Τραγούδια που έχουμε λιώσει στις δοκιμές μας

Και άλλο ένα..
Οι δυναμικές του cd είναι σε άλλο επίπεδο..
Μπορεί να στείλει αδιάβαστα
τα woofer των ηχείων.
Αποκαλύπτει τις πλαδαρότητες
του συστήματος και το όριο
των χαμηλών, γιατί έχει και samber
από Εκκλησιαστικό όργανο..
Απόλαυση η εικόνα της μεγάλης ορχήστρας από καλοσχεδιασμένα ηχεία..

Δεν έχεις λινκ από YouTube ;;;
Τζάμπα με έφτιαξες τώρα που "σκοτώνομαι" στην δουλειά.... :LOL:

Δεν έχεις λινκ από YouTube ;;;
Τζάμπα με έφτιαξες τώρα που "σκοτώνομαι" στην δουλειά.... :LOL:
Έχει πολύ Telark στο Υ.Τ.
Δεν βρήκα τα sumbler 2
αλλά κοιτάξτε τα vumeter
To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

• Like
Reactions: vlad66
Άμα δεν έχει τραίνο το τραγούδι ,δεν κάνει για τίποτα😸
Και δραττομαι της ευκαιρίας να αναρωτηθώ ζωηρά και έντονα.
ΓΙΑΤΙ ΕΜΈΝΑ ΜΟΥ ΒΑΖΑΤΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΜΑΡΤΎΡΙΟ?????,🥴
Πέστε στα ίσα ότι δεν με θέλετε παρέα να το ξέρω 😁😝

Όταν θέλω χαμηλές, αυτά
Το δεύτερο από το 3:01 και μετά.

Για υψηλές και χτύπημα στην drums,αυτό

Last edited:
  • Like
Reactions: vlad66
Αυτο ειναι απο τα πιο απαιτητικα κομματια για να τεσταρετε το συστημα σας.

Ωραίο αλλά δεν έχει τα κατάλληλο dynamic range. Όποιος θέλει να δει αν το σύστημά του έχει το απαιτούμενο headroom και να μπορεί να παίξει δυνατά χωρίς παραμόρφωση ας ακούσει το Bolero του Ravel. Με τον εξής τρόπο. Κατά την εισαγωγή του κομματιού να ρυθμίσει την ένταση του ενισχυτή ώστε να ακούει καθαρά στην θέση ακρόασης τα εισαγωγικά τύμπανα. Ακολούθως, χωρίς να πειράξει το ποτενσιόμετρο να αφήσει το κομμάτι να παίζει. Αν στο φινάλε το σύστημα αναπαράγει χωρίς παραμόρφωση (χαρακτηριστικό της οποίας είναι η ανάγκη για μείωση της έντασης) τότε όλα καλά.... αλλιώς άστα...

Last edited:
  • Like
Reactions: Sonorus and vlad66
Έχει πολύ Telark στο Υ.Τ.
Δεν βρήκα τα sumbler 2
αλλά κοιτάξτε τα vumeter
Με τα κανόνια έκανα κάποιες δοκιμές σε μερικές κεφαλές μου και επιβεβαίωσα το πρόβλημα στις βάσεις των ρουλεμάν στον βραχίονα μου.

Για να πούμε την αλήθεια, αυτό είναι πολύ βάρβαρο τεστ από το "Α" της αλυσίδας μέχρι το "Ω" ( που είναι τα ηχεία)

Την βαρβαρότητα την νιώθει στο έπακρο η ανάρτηση της κεφαλής, είτε περνάει το τεστ είτε όχι και δεν πρέπει να γίνεται συχνά...

Έφτιαξες;; ρύθμισες;; πέτυχες το αποτέλεσμα που ήθελες;; μην την βάλεις ξανά στην δοκιμασία...
Άκου τον Τσαϊκόφσκι από cd ή πλατφόρμα..

Άμα δεν έχει τραίνο το τραγούδι ,δεν κάνει για τίποτα😸
Και δραττομαι της ευκαιρίας να αναρωτηθώ ζωηρά και έντονα.
ΓΙΑΤΙ ΕΜΈΝΑ ΜΟΥ ΒΑΖΑΤΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΜΑΡΤΎΡΙΟ?????,🥴
Πέστε στα ίσα ότι δεν με θέλετε παρέα να το ξέρω 😁😝

Όταν θέλω χαμηλές, αυτά
Το δεύτερο από το 3:01 και μετά.

Για υψηλές και χτύπημα στην drums,αυτό
Στο Dreams η "γραμμή" του έγχορδου μπάσου είναι εξαιρετική για τεστ γιατί αλλάζει "μοτίβο" -ας μου επιτραπεί ο άστοχος όρος - και ένα "αδύναμο" σύστημα μπορεί εύκολα να το κάνει "ίσιωμα" στα γκάζια.

• Like
Reactions: steadyshot
Ωραίο αλλά δεν έχει τα κατάλληλο dynamic range. Όποιος θέλει να δει αν το σύστημά του έχει το απαιτούμενο headroom και να μπορεί να παίξει δυνατά χωρίς παραμόρφωση ας ακούσει το Bolero του Ravel. Με τον εξής τρόπο. Κατά την εισαγωγή του κομματιού να ρυθμίσει την ένταση του ενισχυτή ώστε να ακούει καθαρά στην θέση ακρόασης τα εισαγωγικά τύμπανα. Ακολούθως, χωρίς να πειράξει το ποτενσιόμετρο να αφήσει το κομμάτι να παίζει. Αν στο φινάλε το σύστημα αναπαράγει χωρίς παραμόρφωση (χαρακτηριστικό της οποίας είναι η ανάγκη για μείωση της έντασης) τότε όλα καλά.... αλλιώς άστα...
Καλό τεστ αυτό αν και για να κατεβάσεις ένταση επειδή σε ενόχλησε κάτι πρέπει να κλιπαρει το σήμα . Με καλές ηχογραφήσεις που αφήνουν headroom για να μη φτάσει peaks κοντά στα 0dbfs τα dac είναι καθαρά και δεν πάσχουν από μεγάλες παραμορφώσεις λόγω signal clipping και infersample overs. Τότε δημιουργούνται παραμορφώσεις

Και ορίστε! :)
Κορυφαία Audiophile ηχογράφηση του Bolero από ένα σπουδαίο μαέστρο και συνθέτη του 20ου αιώνα.
Maurice Ravel Boléro, M. 81 · Pierre Boulez · New York Philharmonic Orchestra

• Like
Reactions: Tzimisce
Στο πνεύμα του Music matters επιλέγω να προτείνω κάτι που δεν έχει βιολιά και άρπες (άρα δεν κάνει για τεστ αρμονικού πλούτου), αλλά θα δείξει την ικανότητες του συστήματος στα πολύ βαθιά χαμηλά με ταυτόχρονη "πίεση" στο απαιτούμενο headroom..

Είναι το "No Time For Caution" ή αλλιώς "The Docking Scene" (ανάλογα την πλατφόρμα και την έκδοση ο διαφορετικός τίτλος) , από τον πλανητάρχη του είδους Hans Zimmer και το "Interstellar" του

Το λινκ από το youtube είναι απλά ενδεικτικό , από εκεί δεν το έχω ακούσει ποτέ στο κανονικό σύστημα, ούτε καν από τα ΒΤ ηχεία μου.. δεν έχω ιδέα δηλαδή στο πως ακούγεται από youtube..

Όμως έχω απόλυτη ιδέα για το πως ακούγεται στα Spotify, Tidal & Qobuz...

Σε μια από τις 3 πλατφόρμες λοιπόν θα βάλετε την ένταση του ήχου στο επίπεδο που το ντεσιμπελόμετρο θα γράψει 85-90db (στην αρχή του τρακ) και θα αφήσετε το volume στην ησυχία του μέχρι το τέλος του τρακ..

Οι τολμηροί και αυτοί που έχουν απόλυτη εμπιστοσύνη στο σύστημά τους ας ξεκινήσουν από τα 95db

Όπως και στο Bolero , αυτοί που θα αφήσουν το volume απείραχτο μέχρι το τέλος χωρίς φόβο, έχουν ικανό(*) σύστημα (ή άγνοια κινδύνου...)

(*) Σύστημα που γ@μεικαιδερνει δηλαδή.... :LOL:

Edit..

Τώρα που ακούω το λινκ μου από το κινητό με bt ακουστικά, βλέπω ότι είναι για πέταμα...
Δεν έχει ικανή ένταση και τα μπάσα του είναι σκουπίδια...

Στο Spotify με τον ίδιο εξοπλισμό ακριβώς το μπάσο είναι αβυσσαλέο και πεντακάθαρο.

Στις υπόλοιπες 2 πλατφόρμες (που τις ακούω μόνο στο κανονικό σύστημα), ούτε λόγος... ειδικά το Qobuz είναι διαμάντι !!

Last edited:
  • Haha
Reactions: Tzimisce