Αντώνης-Κ
AVClub Addicted Member
- 22 June 2007
- 2,277
54 ! φιλε μου
Επί καιρό δικτατορίας σε πολύ νεαρή ηλικία, φαίνετε πώς δεν πήρες τα σωστά μηνύματα..
54 ! φιλε μου
Αρα επρεπε στα φερετρα να τοποθετηθει η Κυπριακη σημαια και μονον
εαν την τελετη την διοργανωνε η Κυπριακη Δημοκρατια
με βασει την πρωτη παραγραφο του αρθρου 4 του Συνταγματος.
Απ ότι θυμάμαι (και σωστά μου το θύμισε και ο opsim χτες) όλες οι απόψεις είναι σεβαστές.
Ειπα να μην γραψω αλλα....
Μερικοι μου θυμιζουν περιπτωσαρες που ειχαν και καλα αποψη για το πως να λυθει το Κυπριακο και με ρωτουσαν με ποιο τρενο πηγαινω σπιτι μου.Περιπτωσαρες που ειχαν αποψη περι Μακαριου και Γριβα και μετα με ρωτουσαν αν εχουμε δικη μας γλωσσα και γιατι καταλαβω τοσο καλα τα ελληνικα!!!
Φυσικα υπαρχει ελευθερια του λογου,αλλα ολα εχουν ενα οριο.Μαυροπουκαμισαδες και αποψεις για τουρκοκυπριους καλα μερικοι να τις κρατουν για το εαυτο τους.
Αιντε πρωινιατικα
Με το 1 κ 3 μαζι σου μεχρι ρανιδος,στο δυο με μπερδευεις,τελικα σου ειναι η οχι συμπαθης αυτα τα εθνικοαπελευθερωτικα κινηματα?κ αν σου ειναι μονο για το θαρρος τους κ την πυγμη τους κ οχι ιδεολογικα τοτε να υποθεσω οτι κ ενα ενοπλο κινημα νταβατζηδων η παιδεραστων κατα του νομου ειναι κ αυτο αξιο συμπαθειας μονο κ μονο επειδη ειναι "θαρραλεο"?Γενικά προσπαθώ να μη συμμετέχω σε θέματα που είναι αυτό που λένε "εθνικά" για διάφορους λόγους, άλλους εμφανείς, άλλους όχι.
Θα ήθελα όμως να κάνω μερικά σχόλια.
Πρώτον, δεν θεωρώ ότι οι κάτοικοι της Κύπρου, Έλληνες ή μη, έχουν κάποιο προβάδισμα στη γνώση, την κατανόηση και κυρίως την ερμηνεία της Ιστορίας. Οπότε το στυλ, "εμείς που ζούμε/ζήσαμε τα ξέρουμε καλύτερα" δεν στέκει.
Δεύτερον. Δεν εκτιμώ ιδιαίτερα τα αμιγώς εθνικοαπελευθερωτικά κινήματα και αυτό διότι στο βαθμό που δεν είναι αποτέλεσμα κυρίως ταξικών διεκδικήσεων δεν με αγγίζουν. Για να είμαι ειλικρινής όμως οι άνθρωποι που διεκδικούν την εθνική ή τοπική τους ταυτότητα ενάντια σε μια κατεστημένη άποψη (πχ. Βάσκοι εναντίον Ισπανών ή Ιρλανδοί εναντίον Άγγλων) μου είναι αρκετά συμπαθείς κυρίως για το θάρρος τους να το κάνουν και μάλιστα επί δεκαετίες ενάντια σε οργανωμένους στρατούς κατοχής όπως συμβαίνει στην Ιρλανδία.
Κατ' επέκταση ακόμα και αν δεν βλέπω με συμπάθεια αυτά τα κινήματα διότι (ίσως) ξεκινούν από εθνικιστική βάση, ωφείλω να δηλώσω ότι προτιμώ τις οργανωμένες και ένοπλες πράξεις αντίστασης σε έναν στρατό κατοχής από τις διπλωματικές ή "διπλωματικές" πολιτικές κινήσεις που συνήθως εξυπηρετούν άλλα συμφέροντα. Το θέαμα ενός ανθρώπου που σκαραφαλώνει έναν ιστό για να κατεβάσει τη σημαία ενός στρατού κατοχής και εκτελείται στην ουσία, με θλίβει όπως θα με έθλιβε και η εκτέλεση ενός μαχητή του IRA. Αυτό που με θλίβει περισσότερο όμως είναι η παντελής υποταγή των Κυπρίων στις επιταγές της Δύσης και της ειρηνικής λύσης μετά από 40 χρόνια. Ίσως να είναι και ο μοναδικός λαός με τη μισή χώρα υπό κατοχή που δεν αντιστέκεται ένοπλα.
Τρίτο και τελευταίο. Πέτυχα χθες κατά διαβολική σύμπτωση στην ΕΤ3 (νομίζω) ένα εξαιρετικό ντοκυμαντέρ με μαρτυρίες ηλικωμένων κατοίκων των κατεχομένων που εξιστορούσαν πόσο καλές ήταν οι σχέσεις μεταξύ Ελληνοκυπρίων και Τουρκοκυπρίων. Αποκάλυψη για όσους ασχέτους θεωρούν τους Τουρκοκυπρίους το ίδιο με τους Τούρκους και φυσικά αποκάλυψη για όσους δεν γνώριζαν τις συνθήκες ομαλότατης συμβίωσης μέχρι τα πρώτα γεγονότα.
ΥΓ. Δεν έχω καταλάβει βέβαια πώς όλα αυτά συνδέονται με το ατύχημα. Αυτό που θα είχε ενδιαφέρον σαν συζήτηση είναι το να δούμε τελικά όλη αυτή η στροφή δυτικής λατρείας με τα σταματήματα των καραβιών προς τη Γάζα, με τη "φιλοξενία" των κατασχεμένων όπλων κατ' εντολήν των Αμερικάνων, τη μη εγκατάσταση των S-300, κτλ. πόσο έχουν ενισχύσει τη θέση της Κύπρου ή πόσο την έχουν ζημιώσει. Αυτό είναι το ζουμί.
Οι διαπιστώσεις
Όπως αναφέρεται στο έγγραφο, οι εμπειρογνώμονες μετέβησαν στη βάση στις 6 Ιουλίου και, μεταξύ άλλων, διαπίστωσαν ότι:
- Εντός του εμπορευματοκιβωτίου υπήρξε ανάφλεξη υλικών και δημιουργήθηκε έκρηξη.
- Οι θερμοκρασίες που αναπτύσσονται εντός των εμπορευματοκιβωτίων είναι ΑΠΑΓΟΡΕΥΤΙΚΕΣ (σ.σ. τα κεφαλαία είναι του συντάκτη του εγγράφου) για φύλαξη πυρίτιδας.
Γενικά προσπαθώ να μη συμμετέχω σε θέματα που είναι αυτό που λένε "εθνικά" για διάφορους λόγους, άλλους εμφανείς, άλλους όχι.
Θα ήθελα όμως να κάνω μερικά σχόλια.
Πρώτον, δεν θεωρώ ότι οι κάτοικοι της Κύπρου, Έλληνες ή μη, έχουν κάποιο προβάδισμα στη γνώση, την κατανόηση και κυρίως την ερμηνεία της Ιστορίας. Οπότε το στυλ, "εμείς που ζούμε/ζήσαμε τα ξέρουμε καλύτερα" δεν στέκει.
Σπύρο έχεις δίκιο αλλά δεν ξεκινάς από το Α. Αν ο Μακάριος που έχει κατ εμέ την πλήρη ευθύνη της μη-ένωσης, δεν είχε καλέσει τη μεραρχία του Διγενή με όσες συνέπειες είχε αυτή η κίνηση, ίσως να μην φτάναμε ποτέ στην τουρκική εισβολή δέκα χρόνια μετά. Και είναι επίσης καταγεγραμμένο ότι η εισβολή θα είχε γίνει από τότε ('64) αν δεν την είχαν απαγορεύσει ουσιαστικά οι Αμερικάνοι.
Μα πώς, αφού οι Έλληνες (οκ, ελλαδίτες) ειδικοί (πυροτεχνουργοί) απέκλεισαν το ενδεχόμενο να αυταναφλέγησαν επειδή ήταν 2,5 χρόνια κάτω απ' τον ήλιο.
kblachos said:Σημειώνεται, επίσης, ότι «σύμφωνα με τις καταστάσεις απογραφής του φορτίου, στο συγκεκριμένο εμπορευματοκιβώτιο υπάρχουν 132 ξυλοκιβώτια, εντός των οποίων υπάρχει μια (1) μεταλλική κονσέρβα πλήρης με Μονοδιάτρητη Πυρίτιδα, τύπου 15/1 - 365 SΒΡ, για χρήση σε προωθητικό βλήματος 125 χιλ. ΑΡFSDS. Το συνολικό βάρος του εμπορευματοκιβωτίου ανέρχεται σε 10.544 Κgr (8.344 Κgr το φορτίο και 2.200 Κgr το εμπορευματοκιβώτιο)».
Με το 1 κ 3 μαζι σου μεχρι ρανιδος,στο δυο με μπερδευεις,τελικα σου ειναι η οχι συμπαθης αυτα τα εθνικοαπελευθερωτικα κινηματα?κ αν σου ειναι μονο για το θαρρος τους κ την πυγμη τους κ οχι ιδεολογικα τοτε να υποθεσω οτι κ ενα ενοπλο κινημα νταβατζηδων η παιδεραστων κατα του νομου ειναι κ αυτο αξιο συμπαθειας μονο κ μονο επειδη ειναι "θαρραλεο"?
θα είχε ενδιαφέρον σαν συζήτηση είναι το να δούμε τελικά όλη αυτή η στροφή δυτικής λατρείας με τα σταματήματα των καραβιών προς τη Γάζα, με τη "φιλοξενία" των κατασχεμένων όπλων κατ' εντολήν των Αμερικάνων, τη μη εγκατάσταση των S-300, κτλ. πόσο έχουν ενισχύσει τη θέση της Κύπρου ή πόσο την έχουν ζημιώσει. Αυτό είναι το ζουμί.
Εντάξει να θεωρήσουμε εμείς που ζήσαμε δεν ξέρουμε..
Μεταξύ του "δεν ξέρω" και του "ξέρω τα πάντα και δεν σηκώνω κουβέντα" υπάρχει απόσταση. Προφανώς για σένα η Ιστορία θα έπρεπε λοιπόν να γράφεται μόνο από συγχρόνους κάθε γεγονότος και κατά προτίμηση παρόντες. Σοφή άποψη.
Αυτά που έγραψες δίπλα, σε ποιό βιβλίο ιστορίας τα διάβασες?
Το '64 ο τότε πρόεδρος των ΗΠΑ Τζόνσον έστειλε επιστολή στον Ινονού προειδοποιώντας τον να εγκαταλείψει τα σχέδια εισβολής στην Κύπρο.
Μπορείς να διαβάσεις την επιστολή κι εδώ αλλά να βρεις και πάμπολλες αναφορές σε όλα τα Ιστορικά βιβλία.
Αν δεν εχω την διανοητικη επαρκεια να καταλαβω με αντιμετωπιζεις ρατσιστικαΦαντάζομαι δεν ζητάς σοβαρή απάντηση οπότε δεν θα καταναλώσω και χρόνο να τη δώσω. Είτε δεν έχεις την διανοητική επάρκεια να καταλάβεις και μπερδεύεσαι είτε απλά θέλεις να προβοκάρεις την κουβέντα, σε κάθε περίπτωση δεν αξίζεις απάντησης.
We use essential cookies to make this site work, and optional cookies to enhance your experience.