Transformer Preamp Mk2

Η E810F ταλαντωνει λογω κατασκευης και οχι λογω rf οποταν την αφησα.

Τωρα αρχισα μετρησεις της μικρης και ειμαι ευχαριστημενος.

THD 0.03% μεχρι και 9Vrms
0,3% @ 13Vrms

Αποκριση:

fr180.jpg

Ολα αυτα στα 15mA.
Θα ξαναμετρησω στα 13mA

Last edited:
Γενικά λόγο τεράστιας διαγωγιμότητας είναι πολύ εύκολο να ταλαντώσει και χρειάζεται ειδική καστασκευή φυσικά χωρίς πλακέτες και τυπωμένα. Μια καλή αρχή θα ήταν να αφαιρέσεις όλα τα αχρησιμοποίητα τυπωμένα γύρω από τη λυχνία που δημιουργούν ανεπιθύμητες και τυχαίες χωρητικότητες μεταξύ των ποδιών της λυχνίας. Εοίσης αν έχεις παλμογράφο θα δείς οτι μπορεί να ταλαντώνει σε πολλές εκατοντάδες MHZ και ας φαίνονται μόνο 4KHZ

Στο παλμογραφο φαινεται πολυ "βρωμικη" ταλαντωση με πολλες συνιστωσες,και πολυ πιο χαμηλης συχνοτητας.

Η Ε810F κατεβηκε και παιζω με την μικρη τωρα.Πολυ καλες μετρησεις.Θα την ακουσω σε λιγο:guitarist:

Στο ρομυ τον γατο πολλοι εχουν εμπειρια με ταλαντωσεις αυτης της συχνοτητας με την 7788,και λενε ειναι μηχανικης φυσης( http://www.goodsoundclub.com/Forums/ShowPost.aspx?PageIndex=2&PostID=2077 ),οποταν μαλλον εχω ελλατωματικες λαμπες.Τι λετε?

Κριμα γιατι ειναι φοβερη λαμπα

Την απόκριση την θεωρείς αποδεκτή;

Στο γράφω γιατί αν έχεις και κανένα λαμπάτο τελικό SE το πράγμα θα ξεπεράσει τα περιθώρια συμβιβασμού.

Για την ταλάντωση. Σε τι τάση δουλεύει;

Πρωτες ακουστικες εκτιμησεις με την μικρη....
Αφωνος.
Νομιζω τα ηχεια κατεβαινουν αλλη μια οκταβα προς τα κατω,αβιαστα.
Προσθεστε και μεσαιες απλα καταπληκτικες...

Εκλεισα απο προ μια και εξω.
Παμε για αλλα:guitarist:

Επισης ειχαμε την ευκαιρια να δοκιμασουμε δυο ειδη Ε180F,τις Mullard καταγωγης Αγγλιας,και Mullard made in Holland,με λευκη ανοδο.

Ειχαν διαφoρετικα ηλεκτρικα χαρακτηριστικα,και καθοταν σε διαφορετικα mA με την ιδια ταση πολωσης.

Οι ολλανδεζες μπροστα στις Αγγλιδες ακουγοντα κλασεις κατωτερες,σαν αν συγκρινεις λαμπα με τρανζιστορ:):):)
Οι εγγλεζες κερδισαν σε φωνες,μπασο,αναλυση,οτι μπορει να παρατηρησει κανενας με το αυτι

Update για την αποκριση.

Υποψιαστικα οτι οι αποκλισεις οφειλονται στην καρτα και τον τροπο που μετρουσα την αποκριση.

Μετρησα με το Phonic PAA3 και ειναι flat απο τα 25 μεχρι και τα 20000(0db),-5db στα 20Hz

Οποταν ειμαι οκ:a0210::a0210::a0210::a0210:

Περισσοτερες ακουστικες εκτιμησεις αυριο

Δεν θέλω να γίνω δεικτικός αλλά μερικά πράγματα "βρωμάνε".

α) δεν γίνεται να είναι 0db στα 25 και -3db στα 20.

β) διάβασε το manual του ARTA. Οταν μετράς πρέπει να χρησιμοποιείς το άλλο κανάλι σαν ref για να απορίψεις τα όποια προβλήματα της κάρτας ήχου.

Για την ταλάντωση, ξαναρωτάω. Σε τι τάση την δουλεύεις;

Δεικτικος?Καθολου.Ισα ισα ευχαριστω για το ενδιαφερον.
Αυτο δεν το ηξερα για το Αρτα.Θα επανελθω με μετρησεις.To προβλημα ηταν στο πως εκανα το attenuation που εκανα λογω την υψηλης εξοδου του προ...παρα προβλημα της καρτας.

Κι ομως αυτο λεει το phonic...τι να πιστεψω?Παντως δεν εχω κανενα sub για να ανησυχω για τα πολυ χαμηλα.Αλλα τις υψηλες τις χρειαζομαστε:)

Την Ε810 την δουλευω στα 150V και την Ε180 στα 170V.

Τακη ναι εχεις δικαιο.Το εξτρα τυλιγμα ειναι υποψηφιο για αυτο που λες,αλλα οπως ειπα μαλλον ειναι μηχανικη ταλαντωση η καταραμενη.Αν δεν ειχε fix συχνοτητα και στις δυο και την ιδια με οσους ειχαν το ιδιο προβλημα θα ελεγα ειναι rf.Αλλα δυστυχως.

Ψες ειχαμε ακροαση του προ με φιλαρακια απο το club.Οδηγουσε τις οδηγους της 845,μεσω μπαταριων για την πολωση.
Προσωπικα ειμαι ευχαριστημενος απο αυτο που ακουσα,και περιμενω τα νεα μου παιχνιδια για να κανω παιχνιδι:)

Ο προενισχυτης οδηγησε και καποια δυσκολα ακουστικα των 600ωμ (οχι δικα μου,αλλα φιλου μου,γνωστου στο χωρο:):)) σε μεγαλες σταθμες.Δεν μπορω να τον κρινω σε αυτο του το ρολο γιατι δεν εχω ακουσματα απο ακουστικα.

Καταπληκτικό λαμπάκι!

Οριακά χειρότερο απ την 6688 αλλά παράλληλα χωρίς τα προβλήματα της (μικροφωνισμούς). Προσοχή στην τάση (<150V).

Καλοφάγωτη.

Δοκίμασε και την -E ; )