Τραγούδια που ''μυρίζουν'' καλοκαίρι

καλοκαίρι 76 , get up and boogie - silver convention

γινόταν χαμός στα παιδικά πάρτι , τώρα γι' αυτά των ενηλίκων δεν ξέρω..
ίσως ο chief -bye-

Coming down from love - Bobby Caldwell / Cat in the hat 1980

Kaλοκαιρινή αύρα , contagious όσο δεν παίρνει , Fagenικό στον
υπερθετικό βαθμό ,σαν να βγήκε από τα sessions του Gaucho της ίδιας
περιόδου.:firstprize:

Απλά άπαιχτο.

i am the black gold of the sun - rotary connection 71

περιγράφεται ως ''psychedelic chamber soul'' ,χαρακτηριστικά της οι δραματικές ενορχηστρώσεις και η εξωγήινη πραγματική και όχι φούμαρα five - octave φωνή της Minnie Riperton , εδώ έχουμε ένα
jazzy - funky masterpiece της εποχής ,τόσο προσιτό μα συνάμα και τόσο
απόκοσμο.

i am the black gold of the sun - rotary connection 71

περιγράφεται ως ''psychedelic chamber soul'' ,χαρακτηριστικά της οι δραματικές ενορχηστρώσεις και η εξωγήινη πραγματική και όχι φούμαρα five - octave φωνή της Minnie Riperton , εδώ έχουμε ένα
jazzy - funky masterpiece της εποχής ,τόσο προσιτό μα συνάμα και τόσο
απόκοσμο.

Το οποίο και "μυρίζει" και άλλες εποχές πλην του καλοκαιριού.

Μερικών ανθρώπων καλώς η κακώς η φωνή είναι το όργανο!!!Η Minnie δεν ήταν ποτέ πρωτοπόρος μουσικά ούτε βυθίστηκε σε σκοτεινά και άγρια μονοπάτια όπως πολλοί άλλοι μαύροι αλλά είχε το απόλυτο μουσικό όργανο .Η κοπέλα δικαιούται ένα αφιέρωμα και το έχω σκεφθεί πολλές φορές αλλά περιμένω λίγο μέχρι να ακούσω ολοκληρωμένα την δουλειά της.

Αν ψάξεις πάντως θα δεις οτι γίνονται συζητήσεις επι συζητήσεων για την έκταση την φωνή της και κάποιοι λένε οτι μπορεί να παράγει ήχους ..όχι νότες μέσω της τεχνικής whistle register που να βρίσκονται πάνω απο τις πέντε οκτάβες....όμως...άφού αποδεδειγμένα προφέρει λέξεις πάνω σε αυτούς τους ήχους τότε ίσως μιλάμε και για πραγματικές νότες....??

Εν μπάσει περιπτώσει όσες και να είναι είναι τόσες που κάνουν ακόμα και τον πιο δύσπιστο να παραδεχθεί οτι μιλάμε για ένα φωνητικό φαινόμενο...

Ακου και το reasons από τα σόλο της που έχει ένα εκπληκτικό εντυπωσιακό φινάλε με την ίδια να ακουλουθεί φωνητικά το σολάρισμα της κιθάρας...

εξαιρετικά αφιερωμένο σε chief - γιώργο (μπαιρ)

η διασκευή της yvonne elliman στο hello stranger ... (76)
μιλαμε για το track :grinning-smiley-043 αυτή η easy flowing feeling
των 70's απλά δεν ΞΑΝΑΓΙΝΕΤΑΙ:grinning-smiley-043

τι έγινε ρε Νικολάκη...?

μαύρα μάτια.....κάναμε

(άσε, με άφησες μόνο να υπερασπίζομαι τα 70άρια με το Ντοκ και τον Κουν...)

Eπανέρχομαι δριμύτερος με καλύτερο και (hopefully) ασφαλέστερο
μηχάνημα , διότι με το προηγούμενο έπαθα .. πατατρακ και την ...''πλήρωσε''
και η κυρία από κάτω.:AFADF0:

Από μια πολύ μεγάλη μπάντα , καλοκαίρι 75
EARTH WIND AND FIRE - THAT'S THE WAY OF THE WORLD ,κύριοι
προσκυνώ :grinning-smiley-043 :grinning-smiley-043

άντε και άλλο ένα , από την ίδια χρονιά (τι έκπληξη)
BLACKBYRDS (ναι με y !) - WALKING IN RHYTHM

Εδώ και πολλά χρόνια το τραγούδι που όποτε το ακούω μου φέρνει στο νου καλοκαιράκι και στιγμές που πέρασαν...
Twist In My Sobriety - Tanita Tikaram :grinning-smiley-043

Re: Απάντηση: Τραγούδια που ''μυρίζουν'' καλοκαίρι

Εδώ και πολλά χρόνια το τραγούδι που όποτε το ακούω μου φέρνει στο νου καλοκαιράκι και στιγμές που πέρασαν...
Twist In My Sobriety - Tanita Tikaram :grinning-smiley-043

Αμαν φέρτε την κρεμάλα.....Ωραίο ρε Νικόλ κομμάτι αλλά για καλοκαίρι.?....αμεση αυτοκτονία.Για σίγουρα αποτeλέσματα πρέπει να παιχτεί μαζί μετο sweetest smile του Black.Πάντως έχεις δίκιο για τις στιγμές που πέρασαν εκεί μεταξύ 86 - 89.Bittersweet......

Απάντηση: Re: Απάντηση: Τραγούδια που ''μυρίζουν'' καλοκαίρι

Αμαν φέρτε την κρεμάλα.....Ωραίο ρε Νικόλ κομμάτι αλλά για καλοκαίρι.?....αμεση αυτοκτονία.Για σίγουρα αποτeλέσματα πρέπει να παιχτεί μαζί μετο sweetest smile του Black.Πάντως έχεις δίκιο για τις στιγμές που πέρασαν εκεί μεταξύ 86 - 89.Bittersweet......

:flipout: :flipout: :flipout: το 86'-89' εγώ ήμουν 3-6 ετών και άκουγα τα στρουμφάκια.... :flipout:

Από μια πολύ μεγάλη μπάντα , καλοκαίρι 75
EARTH WIND AND FIRE - THAT'S THE WAY OF THE WORLD ,κύριοι
προσκυνώ :grinning-smiley-043 :grinning-smiley-043

Συμφωνώ απόλυτα....!!!Και να σου πω την αλήθεια μου έχουν λείψει λίγο τα classic soul αφού τα τελευταία δύο χρόνια μανιωδώς κόλλησα με τα soundtracks(τώρα και με italian cop και bollywood).Αλλά θα επιστρέψω....σύντομα

Ανάλαφρη soul καλοκαιρινή διάθεση επίσης(και υπόσχομαι στον εαυτό μου να το ακούσω το απογευμα) soul shadows Bill Withers

αφού τα τελευταία δύο χρόνια μανιωδώς κόλλησα με τα soundtracks(τώρα και με italian cop και bollywood).Αλλά θα επιστρέψω....σύντομα

Ξεκόλλα λοιπόν , τα 7ο's είναι (ευτυχώς !) ατελείωτα και σε .. ζητάνε:flipout:

Άντε και ένα από εμένα και πολύ αγαπημένο μου

Innner City Blues από τον "μεγάλο" Marvin Gaye