Τουταγχαμών

το τ90 παίζει στα 2 κατοστάρικα έκαστο

πραγματικά τοποθετημένα πάρα πολύ πρόχειρα έπαιξαν εξαιρετικά,

φυσικά τα κοράλ ή ακόμα και η πιό μεγάλη σειρά της φόστεξ (τ900,τ925 κλπ) θα παίζουν καλύτερα αλλά μιλάμε γιά άλλη κατηγορία τιμής που αν μη τι άλλο θα πρέπει να συνοδεύεται και με αντίστοιχης κατηγορίας γούφερ κλπ ...

σίγουρα χωρίς το σουπερ τουίτερ δεν αισθάνεσαι να σου λείπει κάτι ιδιαίτερα, αλλά μόλις το βάλαμε το κέρδος ήταν σημαντικό, τη στιγμή δε που βγήκε κατάλαβα οτι θα μπω σε έξοδα ....

φυσικά τα κοράλ ή ακόμα και η πιό μεγάλη σειρά της φόστεξ (τ900,τ925 κλπ) θα παίζουν καλύτερα αλλά μιλάμε γιά άλλη κατηγορία τιμής που αν μη τι άλλο θα πρέπει να συνοδεύεται και με αντίστοιχης κατηγορίας γούφερ κλπ ...

σίγουρα χωρίς το σουπερ τουίτερ δεν αισθάνεσαι να σου λείπει κάτι ιδιαίτερα, αλλά μόλις το βάλαμε το κέρδος ήταν σημαντικό, τη στιγμή δε που βγήκε κατάλαβα οτι θα μπω σε έξοδα ....

Καλά έξοδα τότε.
Να έρθουν και σπίτι μου εννοείται σε κάποια στιγμή, να δούμε τι γίνεται και σε σχέση με τα 126. (θα είναι μάλλον καλύτερα αλλά το πόσο καλύτερα θέλω να δω)

Τα ακούσαμε αρχικά κομμένα στους 5K και ήταν πολύ καλά αλλά σαφώς έμπλεκαν με τις κόρνες. Εκεί που έκατσαν καλά σε μένα ήταν κομμένα με πρώτης στους 15-17K, ίσα ίσα να δίνουν αυτό το "κάτι", το οποίο πριν δεν φαινόταν να λείπει έντονα, αλλά...

Τώρα είμαι στο ψάξιμο για κάτι αντίστοιχο, πιο οικονομικό και πιο "αλήτικο".
Ξέρει κανείς αν μπορώ να βρω Pyle από Ευρώπη? Έχω κολλήσει με αυτά

Τα ακούσαμε αρχικά κομμένα στους 5K και ήταν πολύ καλά αλλά σαφώς έμπλεκαν με τις κόρνες. Εκεί που έκατσαν καλά σε μένα ήταν κομμένα με πρώτης στους 15-17K, ίσα ίσα να δίνουν αυτό το "κάτι", το οποίο πριν δεν φαινόταν να λείπει έντονα, αλλά...

Τώρα είμαι στο ψάξιμο για κάτι αντίστοιχο, πιο οικονομικό και πιο "αλήτικο".
Ξέρει κανείς αν μπορώ να βρω Pyle από Ευρώπη? Έχω κολλήσει με αυτά

... μάλλον θέλουν απο τους 7 και πάνω, απο οτι λένε τα σπεκς.
Ενδιαφέρον το Pyle

... μάλλον θέλουν απο τους 7 και πάνω, απο οτι λένε τα σπεκς.
Ενδιαφέρον το Pyle

Σίγουρα, αλλά καλό είναι να το ακούς (με προσοχή) και off-specs, να δεις rolloff, αν "ξύνει" κτλ. Με πρώτης τάξης απ' τους 10 και πάνω θα έλεγα.

Κι αυτό κουκλί δεν είναι?

Αυτό είναι το κουκλί :

coral03a7te.jpg

http://www.audiovoice-acoustics.com/forum/showthread.php?t=97

Μου έχει μείνει απωθημένο απο τότε που πήγα στου geovar.
Μακράν, οτι καλύτερο άκουσα ποτέ, να παίζει πρίμα ...

αδερφια μη με παρεξηγησετε αλλα γιατι οποτεδηποτε ακουσα tweeter τετοιου τυπου με πιανε μια ανατριχιλα, ενα ξυνισμα, μια φαγουρα ενα πραμα.. :damnyou:
edit: να σημειωσω οτι εχω ακουσει αρκετα τετοια τουιτερ αλλα σε διδρομες σχεδιασεις (ισως κομενο στα 4-5Khz) οχι σε 3 δρομα..

Oxi Sifi, εγω εχω ακουσει μονο ενα, της ΤΑΝΝΟΥ στο Glenair.
Αν δεν το ακουγα, προβλημα δεν θα ειχα, αλλα οταν "μπηκε" και αυτο, δεν ηθελα να ξαναβγει.
Μαλιστα, οταν το βγαλαμε η διαφορα ηταν μεγαλη.

Σε διδρομα, πιστευω οτι οι διαφορες ειναι πιο μικρες αλλα και παλι πρεπει να κοβονται αρκετα ψιλα.
Στο ΤΑΝΝΟΥ ηταν κομενο στα 8ΚΗΖ περιπου. (αν θυμαμαι καλα)

Ωραίο το Τannoy και πολύ καλή εμπορική κίνηση, οι περισσότεροι που εχουν prestige και θα το ακουσουν θα το πάρουν

Θα ειχε μεγάλο ενδιαφέρον ενα ribbon της raal
παχος 0,004mm δηλαδή 4μικρά!!!!!
βαρος 0,022g ή 0,0075!!!!
http://www.raalribbon.com/products_flatfoil_140-15.htm

Attachments

• 140-15d-a.jpg
    140-15d-a.jpg
    26.5 KB · Views: 24
Σταυρο το ειχα ακουσει παλιά,
αλλά σημερα που βλέπω τα γραφηματα του.....και θυμάμε λίγο τον ηχο του....αντε γεια!!!

Aριστες εντυπώσεις μου αφησε και αυτό
http://www.phy-hp.com/English/Products/TW37_E.html

Attachments

• tw_37_tweeter_colerette_400.jpg
    tw_37_tweeter_colerette_400.jpg
    17.1 KB · Views: 18
Last edited:
Σταυρο το ειχα ακουσει παλιά,
αλλά σημερα που βλέπω τα γραφηματα του.....και θυμάμε λίγο τον ηχο του....αντε γεια!!!

Toτε δεν ηξερα οτι ηταν raal
μου ειπες για 4μικρά πάχος.....
ψαχνοντας, οταν ειδα τα αφρολεξακια λέω αμαν καπου το ξερω αυτο

Και μένα το γλυκό έδεσε με τα FOSTEX T 90 A + altec 604-8g μαζί, επίσης δίνοντας ύψος στη σκηνή!!! Τώρα τα έχω κροσαρισμένα στα 9Κ 1ης τάξης και κοιτάνε προς τον πίσω τοίχο και υπό γωνία η ανάκλαση να πέφτει στο sweet spot (αλλα Hiraga μόνο που το έχει κομμένο στα 12Κ)!! θα τα δοκιμάσω κι εγώ στα 12Κ και 2η τάξη! Πάντως τα πιατίνια απέκτησαν ύψος και δύναμη....