Τρελλόχαρτο στο στρατό ??

η ύπαρξη και η αναγκαιότητα ύπαρξης του στρατού δεν έχει να κάνει μόνο με το τι πιστεύουμε εμείς, αλλά και με τις γεωπολιτικές - ιστορικές συνθήκες που επικρατούν στην περιοχή

Όχι και αλλά κατεξοχήν με τις γεωπολιτικές - ιστορικές συνθήκες που επικρατούν στην περιοχή.
Αυτός είναι (ή θα έπρεπε να είναι) εξορισμού ο ρόλος του στρατού, ένα αμυντικό εργαλείο, άλλο αν ιστορικά έχει αποδειχθεί πιο συχνά επιθετικό.

Re: Απάντηση: Re: Τρελλόχαρτο στο στρατό ??

Συμφωνώ απολύτως.
Και νά προσφέρει κοινωνικές υπηρεσίες στον διπλάσιο χρόνο τής στρατιωτικής θητείας ,όπως προβλέπεται.
Ετσι ούτε χρόνο θά ´χάνει´και μπορεί να προλάβει να πάρει και 3-4 μαστεράκια.

Σύμφωνα με αυτό όντως η άοπλη στρατιωτική θητεία είναι 18 μήνες (για 12 μηνη) ενώ η κοινωνική θητεία είναι 23 μήνες (για 12μηνη).

Και , προφανώς είναι πολύ πιο έντιμο να δηλώσει κάποιος αντιρρησίας συνείδησης από την προσπάθεια να εξαγοράσει κάποιους ή να αυτοεξευτελιστεί υποκρινόμενος τον τρελλό.

Οι μόνοι λουφατζήδες της υπόθεσης είναι οι στρατιωτικοί, που έχουν τους φαντάρους να τους κάνουν τις δουλειές τζάμπα. Φυσικά οι ίδιοι πληρώνονται κανονικά και πουλάνε και μούρη, νομίζοντας ότι είναι εθνοσωτήρες, ή δεν ξέρω τι άλλο.
Και οι δουλειές τζάμπα, δεν είναι φυσικά ζητήματα εθνικής ασφάλειας, αλλά... μετακίνηση υλικών, σε διάφορα χρώματα και μεγέθη.
Και το σχολείο, έτσι όπως έχει γίνει, όχι μόνο χάσιμο χρόνου είναι, αλλά πιθανόν λειτουργεί καταστροφικά για τα περισσότερα παιδιά.

Και το σχολείο, έτσι όπως έχει γίνει, όχι μόνο χάσιμο χρόνου είναι, αλλά πιθανόν λειτουργεί καταστροφικά για τα περισσότερα παιδιά.

Το να υϊοθετούμε ισοπεδωτικό και αφοριστικό λόγο είναι εύκολο.
Προτείνεις κάτι σαν εναλλακτική του σχολείου;

Το σχολείο αναφέρθηκε από εμένα σαν απάντηση, σε όσους υποστηρίζουν οτι όταν κάτι είναι υποχρεωτικό και δεν μας αρέσει, ή δεν έχει την μορφή που θα έπρεπε να έχει, τότε δεν έχει λόγο ύπαρξης ..... (εάν λοιπόν ισχύει η λογική αυτή για τον στρατό τότε να ισχύσει παντού, ακόμη και για το σχολείο) .

Καμιά φορά τα ακραία παραδείγματα βοηθούν στο να καταλάβει κάποιος την ουσία των λεχθέντων των άλλων, αλλά μερικές φορές και των δικών του !!

Το να στέκεται κάποιος σε μια λέξη , που καμιά φορά μπορεί να είναι και άστοχη, και να προσπαθεί να δημιουργήσει εντυπώσεις, είναι βήμα πίσω στον διάλογο .... και φυσικά δεν εννοώ τον skakinen ή τον widescreen ...

Last edited:
Απάντηση: Re: Τρελλόχαρτο στο στρατό ??

Το να υϊοθετούμε ισοπεδωτικό και αφοριστικό λόγο είναι εύκολο.
Προτείνεις κάτι σαν εναλλακτική του σχολείου;

Να πηγαίνουν μόνον φροντιστήριο και μόνον στα μαθήματα,για τά οποία θα δώσουν εξετάσεις...
Ε,τώρα άν δέν ξέρουν πού πέφτουν τά Γρεβενά ή το ποιός ήταν ο Σολωμός σιγά τά ωά...
Αχρηστα πράγματα...
´Το Μάστερ Άνδρα Δείκνυσι´.Αρχαία Ελληνική Παροιμία.:ADFADF1::ADFADF1:

Ξεφτιλα ειναι να το παιξεις τρελος για 2-3 μερες ωστε να συνεχισεις να εργαζεσαι και να παραγεις και να μην πεταξεις ενα χρονο απο την ζωη σου στα σκουπιδια?

Εγω πιο ξεφτιλα βλεπω το να δεχεσαι να εχεις ενα κομπλεξικο 22χρονο πανω απο το κεφαλι σου να σε διαταζει να καθαριζεις τουαλετες ή να του κανεις τις αγγαρειες για τις οποιες εκεινος πληρωνεται, δινοντας του το δικαιωμα να νιωθει οτι εχει εξουσια, ενω παραλληλα εσυ το ωραιοποιεις ολο αυτο λεγοντας οτι ετσι "υπηρετεις την πατριδα" και οτι ετσι "θα μαθεις να την υπερασπιστεις οταν μας την πεσει ο εχθρος".

ΥΓ Δεν ειπα παιξ'τε το τρελλοι να μπορειτε να πηγαινετε για καφεδακι με τους φιλους σας, αλλα για να συνεχισετε να κανετε οτι σημαντικο εχετε στην ζωη σας.

Δηλαδή αν στη δουλειά έχεις ένα μικρότερό σου κομπλεξικό για προϊστάμενο τι θα κάνεις ???

Tήν επόμενη φορά πού θά μάς μιλήσεις για το δικαίωμά σου να κολλάς ´γαϊδούρια´στά παρανόμως παρκαρισμένα αυτοκίνητα προσωπικά θα χλευάσω..
Βλέπω οι υποχρεώσεις και τά δικαιώματα κατά πώς μάς βολεύουν...

Ολοι όσοι πήγαμε στρατό πάντως ούτε τεμπέληδες γίναμε ούτε ´χάσαμε´τόσα φοβερά πράγματα από την καριέρα μας..
Ε,τώρα άν προκύψει κάποιος Ελληνας Αϊνσταϊν,που σπουδάζει στο εξωτερικό θά προτείνουμε τήν απαλλαγή του τιμής ένεκεν.
Η ιστορία τού ´χαμένου χρόνου´έχει καταντήσει ωραία καραμέλλα πάντως..

Απάντηση: Re: Τρελλόχαρτο στο στρατό ??

Δηλαδή αν στη δουλειά έχεις ένα μικρότερό σου κομπλεξικό για προϊστάμενο τι θα κάνεις ???

Εκεί κάνεις μόκο γιατί σέ έχουν πείσει ότι μπορεί κάποτε να γίνεις μανατζαραίος και να ´πηδάς´εσύ μετά.

Re: Απάντηση: Re: Τρελλόχαρτο στο στρατό ??

Εκεί κάνεις μόκο γιατί σέ έχουν πείσει ότι μπορεί κάποτε να γίνεις μανατζαραίος και να ´πηδάς´εσύ μετά.

ααααα, μάστα !!!!!:slapface:

Πάντως προσωπικά ( δεν έχω παέι ακόμη στρατό ) δεν με ενοχλεί το οτι θα πάω και το ότι θα είμαι για 12 μήνες εκεί , έστω κι αν χάνω χρόνο που ενδεχομένως να αξιοποιούσα διαφορετικά αν ήμουν εκτός.
Με ενοχλεί το ότι ο στρατός στον οποίο θεωρητικά όλοι είναι ίσοι, δεν υπάρχει σε μια Ελλάδα που υπάρχουν πάντα οι έξυπνοι, βολεψάκηδες, λουφατζήδες βησματίες , και οι υπόλοιποι μ....κες που δεν είχαν την τύχη να έχουν δοντάκι κάπου για να την περάσουν λούφα και παραλλαγή , είτε με μειωμένες θητείες χωρίς λόγο* , είτε με μεταθέσεις στο σπίτι τους , είτε χίλια άλλα 2.

Και όσον αφορά τους παλαιότερους σαφώς αντιμετώπισαν χειρότερες καταστάσεις απο ότι ο μέσος φαντάρος σήμερα. Και με μεγάλης διάρκειας θητείες αλλά και με άλλα προβλήματα.

Όσο βλέπω αυτά τα πράγματα γύρω μου ,προσωπικά δεν πρόκειται να υπερασπιστώ την άποψη του πρέπει να πας στρατό.
Ας αντιμετωπιστούν όλοι όπως πρέπει και μετά τα ξαναλέμε.

* δεν αναφέρομαι σε προβλήματα υγείας ή παιδιά ορφανά κτλ που έχουν ευθύνη της οικογένειας φυσικά.

Last edited:

Στην δουλεια επιλεγω να παω και με πληρωνουν για αυτο. Δεν μου το επιβαλει κανεις με το προσχημα οτι "ειναι υποχρεωση σου" και κυριως με το γελοιο "το κανεις για να μπορεις να υπερασπιστεις την πατριδα σου".Εκτος αυτου, εγω εχω (και) δικη μου δουλεια και δεν εχω κανενα καραγκιοζακο τετοιου τυπου πανω απο το κεφαλι μου.

Απο κει και περα, οτι ειπε ο Tasos_Th. Αφου ετσι ειναι ο στρατος και σου δινει την δυνατοτητα ή να βολευτεις και να φας ή να σε χωσουν και να σε φανε, δεν θα κατσω να ειμαι στους δευτερους.

Στην δουλεια επιλεγω να παω και με πληρωνουν για αυτο. Δεν μου το επιβαλει κανεις με το προσχημα οτι "ειναι υποχρεωση σου" και κυριως με το γελοιο "το κανεις για να μπορεις να υπερασπιστεις την πατριδα σου".Εκτος αυτου, εγω εχω (και) δικη μου δουλεια και δεν εχω κανενα καραγκιοζακο τετοιου τυπου πανω απο το κεφαλι μου.

Απο κει και περα, οτι ειπε ο Tasos_Th. Αφου ετσι ειναι ο στρατος και σου δινει την δυνατοτητα ή να βολευτεις και να φας ή να σε χωσουν και να σε φανε, δεν θα κατσω να ειμαι στους δευτερους.

Τα bold δεν κατάλαβα αλλά το προσπερνάω....

Ελπίζω μόνο, από την στιγμή που έχεις δική σου δουλειά, να μην φέρεσαι στους υφισταμένους σου όπως τα 22χρονα στον στρατό...

Όσο για αυτό που είπε ο Τάσος, ο καθένας έχει το δικαίωμα της επιλογής, κάτι το οποίο μας χαρακτηρίζει και στην πορεία της ζωής !!!1

δυστυχώς υπάρχουν άνθρωποι που αναγκάζονται να δουλέψουν όπου να´ναι, με όποιον να´ναι και για όσα να´ναι, και παρακαλούν για ένα μεροκάματο ,

μακάρι να ήταν προσωπική επιλογή του καθενός η εργασία - αλλά αυτό είναι άλλο θέμα .....

και στο κάτω κάτω, είναι υποχρέωση σου να δουλέψεις , εκτός αν έχεις θεία στο Σικάγο ... ή σου κατσε κανα λότο