Τράπεζες,τι συμβαίνει τελικά;

Οργιάζουν οι φήμες στο Διαδίκτυο ότι οι τράπεζες μπορεί και να λουκετάρουν αύριο, όσον αφορά τουλάχιστον τη παροχή ρευστότητας.

http://www.newsone.gr/paraxena/969644-tha-kleisoyn-telika-oi-trapezes-giati-den-ta-diapseydei-ayta-e-kybernese-kai-ti-symbainei-pragmatika?ref=yfp

Μακάρι να είναι απλή σύμπτωση λόγω του τετραήμερου, αλλά από τρία διαφορετικά ΑΤΜ που μόλις δοκίμασα, δύο της Εθνικής και ένα της Alpha, κανένα δεν έδινε χρήματα... :nounder:

Βέβαια η πηγή του λίνκ πού βάζεις είναι το CNN της Ελλάδος ,το tromaktiko ....

Πιο ανησυχητικη ειναι η προσωπικη του εμπειρια με τα 3 ατμ.

Δεν θελει και πολυ να εξαπλωθει ακομα ενας πανικος και να τρεξουν ολοι να βγαλουν και να αδειασαν τα μηχανηματα....

Μπα, το Μεγάλο Σάββατο το βράδυ όλα είχαν λεφτά ;-)

Αλλά τη φήμη της Μεγάλης Παρασκευής ότι έκαναν αργία την Τρίτη για να προλάβουν να ρυθμίσουν τα ΑΤΜ σε χαμηλότερα ποσά ακούστηκε και στα Τρίκαλα και στον Βόλο.

Βέβαια η κυβέρνηση εν μέσω οικονομικής ευεξίας φρόντισε οι τράπεζες να μείνουν κλειστές 5 μέρες!!!!!!,όπως επίσης και οι επιχειρήσεις
Τι λέμε τώρα ,σε μία ευημερούσα χώρα ,τι είναι 5 μέρες με κλειστές τράπεζες ....

Λόγω δουλειάς, δεν υπάρχει περίπτωση να "λουκετάρουν" οι τράπεζες...γενικά !!
Το ότι κάποια ατμ δεν είχαν λεφτά είναι πολύ απλά γιατί δεν έγιναν σε όλα τα σημεία ανεφοδιασμός χρημάτων όλες τις αργίες.

Έχουν γίνει πολύ δυσκίνητες πάντως. Ένα I bank είπα να βγάλω και μου ζητάνε να τους πάω βεβαίωση απο κατάστημα κινητής το νούμερο του τηλεφώνου. Λογαριασμό σταθερού με δ/νση δε τους έκανε.

Χρειάζεται απαραίτητα ο αριθμός κινητού για την αποστολή κωδικών για την πραγματοποίηση ορισμένων συναλλαγών.

Ναι λογικό είναι αυτό που λες. Επειδή εγώ έχω κάνει το κινητο σε κάρτα πρέπει αναγκαστικά να πάω σε κατάστημα να πάρω αποδεικτικό. Έτοιμος ήμουν να τους πω ότι έχω το ίδιο νούμερο που με καλούσατε τόσα χρόνια για να βγάλω πιστωτική. Αλλα τι μου φταίει ο υπάλληλος;
Θα μπορούσαν όμως με ένα τηλ εκείνη τη στιγμή στην εταιρεία τηλεφώνου να το επιβεβαιώσουν αν μου ανήκει ο αριθμός. Μια μέρα χαμένη..

επειδη και γω εχω εταιρικο κινητο και σκεφτομαι να φτιαξω e-banking,τι παιζει σ'αυτη τη περιπτωση;
Ισχυει για ολες τις τραπεζες;

Σε εμένα ζήτησαν ταυτοποίηση του κινητού, αλλά έπεσα σε καλό υπάλληλο και του είπα "αφού το έχετε τόσα χρόνια τι την θέλετε την ταυτοποίηση;"
Θεωρητικά πρέπει να πας μαζί και το χαρτί της εταιρίας τηλεφωνίας που επιβεβαιώνει ότι είναι εταιρικό και χαρτί της εταιρίας που λέει ότι το χρησιμοποιείς εσύ.

Re: Απάντηση: Τράπεζες,τι συμβαίνει τελικά;

επειδη και γω εχω εταιρικο κινητο και σκεφτομαι να φτιαξω e-banking,τι παιζει σ'αυτη τη περιπτωση;
Ισχυει για ολες τις τραπεζες;
Πανε στην Alpha ή στην Πειραιως και ζητα τους token.
Στην Alpha που εκανα στην γυναικα μου δεν ζητησαν βεβαιωση γιατι εχουν εφαρμογη που την κατεβαζεις σε οποιο smartphone εχεις.

Απάντηση: Re: Τράπεζες,τι συμβαίνει τελικά;

Έχουν γίνει πολύ δυσκίνητες πάντως. Ένα I bank είπα να βγάλω και μου ζητάνε να τους πάω βεβαίωση απο κατάστημα κινητής το νούμερο του τηλεφώνου. Λογαριασμό σταθερού με δ/νση δε τους έκανε.

Μεγαλύτερη ασφάλεια συναλλαγών...

Απάντηση: Re: Απάντηση: Τράπεζες,τι συμβαίνει τελικά;

Πανε στην Alpha ή στην Πειραιως και ζητα τους token.
Στην Alpha που εκανα στην γυναικα μου δεν ζητησαν βεβαιωση γιατι εχουν εφαρμογη που την κατεβαζεις σε οποιο smartphone εχεις.

τι ειναι το token;

Αν δε κάνω λάθος, συσκευή για δημιουργία κωδικών ηλεκτρονικών πληρωμών.

Στην alpha δε το χρειάζεσαι. Η εφαρμογή app δουλεύει εξαιρετικά...

οποτε για να ανακεφαλαιωσουμε λιγο,παω στη τραπεζα(αλφα και πειραιως),να κανω αιτηση για e-banking,τι πρεπει να εχω μαζι μου,για να μην πηγαινοερχομαι και στη χειροτερη,να μη μπορω τελικα να κανω τη δουλεια μου,γιατι εχω στη διαθεση μονο 2 μερες;

άσε, δε βγαζεις άκρη έτσι. Πήγαινε ρωτά. Μπορεί να σου ζητήσουν όλο το taxisnet για να "ενημερώσουν" την καρτέλα σου μιας και βρέθηκες απο κει.