ΤΡΑΓΙΚΕΣ ΣΤΙΓΜΕΣ ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ

Απάντηση: Re: ΤΡΑΓΙΚΕΣ ΣΤΙΓΜΕΣ ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ

anorthosis.jpg

Μη σε ξεγελά το κίτρινο γαλανόλευκο είναι το χρώμα! :fahne90:

Το αποελ σίγουρα άσσο!

omonoia-gamo-ethnos%5B3%5D.jpg

Το παραπάνω πανό το έχουν βγάλει οπαδοί της Ομόνοιας νομίζω......

Η Ομονοια ειναι του ΑΚΕΛ???

Και εκπροσωπεί τήν ''προοδο''??

Αν η πολιτική εν γένει έχει ποδοσφαιρικοποιηθεί τοσο πολύ,,κάποιο πρόβλημα υπάρχει μέ τον τρόπο πού ασκείται η πολιτική πάντως.

Υποψιν πάντως η βάση τού ΑΚΕΛ (και οχι ο Χριστοφιας και η ομάδα του,πού υποχρεώθηκαν με το ζορι σχεδόν νά αλλάξουν γνώμη γιατι στην αρχή ήθελαν να ψηφισουν Ναί ,αλλά τούς έκραξαν οι οπαδοί τους)τάχθηκε κατά τού κατάπτυστου σχεδίου Ανάν πού στην Ελλάδα διάφοροι ψευτοαντεθνικιστές το υποστήριξαν μετά μανιας επιθυμώντας δηλαδή να γινει η Κύπρος προτεκτοράτο.

Μεταξύ τών ''αντεθνικιστών'' ο ΓΑΠ,ο Μάνος,ο Ανδριανόπουλος ,ο Ανδρουλάκης και ολοι αυτοί οι ''επαναστάτες''.

Last edited:
Απ ότι ξέρω, οι οπαδοί της Ομόνοιας δηλώνουν Κύπριοι. (Ούτε Έλληνες, ούτε Ελληνοκύπριοι)

Κοίτα δεν είναι τόσο απλά τα πράγματα όσον αφορά τη κόντρα ΑΠΟΕΛ-Ομόνοιας. Ας μην ξεχνάμε τι πρεσβεύουν τα ονόματά τους. Αθλητικός-Ποδοσφαρικός-Όμιλος-Ελλήνων-Λευκωσίας. Δεν επιτρέποταν να αγωνιστεί στη συγκεκριμένη ομάδα Τουρκοκύπριος. Σε αντίδραση οι λιγότερο εθνικόφρονες έφτιαξαν την Ομόνοια. Τέτοια διχαστικά συνθήματα στις συγκεκριμένες εξέδρες είναι τουλάχιστον αναμενόμενα. Μόνο που δεν μιλάμε για ποδοσφαιροποίηση της πολιτικής αλλά για πολιτικοποίηση του ποδοσφαίρου. Έχει μεγάλη διαφορά και πάει πολλά χρόνια πισω αυτό για να μας κάνει εντύπωση τώρα.

Απ ότι ξέρω, οι οπαδοί της Ομόνοιας δηλώνουν Κύπριοι. (Ούτε Έλληνες, ούτε Ελληνοκύπριοι)

Ιστορια ξέρουν ή απλά οτι διαβάζουν στά αθλητικά??

Και για να καταλάβω καλύτερα ..Το να δηλώνεις Ελληνοκύπριος ή Τουρκοκύπριος έχει,επί παραδείγματι ,εθνικιστική χροιά ενώ το Κύπριος συνιστά διεθνισμο??

Last edited:
Ρε Σπύρο τι με ρωτάς τώρα? Έχω φιλαράκια Ομονοιάτες και έτσι μου έχουν πει. Απλά. Το τι είναι εθνικιστικό και τι διεθνιστικό ας το αφήσουμε καλύτερα, στο συγκεκριμένο νήμα.
Πολλές φορές η αντίδραση είναι μεγαλύτερη απ την δράση.

Re: Απάντηση: ΤΡΑΓΙΚΕΣ ΣΤΙΓΜΕΣ ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ

Και για να καταλάβω καλύτερα ..Το να δηλώνεις Ελληνοκύπριος ή Τουρκοκύπριος έχει,επί παραδείγματι ,εθνικιστική χροιά ενώ το Κύπριος συνιστά διεθνισμο??

Κι όμως δεν είναι τόσο απλό. Εχω την εντύπωση ότι παίζεται πολύ χοντρό πολιτικό παιγνίδι ως προς αυτές τις ονομασίες. Και αλλάζει κατά περίσταση ανάλογα με το ποια πολιτική πριμοδοτείται όσον αφορά την λύση του Κυπριακού. Θα σου πω ένα προσωπικό παράδειγμα. Όταν γεννήθηκα, στο πιστοποιητικό γέννησης μου, είχα υποκοότητα Κυπριακή, και Εθνική Καταγωγή Ελληνική. Αυτό δεν οφείλοταν στο γεγονός ότι ο Πατέρας μου ήταν Κύπριος και η μητέρα μου Ελληνιδα, και εγώ γεννήθηκα στην Ελλάδα. Τα δύο τελευταία δεν έπαιξαν καθόλου ρόλο για να πάρω την Ελληνική Εθνική καταγωγή. Κι αυτό γιατί το ίδιο συνέβαινε με τα ξαδερφια μου που γεννήθηκαν Κύπρο, και με τους δύο γονείς Κύπριους. Απλά τότε ήταν θεσμοθετημένη η εθνική καταγωγή στο Κυπριακό κράτος, με τους Ελληνοκύπριους να παίρνουν Ελληνική Εθνική καταγωγή, και τους Τουρκοκύπριους Τουρκική. Αυτό λοιπόν κάποια στιγμή άλλαξε. Δεν ξέρω ακριβώς πότε για να σου πω, αλλά στο τελευταίο διαβατήριο που έχω, εχει απαλοιφτεί ο όρος Εθνική καταγωγή, και έχει αντικατασταθεί με τον όρο Ιθαγένεια, η οποία πλέον έχει γίνει Κυπριακή. Και αυτό ισχύει για όλους τους Κύπριους, Ελληνοκύπριους και Τουρκοκύπριους. Ίσως είναι μια μορφή άμυνας απέναντι στα σχέδια διχοτόμησης, ή δικοινοτικής ομοσπονδίας, αν και το τελευταίο παίζει πολύ σαν το επικρατέστερο σενάριο λύσης.

Last edited:
Ρε Σπύρο τι με ρωτάς τώρα? Έχω φιλαράκια Ομονοιάτες και έτσι μου έχουν πει. Απλά. Το τι είναι εθνικιστικό και τι διεθνιστικό ας το αφήσουμε καλύτερα, στο συγκεκριμένο νήμα.
Πολλές φορές η αντίδραση είναι μεγαλύτερη απ την δράση.

Δηλαδή ενα καθεστωτικό κόμμα σαν το ΑΚΕΛ αντιδρά πού??Στο ιδιο το Κυβερνητικό Καθεστώς??

Αν πάντως εξαντλείται ο ''προοδευτισμός'' τών οπαδών τής Ομονοιας ή τής Ανορθωσης στά πανό ας ψάξουν νά βρούν τί σχέση έχουν οι ηγέτες τους μέ τους Βρεττανούς..

Και εκεί δεν βλέπω μεγάλη αντίδραση ούτε απο τούς ΑΚΕΛ ικούς χρόνια τώρα......................................

Απάντηση: Re: Απάντηση: ΤΡΑΓΙΚΕΣ ΣΤΙΓΜΕΣ ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ

Αυτό λοιπόν κάποια στιγμή άλλαξε. Δεν ξέρω ακριβώς πότε για να σου πω, αλλά στο τελευταίο διαβατήριο που έχω, εχει απαλοιφτεί ο όρος Εθνική καταγωγή, και έχει αντικατασταθεί με τον όρο Ιθαγένεια, η οποία πλέον έχει γίνει Κυπριακή. Και αυτό ισχύει για όλους τους Κύπριους, Ελληνοκύπριους και Τουρκοκύπριους. Ίσως είναι μια μορφώ άμυνας απέναντι στα σχέδια διχοτόμησης, ή δικοινωτικής ομοσπονδίας, αν και το τελευταίο παίζει πολύ σαν το επικρατέστερο σενάριο λύσης.

Αυτό Φώτη μου,πού γράφεις,ειναι εντελώς άλλο πράγμα και εχει νοημα...

Γιατί μέ τά άλλα μπερδεύτηκα και κοντεψε να πιστέψω οτι ο Μάνος και ο Ανδριανόπουλος ειναι διεθνιστές,που υποστήριζαν μετά μανίας τίς ανιστόρητες ''Νεοκυπριακές'' απόψεις,πού άνθησαν πρωτίστως επί προέδρου Βασιλείου(μεγάλη ''μορφή'' ο κύριος,κάτι σαν τον Σημίτη.......................)

Δηλαδή ενα καθεστωτικό κόμμα σαν το ΑΚΕΛ αντιδρά πού??Στο ιδιο το Κυβερνητικό Καθεστώς??

Αν πάντως εξαντλείται ο ''προοδευτισμός'' τών οπαδών τής Ομονοιας ή τής Ανορθωσης στά πανό ας ψάξουν νά βρούν τί σχέση έχουν οι ηγέτες τους μέ τους Βρεττανούς..

Και εκεί δεν βλέπω μεγάλη αντίδραση ούτε απο τούς ΑΚΕΛ ικούς χρόνια τώρα......................................

Ρε εδώ δεν πιστεύω στα Ελληνικά κόμματα, θα πιστεύω στα Κυπριακά?

Σπυρο σε παρακαλω μην βριζεις τον Σημιτη , τοσα πρωταθληματα ειχατε παρει οταν ηταν το τριδυμο ΚΟ.ΛΑ.ΣΗ. εν δρασει.:p

http://www.youtube.com/watch?v=i5kZPihMdYw&feature=related

http://www.youtube.com/watch?v=dYDKF7mMazY

Δείτε όλα τα φιλμάκια και πέστε μου αν όλοι αυτοί ίο ανεγκέφαλοι δεν εκφράζουν κομματική και κατ επέκταση την κυβερνητική πολιτική.

Τώρα καταλαβαίνετε γιατί οι μεν γαμούν το έθνος και οι δεν κρατούν ελληνικές σημαίες και φωνάζουν τον εθνικό ύμνο.

Last edited: