Λάκης
AVClub Fanatic
το προβλημα ειναι το εξης,παιρνω αδεια κι εχω 2 μερες στη διαθεση μου,αν παω τη πρωτη μερα και μου πουν,φερε μας και μια ληξιαρχικη πραξη θανατου του προπαππου σου,δε προλαβαινω να την εχω σε μια μερα.
το προβλημα ειναι το εξης,παιρνω αδεια κι εχω 2 μερες στη διαθεση μου,αν παω τη πρωτη μερα και μου πουν,φερε μας και μια ληξιαρχικη πραξη θανατου του προπαππου σου,δε προλαβαινω να την εχω σε μια μερα.
μ'αρεσει που ευαγγελιζονται το τερματισμο της γραφειοκρατιας εδω και ποσα χρονια!
Κι αντε καλα το δημοσιο,αλλα οι τραπεζες που ειναι και ιδωτικες;
Αν έχουν καιρό να ενημερώσουν τα στοιχεία σου, θα πρέπει να το κάνουν με την πρώτη ευκαιρία.το προβλημα ειναι το εξης,παιρνω αδεια κι εχω 2 μερες στη διαθεση μου,αν παω τη πρωτη μερα και μου πουν,φερε μας και μια ληξιαρχικη πραξη θανατου του προπαππου σου,δε προλαβαινω να την εχω σε μια μερα.
Ρε παιδιά, έχω μια απορία για την χρήση κάρτας αντι μετρητών για την συγκέντρωση τπου ποσού που θα δηλώσουμε του χρόνου στην φορ.δήλωση για αγορές αγαθών... Με την χρήση της κάρτας, παίρνουμε το ηλ.απόκομα απο το POS. Αυτό το απόκομα το χρειαζόμαστε, ή θα μας στείλει συγκεντρωτικό ενημερωτικό η τράπεζα για τις αγορές που κάναμε το προηγούμενο έτος ?
Και ποιος θα κουβαλούσε την κάρτα αποδείξεων μαζί του; Ενώ την κάρτα την κουβαλάς έτσι κι αλλιώς.
Δηλαδή κάποιος που δεν είναι εξοικιωμένος με το να βγάζει χρήματα από το ΑΤΜ θα μπορούσε να χρησιμοποιήσει την κάρτα αποδείξεων; Με το προτεινόμενο σύστημα δεν έχεις να κάνεις τίποτα, απλά η τράπεζα θα στέλνει τα στοιχεία στην εφορία. Πρέπει να κοιτάμε λίγο και την ευκολία μας, γιατί όλες οι προσπάθειες είναι να περάσουν σε εμάς τη δουλειά των εφοριακών (πχ αναστροφή της απόδειξης) ή των τραπεζών (μας δίνουν το ebanking και κάνουμε εμείς τη δουλειά, μας χρεώνουν και προμήθειες από πάνω).
Δηλαδή κάποιος που δεν είναι εξοικιωμένος με το να βγάζει χρήματα από το ΑΤΜ θα μπορούσε να χρησιμοποιήσει την κάρτα αποδείξεων; Με το προτεινόμενο σύστημα δεν έχεις να κάνεις τίποτα, απλά η τράπεζα θα στέλνει τα στοιχεία στην εφορία. Πρέπει να κοιτάμε λίγο και την ευκολία μας, γιατί όλες οι προσπάθειες είναι να περάσουν σε εμάς τη δουλειά των εφοριακών (πχ αναστροφή της απόδειξης) ή των τραπεζών (μας δίνουν το ebanking και κάνουμε εμείς τη δουλειά, μας χρεώνουν και προμήθειες από πάνω).
Το έμαθα πρόσφατα
Αν κάνεις συναλλαγή στα γκισέ της τράπεζας μπορείς μέσα στην ημέρα να την ακυρώσεις.
Αν την κάνεις ιντερνετικά..πριτςςςςς
Αν έχουν καιρό να ενημερώσουν τα στοιχεία σου, θα πρέπει να το κάνουν με την πρώτη ευκαιρία.
Ζητάνε:
1. Εκκαθαριστικό εφορίας.
2. Βεβαίωση εργοδότη ή αντίγραφο μισθοδοσίας.
3. Ένα λογαριασμό που να φαίνεται η διεύθυνση κατοικίας σου. ΔΕΗ, ΟΤΕ, Forthnet, Vodafone κλπ.
4. Ταυτότητα
Αυτά είναι υποχρεωμένα να τα έχουν οι τράπεζες για λόγους ελέγχου μαύρου χρήματος. Know Your Customer λέγεται αυτή η οδηγία.
Αν έχουν πρόσφατα στοιχεία σου, λογικά δεν θα ζητήσουν τίποτε άλλο.
Την έκανα πρόσφατα αυτή τη δουλειά σε Εθνική, Πειραιώς, Eurobank. Τα έμαθα απ έξω. Είχε πλάκα το περιστατικό με το γιο μου.
- Εκκαθαριστικό εφορίας?
- Είμαι φοιτητής, δεν κάνω δήλωση.
- Λογαριασμό στο όνομα σου?
- Τους πληρώνει ο πατέρας μου.
- Κινητό? Είναι στο όνομα της μητέρας μου.
- Αγόρι μου, για σένα είναι η ζωή. Τι τον θέλει το λογαριασμό να μπλέξεις με τράπεζες?
- Θέλω για κάρτα αναλήψεων από το ΑΤΜ.
- Αυτά είναι! Για σένα είναι η ζωή.
Με το εταιρικό κινητό δεν είχα πρόβλημα.
We use essential cookies to make this site work, and optional cookies to enhance your experience.