Δυστυχώς δεν ανήκω σε αυτούς που έχουν ψάξει τα συγκεκριμένα μουσικά είδη,Μετά το 89 στράφηκα στο Αμερικάνικο new jack swing,στη acid jazz και αργότερα στην trip hop με ταυτόχρονες αναδρομές στο παρελθόν οπότε κάπου έχασα τις εξελίξεις.
Ωστόσω κάπου στις αρχές του 90 είχα ενθουσιαστεί με ένα απο τα πρώτα techno το
das boot - U96,που είχε και καλό video.Μετά κάπου χάθηκα...αλλά το παρών thread νομίζω είναι πολύ καλή αρχή για κάποιον μη μυημένο.
Οσον αφορά το θέμα το djs γενικότερα έχω την αίσθηση οτι ονόματα όπως του
Walter Gibbons, Larry Levan.Tom Moulton,Francois Kevorkian είναι έφθαστα, οι δουλειές τους δε πάρα πολύ προχωρημένες,και μιλάμε για μια εποχή όπου το σύνηθες ήταν οι εταιρείες να απαιτούν ένα απλό
extended.(77-85).Ανετότατα λοιπόν κάποια απο τα maxi singles κυρίως των εταιρειών
salsoul και
prelude που είχαν την τύχη να συνεργάζονται με αυτούς παίζουν και έπαιξαν στο παρελθόν σε play lists
house/disco house/deep house προγραμμάτων δεκαετίες μπροστά.
Οσον αφορά τον
Γιώργο Σειρά που αναφέρατε εκτός του οτι πρέπει λογικά να έχει μια πολύ ενημερωμένη δισκοθήκη ή αν δεν έχει ξέρει τουλάχιστον να το καλύπτει περίτεχνα, πέρα των αλλαγών έχω την αίσθηση οτι μπορεί να φτιάξει ένα πρόγραμμα απο 78 - 90 και εσύ να νομίζεις οτι ακούς κομμάτια απο μια διετία.Επίσης στα αυτιά μου έχω ακόμα αλλαγή που έχει κάνει στο ραδιόφωνο μεταξύ
extended versions IOU - Freeez και Dont go - Yazoo που ήταν άπαιχτη και αν εκείνη την ώρα βρισκόταν σε ένα τεράστιο club του εξωτερικού θα έιχαν φύγει πολλές "μασέλες".Προφανώς βρέθηκε σε τρελή μέρα
Ως επίσης σε τρελή μέρα βρέθηκε κάποια στιγμή το
1983 ο πιτσιρικάς τότε και μετέπειτα πολύ γνωστός
Ben Liebrand "πειράζοντας" το
Passion των Flirts(Bobby O) κομμάτι all time sampled classic μετατρέποντας το τότε σε
pre - Techno όπου και βέβαια θεωρήθηκε πολύ σκληρό remix για την εποχή του και έμεινε στο περιθώριο,για να επιστρέψει καμιά δεκαπενταετία μετά και να αποτελεί σήμερα την κύρια εκτέλεση που σαμπλαρεται στα σημερινά κομμάτια.
Σε σχέση με τον
Morales που επίσης αναφέρατε σε επίπεδο remix mainstream κομματιών προτιμώ πολύ περισσότερο τον πιο σκοτεινό
Junior Vasquez.Ως επίσης
Armand Van Helden,
William Orbit,Masters at workMousse T.
Και κάτι ακόμα!Ψάχνω καιρό αυτό το cd.Εχω φαγωθεί να το ακούσω!!
Original Underground Massive Attack: The Wild Bunch - Story of a Sound System
Dj Milo
Οι Μπριστόληδες εν δράσει