Τράπεζες,τι συμβαίνει τελικά;

το προβλημα ειναι το εξης,παιρνω αδεια κι εχω 2 μερες στη διαθεση μου,αν παω τη πρωτη μερα και μου πουν,φερε μας και μια ληξιαρχικη πραξη θανατου του προπαππου σου,δε προλαβαινω να την εχω σε μια μερα.

το προβλημα ειναι το εξης,παιρνω αδεια κι εχω 2 μερες στη διαθεση μου,αν παω τη πρωτη μερα και μου πουν,φερε μας και μια ληξιαρχικη πραξη θανατου του προπαππου σου,δε προλαβαινω να την εχω σε μια μερα.

Πάρε τηλέφωνο!!!!
Μετά πηγαίνεις και από κοντά

Και μη ξεχνάς ότι οι ληξιαρχικές πράξεις θανάτου έχουν ημερομηνία λήξεως!!!!!!![τουλάχιστον μέχρι σχετικά πρόσφατα}
Φαίνεται για το ελληνικό δημόσιο υπάρχει η πιθανότητα να αναστηθεί κάποιος , και σου <λένε> μιά φορά έγινε ,ας είμαστε σίγουροι να έχει διάρκεια 6 μηνών ....

Το ίδιο και τα πιστοποιητικά γέννησης. Και μάλιστα άλλο είναι το πιστοποιητικό και άλλο η ληξιαρχική πράξη γέννησης. Για να γράψω τα παιδιά στο σχολείο έπρεπε να βγάλω πιστοποιητικό (που επίσης έχει ημερομηνία λήξης) και δεν τους έκανε η ληξιαρχική πράξη. Τα ίδια πράγματα γράφουν βέβαια, μόνο ο τίτλος αλλάζει.

μ'αρεσει που ευαγγελιζονται το τερματισμο της γραφειοκρατιας εδω και ποσα χρονια!
Κι αντε καλα το δημοσιο,αλλα οι τραπεζες που ειναι και ιδωτικες;

μ'αρεσει που ευαγγελιζονται το τερματισμο της γραφειοκρατιας εδω και ποσα χρονια!
Κι αντε καλα το δημοσιο,αλλα οι τραπεζες που ειναι και ιδωτικες;

Εκεί μάλλον είναι χειρότερα ,ζητούν πιστοποίηση κατοικίας με λογαριασμούς ΔΕΗ ,νερου ,κλπ ,πού συνήθως είναι από γονείς ,παππούδες κλπ,κλπ

Αν έχουν καιρό να ενημερώσουν τα στοιχεία σου, θα πρέπει να το κάνουν με την πρώτη ευκαιρία.
Ζητάνε:
1. Εκκαθαριστικό εφορίας.
2. Βεβαίωση εργοδότη ή αντίγραφο μισθοδοσίας.
3. Ένα λογαριασμό που να φαίνεται η διεύθυνση κατοικίας σου. ΔΕΗ, ΟΤΕ, Forthnet, Vodafone κλπ.
4. Ταυτότητα

Αυτά είναι υποχρεωμένα να τα έχουν οι τράπεζες για λόγους ελέγχου μαύρου χρήματος. Know Your Customer λέγεται αυτή η οδηγία.

Αν έχουν πρόσφατα στοιχεία σου, λογικά δεν θα ζητήσουν τίποτε άλλο.
Την έκανα πρόσφατα αυτή τη δουλειά σε Εθνική, Πειραιώς, Eurobank. Τα έμαθα απ έξω. Είχε πλάκα το περιστατικό με το γιο μου.
- Εκκαθαριστικό εφορίας?
- Είμαι φοιτητής, δεν κάνω δήλωση.
- Λογαριασμό στο όνομα σου?
- Τους πληρώνει ο πατέρας μου.
- Κινητό? Είναι στο όνομα της μητέρας μου.
- Αγόρι μου, για σένα είναι η ζωή. Τι τον θέλει το λογαριασμό να μπλέξεις με τράπεζες?
- Θέλω για κάρτα αναλήψεων από το ΑΤΜ.
- Αυτά είναι! Για σένα είναι η ζωή.

Με το εταιρικό κινητό δεν είχα πρόβλημα.

Ρε παιδιά, έχω μια απορία για την χρήση κάρτας αντι μετρητών για την συγκέντρωση τπου ποσού που θα δηλώσουμε του χρόνου στην φορ.δήλωση για αγορές αγαθών... Με την χρήση της κάρτας, παίρνουμε το ηλ.απόκομα απο το POS. Αυτό το απόκομα το χρειαζόμαστε, ή θα μας στείλει συγκεντρωτικό ενημερωτικό η τράπεζα για τις αγορές που κάναμε το προηγούμενο έτος ?

Ρε παιδιά, έχω μια απορία για την χρήση κάρτας αντι μετρητών για την συγκέντρωση τπου ποσού που θα δηλώσουμε του χρόνου στην φορ.δήλωση για αγορές αγαθών... Με την χρήση της κάρτας, παίρνουμε το ηλ.απόκομα απο το POS. Αυτό το απόκομα το χρειαζόμαστε, ή θα μας στείλει συγκεντρωτικό ενημερωτικό η τράπεζα για τις αγορές που κάναμε το προηγούμενο έτος ?

Γιατί εσύ πιστεύεις ότι αυτοί πού το αποφάσισαν ,ξέρουν ;
Είχαν βγάλει τη κάρτα αποδείξεων πού θα ήταν εξαιρετική σαν εφαρμογή ,γιατί απλά δεν θα χρειαζόμασταν όλο αυτό το χαρτοβασίλειο,αλλά για κάποιο λόγο δε προχώρησε

Και ποιος θα κουβαλούσε την κάρτα αποδείξεων μαζί του; Ενώ την κάρτα την κουβαλάς έτσι κι αλλιώς.

Απάντηση: Re: Τράπεζες,τι συμβαίνει τελικά;

Και ποιος θα κουβαλούσε την κάρτα αποδείξεων μαζί του; Ενώ την κάρτα την κουβαλάς έτσι κι αλλιώς.

Υπάρχει και η περίπτωση να πληρώνεις μετρητά ,η κάρτα αποδείξεων θα καταργούσε όλο τή χαρτούρα πού μαζεύουμε .
Υπάρχει και ένα τμήμα του πληθυσμού πού δεν έχει ή δε θέλει να έχει τραπεζική κάρτα

Δηλαδή κάποιος που δεν είναι εξοικιωμένος με το να βγάζει χρήματα από το ΑΤΜ θα μπορούσε να χρησιμοποιήσει την κάρτα αποδείξεων; Με το προτεινόμενο σύστημα δεν έχεις να κάνεις τίποτα, απλά η τράπεζα θα στέλνει τα στοιχεία στην εφορία. Πρέπει να κοιτάμε λίγο και την ευκολία μας, γιατί όλες οι προσπάθειες είναι να περάσουν σε εμάς τη δουλειά των εφοριακών (πχ αναστροφή της απόδειξης) ή των τραπεζών (μας δίνουν το ebanking και κάνουμε εμείς τη δουλειά, μας χρεώνουν και προμήθειες από πάνω).

Δηλαδή κάποιος που δεν είναι εξοικιωμένος με το να βγάζει χρήματα από το ΑΤΜ θα μπορούσε να χρησιμοποιήσει την κάρτα αποδείξεων; Με το προτεινόμενο σύστημα δεν έχεις να κάνεις τίποτα, απλά η τράπεζα θα στέλνει τα στοιχεία στην εφορία. Πρέπει να κοιτάμε λίγο και την ευκολία μας, γιατί όλες οι προσπάθειες είναι να περάσουν σε εμάς τη δουλειά των εφοριακών (πχ αναστροφή της απόδειξης) ή των τραπεζών (μας δίνουν το ebanking και κάνουμε εμείς τη δουλειά, μας χρεώνουν και προμήθειες από πάνω).

Τη κάρτα αποδείξεων την δίνεις στο ταμείο ,όπως δίνεις την οποιαδήποτε κάρτα και φυσικά θα ενημερωνόταν άμεσα ,μέσω ΑΦΜ,το υπουργείο οικονομικών χωρίς να μεσολαβεί καμία τράπεζα και το κυριότερο θα κάλυπτε το σύνολο των πολιτών Γιατί λοιπόν οι αγοραστικές μας επιλογές θα πρέπει να περνούν στα χέρια των τραπεζών ;

Το έμαθα πρόσφατα
Αν κάνεις συναλλαγή στα γκισέ της τράπεζας μπορείς μέσα στην ημέρα να την ακυρώσεις.
Αν την κάνεις ιντερνετικά..πριτςςςςς

Re: Απάντηση: Re: Τράπεζες,τι συμβαίνει τελικά;

Το έμαθα πρόσφατα
Αν κάνεις συναλλαγή στα γκισέ της τράπεζας μπορείς μέσα στην ημέρα να την ακυρώσεις.
Αν την κάνεις ιντερνετικά..πριτςςςςς

Αυτό ισχύει γιά όσες τράπεζες δεν έχουν επιλογή άμεσης ή μελλοντικής εκτέλεσης. Π.χ. η ΕΤΕ δεν έχει, έχει όμως μέσα στη μέρα ακύρωση πληρωμής οφειλής ΔΕΗ κλπ.

Πάντως, απο σημερινά ψώνια σε σουπερμάρκετ, πλήρωσα με κάρτα, μου έδωσαν την απόδειξη και το ηλ.απόκομα απο το POS. Πρώτα είχα μία σακούλα για τις αποδείξεις της χρονιάς. Τώρα έχω 2 σακούλες αλλά και την έγνοια για ενημερωτικό απο την τράπεζα, μια και δεν ξέρω τι θα χρειαστώ... :))

Αν έχουν καιρό να ενημερώσουν τα στοιχεία σου, θα πρέπει να το κάνουν με την πρώτη ευκαιρία.
Ζητάνε:
1. Εκκαθαριστικό εφορίας.
2. Βεβαίωση εργοδότη ή αντίγραφο μισθοδοσίας.
3. Ένα λογαριασμό που να φαίνεται η διεύθυνση κατοικίας σου. ΔΕΗ, ΟΤΕ, Forthnet, Vodafone κλπ.
4. Ταυτότητα

Αυτά είναι υποχρεωμένα να τα έχουν οι τράπεζες για λόγους ελέγχου μαύρου χρήματος. Know Your Customer λέγεται αυτή η οδηγία.

Αν έχουν πρόσφατα στοιχεία σου, λογικά δεν θα ζητήσουν τίποτε άλλο.
Την έκανα πρόσφατα αυτή τη δουλειά σε Εθνική, Πειραιώς, Eurobank. Τα έμαθα απ έξω. Είχε πλάκα το περιστατικό με το γιο μου.
- Εκκαθαριστικό εφορίας?
- Είμαι φοιτητής, δεν κάνω δήλωση.
- Λογαριασμό στο όνομα σου?
- Τους πληρώνει ο πατέρας μου.
- Κινητό? Είναι στο όνομα της μητέρας μου.
- Αγόρι μου, για σένα είναι η ζωή. Τι τον θέλει το λογαριασμό να μπλέξεις με τράπεζες?
- Θέλω για κάρτα αναλήψεων από το ΑΤΜ.
- Αυτά είναι! Για σένα είναι η ζωή.

Με το εταιρικό κινητό δεν είχα πρόβλημα.

ωραιος,ευχαριστω!:a0210: