιοι ειναι οι γκιουλενιστες. Προκειται για το ποιοι ειμαστε εμεις.
Ευελπιστω με αυτη τη νεα κυβερνηση. Και δεν ειμαι της "φιλοσοφιας" στυς στραβους ο μονοφθαλμος.
Ειδωμεν

Ας ελπισουμε να χασει τον επομενο χρονο τις εκλογες .

Κανεις δεν κερδιζει με δαυτον στην εξουσια εκτος των Ρωσων και Τουρκων με τους οποιους φαινεται να ειναι δεμενος.

Με συγχωρεις που θα σου αντιπαρατεθω ακομα μια φορα...
Νομιζω οτι κερδιζουν πολλοι.
Εδω ας πουμε που βρισκομαι, και που δεν λιβανιζουμε καναλια και καναλαρχες πολλοι εχουν μια σανιδα σωτηριας με τα πεπραγμενα στις ΗΠΑ λογω Τραμπ.
Ξερω δεν ειναι πολιτικα ορθο, αλλα δεν πειραζει, οταν σε μια βδομαδα εχουμε 4 αυτοκτωνιες αστυνομικων, και αλλιες τοσες σωφρονιστικων και καθηγητων, και σταματαω εκει, ενας Τραμπ ειναι ενα κερδος. Καθημερινο. Μια διαφορετικη φωνη απο αυτες που μας ελεγαν "ε τι να κανουμε ... ετσι ειναι ο κοσμος σημερα πρεπει να τα καταπιειτε...αμασητα".
Ε οχι. Οσο κακη και να ειναι η litteraire του δεν τον ψηφησαν αυτοι που τον ψηφησαν για τις λεκτικες του πιρουετες.

Και ο Μακρυγιαννης και ο Τζαβελας θα πρεπει να ηταν "σκουπιδια" με αυτη την καταταξη.

Χωρις να θελω να πω οτι ο δισεκκατομυριουχος ειναι Μακρυγιαννης η Τζαβελας.

Απάντηση: Re: Τουρκία μια κακή γείτονας......

Εξαρταται τι σημανει πια "συντηριτικη" στις μερες μας... γιατι εχουμε γινει μαλια κουβαρια ολοι και οι μεν και οι δε, και λεμε ενα "συντηρητικοι" και ξεκαθαρισαμε.

τεσπα...Δεν πιστευω οτι ο Μητσοτακης τζουνιορ θα εκδωσει τους γκιουλενιστες. Βεβαια δε δινω δεκαρα για τους γκιουλενιστες οπως ο καθενας μας και επισης και ο τζουνιορ πιστευω, γιατι εινα απλα μια σεχτα. Αλλα δεν προεκιται για το ποιοι ειναι οι γκιουλενιστες. Προκειται για το ποιοι ειμαστε εμεις.
Ευελπιστω με αυτη τη νεα κυβερνηση. Και δεν ειμαι της "φιλοσοφιας" στυς στραβους ο μονοφθαλμος.
Ειδωμεν

Oi 8 είναι καμμένο χαρτί πιά... Καμμιά ελληνική κυβέρνηση δεν θα τους εκδώσει μετά τον τόσο ντόρο που έχει γίνει. Απο την άλλη και οι Τούρκοι πρακτικά δεν τους χρειάζονται - όσοι ήταν να την πληρώσουν, την πλήρωσαν. Τώρα είναι περσινά ξνά σταφύλια. Αντίθετα ότι πιέσεις ασκούνται με αφορμή τους 8, είναι για να κάνει επίδειξη ισχύος η Τουρκία - κάτι στο οποίο δεν πρέπει να τσιμπήσουμε. Οι 8, πιό χρήσιμοι είναι πλέον για την Τουρκία όσο βρίσκονται στην Ελλάδα, παρά αν εκδοθούν.

Απάντηση: Re: Τουρκία μια κακή γείτονας......

...

Οσο για το ποιοί είναι "συντηρητικοί" (με την αρνητική έννοια) και ποιοί "προοδευτικοί" - μην ξεχνάμε και το "αντιδραστικοί" που σέρνεται στα αριστερά τσιτάτα και κείμενα, το πολιτικό λεξικό θα έπρεπε να διορθωθεί και να ενημερωθεί εδώ και τριάντα χρόνια... Δεν υπάρχουν πιο καθυστερημένοι, οπισθοδρομικοί και κολλημένοι απο τους αυταπατημένους και τους συναφείς... :)

Γράφτηκε σέ προηγούμενο πόστ ότι πολλοί από τήν Ρωσία καί τήν Τουρκία είναι κερδισμένοι άπό τήν πολιτική τούΤράμπ. Επίσης καί οί Αμερικανοί δισεκατομμυριούχοι καί γενικά οί πλούσιοι.
Υπάρχουν άλλοι πού είναι δισεκατομμυριούχοι καί ζητούν νά φορολογηθούν δίκαια πληρώνοντας περισσότερο φόρο!! Αβυσσος ή ψυχή τού άνθρώπου καί άδικη ή νομοθεσία πού έπιτρέπει στούς "ίκανότερους"ίσχυρότερους τού κόσμου τούτου νά εκμεταλλεύονται τό σύστημα καί νά πλουτίζουν είς βάρος τών συνανθρώπων είτε μέ "νόμιμο" τρόπο άφού δέν πληρώνουν αυτά πού πρέπει είτε μέ τήν βία καί τήν δωροδοκία εκμεταλλευόμενοι τήν άνάγκη καί πολλές φορές τόν φόβο τών πολλών γιά διαφορετικούς λόγους..πάντως ό Στρίγλις πρότεινε νά φορολογούνται μέ 70% οί έχοντες πού τό θεωρώ δίκαιο...τό έφάρμοζανε στη Σουηδία γιά νά έχουνε δίκαιο κράτος.Πιστεύω πώς έάν εξελιχτούν οί Ανθρωποι θά τό θεωρούνε ντροπή νά κατέχουν μεγάλο πλούτο είς βάρος τού κοινωνικού συνόλου,γνώρισα καί γνωρίζω πολλού πού ήδη κοροιδεύουν στήν κυριολεξία τούς μεγαλοαστούς ίδιαίτερα αυτούς πού τό δείχνουν στήν Σκανδιναυία πού έζησα πολλά χρόνια,εκεί αξιολογούν πολύ διαφορετικά τόνΑνθρωπο.Ελπίζω καί πιστεύω στήν Ανθρώπινη Νόηση.

https://www.businessnews.gr/el/kosm...tero-lene-oi-disekatommyrioyhoi-stis-ipa.html

Το ίδιο μου έλεγε και δια ζώσης ένας φίλος Γερμανός τις προάλλες, έμπιστος μιας πολύ πλούσιας οικογένειας απο εκεί. Ότι απαιτούν να τους φορολογήσουν περισσότερο. Τί έγινε μήπως πήραν πρέφα οι φιλελεύθεροι μονεταριστές πως το πράσινο χαρτί δεν είναι ιδιαίτερα θρεπτικό;

Νίκο άνέβηκε πολύ τό έπίπεδο τών άνθρώπων στά προηγμένα κράτη καί άξιολογούνται διαφορετικά στήν καθημερινότητα οί πράξεις όλων καί όταν τά άποτελέσματα είναι έναντίον τού κοινωνικού συνόλου άναθεωρούνται καί συμπληρώνονται οί νόμοι γιά τό ώφελος καί τήν ευημερία τών πολλών καί οί εκμεταλλευτές καί γνώστες τών κενών πού βρίσκουν παραθυράκια λόγω τής ανεπάρκειας τού συστήματος πού πάντοτε επιδέχεται συμπληρωματικών διορθώσεων τούς βγάζουν στόν τύπο καί στήν τηλεόραση καί δέν ξέρουν πού νά κρυφτούν.

Γράφτηκε σέ προηγούμενο πόστ ότι πολλοί από τήν Ρωσία καί τήν Τουρκία είναι κερδισμένοι άπό τήν πολιτική τούΤράμπ. Επίσης καί οί Αμερικανοί δισεκατομμυριούχοι καί γενικά οί πλούσιοι.
Υπάρχουν άλλοι πού είναι δισεκατομμυριούχοι καί ζητούν νά φορολογηθούν δίκαια πληρώνοντας περισσότερο φόρο!! Αβυσσος ή ψυχή τού άνθρώπου καί άδικη ή νομοθεσία πού έπιτρέπει στούς "ίκανότερους"ίσχυρότερους τού κόσμου τούτου νά εκμεταλλεύονται τό σύστημα καί νά πλουτίζουν είς βάρος τών συνανθρώπων είτε μέ "νόμιμο" τρόπο άφού δέν πληρώνουν αυτά πού πρέπει είτε μέ τήν βία καί τήν δωροδοκία εκμεταλλευόμενοι τήν άνάγκη καί πολλές φορές τόν φόβο τών πολλών γιά διαφορετικούς λόγους..πάντως ό Στρίγλις πρότεινε νά φορολογούνται μέ 70% οί έχοντες πού τό θεωρώ δίκαιο...τό έφάρμοζανε στη Σουηδία γιά νά έχουνε δίκαιο κράτος.Πιστεύω πώς έάν εξελιχτούν οί Ανθρωποι θά τό θεωρούνε ντροπή νά κατέχουν μεγάλο πλούτο είς βάρος τού κοινωνικού συνόλου,γνώρισα καί γνωρίζω πολλού πού ήδη κοροιδεύουν στήν κυριολεξία τούς μεγαλοαστούς ίδιαίτερα αυτούς πού τό δείχνουν στήν Σκανδιναυία πού έζησα πολλά χρόνια,εκεί αξιολογούν πολύ διαφορετικά τόνΑνθρωπο.Ελπίζω καί πιστεύω στήν Ανθρώπινη Νόηση.

https://www.businessnews.gr/el/kosm...tero-lene-oi-disekatommyrioyhoi-stis-ipa.html

Υπάρχουν λογής λογής δισεκατομμυριούχοι.

Υπάρχουν αυτοί που έκλεψαν, σκότωσαν, και πάτησαν επί πτωμάτων.

Υπάρχουν αυτοί που έγιναν δισεκατομμυριούχοι κάνοντας εμπόριο σάρκας, όπλων ή ναρκωτικών.

Υπάρχουν και αυτοί που έκαναν ένα διδακτορικό σε υπολογιστές και είχαν την σωστή καινοτόμο ιδέα την σωστή στιγμή και έφτιαξαν μια τεχνολογική εταιρία όπως η Google που τους έφερε δισεκατομμύρια.

Προφανώς όλοι οι δισεκατομμυριούχοι δεν σκέφτονται με τον ίδιο τρόπο. Αυτοί που θέλουν να φορολογηθούν περισσότερο είναι ελάχιστοι σε σχέση με τους άλλους που είναι αχόρταγοι.

Status
Not open for further replies.