Transformer Preamp Mk2

Προεδρε εχουμε προβλημα ε?Παντως οι δυτικες κατεβαινουν πολυ πιο κατω

Πρόβλημα μόνο; :violent-smiley-030:

Παράξενο μου φαίνεται. Θεωρητικά η ρωσίδα έχει χαμηλότερο Rp αν είναι εξέλιξη της 6Ε5 όπως λέγεται.

Αν δε κάνω λάθος υπάρχουν 2 είδη 6Ε6 όπως και 2 6Ε5. Η μια version είναι ψηλή η άλλη είναι κοντή(ή μία είναι στο μέγεθος της ECC82, η άλλη στο μέγεθος της EL84 περίπου). Η "καλή" είναι η ψηλή και στην 6Ε6 και στην 6Ε5. Μήπως χρησιμοποιείς την κοντή που ίσως έχει ελαφρώς διαφορετικά χαρακτηριστικά και γι´αυτό και διαφοροποιημένη απόκριση.

Η 6ε6 που χρησιμοποιω εχει το υψος που ειχαν οι 6ε5 που χρησιμοποια ο προεδρος.
Παντως το σημειο που τις δουλευω ειναι μακρυα απο το ιδανικο(140V),οποταν να γυρεψω εκει το προβλημα ε?

Παντως το σημειο που τις δουλευω ειναι μακρυα απο το ιδανικο(140V),οποταν να γυρεψω εκει το προβλημα ε?

Γιατι το ιδανικο=140? Γιατι να εχουν σχεση τα -2 με το 140? Σταυρο?

Με το δικό μου σίδερο (σε μια παραλλαγή του αρχικού σχεδίου του Κώστα Τυροβολά) η 6Ε5Π είναι flat@20ΗΖ. Χάνει λίγο ψηλά 0.6db@20KHZ αλλά "γοτ δε φακ" που λέμε και στο χωριό μου. Ο Κώστας έχει προτείναι κάποια πειράματα για να δούμε μπας και βελτιωθεί.

Βρε Τζιμ τα 140 ειναι μακρυα απο το ιδανικο,οχι ειναι το ιδανικο.Και σε χαμηλες τασεις-ρευματα μπορει η rp να ειναι ψηλη,εξου και η αποκριση στα χαμηλα.Ενα 0.5db το εχω και εγω στα 20KHz

Βρε Τζιμ τα 140 ειναι μακρυα απο το ιδανικο,οχι ειναι το ιδανικο.Και σε χαμηλες τασεις-ρευματα μπορει η rp να ειναι ψηλη,εξου και η αποκριση στα χαμηλα.Ενα 0.5db το εχω και εγω στα 20KHz

Σωστό για τα χαμηλά.
Στα 20ΚΗΖ μετράς με γειωμένο δευτερεύον;

Ναι
Γειωνω το S2 και παιρνω -0.5,ενω με γειωμενο το S1 παιρνω -1db στα 20KHz,μαλλον λογικο μου φαινεται.
Με προβληματιζει στα χαμηλα.Θα αυξησω το ρευμα μαλλον και θα δω...

Βγαλτε ακρη απο αυτο το παραδοξο:Αλλαξα το φορτιο του δευτερευων στο μισο(απο 5.6Κ στα 2.6Κ)στις 6ε6π και τωρα εχω -2db @ 13Hz
Εγω δεν βγαζω ακρη παντως:)

Πολλες μετρησεις και πειραματισμοι Γιαννη.Απο αυριο και παλι μαζι σας με ακουστικες εντυπωσεις:)

Ευχαριστω,οι παλιοι και καλοι δειχνουν το δρομο:)Εγω απλα ακουλουθω-bye-:grinning-smiley-043

Δεν ημουν προετοιμασμενος για τους ηχητικους μπατσους που δεκτηκαμε σημερα οταν ακουσαμε τις ρωσσιδες....
Και να σκεφτεις οτι οι δυτικες ειναι super tubes...αυτες τοτε τι ειναι?
Ελεος.Θα κτυπησω και αλλες.Οσοι προλαβετε προλαβαν.

Ελεος!
Ο φιλος που τις ακουσε σημερα αν θελει σχολιαζει:)

Δεν ημουν προετοιμασμενος για τους ηχητικους μπατσους που δεκτηκαμε σημερα οταν ακουσαμε τις ρωσσιδες....
Και να σκεφτεις οτι οι δυτικες ειναι super tubes...αυτες τοτε τι ειναι?
Ελεος.Θα κτυπησω και αλλες.Οσοι προλαβετε προλαβαν.

Ελεος!
Ο φιλος που τις ακουσε σημερα αν θελει σχολιαζει:)

... τις εχουμε ακουσει και ξερουμε. Αυτο που μ ενδιαφερει προσωπικα, ειναι "ησυχα" κοριτσια ? Το δικο μου "δειγμα" (ζευγος) ηταν οκ, αλλα ειχα μονο ενα....