Τουρκία μια κακή γείτονας......

Status
Not open for further replies.
Απάντηση: Re: Τουρκία μια κακή γείτονας......

erdothalassa_2.jpg




Δηλαδή από την Σαμοθράκη μέχρι το σύμπλεγμα της Μεγίστης, όλα τα νησιά είναι τουρκικής κυριαρχίας!


https://www.pronews.gr/amyna-asfale...fanise-o-rterntogan-toyrkika-ola-ta-nisia-toy

O χαρτης πισω απο τον ερντογαν αναγραφει το Mavi Vatan, που σημαινει γαλαζια πατριδα, για αυτο και η απεικονιση με γαλαζιο.
Οποτε τις αξιωσεις των Τουρκων στην θαλασσα (ΑΟΖ) νομιζω πως απεικονιζει ο χαρτης και οχι αξιωσεις επι των Ελληνικων νησιων. Ειναι γνωστη η θεση τους πως τα νησια δεν εχουν ΑΟΖ και για αυτο την διεκδικουν ως δικη τους ΑΟΖ οπου την εχουν ονομασει "γαλαζια πατριδα". (εκτασης 462.000 τετραγωνικων χιλιομετρων)
 
Για τις φρεγάτες από τις 4 πέσαμε στις 2,και βλέπουμε.
Ο στόλος χρειάζεται ενίσχυση τόσο σε υλικό όσο και σε προσωπικό.
Γίνονται κάποιες κινήσεις προς την σωστή κατεύθυνση αλλά πρέπει να πέσουν αρκετά χρήματα για τα πλοία που ήδη υπηρετούν για να μην σύντομα απαξιωθούν.
 
Re: Απάντηση: Τουρκία μια κακή γείτονας......

Για τις φρεγάτες από τις 4 πέσαμε στις 2,και βλέπουμε.
Ο στόλος χρειάζεται ενίσχυση τόσο σε υλικό όσο και σε προσωπικό.
Γίνονται κάποιες κινήσεις προς την σωστή κατεύθυνση αλλά πρέπει να πέσουν αρκετά χρήματα για τα πλοία που ήδη υπηρετούν για να μην σύντομα απαξιωθούν.

Αυτο ηθελα να πω και γω, οτι χρειαζονται 4 νεα πλοια.

Και φυσικα να μην πανε χαμενα ολα τα σκαρια που υπαρχουν.

Νικο ποια η γνωμη σου για τις Ολλανδικες σχετικα με τις Μεκκο ;
Καπου ακουσα οτι ειναι καλυτερα σκαρια (δε θυμαμαι που) και οτι ειναι χρησιμο να μεινουν.
 
Απάντηση: Re: Τουρκία μια κακή γείτονας......

Βασικά η Τουρκία μπήκε σε μια σφηκοφωλιά από την οποία δεν θα ξεμπλέξει καλά.

Οι Ρώσοι στηρίζουν τον Ασάντ και δεν κάνουν πίσω.
Ο Ασάντ και οι Ρώσοι βαράνε τον ISIS.
Oι Κούρδοι βαράνε τον ISIS επίσης.
Οι Τούρκοι τρέμοντας μην γίνει το Κουρδιστάν συνεργαστήκανε με τον ISIS.
Oι Αμερικανοί και οι Ισραηλινοί στους Κούρδους βρήκανε ένα σύμμαχο στην περιοχή που δεν υπάρχει περίπτωση να τα βρει με το Ιράν.
Οι Αμερικανοί και το Ισραήλ θέλουν Κουρδιστάν και δεν θα αφήσουν τους Τούρκους να χτυπήσουν τους Κούρδους.
Οι Ρώσοι δεν θα αφήσουν τους Τούρκους να χτυπήσουν τον Ασάντ.
Τσαντ και Κούρδοι καθαρίζουν την περιοχή από ISIS.

H περίπτωση για τους Τούρκους είναι χαμένη από χέρι.

Έχουν κάνει εχθρούς : τον Ασάντ, τους Κούρδους, τους Σαουδάραβες, το Ισραήλ, την Αίγυπτο.

Όμως κάνει bullying παντού, και όλοι οι άλλοι περιορίζονται στις δηλώσεις.
Έχει τρελλαθεί ή κάτι ξέρει παραπάνω και βγάζει γλώσα στον Θείο Σαμ, στην ΕΕ, στο Ισραήλ, στη Γαλλία?
 
Re: Απάντηση: Re: Τουρκία μια κακή γείτονας......

Όμως κάνει bullying παντού, και όλοι οι άλλοι περιορίζονται στις δηλώσεις.
Έχει τρελλαθεί ή κάτι ξέρει παραπάνω και βγάζει γλώσα στον Θείο Σαμ, στην ΕΕ, στο Ισραήλ, στη Γαλλία?

Πολλοι βγαζαν γλωσσα και δεν συνεβαινε τιποτα, μεχρι τη μια κινηση παραπανω. Και εκει το φαγαν το κεφαλι τους.

Το θεμα ειναι αλλο. Το χρονο που περασε γεννηθηκαν στην Ελλαδα 35 000 αγορια. Αντιστοιχα στην Τουρκια γεννηθηκαν 720 000.

Η ελπιδα θα ηταν μια υπεργεννητικοτητα των Κουρδων σε σχεση με τους Τουρκους με τις αναλογες αλυτρωτικες διαθεσεις των διαφορων εξεγερμενων ομαδων.
 
Απάντηση: Re: Απάντηση: Τουρκία μια κακή γείτονας......

Τα πλοία του στόλου δεν τα κοιτάμε μόνο σαν σκαριά, αλλά ως προς την ηλικία τους και την μαχητική ικανότητα τους.
Τα πλοία είναι φορείς αισθητήρων και οπλικών συστημάτων, εδώ πρέπει να προσέξουμε τι θα φορέσουν οι γαλλικές εφόσον τις αποκτήσουμε.
Οι 4 ΜΕΚΟ του στόλου πρέπει άμεσα να αναβαθμιστούν,οι 6 S έχουν αναβαθμιστεί και θα συνεχίσουν να προσφέρουν για κάποια χρόνια ακόμα.
Οι υπόλοιπες 3 S παραμένουν χωρίς αναβάθμιση και θα είναι οι πρώτες που θα "φύγουν" όταν αποκτηθούν νέες μονάδες.
 
από ότι φαίνεται οι belhara έχουν δυνατότητες για σοβαρά οπλικά συστήματα:

Οι γαλλικές φρεγάτες αποτελούν την πρώτη επιλογή του Πολεμικού Ναυτικού και έχουν τη δυνατότητα να φέρουν το βλήμα SCALP Naval με ακτίνα δράσης τα 1000χλμ.

Δεν νομίζω να έχουν πρόβλημα οι Γάλλοι να μας τα δώσουν.
 
από ότι φαίνεται οι belhara έχουν δυνατότητες για σοβαρά οπλικά συστήματα:

Οι γαλλικές φρεγάτες αποτελούν την πρώτη επιλογή του Πολεμικού Ναυτικού και έχουν τη δυνατότητα να φέρουν το βλήμα SCALP Naval με ακτίνα δράσης τα 1000χλμ.

Δεν νομίζω να έχουν πρόβλημα οι Γάλλοι να μας τα δώσουν.
Αντιπαροχή με πλατφόρμα Total και τις στέλνουν με κορδέλα Χρήστο
 
Re: Απάντηση: Τουρκία μια κακή γείτονας......

Το ΠΝ της Τουρκίας τρέχει το δικό του πρόγραμμα φρεγατών, με την πρώτη να παραδίδεται 21-22.
Σε δικά τους ναυπηγεία και με πλήθος συστημάτων από την δικιά τους αμυντική βιομηχανία.
https://turkishnavy.net/istif-class-g-milgem/

αυτό δεν είναι και τόσο ενθαρρυντικό για το τουρκικό ναυτικό.
 
Βλάση σωστά αλλά έχουν κάνει άλματα στην παραγωγή δικών τους συστημάτων.
Θα δείξει το μέλλον πόσο αξιόπιστα είναι και τι δυνατότητες έχουν.
 
Μια απορία έχω... πώς είναι δυνατόν οι φρεγάτες s να έχουν ταχύτητα 32, οι ΜΕΚΟ 30 και οι belharra κάτω από 30; 25,5 κόμβους ταχύτητα είχαν τα γερμανικά Goeben και Breslau στον Α' ΠΠ.
 
Τα σύγχρονα συστήματα πρόωσης σε πολεμικά πλοία, είναι συνδυασμός αεριοστροβιλων (κινητήρες jet αεροσκαφών) και μηχανών diesel.
Επειτα παίζει ρόλο και η σχεδίαση του πλοίου.
Ανάλογα τον συνδυασμό κύριων μηχανών βγαίνει και το αποτέλεσμα της ταχύτητας.
 
Oι Belharra εχουν διαχειρηση-τομεα μαχης ειδικο για επιχειρησεις UAV.

Eχουν και αντιστοιχη διαχειρηση μαχης με drones υποβρυχεια. Ειναι ενα πλοιο που μπορει να γινει ταυτοχρονα ο εφιαλτης των υποβρυχιων.

Το γιατι η ταχυτητα δεν υπερβαινει τουσ 27 κομβους και εγω δεν μπορω να το καταλαβω.

Σε μια μεγαλη αποσταση αποστολης καταδιωξης απο τους 27 στους 32 σε λιγο διαστημα σχηματιζεται μεγαλη αποσταση. Να μην πουμε αν ειναι 25,5.
Και το αντιθετο, σε προφτανουν εαν σε καταδιωκουν. Οπως βλεπουμε στα πειρατικα φιλμ.

Παντως λεγεται οτι το μεγαλο πλεονεκτημα των Belharra ειναι η embeded ψηφιοποιηση του που αφορα οχι μονο την διαχειρηση και αποσυμφορεση των τακτικων επιχειρησεων αλλα ακομα και τα καθημερινα προβληματα οπως η συντηρηση.
Εχει δυνατοτητα κατασκευης των ανταλακτικων εξαρτηματων της στο σκαφος.

Στον ηλεκτρονικο δικτυακο τομεα και Η/Π ειναι οτι πιο προχωρημενο υπαρχει και μονο οι νεες κατασκευες που προτειναν οι Αμερικανοι μπορουν να συγκριθουν αλλα δεν θα ειναι ετοιμες και δοκιμασμενες πριν το 2025.

Kαι οι συνθηκες για την ζωη του πληρωματος στο πλοιο ειναι οπτιμαλ.
Διαβασα σε ενα τσατ εναν μονιμο του Πολεμικου Ναυτικου που εκανε επιχειρηση στις Ισραηλινες ( Sar ) και λεει οτι δεν μπορεις να ζησεις σε μακρας διαρκειας αποστολες ανθρωπινα. Eνω στις Γαλλικες δινουν σημασια σε αυτο. Οπως σε οτι αφορα και τα αεροπλανα τους.

fti-spec-gouv.jpg
 
Μια απορία έχω... πώς είναι δυνατόν οι φρεγάτες s να έχουν ταχύτητα 32, οι ΜΕΚΟ 30 και οι belharra κάτω από 30; 25,5 κόμβους ταχύτητα είχαν τα γερμανικά Goeben και Breslau στον Α' ΠΠ.

Στο Γαλλικό Ναυτικό απο ότι έχω καταλάβει σχεδιάζουν πλοία για τον Ατλαντικό: αποστολές μεγάλης διάρκειας με έμφαση στην σταθερότητα σε συνθήκες μεγάλου κυματισμού. Θυσιάζουν την ταχύτητα, που δεν τους πολυχρειάζεται άλλωστε, γιατί έχουν να καλύψουν τεράστιες θαλάσσιες εκτάσεις. Για τον ίδιο λόγο δεν έχουν και σχεδόν καθόλου οπλισμό στα σκάφη τους: Ποιος θα τους απειλήσει, Το ρωσικό ναυτικό;
 
Αφού πλέον με τους πυραύλους χτυπάνε από >100 χλμ απόσταση χωρίς οπτική επαφή, τι να την κάνουν την μεγάλη ταχύτητα?
Έχει περάσει ο καιρός των κυνηγητών και των "πειρατικών" ναυμαχιών.
Μήπως μεγάλη ταχύτητα=μικρή ευελιξία?
 
Status
Not open for further replies.