Τραπεζικό σύστημα και μπουλκουμέ.

Mα πρώτος διαμαρτυρήθηκες που δεν σε άφησαν να παραβείς ένα σωρό κανόνες της τράπεζας!
Δηλαδή είσαι τυπικός με το χρέος που πρέπει να καλύψεις άμεσα αλλά ξεχνάς τους κανόνες όταν έχεις να κάνεις με τον φουκαρά που θέλει ένα κουβά depon για να έρθει στα ίσα του;

Αυτοι παραβαινουν εναν γραμμενο ή αγραφο κανονα πρωτοι ομως δημιουργωντας το προβλημα που μου γεννα εμενα ενα σκασμο αλλα ερωτηματα.

Τοσα χρονια ολοι οι πελατες μεσα στην τραπεζα εξυπηρετουντα αν και εχουν κλεισει οι πορτες. Το ξερουμε το ξερετε το ξερουν.

Απο και και περα τα υπολοιπα ειναι θεωριες δικες μου ή αλλων.

Θα σας ενημερωσω και οταν μου απαντησει επισημα η τραπεζα .

βγαλε ενα μηχανημα προσθετου κωδικου ασφαλειας στην Alpha, να τελειωνεις με τις ουρες και να μην ασχολεισαι με την γραφειοκρατια, ουτε να ταλαιπωρεισαι...

προσωπικα ολες τις συναλλαγες μου εδω και χρονια τις κανω αποκλειστικα και μονο μεσω εναλλακτικων δικτυων... ΑΤΜ και internet...

αν ρωτησεις και ολους οσους ταλαιπωρουνται σε ουρες τραπεζων, ειμαι σιγουρος οτι ελαχιστοι ειναι αυτοι που γνωριζουν οτι μπορουν να κανουν σχεδον τα παντα μεσα απο ενα τηλεφωνο, ενα ATM ή μεσω διαδικτυου...

Την επόμενη φορά που θα σου τύχει παρόμοιος λαλάκας τι θα κάνεις;
Θα βγάλεις χωρίς κόστος μια ethnocash και άνα μηχανακι της Alpha.
Τώρα που έπαθες έμαθες;

Μπα δεν λειτουργω ετσι εγω ειμαι μουλαρι το ξερουν εδω πολλα παιδια :D

Αν μου ξανατυχει αυτο θα ειμαι ενημερωμενος επισημα με τηλεφωνα και ονοματα στην διαθεση μου.

Και μπαταρια στο κινητο μου :Banane0:

Αν μπορω - και μπορω 25 χρονια τωρα μια χαρα - να κινουμαι με ιδιωτικες τραπεζες που δεν διανοουνται να κανουν κατι τετοιο και αν υπηρχε μεγαλη αναγκη τουλαχιστον θα σου σηζτουσαν μια συγνωμη και οχι το " κλειστον" στην μουρη θα το κανω .

Αν πρεπει να ξανασχοληθω με Εθνικη εχω εδω στο Χολαργο μια μικρη που εχει λιγο κοσμο και εκει παω τις ελαχιστες φορες. Απλα σημερα εγινε μια μικρη συνομωσια κακοτυχιας...

Αλλα αν εχει κανει καποιος του κεφαλιου του εμπλεξε με μουλαρι :D

paИ-baL;1489392 said:
βγαλε ενα μηχανημα προσθετου κωδικου ασφαλειας στην Alpha, να τελειωνεις με τις ουρες και να μην ασχολεισαι με την γραφειοκρατια, ουτε να ταλαιπωρεισαι...

Δεν θελω γιατι στο χρεωνουν αυτο. Κανονικα δεν θα επρεπε....υπηρεσια που αλλοι εχουν δωρεαν ειναι....Γενικα δεν μου αρεσει να πληρωνω κερατιαρικα. Πληρωνω παντα τις καρτες μου με πληρη εξοφληση και οταν μου λενε για υπηρεσιες που θελουν χρεωση τις απορριπτω. Βγαζουν αρκετα απο εμενα χρονια τωρα δεν θελω να δινω κι αλλα .

Η πειραιως πχ την μεταφορα σε αλλη τραπεζα αν θυμαμαι καλα στην επιβεβαιωνει με κωδικο ασφαλειας που σου ερχεται στο κινητο σου δωρεαν. Χωρις ενοικια συσκευης και λοιπα....

Σου ξαναλεω ετυχαν ολα τα απροβλεπτα σε αυτην την υποθεση. Δεν εχει ξανατυχει ποτε και αμφιβολο να ξαναγινει.

Θα περιμένω με μεγάλη περιέργεια την απάντηση της εθνικής Ναθ.Να ξέρεις πάντως ότι σε εποχές όπου το τραπεζικό σύστημα στην Ελλάδα "δεν δικαιολογεί 64.000 τραπεζουπάλληλους",όσο και καλό σωματείο να έχει η εθνική,στο τελος θα την πληρώσει ο εργαζόμενος.
Οι μειώσεις στο ανθρώπινο δυναμικό των καταστημάτων και δη των ανθρώπων που εργάζονται στο ταμείο,είναι μία "μόδα" που έχει ξεκινήσει τα τελευταία 3-4 χρόνια και έχει σαν μοναδικό σκοπό,τη μείωση του λειτουργικού κόστους.Το αν θα ταλαιπωρηθεί ο πελάτης στην αναμονή ή τι ώρα θα σχολάσει και σε ποιά κατάσταση θα βρίσκεται ο υπάλληλος,δεν τους ενδιαφέρει καθόλου.

έχω πάει σε τράπεζες σε διάφορες χώρες του εξωτερικού.
Ουρά δεν υπήρξε πουθενά.

Φυσικά διότι κανείς εκεί δεν πάει στις τράπεζες γιά τη δουλειά που πάμε εδώ.

Re: Απάντηση: Re: Τραπεζικό σύστημα και μπουλκουμέ.

Να σου απαντήσω εγώ Ναθ,αν και δεν εργάζομαι στην Εθνική αλλά σε άλλη ιδιωτική τράπεζα όπου βέβαια ο ταμίας θα σταματήσει τις συναλλάγές του μόλις φύγει και ο τελευταίος πελάτης και όχι στις 2 ή στις 2,30(κακώς).

λετ με γκες....

Λάτσης...

Βρε τι τραβάτε οι πρωτευο/συμπρωτευουσιάνοι!....
Εμείς εδώ έχουμε μόνον μια Α.Τ.Ε η οποία λειτουργεί μόνο κάθε Τετάρτη 11:00 - 13:30.
Η επόμενη τράπεζα είναι 40χλμ μακρυά.......

Βρε τι τραβάτε οι πρωτευο/συμπρωτευουσιάνοι!....
Εμείς εδώ έχουμε μόνον μια Α.Τ.Ε η οποία λειτουργεί μόνο κάθε Τετάρτη 11:00 - 13:30.
Η επόμενη τράπεζα είναι 40χλμ μακρυά.......

Εσείς εκεί έχετε αποθήκες και χώμα βρε.Τι να τις κάνετε τις τράπεζες.

Re: Απάντηση: Τραπεζικό σύστημα και μπουλκουμέ.

Θα περιμένω με μεγάλη περιέργεια την απάντηση της εθνικής Ναθ.Να ξέρεις πάντως ότι σε εποχές όπου το τραπεζικό σύστημα στην Ελλάδα "δεν δικαιολογεί 64.000 τραπεζουπάλληλους",όσο και καλό σωματείο να έχει η εθνική,στο τελος θα την πληρώσει ο εργαζόμενος.
Οι μειώσεις στο ανθρώπινο δυναμικό των καταστημάτων και δη των ανθρώπων που εργάζονται στο ταμείο,είναι μία "μόδα" που έχει ξεκινήσει τα τελευταία 3-4 χρόνια και έχει σαν μοναδικό σκοπό,τη μείωση του λειτουργικού κόστους.Το αν θα ταλαιπωρηθεί ο πελάτης στην αναμονή ή τι ώρα θα σχολάσει και σε ποιά κατάσταση θα βρίσκεται ο υπάλληλος,δεν τους ενδιαφέρει καθόλου.

http://www.trapezitiki.com/Trapezit...ΕΙΣ-230-ΝΕΩΝ-ΣΥΝΑΔΕΛΦΩΝ-ΣΤΗΝ-Ε.Τ.Ε.-9-12-2010

Μια ερώτηση: ποιο ειναι το ωραριο των ταμείων? Ειναι 0800-1430 (6.5 ωρες). Μηπως η 1.5 ωρα ειναι για τυχών ουρές και κλεισιμο ταμειου? (για να σας προλαβω εχω δουλεψει ταμιας...)

Σε καθε περιπτωση, φανταστείτε πως μπαινετε σε καποιο καταστημα εικόνας ηχου 10-15 λεπτα πριν κλεισει...

Απάντηση: Re: Τραπεζικό σύστημα και μπουλκουμέ.

Οι ταμίες της Εθνικής αποκαλούνται απο τους ταμίες των άλλων τραπεζών "κομμάντο".Ο λόγος;Όταν οι άλλοι κάνουν 70 παραστατικά τη μέρα εγώ χτυπάω 350-400.

Δεν διάβασα ακόμη την δεύτερη σελίδα , έφριξα όμως με αυτό που έγραψες .

Δηλαδή οι υπάλληλοι της Εθνικής τέτοια όνειρα βλέπετε φίλε μου ?

Σε alpha ,Πειραιώς και Eurobank ακούω περιμένοντας μέχρι και τα πληκτρολόγια που από ταχύτητα ακούγεται ο ήχος τους , κάτι που στην Εθνική ................

7:58 περίμεναν τα 2 από τα 4 ταμεία (ως συνήθως) να ανοίξει ο διευθυντής την πόρτα , ο οποίος στεκόταν από μέσα όρθιος κοιτώντας σαν χάνος το ρολόι ενώ έξω θέριζε από κρύο και ψιλόβροχο με 50 τουλάχιστον ανθρώπους να περιμένουν , αλλά πρέπει να μην είσαι γαιδούρι για να ανοίξεις την πόρτα να περάσουν έστω μέσα .

Άστο φίλε μου δεν το σώνεις και κακώς κατ εμέ απάντησες με την ιδιότητα του υπαλλήλου της ΕΤ , μπορεί να είσαι η εξαίρεση , αλλά όπως μου είπε πριν λίγες μέρες ένας συμφορουμίτης , ένας κούκος δεν φέρνει την άνοιξη και λυπάμαι για αυτό .

Πλέον όταν κάποιος νέος συνεργάτης μου λέει για πληρωμή με κατάθεση στην Εθνική , του λέω η άλλη τράπεζα η συνεργασία γιοκ . Δεν θέλω ούτε καν να βλέπουν τα χρήματά μου , περίμενα 1 ώρα στην ουρά τέλη Δεκέμβρη να εισπράξω μια επιταγή και μόλις τελείωσα πήγα απέναντι στην alpha και περίμενα άλλα 4 άτομα για να πληρώσω τα τέλη κυκλοφορίας , τόσο άχτι τους έχω .

Και δεν μιλάω για τους υπαλλήλους (αρκετοί εργαζόμενοι και στον ιδιωτικό τομέα αν μπορούν να λουφάρουν θα το κάνουν δυστυχώς γιατί τόσο τους κόφτει) αλλά για αυτούς που βλέπουν να έχει μαζευτεί όλος ο ντουνιάς στην Εθνική και αφού πλέον κάνουν τεράστιο τζίρο δε λένε να προσλάβουν άτομα αλλά και να τρέξουν τους τεμπέληδες , είπα άλλωστε πως η πληκτρολόγηση πρέπει να ακούγεται μέχρι την πόρτα για να πεις κάποιον κομάντο .

Τώρα θα διαβάσω και τις επόμενες σελίδες .

Last edited:
Μια ακόμα νίκη του γαμωσυστήματος.
Να στρέφονται οι πολίτες σε βάρος εργαζόμενων.
Αλλά είπαμε, για όλα φταίνε οι ΔΥ και φυσικά το: Μακρυά απ τον κώλο μας κι ας είναι 60 πόντοι.

Εγώ δε καταλαβαίνω γιατί συζητάμε τα αυτονόητα.

Φίλε ταμία μπορεί να έχεις δίκιο αλλά δε πρόκειται να το βρεις γιατί πολύ απλά δε λειτουργούμε επαγγελματικά σε αυτή τη χώρα.

Επίσης ο φίλος που πήγε να εξυπηρετηθεί στις 13:45 έχει απόλυτο δίκιο το ότι θα εξυπηρετηθεί. Ας είχε και 1.000 άτομα μέσα και να έπρεπε να τελειώσεις εσύ στις 22:00 δε τον απασχολεί.
Ο κανόνας όχι μόνο στις τράπεζες αλλά σε όλες τις επιχειρήσεις είναι ο εξής:
Μέχρι το ωράριο λειτουργίας και όσο η πόρτα είναι ανοικτή μπορούν να μπουν πελάτες.
Όλοι οι υπάλληλοι και όχι μόνο ο ταμίας (σε οποιοδήποτε κατάστημα ανεξαρτήτου κατηγορίας και επαγγέλματος) υποχρεούται να σε εξυπηρετήσει μέχρι να φύγεις από το κατάστημα.

Δηλαδή αν ήσουν στη θέση των ταμίων που είναι στα πολυκατάστηματα και έχουν δουλέψει ήδη 10ώρες +2 από τις προβλεπόμενες και δεν παίρνουν και υπερωρίες και έρχεται πελάτης (ένας) και τους κρατάει μέχρι τις 21:30 αντί 21:00 που κλείνουν και βλέπει πως θέλει να κλείσει το κατάστημα και αυτός επιλέγει με την ησυχία του σα να μη συμβαίνει τίποτα, τι θα έκανες;

Εγώ προτείνω πως αν δεν ξέρεις τις δυσκολίες και τις απαιτήσεις μιας δουλειάς, μη την επιλέξεις (όχι εσύ, γενικά μιλάω).
Πολύ απλά είναι λάθος να σε κρατάει ο άλλος εκεί μέχρι τις 15:00 εσένα και τους άλλους μέχρι τις 21:30 αλλά είναι ΠΕΛΑΤΗΣ.
Αν δεν εξυπηρετηθεί δε θα έρθει πάλι και αν γίνει αυτό κάθε μέρα τότε σε λίγο καιρό δε θα χρειάζεται ο εργοδότης σου, τις υπηρεσίες σου. Με άλλα λόγια δε θα έχεις δουλειά.

Δε ξέρω μπορεί να τα βλέπω διαφορετικά επειδή βρίσκομαι σε Δ/νση Πληροφορικής εδώ και 11 χρόνια και εμείς κυριολεκτικά δεν έχουμε ωράριο στο επάγγελμα μου.
Το θέμα είναι πως το ήξερα από την αρχή πως μετά από καιρό θα είναι έτσι τα πράγματα. Δε μπορεί η εταιρεία να έχει πρόβλημα και εγώ να πω γεια σας τελείωσε το ωράριο μου. Πολύ απλα δε θα υπάρχει εταιρεία την άλλη μέρα.

Για να μη παρεξηγηθώ και αρχίσουν όλοι το κράξιμο, δεν επικροτώ αυτό που γίνεται, απλά προσπαθώ να δείξω πως μέση λύση δεν υπάρχει.
Αν ήταν δική σου η δουλειά σου και ήθελες να εξυπηρετήσεις τον κόσμο που έρχεται δε θα έβαζες τους υπαλλήλους σου να τους εξυπηρετήσουν; Μην αρχίσετε το αν ήταν δική μου θα έπαιρνα άλλα χρήματα και μπλα μπλα μπλα.
Οι πιο ριγμένοι από όλους είναι όσοι παίρνουν τον βασικό μισθό, δουλεύουν πολλά χρόνια και ακόμα παίρνουν τα ίδια λεφτά, δουλεύουν τουλάχιστον πάνω από 10 ώρες την ημέρα και δεν πρόκειται να πάρουν ποτέ περισσότερα γιατί δεν κάνουν κάτι εξειδικευμένο που να είναι άκρως απαραίτητοι.

Οπότε κουράγιο σε όλους και ας είμαστε λίγο πιο εξυπηρετικοί, δυστυχώς μπακλαβάδες πελάτες θα υπάρχουν συνεχώς, αυτοί που οδηγούν ως μπακλαβάδες κάθε μέρα στους δρόμους, οι ίδιοι έρχονται και ψωνίζουν, οι ίδιοι μας κάνουν τη ζωή δύσκολη καθημερινά. Δε μπορεί να αλλάξει αυτό και εγώ το κατάλαβα δυστυχώς αργά. Μέχρι πρότεινος έσπαγα τα νεύρα μου με το χαμηλότερο IQ που δεν φτάνει ούτε το μέσο όρο. Είναι όμως και αυτοί άνθρωποι, έχουν δικαιώματα και πρέπει να τους εξυπηρετούμε όπως όλους τους άλλους.

Ευχαριστώ.

Υ.Γ. Επίσης ο φίλος που έγραψε για τις online υπηρεσίες, ε καλό είναι κάποιοι να αρχίσετε να τις χρησιμοποιείτε. Δε πρόκειται να σας κλέψει κανένας τα χρήματα σας, μην αγχώνεστε !

Last edited:
άσχετο:

όταν οι περισσότερες συναλλαγές θα γίνονται πλέον από το σπίτι μας, από το κινητό μας, από το...mp3 μας τι θα κάνουν όλοι αυτοί οι υπάλληλοι στις τράπεζες????

θα σκουπίζουν?

όταν όλα τα χρήματα που έχει ο κόσμος θα είναι απλά νούμερα, άυλα, τι θα γίνει τότε?????

ΥΓ: μα τι κάθομαι και σκέφτομαι πρωϊ-πρωϊ....

Επίσης ο φίλος που πήγε να εξυπηρετηθεί στις 13:45 έχει απόλυτο δίκιο το ότι θα εξυπηρετηθεί. Ας είχε και 1.000 άτομα μέσα και να έπρεπε να τελειώσεις εσύ στις 22:00 δε τον απασχολεί.
Ο κανόνας όχι μόνο στις τράπεζες αλλά σε όλες τις επιχειρήσεις είναι ο εξής:
Μέχρι το ωράριο λειτουργίας και όσο η πόρτα είναι ανοικτή μπορούν να μπουν πελάτες.

Ενταξει μην ειμαστε υπερβολικοι. 1000ατομα ουτε οταν γινει πολεμος και πανε να σηκωσουν τα λεφτα τους δεν θα εχουν.
15 ατομα ηταν.

Εγω μπορει να πηγα στις 2 παρα τεταρτο και πες οτι πηγα στις 2 οκ.....

Αλλα υπηρχαν ατομα που περιμεναν απο την μια το μεσημερι !!!

Σε αυτο δεν νομιζω να μπορει κανεις να παραθεσει την οποιαδηποτε δικαιολογια. Και για αυτο και εγινε εξαλλος ο κοσμος.

Το οτι δεν τους εδειραν εχει να κανει οτι απλα εξαφανιστηκαν. Αν ηταν κανας επισης εκνευρισμενος υπαλληλος απο το καθεστως εργασιας του (δικαιολογημενα αδικαιολογητα δεν το εξεταζω) και εβγαζε γλωσσα το περιστατικο δεν θα το βλεπατε εδω μεσα αλλα πιθανοτατα στα ΜΜΕ.