ΤΡΑΓΙΚΕΣ ΣΤΙΓΜΕΣ ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ

Εχεις δικιο Σπυρο για την διαχρονικοτητα της Ιστοριας,αλλα κερδισμενος βγαινει οποιος εχει την δυνατοτητα μεσα απο διπλωματικους ελιγμους να αποκομιζει οφελη.
Αυτη τη χρονικη στιγμη ,υπο τις επικρατουσες συνθηκες,η προσεγγιση σ αυτο τον αξονα που δημιουργειται ,νομιζω οτι μας συμφερει ,ασχετα με τα αισθηματα που τρεφουμε ο καθενας μας.
Ειναι ,κατα την προσωπικη μου εκτιμηση,μια ευκαιρι που δεν πρεπει να χασουμε και που πρεπει να πονταρουμε και να παιξουμε πανω σ αυτη.
Μετα απο δεκαετιες,αν θυμαμαι σωστα μετα τον Β.Π.Π,υπηρξε στροφη της δυτικης πολιτικης και ειναι κριμα αν δεν το εκμεταλευτουμε τοσο εμεις οσο και οι Κυπριοι[οι οποιοι το εχουν αποδεχθει αν δεν κανω λαθος]

Ειναι γραμμενα σε αρχεια οτι ειχε ληφθει η αποφαση,τα οποια ανοιξαν
προσφατα, οτι δεν εξυπηρετουσε πλεον η κατοχη της.
Σκεφτητε και της συνθηκες που αρχισαν να διαμορφωνονται εκεινη την εποχη οσον αφορα την αποικιοκρατια .
Φυσικα θα μεριμνουσαν ναχουν τις βασεις τους και λογο στην
μελλοντικη πορεια της Κυπρου
Ετσι θα περναν το 80% οσων πραγματων θελαν χωρις κοστος
πολιτικο και οικονομικο
Η αντιδραση τους εκ των υστερων αυτοαξιολογηθηκε σαν λαθος
και υπερβολικη.
Αυτα ειναι η αληθεια, τα υπολοιπα ειναι εμμονες και δυσκαμψια
κατανοησης καποιων πραγματων.
Φυσικα δεν θα το καναν απο καλοσυνη αλλα απο προσαρμογη
στις νεες συνθηκες με τις λιγωτερες απωλειες
Το ερωτημα ειναι αν καποιοι απο την Ελλαδα η την Κυπρο
ειχαν υποψιαστει κατι και τι καναν να αποφευχθει ολη αυτη
η περιπετεια, αφου θα κατεληγαν εκει απο αλλο δρομο
Μη ξεχνατε οτι η αντισταση εβγαλε στον αφρο κατι φυντανια
στυλ Γριβα,Σαμψων κ.λ.π που δημιουργησαν πολλα προβληματα μετα.

ουφ
εγω ταγραψα ολα αυτα!!!!

Απάντηση: Re: ΤΡΑΓΙΚΕΣ ΣΤΙΓΜΕΣ ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ

Η αντιδραση τους εκ των υστερων αυτοαξιολογηθηκε σαν λαθος
και υπερβολικη.

Αυτό μου θυμίζει την αυτοαξιολογηση τού αλήτη τού Κουσνέρ που παραδέχτηκε πώς έγραφε ψέμματα γιά τούς Σέρβους για να στρέψει την κοινή γνώμη της Γαλλιας υπέρ των βομβαρδισμών.

Η τού Τονυ τού Μπλέρ που ειπε ψεμματα για τα ανύπαρκτα πυρηνικά τού Σαντάμ..

Ειλικρινά συγκινούμαι οταν οι εκδοροσφαγείς αφού ολοκληρώσουν το έργο τους κάνουν μετά μιά αυτοκριτική..:BDGBGDB55::BDGBGDB55:

Παίρνουν και ένα οκ απο κανά παπά και ολα καλά.

Re: Απάντηση: Re: ΤΡΑΓΙΚΕΣ ΣΤΙΓΜΕΣ ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ

Αυτό μου θυμίζει την αυτοαξιολογηση τού αλήτη τού Κουσνέρ που παραδέχτηκε πώς έγραφε ψέμματα γιά τούς Σέρβους για να στρέψει την κοινή γνώμη της Γαλλιας υπέρ των βομβαρδισμών.

Η τού Τονυ τού Μπλέρ που ειπε ψεμματα για τα ανύπαρκτα πυρηνικά τού Σαντάμ..

Ειλικρινά συγκινούμαι οταν οι εκδοροσφαγείς αφού ολοκληρώσουν το έργο τους κάνουν μετά μιά αυτοκριτική..:BDGBGDB55::BDGBGDB55:

Παίρνουν και ένα οκ απο κανά παπά και ολα καλά.
Δεν ειναι οτι λυπηθηκαν!
απλως οτι δεν υπηρχε λογος να στησουν κρεμαλες αφου ειχε παρθει η αποφαση
Με λιγα λογια οτι ενηργησαν συναισθηματικα -ως ανατολιτες-
και οχι λογικα-σαν παιδια της Δυσης-
αυτο τους ενοχλησε.

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: ΤΡΑΓΙΚΕΣ ΣΤΙΓΜΕΣ ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ

Κάπως έτσι, άλλα μιλώντας μαζί τους σήμερα αυτές τις δικαιολογίες προβάλουν.

Ειναι "ευελικτο" κομμα.Το 74 δεν ονομασαν τον Κληριδη καλο καραβοκυρη;

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: ΤΡΑΓΙΚΕΣ ΣΤΙΓΜΕΣ ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ

Δεν ειναι οτι λυπηθηκαν!
απλως οτι δεν υπηρχε λογος να στησουν κρεμαλες αφου ειχε παρθει η αποφαση
Με λιγα λογια οτι ενηργησαν συναισθηματικα -ως ανατολιτες-
και οχι λογικα-σαν παιδια της Δυσης-
αυτο τους ενοχλησε.

Καλα αυτη η μούφα του ορθού λόγου τής Δυσης καλο θαταν να τελειώνει καποια στιγμη..

Εκτος αν εννοούμε τά εν ψυχρώ,μέσω τού ορθού λογου εκατομμύρια εγκληματα τών Δυτικών.

Αν ''ορθός λόγος'' σημαίνει εν ψυχρώ σφαγές κατι δεν παει καλά..

Ασε που το τέλος τού Διαφωτισμου έχει συμβεί εδώ και 70 χρόνια τουλάχιστον.-bye--bye-

Ο ορθος λογος δεν σημαινει οτι ντε και καλα συμβαδιζει
με την ηθικη!
Απλως σε αποτρεπει απο περιττες ενεργειες με βασει
το συναισθημα!

Ο ορθος λογος δεν σημαινει οτι ντε και καλα συμβαδιζει
με την ηθικη!
Απλως σε αποτρεπει απο περιττες ενεργειες με βασει
το συναισθημα!

Ορθόν..
Οπως ακριβώς εσφαζαν οι Ναζί μεθοδικά και μετά ακουγαν Mozart μετά τής οικογενείας τους...Εκεί άφηναν το συναίσθημά τους νά εκδηλωθεί ενώ οι φούρνοι δουλευαν υπερωρίες.

Μήν σπαταλάμε και συναίσθημα τώρα π.χ. ''αιδώς'' κ.λ.π.

Διάβασε το ''Καπούτ '' τού Μαλαπάρτε που περιγράφει πώς οι Γερμανοί έκαναν συσκέψεις γιά νά μήν λερώνονται οι στολές τών στρατιωτών τους απο τίς απανωτές εκτελέσεις Εβραίων και Ρώσων...
Χωρίς συναίσθημα...Σάν λεπίδι.

Ετσι και οι Βρεττανοί...
Αγχόνες στούς Κύπριους και μετά έκαναν την αυτοκριτική τους οτι υπερέβαλαν..Μάλλον τούς παρέσυρε το συναίσθημα τών ''Ανατολιτών'' Κυπρίων..Εχουμε ακουσει και τέτοιες ''ψυχολογικές'' αρλούμπες απο ''ορθολογιστές'.

Last edited:
Δεν φταιω εγω αν ειναι σκληρος ο κοσμος!
Θυμηθειτε τι καναν οι Αθηναιοι στην Μηλο για παραδειγματισμο!
Συγχρονως στην Αθηνα γεννιοταν ο σημερινος κοσμος...

Το θέμα ειναι τουλάχιστον νά μήν υποκύπτεις διαρκώς στον ''ρεαλισμό''..
Αλλως τε δεν ειναι ντετερμινιστικό τό ζήτημα τής σκληρότητας,αλλά πολιτικό ,ακομα και απο την εποχή τής ''Δημοκρατικής'' Αθήνας και ενωρίτερα.

Άλλο πως γενιεται κάτι κι άλλο πως εξελισεται .Υπάρχουν πάντα επιλογές και διαφοροποιήσεις .Οι αρχαίοι Έλληνες κάλυψαν όλο το πιθανό φάσμα της ανθρώπινης έκφρασης .Μπορείς πάντα να διαλέξεις τον επίκουρο, στην Αθηνα ειχε την σχολη του, η όποιον άλλο σε βολεύει.
Ο σημερινός δυτικός κόσμος έχει τις αρχαίες επιροες που τον βολεύουν.

Re: Απάντηση: ΤΡΑΓΙΚΕΣ ΣΤΙΓΜΕΣ ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ

Αudiolytic επειδη εισαι Κυπριος και προαφανως ζεις και γνωριζεις καλλιτερα απο εμας τα οσα πιστευουν και ονειρευονται και θελουν οι πατριωτες σου,θα σε παρακαλουσα ειλικρινα ,να μας εκφρασεις οσο πιο αντικειμενικα ειναι δυνατον,την αποψη του Κυπριακου λαου[οχι των πολτικων και κομματαρχων] για το πως θελουν το αυριο της Κυπρου .Και κυριως οσον αφορα την σχεση της με την Ελλαδα ,αν θελουν την ενωση με την Ελλαδα κλπ.
Αυτο θα βοηθουσε πολυ εμας ,που βρισκομαστε μακρυα να κατανοησουμε πιο αμεσα τους προβληματισμους και τα ονειρα σας.Θα ειναι νομιζω ενα παραθυρο στην αληθεια και μια εντιμη βαση για τις σχεσεις μας

Καθολου ευκολη η απαντηση Πετρο,αλλα θα προσπαθησω.

Κατ'αρχην να πω οτι υπαρχει ενα μεγαλο ποσοστο Κυπριων που οπως ειπε και ο Αντωνης δεν θελουν καν να ακουνε το ονομα της Ελλαδας η να αντικρυζουν την Ελληνικη σημαια.Αυτο ειναι μαλλον αδυνατο να αλλαξει πλεον,και οπως ειπα πιο πριν,θεωρω οτι ειναι το αποτελεσμα του διαιρει και βασιλευε των βρεττανων μετα το 1950,αλλα και των μετεπειτα εξελιξεων.Δεν γνωριζω πως οι βρεττανοι το πετυχαν αυτο,αλλα αυτη ειναι η πραγματικοτητα.Αυτο το ποσοστο ειναι περιπου το 30%

Οι συνθηκες τοτε και σημερα ειναι τοσο διαφορετικες,που δεν νομιζω οτι η ιδεα της ενωσης ειναι κατι που αποτελει καποιο αμεσο στοχο ακομη και των πιο ονειροπολων.

Η μετεξελιξη της Κυπρου σε "ανεξαρτητο" κρατος μεσω δοτης και "εκβιαστικης" λυσης το '60,ακριβως εδω αποσκοπουσε,δηλαδη στην εγγαταλειψη της ιδεασ της ενωσης,πραγμα που εκ των πραγματων φαινεται να εχει πετυχει σε μεγιστο βαθμο.

Δεν θα προχωρησω αλλο εδω,εξ'αλλου ειπαμε πολλα πιο πανω.

Να πω ομως οτι απο το υπολοιπο 70% των Κυπριων,το μεγαλυτερο μερος(με εξαιρεση ενα "ερμαφροδητο" 5-6% ) η Ελλαδα δεν θα παψει ποτε να ειναι η Μητερα Πατριδα,και οσο περναει απο το χερι τους,η προσπαθεια ειναι οι σχεσεις της Κυπρου με την Ελλαδα να ειναι αρμονικοτατες,και δεν κρυβουν την ελπιδα οτι "παλι με χρονια και καιρους........." παραμενοντας ταυτοχρονα και απολυτα ρεαλιστες,οτι αυτο ισως να μην γινει ποτε.Η αγαπη προς την Ελλαδα ειναι απολυτα δεδομενη,απολυτα αληθινη και απιθανο να αλλαξει αυτο.

Μεχρι να δουμε ολοι καλυτερες μερες,θα περιοριστουμε στην υποστηριξη αλληλων σε ολα τα επιπεδα,και γιατι οχι και στην Eurovision :smile:

Aν αφησα κατι πισω πες μου.

Re: Απάντηση: Re: ΤΡΑΓΙΚΕΣ ΣΤΙΓΜΕΣ ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ

Το θέμα ειναι τουλάχιστον νά μήν υποκύπτεις διαρκώς στον ''ρεαλισμό''..
Αλλως τε δεν ειναι ντετερμινιστικό τό ζήτημα τής σκληρότητας,αλλά πολιτικό ,ακομα και απο την εποχή τής ''Δημοκρατικής'' Αθήνας και ενωρίτερα.
Να συμφωνησω απολυτα.

.... η Ελλαδα δεν θα παψει ποτε να ειναι η Μητερα Πατριδα, QUOTE]

Αλλα επειδη καμια φορα γινεται μητρια καλυτερα σε αποσταση!!!
Παντως η Μαμα βοηθησε στην ενταξη στην Ευρωπη...
Μεγαλη καμπη στην Ιστορια της Κυπρου και να το αναγνωρισουμε!

Υ.Γ μου αρεσει η ιδεα -μεταφυσικα εστω-να υπαρχει ενα δευτερο
κρατος με Ελληνες - και τι κρατος,τοσο δυναμικο:grinning-smiley-043
Με πληθυσμο οσο η Θεσσαλια ειναι ασυγκριτα πιο μπροστα
απο αντιστοιχα τμηματα της Ελλαδος.

.... η Ελλαδα δεν θα παψει ποτε να ειναι η Μητερα Πατριδα, QUOTE]

Αλλα επειδη καμια φορα γινεται μητρια καλυτερα σε αποσταση!!!
Παντως η Μαμα βοηθησε στην ενταξη στην Ευρωπη...
Μεγαλη καμπη στην Ιστορια της Κυπρου και να το αναγνωρισουμε!

Υ.Γ μου αρεσει η ιδεα -μεταφυσικα εστω-να υπαρχει ενα δευτερο
κρατος με Ελληνες - και τι κρατος,τοσο δυναμικο:grinning-smiley-043
Με πληθυσμο οσο η Θεσσαλια ειναι ασυγκριτα πιο μπροστα
απο αντιστοιχα τμηματα της Ελλαδος.

Μην πιστευεις τις κακες γλωσσες :laugh:.Το ΑΙΜΑ ποτε δεν γινεται νερο,νασαι σιγουρος

Προχθες και σημερα,ειχα την χαρα να φιλοξενησω στο σπιτι μου εστω και για λιγες ωρες ενα φιλο απο το φορουμ.

Περιττον να αναφερω οτι περασαμε ομορφα,με κουβεντουλα και λιγη μουσικη.

Εκεινο που μου εκανε εντυπωση για ακομη μια φορα,ειναι το σχολιο που ακουω σχεδον απο ολους τους Ελλαδιτες φιλους που επισκεπτονται την Κυπρο για πρωτη φορα,οτι δηλαδη,αλλα περιμεναν να δουν στην Κυπρο και αλλα βλεπουν,σε σχσση παντα με την αποψη που ισως εχουν απλα ακουγοντας καποια σχολια η βλεποντας ισως κατι στις ειδησεις,τυπο κλπ.

Πιστευω οτι το συμπερασμα τους ειναι απλο,οτι προκειται για ενα τοπο γνωριμο,καθαρα Ελληνικο.

Προσωπικά κρατώ πάντα σε περίοπτη θέση το ''Ημερολογιο Καταστρώματος Γ'' τού Σεφέρη,μέ το ''Κύπρον ου μ'εθέσπισεν'' ,ως προμετωπίδα ,απο την ''Ελένη'' τού Ευριπίδη.(Τεύκτρος:ες γην εναλίαν Κύπρον ου μ' εθέσπισεν
οικείν Απόλλων, όνομα νησιωτικόν
Σαλαμίνα θέμενον της εκεί χάριν πάτρας.)
Τι νά μάς πεί τώρα και ο Ευριπίδης κυρά Διαμαντοπούλου μας....

Kαι η Μνήμη Α' παραμένει ένα συγκλονιστικό ποιημα:

''Κι εγώ στα χέρια μου μόνο μ' ένα καλάμι
είταν έρημη η νύχτα το φεγγάρι στη χάση
και μύριζε το χώμα από την τελευταία βροχή.

Ψιθύρισα η μνήμη όπου και να την αγγίξεις πονεί.
ο ουρανός είναι λίγος, θάλασσα δεν υπάρχει,
ό,τι σκοτώνουν την μέρα τ' αδειάζουν με κάρα πίσω απ' τη ράχη.

Τα δάχτυλα μου παίζανε ξεχασμένα μ'αυτή τη φλογέρα
που μου χάρισε ένας γέροντας βοσκός επειδή του είπα καλησπέρα
οι άλλοι ξέγραψαν κάθε χαιρετισμό

ξυπνούν, ξυρίζουνται κι αρχίζουν μεροκάματο το σκοτωμό,
όπως κλαδεύεις ή χειρουργείς, μεθοδικά, χωρίς πάθος
ο πόνος νεκρός σαν τον Πάτροκλο και κανείς δεν κάνει λάθος.

Συλλογίστηκα να φυσήξω ένα σκοπό κι έπειτα ντράπηκα τον άλλο κόσμο
αυτόν που με βλέπει πέρ' απ' τη νύχτα μες απ' το φως μου

που υφαίνουν τα κορμιά ζωντανά, οι καρδιές γυμνές
κι η αγάπη που ανήκει και στις Σεμνές

καθώς και στον άνθρωπο και στην πέτρα και στο νερό και στο χορτάρι
και στο ζώο που κοιτάει κατάματα το θάνατο που έρχεται να το πάρει.

Έτσι προχώρησα στο σκοτεινό μονοπάτι
κι έστριψα στο περβόλι μου κι έσκαψα κι έθαψα το καλάμι

και πάλι ψιθύρισα θα γίνει ανάσταση μιαν αυγή,
πως λάμπουν την άνοιξη τα δέντρα θα ροδαμίσει του όρθρου η μαρμαρυγή,

θα ξαναγίνει πέλαγο και πάλι το κύμα θα τινάξει την Αφροδίτη
είμαστε ο σπόρος που πεθαίνει.
Και μπήκα στ' αδειανό μου το σπίτι.

....................................................................................................
:grinning-smiley-043:grinning-smiley-043

Καθολου ευκολη η απαντηση Πετρο,αλλα θα προσπαθησω.

Κατ'αρχην να πω οτι υπαρχει ενα μεγαλο ποσοστο Κυπριων που οπως ειπε και ο Αντωνης δεν θελουν καν να ακουνε το ονομα της Ελλαδας η να αντικρυζουν την Ελληνικη σημαια.Αυτο ειναι μαλλον αδυνατο να αλλαξει πλεον,και οπως ειπα πιο πριν,θεωρω οτι ειναι το αποτελεσμα του διαιρει και βασιλευε των βρεττανων μετα το 1950,αλλα και των μετεπειτα εξελιξεων.Δεν γνωριζω πως οι βρεττανοι το πετυχαν αυτο,αλλα αυτη ειναι η πραγματικοτητα.Αυτο το ποσοστο ειναι περιπου το 30%

Οι συνθηκες τοτε και σημερα ειναι τοσο διαφορετικες,που δεν νομιζω οτι η ιδεα της ενωσης ειναι κατι που αποτελει καποιο αμεσο στοχο ακομη και των πιο ονειροπολων.

Η μετεξελιξη της Κυπρου σε "ανεξαρτητο" κρατος μεσω δοτης και "εκβιαστικης" λυσης το '60,ακριβως εδω αποσκοπουσε,δηλαδη στην εγγαταλειψη της ιδεασ της ενωσης,πραγμα που εκ των πραγματων φαινεται να εχει πετυχει σε μεγιστο βαθμο.

Δεν θα προχωρησω αλλο εδω,εξ'αλλου ειπαμε πολλα πιο πανω.

Να πω ομως οτι απο το υπολοιπο 70% των Κυπριων,το μεγαλυτερο μερος(με εξαιρεση ενα "ερμαφροδητο" 5-6% ) η Ελλαδα δεν θα παψει ποτε να ειναι η Μητερα Πατριδα,και οσο περναει απο το χερι τους,η προσπαθεια ειναι οι σχεσεις της Κυπρου με την Ελλαδα να ειναι αρμονικοτατες,και δεν κρυβουν την ελπιδα οτι "παλι με χρονια και καιρους........." παραμενοντας ταυτοχρονα και απολυτα ρεαλιστες,οτι αυτο ισως να μην γινει ποτε.Η αγαπη προς την Ελλαδα ειναι απολυτα δεδομενη,απολυτα αληθινη και απιθανο να αλλαξει αυτο.

Μεχρι να δουμε ολοι καλυτερες μερες,θα περιοριστουμε στην υποστηριξη αλληλων σε ολα τα επιπεδα,και γιατι οχι και στην Eurovision :smile:

Aν αφησα κατι πισω πες μου.

Δεν νομίζω τα ποσοστά αυτά να ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα.
Κάπως έτσι θα ήταν πιο ρεαλιστικά.

Ένα 25% κοιμούνται με την Ελληνική σημαία προσκέφαλο και ονειρεύονται την ένωση.
Το 20% ούτε να ακούσουν δεν θέλουν για την Ελλάδα σε σημείο που αν έπρεπε να διαλέξουν μετάξι ένωσης και διοίκησης από τούρκους θα διάλεγαν το δεύτερο.
Ένα 5% δεν δίνει δεκάρα τσακιστή (πάντα υπάρχουν τέτοιοι)
Το υπόλοιπο 50% πιστεύω είναι της άποψης "καλλίτερα μακριά και φίλοι"
Νοιάζονται για την Ελλάδα και τους Έλληνες. Επιθυμούν καλές σχέσεις και συνεργασία μετάξι Ελλάδας και Κύπρου αλλα μέχρι εκεί.
Εγώ ανήκω στο 50%

@Πετρος Νικολαιδης
Είμαστε χαμένη υπόθεση φιλε.
Εδώ δεν τα βρίσκουμε μετάξι μας θα τα βρούμε με άλλους?
Προσωπική μου εκτίμηση αν μετά από 50 χρονια εξακολουθεί να υπάρχει Κυπριακή Δημοκρατία τα παιδιά των παιδιών μας όλο και σε κάποιο forum θα συζητούν τα ίδια.

my two cents

Δεν νομίζω τα ποσοστά αυτά να ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα.
Κάπως έτσι θα ήταν πιο ρεαλιστικά.

Ένα 25% κοιμούνται με την Ελληνική σημαία προσκέφαλο και ονειρεύονται την ένωση.
Το 20% ούτε να ακούσουν δεν θέλουν για την Ελλάδα σε σημείο που αν έπρεπε να διαλέξουν μετάξι ένωσης και διοίκησης από τούρκους θα διάλεγαν το δεύτερο.
Ένα 5% δεν δίνει δεκάρα τσακιστή (πάντα υπάρχουν τέτοιοι)
Το υπόλοιπο 50% πιστεύω είναι της άποψης "καλλίτερα μακριά και φίλοι"
Νοιάζονται για την Ελλάδα και τους Έλληνες. Επιθυμούν καλές σχέσεις και συνεργασία μετάξι Ελλάδας και Κύπρου αλλα μέχρι εκεί.
Εγώ ανήκω στο 50%

@Πετρος Νικολαιδης
Είμαστε χαμένη υπόθεση φιλε.
Εδώ δεν τα βρίσκουμε μετάξι μας θα τα βρούμε με άλλους?
Προσωπική μου εκτίμηση αν μετά από 50 χρονια εξακολουθεί να υπάρχει Κυπριακή Δημοκρατία τα παιδιά των παιδιών μας όλο και σε κάποιο forum θα συζητούν τα ίδια.

my two cents

Δεν εχω διαχωρισει ποιο ποσοστο θα ηθελε σημερα ενωση με την Ελλαδα,η κοιμαται με την σημαια προσκεφαλο κι'ονειρευεται.Θα το υπολογιζα γυρω στο 15% ομως το οποιο με το 50% που λες ειναι κοντα στο 70 που λεω οτι αγαπουν την Ελλαδα και την θεωρουν Μητερα Πατριδα. Περιπου εκει ειναι.

Μετα απο 50 χρονια ουτε οι "μεγαλοι" δεν ξερουν αν θα υπαρχουν.

Τι εννοεις τα παιδια των παιδιων μας; Του παιδιου μου το παιδι εκλεισε πριν λιγες μερες τεσσαρων.Λες να γινει 54 ων μεχρι να μπει σε καποιο φορουμ; :laugh: