Τουρκία μια κακή γείτονας......

Status
Not open for further replies.
Re: Απάντηση: Τουρκία μια κακή γείτονας......

...
Ο ελληνικός ευρωπαϊσμός δεν είναι παρά «η διαφοροτρόπως καρυκευμένη και μεταμφιεσμένη επιθυμία άλλοι να μας ταΐζουν και άλλοι να φυλάνε τα σύνορά μας».

Ναι βρε! ΓΤΠΚ είμαστε εμείς οι έλληνες. Ενώ το κράτος - πρότυπο που ηγείται της ευρωζώνης έκαψε 6 εκατομμύρια ανθρώπους, δολοφόνησε τουλάχιστον άλλα 25, δεν αποναζιστηκοποιήθηκε ποτέ, εκμεταλλεύτηκε τους έλληνες και τούρκους
"φιλοξενούμενους" εργάτες και στη συνέχεια τους δικούς του "αλβανούς", τους Ανατολικο-γερμανούς, για να ξανασταθεί στα πόδια του και τώρα το παίζει και δερβέναγας. Είδες πως τα φέρνει η καργιόλα η ζωή; -bye-

Ήδη αρνηθήκαμε να στείλουμε πλοίο στα στενά του Ορμούζ.
Για το τάνκερ προσπαθούμε να τη βγάλουμε καθαρή.
Στο πολύ κοντινό παρελθόν απελευθερώναμε τρομοκράτες, αρνούμασταν την αναγνώριση της Ιερουσαλήμ και δεχόμασταν Μαδούρικα αεροπλάνα.
Αν πάμε και πιο βαθειά στο παρελθόν θα γελάσει ο κάθε πικραμένος.
Αλλά συνεχίζουμε να ζητάμε σκόντο στους εξοπλισμούς, στήριξη για τον EastMed και επενδύσεις να λαδώσει το αντεράκι μας.

Καλά το είχε πει ο Κονδύλης:
Ο ελληνικός ευρωπαϊσμός δεν είναι παρά «η διαφοροτρόπως καρυκευμένη και μεταμφιεσμένη επιθυμία άλλοι να μας ταΐζουν και άλλοι να φυλάνε τα σύνορά μας».

Τό 'πε αυτό ο Κονδύλης; Και δεν.....του φαινότανε!

Απάντηση: Re: Απάντηση: Τουρκία μια κακή γείτονας......

Ναι βρε! ΓΤΠΚ είμαστε εμείς οι έλληνες. Ενώ το κράτος - πρότυπο που ηγείται της ευρωζώνης έκαψε 6 εκατομμύρια ανθρώπους, δολοφόνησε τουλάχιστον άλλα 25, δεν αποναζιστηκοποιήθηκε ποτέ, εκμεταλλεύτηκε τους έλληνες και τούρκους
"φιλοξενούμενους" εργάτες και στη συνέχεια τους δικούς του "αλβανούς", τους Ανατολικο-γερμανούς, για να ξανασταθεί στα πόδια του και τώρα το παίζει και δερβέναγας. Είδες πως τα φέρνει η καργιόλα η ζωή; -bye-

Δεν θέλω να γίνω καλύτερος, θέλω να κομάμαι ήσυχος κατηγορώντας τους άλλους.
Μόλις επιβεβαίωσες την ρήση του συγγραφέα.

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Τουρκία μια κακή γείτονας......

Δεν θέλω να γίνω καλύτερος, θέλω να κομάμαι ήσυχος κατηγορώντας τους άλλους.
Μόλις επιβεβαίωσες την ρήση του συγγραφέα.

Μήπως μπορείς να μου προσδιορίσεις τι ακριβώς εννοείς λέγοντας "καλύτερος"; Πιο ...ισχυρός ίσως; Πιο αποδοτικός; Πιο αποτελεσματικός; Πιο ευκατάστατος; Κάτι ...άλλο;
Γιατί εμένα θα μου έφτανε να είμαι πιο αυτάρκης. Και ήμουνα τέτοιος. Πριν μπώ στο μπουρδέλο τους. Δεν εννοώ το ευρώ. Εννοώ την ΕΟΚ. Είσαι αρκετά μεγάλος για να θυμάσαι την αποβιομηχάνιση; Τις επιχορηγήσεις στους αγρότες
για να ΜΗΝ παράγουν; Τις οδηγίες για το τι θα παράγουμε και τι όχι; Οπως το να θάβουμε τα πορτοκάλια και να παράγουμε ακτινίδια γιατί τέτοια προτιμούν οι κάτοικοι του Λουξεμβούργου πχ;

το αυτομαστιγωμα που μας πλασαρε ο γερμανικος κιτρινος τυπος καλα κρατει,
οχι οτι δεν χρειαζεται η αυτοκριτικη αλλα εαν γινει εμμονη σε καθε εκφανση ειναι αρρωστημενο και εξυπερετει συμφεροντα τριτων
καλα εκανε η Ελλαδα που δεν εστειλε εμψυχο δυναμικο για τον 'αντιτρομοκρατικο' αγωνα των Γιανκηδων
και δεν εγινε τσιρακι των ισρηλινων και και και
γιατι η ανταμοιβη θα ηταν φερετρα ειτε προερχομενα απο εξω ειτε και απο μεσα (βομβιστικες επιθεσεις)
και παλι οι Τουρκοι θα περναν τα πιο πολλα..
δυτυχως η ευτυχως δεν βρισκομαστε στη βορεια ευρωπη

Και, Αποατόλη, πως ακριβώς θεωρείς αυτό το καλύτερο στο οποίο οι άλλοι υπερέχουν και προς το οποίο πρέπει να τείνω;
Είναι ..."καλύτερος" ο σύγχρονος άνθρωπος; Είναι ικανός να παράγει όλα αυτά που τον περιβάλλουν και με τα οποία αγάλλεται; Είναι σε θέση να κατανοήσει τη διαδικασία παραγωγής τους έστω;
Αν για κάποιο λόγο η βιομηχανία κατέρρεε, αν ειδήμονες και τεχνικοί εξαφανίζονταν, θα μπορούσε να ξαναβάλει μπρός το σύστημα; Θα μπορούσε να εξασφαλίσει έστω την επιβίωσή του;
Θα ήξερε πως να τραφεί, να ντυθεί, να προστατευθεί από την κακοκαιρία; ή μήπως οι προσωπικές τεχνικές του ικανότητες είναι κατά πολύ κατώτερες από τις αντίστοιχες του ανθρώπου του Νεάντερταλ;

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Τουρκία μια κακή γείτονας......

Μήπως μπορείς να μου προσδιορίσεις τι ακριβώς εννοείς λέγοντας "καλύτερος"; Πιο ...ισχυρός ίσως; Πιο αποδοτικός; Πιο αποτελεσματικός; Πιο ευκατάστατος; Κάτι ...άλλο;
Γιατί εμένα θα μου έφτανε να είμαι πιο αυτάρκης. Και ήμουνα τέτοιος. Πριν μπώ στο μπουρδέλο τους. Δεν εννοώ το ευρώ. Εννοώ την ΕΟΚ. Είσαι αρκετά μεγάλος για να θυμάσαι την αποβιομηχάνιση; Τις επιχορηγήσεις στους αγρότες
για να ΜΗΝ παράγουν; Τις οδηγίες για το τι θα παράγουμε και τι όχι; Οπως το να θάβουμε τα πορτοκάλια και να παράγουμε ακτινίδια γιατί τέτοια προτιμούν οι κάτοικοι του Λουξεμβούργου πχ;

Κώστα ,εν μέρει έχεις δίκιο ,αλλά ας μη ξεχνάμε ότι χιλιάδες επιδοτήσεις και 2-3 διαγραφές αγροτικών χρεών πληρώθηκαν απο το κρατικό κορβανά ,'οπως και οι επιδοτήσεις της βιοτεχνίας που γίνανε εξοχικά .Τις χωματερές των ροδακίνων προφανώς τις θυμάσαι και άλλα παρόμοια .

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Τουρκία μια κακή γείτονας......

Κώστα ,εν μέρει έχεις δίκιο ,αλλά ας μη ξεχνάμε ότι χιλιάδες επιδοτήσεις και 2-3 διαγραφές αγροτικών χρεών πληρώθηκαν απο το κρατικό κορβανά ,'οπως και οι επιδοτήσεις της βιοτεχνίας που γίνανε εξοχικά .Τις χωματερές των ροδακίνων προφανώς τις θυμάσαι και άλλα παρόμοια .

Πέτρο, σύμφωνοι. Αλλά πληρώθηκαν με δανεικά λεφτά. Σήμερα ούτε φακή δεν μπορείς να παράγεις: πρέπει να την εισάγεις.

Πέτρο, σύμφωνοι. Αλλά πληρώθηκαν με δανεικά λεφτά. Σήμερα ούτε φακή δεν μπορείς να παράγεις: πρέπει να την εισάγεις.
Κώστα κανείς δεν ξέρει πως θα ήμασταν αν δεν μπαίναμε στην ΕΟΚ, ο μόνος ίσως προσδιορισμός που μπορούμε να κάνουμε είναι αν δεν μπαίναμε στο ευρώ...
Προσωπικά πιστεύω ότι το ευρώ μας έφερε στην κατάσταση απ' το 2010 και μετά...
Είμαστε off topic

....
καλα εκανε η Ελλαδα που δεν εστειλε εμψυχο δυναμικο για τον 'αντιτρομοκρατικο' αγωνα των Γιανκηδων
και δεν εγινε τσιρακι των ισρηλινων και και και
γιατι η ανταμοιβη θα ηταν φερετρα ειτε προερχομενα απο εξω ειτε και απο μεσα (βομβιστικες επιθεσεις)
και παλι οι Τουρκοι θα περναν τα πιο πολλα..
......

Πως μου ηρθε και μενα τωρα...

... "όσοι θυσιάζουν στοιχειώδεις ελευθερίες τους για ασφάλεια, δεν αξίζουν να είναι ούτε ελεύθεροι ούτε ασφαλείς" - Βενιαμίν Φραγκλίνος.

Σε αυτο το ταιριαζει καλυτερα συμφωνα με το contexte και τα συμπρατωμενα του Φανκλινου.

Τους βαλαν στην χωρα σαν τον λυκο στο μαντρι. Τωρα ας κανουμε και τουμπεκι, και να τους ρωταμε πρωτα πριν αποφασισουμε κατι...
Μη θυμωσουν τα παιδια και παθουμε και τιποτα :flipout:

Βαλαμε νταβατζηδες απ τους υπονομους κιολας. Μην τυχον και γινουμε τσιρακια των Γιανκηδων.

Πολυ εμορφα ολα αυτα.

Κώστα κανείς δεν ξέρει πως θα ήμασταν αν δεν μπαίναμε στην ΕΟΚ, ο μόνος ίσως προσδιορισμός που μπορούμε να κάνουμε είναι αν δεν μπαίναμε στο ευρώ...
Προσωπικά πιστεύω ότι το ευρώ μας έφερε στην κατάσταση απ' το 2010 και μετά...
Είμαστε off topic

Nαί. Και δεν θα το συνεχίσω.

Μπορείς να μου πεις πότε ήσουν «αυτάρκης»;
Γιατί μάλλον δεν είσαι αρκετά μεγάλος για να θυμάσαι οτι έκανες εισαγωγές σε τρόφιμα, ρούχα, οικιακές συσκευές επειδή η συντριπτική πλειοψηφία των παραγώμενων προϊόντων είτε δεν επαρκούσαν είτε ήταν χαμηλoτάτης ποιότητος.
Φυσικά κανείς δεν αρνείται οτι έπαιξε ρόλο και το έμφυτο ψώνιο μας με τα «εισαγώμενα» αλλά όταν η τσέπη σου δεν είναι βαθιά...
Εκτός κι αν πιστεύεις οτι οι παπούδες και οι πατεράδες σου απολάμβαναν καταστάσεις «λατέρνα, φτώχεια και φιλότιμο» ή «πολυτεχνίτης και ερημοσπίτης».
Καλύτερα ξαναρώτα τους.

Και μιας και βλέπεις το δάσος κι όχι το δένδρο πες μας λοιπόν ποιός ευθύνεται για την καταστροφή της (όποιας) βιοτεχνίας μας.
Μήπως ήρθαν οι κακοί οι φράγκοι και μας έκλεισαν τα εργοστάσια στην Σύρο και την Πάτρα;
Ήρθαν οι λεβαντίνοι και μας έριξαν έξω τα ναυπηγεία Ελευσίνας και Σύρου; και την εταιρεία Σκαλιστήρι;
Μήπως οι κουτόφραγκοι έβαλαν με το έτσι θέλω τα περισσότερα καράβια υπό ξένες σημαίες;
Όταν ήρθε η ώρα να υπερασπιστείς το λάδι σου το έκανες ή έτρεξες να παρακαλέσεις την Ιταλία να σου «δώσει κι εμένα μπάρμπα»;
Θα κάνεις το ίδιο λες για τη φέτα, το ούζο και τον κρόκο; Ήδη τα καπνά τα γλίτωσες στο παρά ένα.
Τα όποια πορτοκάλια φίλε μου ΕΣΥ τα αντάλλαξες με πακέτα Ντελόρ και τουριστικά πακέτα με χελιδονάκια από το Βορρά και εσχάτως με διακοποδάνεια. Δεν σου έβαλε κανένας το πιστόλι στον κρόταφο.
Αλλά προτίμησες να παίρνεις τα ντόλαρς και τα γιούρος χωρίς να κάνεις τίποτα παρά να πεις όχι και να σε φάει το αγώι.

Κι εσύ τι έκανες για όλα αυτά; Γιγάντωσες τις πελατειακές σου σχέσεις με το δημόσιο ώστε να τους κάνεις τη μούρη κρέας.
«Όσο το κράτος θα συνεχίζει το νταραβέρι με τους ξένους εγώ και θα τα κονομάω και θα τους σκίζω τους γαμωγερμαναράδες» σκέφτηκες πολύ σωστά.
Κι αν ξεσπάσει καμμιά κρίση θα τους τα σούρω κι όλας.
«Γιατί ρε μεγάλε κοιτάς το συμφέρον σου και με αφήνεις εμένα ξεκρέμαστο; Ξέρεις τι αγώνα έδωσα εγώ για να καταστρέψω το στρατό μου, την παιδεία μου και την παραγωγή μου, ώστε να έρθεις εσύ και να βρείς ανοιχτές πόρτες;
Κι εσύ τώρα με αφήνεις στα κρύα του λουτρού;»
Έτσι σκέφτηκες ως γνήσιο τέκνο ενός λαού που κάθε τρείς - τέσσερις δεκαετίες έχει ή πόλεμο ή χρεοκωπία τα τελευταία 2.000 χρόνια και που έβαλε επιτέλους μυαλό.

Στο ενδιάμεσο όμως έκανες κι άλλα πράγματα στα οποία πήγαινε το σχόλιο.
Έκλεινες την πόρτα στον ανεφοδιασμό του Ισραήλ το '73 και το '74 έστελνες μηνύματα οτι το ΝΑΤΟ δεν παρεμπόδισε την Τουρκία να μπει στην Κύπρο.
Παραλληρούσες να φύγουν οι βάσεις του θανάτου αλλά έκανες το σκ.τό σου παξιμάδι να πάρεις τα AWACS.
Για να δέσει και το γλυκό είπες να φτιάξεις κάτι βιοτεχνίες στη Βόρεια Ελλάδα με Σοβιετική αμέριστη βοήθεια. Ως πράτουν όλα τα μέλη τη Δυτικής συμμαχίας βεβαίως βεβαίως...
Και μην ξεχάσουμε να ρίξουμε και μια κορώνα για το Παλαιστινιακό και να τρατάρουμε και κανένα σουβλάκι τον Αραφάτ. Ποιός την φακαμεί την Δύση που έχει δεκάδες θύματα τρομοκρατικών επιθέσεων.
Δίνουμε τη Σούδα για παραθερισμό αλλά όχι για να πηγαίνουν τα top guns να βομβαρδίζουν το Ιρακ.
Παρακαλάμε να παραμείνει η ΟΥΝΦΙΚΥΠ αλλά φωνάζουμε στη Νέα Φιλαδέλφεια «Οσάμα μπιν λάντεν».
Απειλούμε να αφήσουμε τους λαθρό ελεύθερους αλλά εκλιπαρούμε για γιούρος και να μας συντρέξει η FRONTEX.
Ξεπουλάμε την ίδια πατρίδα μας για να μπουν τα Σκόπια στο ιμπεριαλιστικό ΝΑΤΟ και το μπουρδέλο την ΕΕ για να μας βοηθήσουν οι «φονιάδες των λαών Αμερικάνοι» και οι «ναζί Γερμανοί» με το 10ετές ομόλογο.
Συμπάσχουμε με την ΕΕ για το δράμα της Ουκρανίας αλλά όλα κι όλα, ενάντια στην φίλτατη Κίνα δεν υπογράφουμε τίποτα.
Κάνουμε μπλόου τζόμπς για να κάνουμε την αναβάθμιση των F16 σε προνομιακή τιμή αλλά αμολάμε τον Κουφοντίνα κάθε τρείς και λίγο.
Στέλνουμε εσπευσμένα τον ΥΕΘΑ στην Αμερική για να κάνει ντα την Τουρκιά αλλά φυγαδεύουμε καθεστωτικά αεροπλάνα της Βενεζουέλας.
Ξανα δίνουμε τη Σούδα αλλά σπάμε το εμπάργκο της Συρίας και του Ιράν.

Πολλά κάνουμε, αλλά που να τα θυμάται όλα κάποιος.
Η απορία όμως παραμένει.
Τι ακριβώς θέλουμε και με ποιόν είμαστε;

Και, Αποατόλη, πως ακριβώς θεωρείς αυτό το καλύτερο στο οποίο οι άλλοι υπερέχουν και προς το οποίο πρέπει να τείνω;
Είναι ..."καλύτερος" ο σύγχρονος άνθρωπος; Είναι ικανός να παράγει όλα αυτά που τον περιβάλλουν και με τα οποία αγάλλεται; Είναι σε θέση να κατανοήσει τη διαδικασία παραγωγής τους έστω;
Αν για κάποιο λόγο η βιομηχανία κατέρρεε, αν ειδήμονες και τεχνικοί εξαφανίζονταν, θα μπορούσε να ξαναβάλει μπρός το σύστημα; Θα μπορούσε να εξασφαλίσει έστω την επιβίωσή του;
Θα ήξερε πως να τραφεί, να ντυθεί, να προστατευθεί από την κακοκαιρία; ή μήπως οι προσωπικές τεχνικές του ικανότητες είναι κατά πολύ κατώτερες από τις αντίστοιχες του ανθρώπου του Νεάντερταλ;

Σου είπε κανείς οτι πρέπει να τείνεις κάπου για να γίνεις καλύτερος;
Αν και δεν έχει καμμία σχέση με το παρόν θέμα, ναι είναι καλύτερος ο σύγχρονος άνθρωπος.
Μόνο και μόνο που αρκετοί θα νιώσουν θλίψη και αποτροπιασμό στη θέα ενός δολοφονημένου ζώου, σε αντίθεση με τον μέσο άνθρωπο από Ρωμαϊκής εποχής μέχρι μεσαίωνα που σκότωνε για ψύλου πήδημα, είναι καλύτερος.
Σαφέστατα καλύτερος. Απείρως καλύτερος.
Και ναι. Με την τεχνογνωσία που έχει κατακτήσει μπορεί να κάνει «πολιτιστική επανεκκίνηση» πολύ πιο καλά - γρήγορα - εύκολα από οποιαδήποτε άλλη ανθρώπινη εποχή. Ακόμα και χώρες που θεωρούμε «υπανάπτυκτες». Ακόμα και κάτι ξεχασμένες φυλές στον Αμαζόνιο.
Και πάλι ναι. Ακόμα κι ένα παιδί νηπίου έχει πολύ ανώτερες γνώσεις και τεχνικές ικανότητες από πολλές προηγούμενες γενιές.
Αιτία είναι οτι οι παραστάσεις που προσλαμβάνει από βρέφος ακόμα είναι κατά πολύ περισσότερες, ανώτερες, πιο δομημένες από αυτές άλλων εποχών.
Ακόμα κι αν δεν τις κατανοεί τις κατέχει. Δεν είναι ανάγκη να ανακαλύψει την φωτιά και να πειραματιστεί μαζί της. Ξέρει ήδη οτι το φαγητό το ψήνουμε.
Ούτε χρειάζεται να μάθει πως κινείται το πόδι, απλά κλωτσάει τη μπάλα.
Στο μόνο που υστερεί ο σύγχρονος άνθρωπος είναι στο δέσιμο με την φύση και πιθανώς στην αποενοχοποίηση των αισθημάτων του.
Στα περισσότερα (αν όχι όλα τα) άλλα είναι καθαρά ένα επίπεδο επάνω.
Δεν βλέπω όμως τι σχέση έχει το παρόν με το topic.

Να μην ξεχνάμε ότι με δανεικά ξεκινήσαμε ως κράτος και εκείνο το πρώτο δάνειο το ξεπληρώσαμε μόλις λίγα χρόνια πριν.
Τα δανεικά είναι καλά αν επενδύονται σε σημαντικό τμήμα τους και δεν πηγαίνουν στα γούστα και στα λούσα
Καραβοκύρηδες πήρανε τζιπ 4000 κυβικά αλλά δεν είχαν πετρέλαιο να βάλουν στο καΐκι για να πάνε για ψάρεμα !!!!!
Και αυτό είναι πραγματικό γεγονός και όχι υπερβολή
Αλλά δεν φταίγανε μόνο αυτοί αλλά και οι φορείς που τα δίνανε και δεν ελέγχανε τι γίνεται το χρήμα
Ήταν και το λαδόξυδο στη μέση και όλα καλά μέχρι που ήρθε η λυπητερή
Η ΕΕ δεν είναι αγία κάθε άλλο , αλλά εμείς τους βάλαμε κεχαγιαδες στο κεφάλι μας με τα όσα κάναμε και καμωνόμασταν ότι όλα πάνε καλά.

Last edited:
Πως μου ηρθε και μενα τωρα...

Σε αυτο το ταιριαζει καλυτερα συμφωνα με το contexte και τα συμπρατωμενα του Φανκλινου.

Τους βαλαν στην χωρα σαν τον λυκο στο μαντρι. Τωρα ας κανουμε και τουμπεκι, και να τους ρωταμε πρωτα πριν αποφασισουμε κατι...
Μη θυμωσουν τα παιδια και παθουμε και τιποτα :flipout:

Βαλαμε νταβατζηδες απ τους υπονομους κιολας. Μην τυχον και γινουμε τσιρακια των Γιανκηδων.

Πολυ εμορφα ολα αυτα.

οχι θα κανουμε το εξιλαστηριο θυμα στις βρωμιες αλλων,με ανταμοιβη ισες αποστασεις (και με ανισες παροχες) ,σε παρακαλω τωρα..

Σαφέστατα καλύτερος. Απείρως καλύτερος.
Και ναι. Με την τεχνογνωσία που έχει κατακτήσει μπορεί να κάνει «πολιτιστική επανεκκίνηση» πολύ πιο καλά - γρήγορα - εύκολα από οποιαδήποτε άλλη ανθρώπινη εποχή. ...

Eίπα ότι δεν θα το συνεχίσω - και δεν θα το κάνω.
Είναι προφανές ότι διαφωνούμε.

δεν ισχύει αυτό. Ο παραγωγικός ιστός έχει ενισχυθεί σε αξία παραγωγής, το ίδιο και οι εξαγωγές τα τελευταία χρόνια. Μάλιστα έχουμε θετικό εμπορικό ισοζύγιο με όλες τις χώρες της περιοχής από την Πολωνία μέχρι και την Τουρκία συμπεριλαμβανομένης και της Ιταλίας. Πονάμε στο εξωτερικό εμπόριο απέναντι στη Ρωσία, την Κίνα και τα αραβικά κράτη.

Eίπα ότι δεν θα το συνεχίσω - και δεν θα το κάνω.
Είναι προφανές ότι διαφωνούμε.

Ναι. Είναι άλλο θέμα ούτως ή άλλως.
Και για να μην παρεξηγηθώ. Σαν έθνος έχουμε κάνει πολλά πράγματα. Ισως και μικρά θαύματα. Βλέπωντας χώρες τις Λατινικής Αμερικής. της Αφρικής ή της Ασίας είμαστε αξιοθαύμαστοι. Ομως. απο την κατοχή και μετά τα έχουμε πάει χάλια. Εχουμε ανεβάσει το προσωπικό βιωτικό μας επίπεδο σανκοινωνία αλλα σαν έθνος πέφτουμε κατηγορίες συνέχεια. Με δική ΜΑΣ ευθύνη αποκλειστικά. Αιτία; Το οτι τα θέλουμε όλα χωρίς να κάνουμε τίποτα. Γράφτηκε κάτι για φέρετρα. Ακόμα και η Τουρκία που την ψέγουμε έχει υποδεχτεί πολλά φέρετρα για χάρη του ΝΑΤΟ. Εμείς δεν μπορούμε ούτε ένα πλοίο να αιχμαλωτίσουμε για να μην μας πούνε κάτι.

Ναι. Είναι άλλο θέμα ούτως ή άλλως.
Και για να μην παρεξηγηθώ. Σαν έθνος έχουμε κάνει πολλά πράγματα. Ισως και μικρά θαύματα. Βλέπωντας χώρες τις Λατινικής Αμερικής. της Αφρικής ή της Ασίας είμαστε αξιοθαύμαστοι. Ομως. απο την κατοχή και μετά τα έχουμε πάει χάλια. Εχουμε ανεβάσει το προσωπικό βιωτικό μας επίπεδο σανκοινωνία αλλα σαν έθνος πέφτουμε κατηγορίες συνέχεια. Με δική ΜΑΣ ευθύνη αποκλειστικά. Αιτία; Το οτι τα θέλουμε όλα χωρίς να κάνουμε τίποτα. Γράφτηκε κάτι για φέρετρα. Ακόμα και η Τουρκία που την ψέγουμε έχει υποδεχτεί πολλά φέρετρα για χάρη του ΝΑΤΟ. Εμείς δεν μπορούμε ούτε ένα πλοίο να αιχμαλωτίσουμε για να μην μας πούνε κάτι.

Κύριε Λυμπερόπουλε στον πόλεμο της Κορέας εστάλησαν 2153 ατομα (στρατός ξηράς και αεροπορία) και επέστρεψαν 186 φέρετρα και 450 ανάπηροι (σύνολο τραυματιών 566). Μετά το 1967 έχουμε αρκετούς νεκρούς σε πολεμικές αποστολές του ΝΑΤΟ απλώς δεν επιτρέπεται η ανακοίνωσή τους. Γνωρίζω για ελληνικές απώλειες στην Ισπανική Σαχάρα, στο Κόσσοβο και στην Αμπχαζία. Επίσης δεκάδες μη στρατιωτικοί Έλληνες εστάλησαν στην Αλβανία πριν το 1976 και εκτελέσθηκαν εκεί.

Κορέα ναι.
Ισπανική σαχάρα δεν γνωρίζω.
Κόσσοβο κ.λ.π. δεν εστάλει επίσημο Ελληνικό σώμα. Εθελοντές πήγαν. Επισήμως πήγε ειρηνευτική δύναμη, ΜΕΤΑ το πέρας των εχθροπραξιών.

Κορέα ναι.
Ισπανική σαχάρα δεν γνωρίζω.
Κόσσοβο κ.λ.π. δεν εστάλει επίσημο Ελληνικό σώμα. Εθελοντές πήγαν. Επισήμως πήγε ειρηνευτική δύναμη, ΜΕΤΑ το πέρας των εχθροπραξιών.

Δεν εννοεί τις επίσημες αποστολές, σε άλλες αναφέρεται που δε βλέπουν το φως της δημοσιότητας.

Status
Not open for further replies.