Trance-Techno-Progressive House ,etc..

Όπως είπε κάποτε κι ο Pete Tong σ' ένα live essential mix του Sasha....

Put your hands in the air....FOR SASHA!!!!!!!!

Ακόμα το θυμάμαι εκείνο το set...ήταν η πιο στράκα και το πιο καλοδεμένο set της εποχής του!

Respect to the man like...:grinning-smiley-043

Δυστυχώς δεν ανήκω σε αυτούς που έχουν ψάξει τα συγκεκριμένα μουσικά είδη,Μετά το 89 στράφηκα στο Αμερικάνικο new jack swing,στη acid jazz και αργότερα στην trip hop με ταυτόχρονες αναδρομές στο παρελθόν οπότε κάπου έχασα τις εξελίξεις.

Ωστόσω κάπου στις αρχές του 90 είχα ενθουσιαστεί με ένα απο τα πρώτα techno το das boot - U96,που είχε και καλό video.Μετά κάπου χάθηκα...αλλά το παρών thread νομίζω είναι πολύ καλή αρχή για κάποιον μη μυημένο.

Οσον αφορά το θέμα το djs γενικότερα έχω την αίσθηση οτι ονόματα όπως του Walter Gibbons, Larry Levan.Tom Moulton,Francois Kevorkian είναι έφθαστα, οι δουλειές τους δε πάρα πολύ προχωρημένες,και μιλάμε για μια εποχή όπου το σύνηθες ήταν οι εταιρείες να απαιτούν ένα απλό extended.(77-85).Ανετότατα λοιπόν κάποια απο τα maxi singles κυρίως των εταιρειών salsoul και prelude που είχαν την τύχη να συνεργάζονται με αυτούς παίζουν και έπαιξαν στο παρελθόν σε play lists house/disco house/deep house προγραμμάτων δεκαετίες μπροστά.

Οσον αφορά τον Γιώργο Σειρά που αναφέρατε εκτός του οτι πρέπει λογικά να έχει μια πολύ ενημερωμένη δισκοθήκη ή αν δεν έχει ξέρει τουλάχιστον να το καλύπτει περίτεχνα, πέρα των αλλαγών έχω την αίσθηση οτι μπορεί να φτιάξει ένα πρόγραμμα απο 78 - 90 και εσύ να νομίζεις οτι ακούς κομμάτια απο μια διετία.Επίσης στα αυτιά μου έχω ακόμα αλλαγή που έχει κάνει στο ραδιόφωνο μεταξύ extended versions IOU - Freeez και Dont go - Yazoo που ήταν άπαιχτη και αν εκείνη την ώρα βρισκόταν σε ένα τεράστιο club του εξωτερικού θα έιχαν φύγει πολλές "μασέλες".Προφανώς βρέθηκε σε τρελή μέρα

Ως επίσης σε τρελή μέρα βρέθηκε κάποια στιγμή το 1983 ο πιτσιρικάς τότε και μετέπειτα πολύ γνωστός Ben Liebrand "πειράζοντας" το Passion των Flirts(Bobby O) κομμάτι all time sampled classic μετατρέποντας το τότε σε pre - Techno όπου και βέβαια θεωρήθηκε πολύ σκληρό remix για την εποχή του και έμεινε στο περιθώριο,για να επιστρέψει καμιά δεκαπενταετία μετά και να αποτελεί σήμερα την κύρια εκτέλεση που σαμπλαρεται στα σημερινά κομμάτια.

Σε σχέση με τον Morales που επίσης αναφέρατε σε επίπεδο remix mainstream κομματιών προτιμώ πολύ περισσότερο τον πιο σκοτεινό Junior Vasquez.Ως επίσης Armand Van Helden,William Orbit,Masters at workMousse T.

Και κάτι ακόμα!Ψάχνω καιρό αυτό το cd.Εχω φαγωθεί να το ακούσω!!

41QYKYMXT6L._AA240_.jpg

Original Underground Massive Attack: The Wild Bunch - Story of a Sound System
Dj Milo

Οι Μπριστόληδες εν δράσει

Absolum, και κανα Goa Gill αλλα σπανια. Η μουσικη μου αρεσει ακομη αλλα η σκηνη καθολου. Μονο psychedelic και fuel on δεν αντεχω καθολου τη house.
Το Inside the sphere τα σπάει έτσι; Όξω ο DJ Piësto :damnyou:(τουλάχιστον όλη η σειρά in search of sunrise) και η house:p. Να ρωτήσω μπορείτε να αναφέρετε κάποιο αντιπροσωπευτικό δείγμα του fuel on; Μη μου πεις kox τώρα και κουφαθώ.

Απάντηση: Re: Trance-Techno-Progressive House ,etc..

Το Inside the sphere τα σπάει έτσι; Όξω ο DJ Piësto :damnyou:(τουλάχιστον όλη η σειρά in search of sunrise) και η house:p. Να ρωτήσω μπορείτε να αναφέρετε κάποιο αντιπροσωπευτικό δείγμα του fuel on; Μη μου πεις kox τώρα και κουφαθώ.

Τo full on εχει δωθει με την κακη εννοια σε καποιος ειδος μουσικης που επαιζε στην ουσια μονο στη χωρα μας παρολο που το ειχαν ονομασει "Ισραηλιτικα". Αυτη η κακη εννοια του full on δεν νομιζω οτι υπαρχει πια και τοτε αντιπροσωπευοταν απο suki, Βερο, κτλ.

Τωρα στη ουσια full on σημαινει non stop μελωδιες (arrpegiator σε synth), "πιρι πιρι" οπως το λενε καποιοι, πολλα πιατινια και γενικως ενας πανικος στο κομματι εξου και η ονομασια full on. Παραδειγμα χαρακτηριστικο ειναι οι Astral Projection (τα παλια τους κομματια), Infected mushroom, kox box (τα παλια).

Δειτε και εγω ενα βιντεακι Astral και δειτε σε ποσο κοσμο μπροστα παιζουνε:
(το κομματι που ακουγεται ειναι full on)

http://www.youtube.com/watch?v=swaBAO8U704

Last edited:
Θυμάμαι τις συλλογές RETURN TO THE SOURCE, παγανιστικό trance στα καλύτερα του.Αρχές 90 ήταν που άρχισα να ανακαλύπτω την ηλεκτρονική μουσική... Μαγεία!!! τώρα έχω χωθεί πιο βαθιά ακόμα... experimental, minimal, glitch...

Μια πολύ καλή μουσική πρόταση

Michael & Levan
Progressive / House / Ambient

Michael & Levan - Clever Rhythms @ Kiss FM (11-2007)
Tracklist
1.Michael & Levan - Night Colours(Lokitas remix)
2.Stewart Keenan - Magnolia(Michael & Levan remix)
3.Aeron Aether - Abandon(Fretwell remix)
4.Michael & Levan - Distant Closeness(Original mix)
5.Johan Vermeulen - Luxury(Original mix)
6.Niko Fantin - Islamic Whisper(Cassino & Laben Coming There mix)
7.Absance - Hidden Soul
8.Michael & Levan - January Morning
9.Digital Witchcraft - Fingerpaint(Dj Zito Deep mix)

http://profile.myspace.com/index.cfm?fuseaction=user.viewprofile&friendid=111357638

Απάντηση: Re: Trance-Techno-Progressive House ,etc..

Σιγά να μην πάω να δώσω και 30 και να ξεκινήσει και στις 24:00. Ο γιατρός έχει πει να κοιμόμαστε από τις 23:00.

Γεράσαμε μου φαίνεται..:FSGSFGS4:

Τα καλά πάρτυ αρχίζουυν μετά τις 03:00 !!:BDGBGDB55:

Πριονίδια

Σου έχει τύχει να περπατάς στο δρόμο και οι περαστικοί να σε προσπερνάνε απορημένοι, κοιτάζοντάς σε να προσπαθείς να συγκρατήσεις το ακούσιο ηλίθιο χαμόγελο που η μουσική η οποία ακούς στο τέρμα με τις «ψείρες» σου το προκαλεί;
Σου έχει τύχει να ξυπνάς τη νύχτα και να συνειδητοποιείς ότι μόλις είχες ολοκληρώσει ένα απίστευτο, εκτός νόμου βαρύτητας χορευτικό νούμερο, συνοδευόμενο από ένα άγνωστο αλλά συγκεκριμένο χορευτικό κομμάτι; Αν ναι, τότε είσαι ο δεύτερος.
tongue.gif
(Όχι neo^ δεν πήρα ληγμένα).
Επιτέλους, έκανα ένα από τα μικρά όνειρά μου πραγματικότητα συμπτύσσοντας τα αγαπημένα μου Goa/Psychedelic Trance κομμάτια σε ένα 80άρι red-book CD. Θα ήθελα να ακούσετε και να σχολιάσετε με καυστικότητα (ειδικά ο Πολυχρονίδης) την πρώτη σοβαρή μιξούλα (μάλλον απότομη διαδοχή) που έφτιαξα, κατεβάζοντας το mp3 που ανέβασα εδώ.

Προειδοποίηση!
Η ακρόαση της προαναφερθείσας συλλογής είναι αυστηρός ακατάλληλη από άτομα κάτω των 15 και άνω των 20 ετών καθώς επίσης και από σκυλάδες και θαμώνες του καφενείου «Ο Κυρμήτσος».

Re: Πριονίδια

Θα ήθελα να ακούσετε και να σχολιάσετε με καυστικότητα (ειδικά ο Πολυχρονίδης) την πρώτη σοβαρή μιξούλα (μάλλον απότομη διαδοχή) που έφτιαξα, κατεβάζοντας το mp3 που ανέβασα Προειδοποίηση!
Η ακρόαση της προαναφερθείσας συλλογής είναι αυστηρός ακατάλληλη από άτομα κάτω των 15 και άνω των 20 ετών καθώς επίσης και από σκυλάδες και θαμώνες του καφενείου «Ο Κυρμήτσος».[/SIZE]

Φίλε Mosabsolum, ο Πολυχρονίδης ξεπερνάει τα ηλικιακά όρια που βάζεις στο διπλό και βάλε..:party: