Σήμερα ήρθε επιτέλους από Κίνα ένας δέκτης που πήρα εκ μέρους ενός φίλου μου.
Σύνδεσα τα καλώδια και έβαλα τον δέκτη στην πρίζα.
Αμέσως μετά το φόρτωμα και αφού εμφάνισε πληροφορίες για το Cccam,
έβγαλε μήνυμα Tune Fail! (που από ότι έχω διαβάσει, εμφανίζεται σε διάφορες περιπτώσεις,
μεταξύ των οποίων και στην έλλειψη σεταρίσματος), οπότε το προσπερνώ προς το παρόν...
Το μεγάλο πρόβλημα είναι ότι ο δέκτης κολλάει τρελά και δε με αφήνει να κάνω ΤΙΠΟΤΑ!!!
(πλην ελαχίστων περιπτώσεων...)
Μένει στο διαστημικό Screen του THE GEMINI PROJECT II και κάτω αριστερά γράφει: loading Enigma 2
Από το κοντρόλ δε μπορώ να κάνω τίποτα...!!!
Τον κλείνω, τον ξανά ανοίγω... πάλι τα ίδια...
Μετά το φόρτωμα καμία απόκριση...!!!
Στην αρχή σκέφτηκα μήπως φταίει το κοντρόλ ή οι μπαταρίες, (έχω βάλει επαναφορτιζόμενες).
Κάτι που αποδείχτηκε ότι δεν είναι πρόβλημα, αφού τις ελάχιστες φορές, (μόνο 2), που μπόρεσα να μπω στο Menu,
πιάνει και μάλιστα από απόσταση...
Επίσης, υπήρξαν φορές που κόλλησε τόσο ώστε να μην κλείνει ούτε με το Power της συσκευής!!!
Άρα μιλάμε για σοβαρά κολλήματα.
Τέλος, τις λίγες φορές που μπόρεσα να μπω στο Menu του, η απόκριση ήταν μια καλή, μία αργή!
Κάτι μάλλον δεν έχει περαστεί σωστά...
Θα ήθελα τη βοήθειά σας για τις κινήσεις μου από δω και πέρα.
Υποθέτω ότι θα πρέπει να περάσω από την αρχή κάποιο image.
Τα στοιχεία του δέκτη είναι:
dreambox DM 800 HD Pro με δέκτη Rev M, (υποτίθεται Made in Japan) που γράφει πάνω BSBE 2-801A (αυτοκόλλητο με τις πληροφορίες και ανάγληφο το ALPS) και μαύρο κοντρόλ!!!
Kernal: Linux 2.6.18-7.3-dm800 (από το About στο Menu του δέκτη)
FP Version: Not found (από το About στο Menu του δέκτη)
Image: 07.21.2010 (από το About στο Menu του δέκτη)
Enigma: experimental (από το About στο Menu του δέκτη)
TPM Signature: valid (από το About στο Menu του δέκτη)
Simcard 2.01 (η οποία είναι λευκή με χρυσό αυτοκόλλητο πάνω, (από αυτά που αλλάζουν look ανάλογα από που τα κοιτάς)
Image: Gemini 5.1
Booloader82
Η αλήθεια είναι ότι παρόλο που έχω διαβάσει αρκετά όλες αυτές τις μέρες, δεν έχω απόλυτα σαφηνισμένη στο μυαλό μου
την σχέση των παραπάνω με το Software που μπορώ να περάσω στον δέκτη.
Στο CD που υπήρχε στη συσκευασία, δίνουν το παρακάτω link για αναβαθμίσεις images:
http://www.dm800sim2.com
Να υποθέσω ότι μπορώ να περάσω οτιδήποτε υπάρχει στην κατηγορία DM800 HD PVR Software
ή μήπως ΜΟΝΟ ότι ξεκινάει με "sim201..."; (δηλαδή μόνο τα 4 από αυτά!)
Το ρωτάω αυτό γιατί τα ενδεικτικά image που έχει μέσα το CD το αναφέρουν όλα:
sim201e-75-GP45-dm800-20091109
sim201e-75-Nabilo_DM800_PFM_20091114
sim201e-75-OoZooN-cvs-full-dm800-20091212
sim201e-75-pli-enigma2-jade3-dm800-20090924-6692
Επίσης, από ότι βλέπω, μόνο ένα από αυτά που υπάρχουν στο Link πιο πάνω αναφέρει Booloader82.
Τα υπόλοιπα γράφουν για προηγούμενες εκδόσεις Booloader...
Τι σημαίνει αυτό πρακτικά για μένα;
Είναι προτιμότερο να παραμείνω στην έκδοση 82; (τι κερδίζω; τι χάνω; )
Γενικά ότι προτάσεις έχετε, πείτε μου. Νοιώθω λίγο χαμένος... Ας έχω αφιερώσει ώρες διαβάζοντας!!!
Άλλο η θεωρία και άλλο να τον χρησιμοποιείς...
Αλήθεια, έχει νόημα να προσπαθήσω να περάσω εκ νέου ότι έχει πάνω ο δέκτης; (Gemini 5.1, Booloader82)
Και αν ναι, που μπορώ να τα βρω; Στη σελίδα που λένε, δεν υπάρχει κάτι και δεν ξέρω που μπορώ να βρω 100% συμβατά με τον δέκτη.
Είχα βρει το dreamoem.com αλλά είναι πεσμένο όσες φορές δοκίμασα να μπω και παραπέμπει γενικά σε άλλα φόρουμ και σελίδες...
Ελπίζω σε βοήθεια.
Ευχαριστώ
Σύνδεσα τα καλώδια και έβαλα τον δέκτη στην πρίζα.
Αμέσως μετά το φόρτωμα και αφού εμφάνισε πληροφορίες για το Cccam,
έβγαλε μήνυμα Tune Fail! (που από ότι έχω διαβάσει, εμφανίζεται σε διάφορες περιπτώσεις,
μεταξύ των οποίων και στην έλλειψη σεταρίσματος), οπότε το προσπερνώ προς το παρόν...
Το μεγάλο πρόβλημα είναι ότι ο δέκτης κολλάει τρελά και δε με αφήνει να κάνω ΤΙΠΟΤΑ!!!
(πλην ελαχίστων περιπτώσεων...)
Μένει στο διαστημικό Screen του THE GEMINI PROJECT II και κάτω αριστερά γράφει: loading Enigma 2
Από το κοντρόλ δε μπορώ να κάνω τίποτα...!!!
Τον κλείνω, τον ξανά ανοίγω... πάλι τα ίδια...
Μετά το φόρτωμα καμία απόκριση...!!!
Στην αρχή σκέφτηκα μήπως φταίει το κοντρόλ ή οι μπαταρίες, (έχω βάλει επαναφορτιζόμενες).
Κάτι που αποδείχτηκε ότι δεν είναι πρόβλημα, αφού τις ελάχιστες φορές, (μόνο 2), που μπόρεσα να μπω στο Menu,
πιάνει και μάλιστα από απόσταση...
Επίσης, υπήρξαν φορές που κόλλησε τόσο ώστε να μην κλείνει ούτε με το Power της συσκευής!!!
Άρα μιλάμε για σοβαρά κολλήματα.
Τέλος, τις λίγες φορές που μπόρεσα να μπω στο Menu του, η απόκριση ήταν μια καλή, μία αργή!
Κάτι μάλλον δεν έχει περαστεί σωστά...
Θα ήθελα τη βοήθειά σας για τις κινήσεις μου από δω και πέρα.
Υποθέτω ότι θα πρέπει να περάσω από την αρχή κάποιο image.
Τα στοιχεία του δέκτη είναι:
dreambox DM 800 HD Pro με δέκτη Rev M, (υποτίθεται Made in Japan) που γράφει πάνω BSBE 2-801A (αυτοκόλλητο με τις πληροφορίες και ανάγληφο το ALPS) και μαύρο κοντρόλ!!!
Kernal: Linux 2.6.18-7.3-dm800 (από το About στο Menu του δέκτη)
FP Version: Not found (από το About στο Menu του δέκτη)
Image: 07.21.2010 (από το About στο Menu του δέκτη)
Enigma: experimental (από το About στο Menu του δέκτη)
TPM Signature: valid (από το About στο Menu του δέκτη)
Simcard 2.01 (η οποία είναι λευκή με χρυσό αυτοκόλλητο πάνω, (από αυτά που αλλάζουν look ανάλογα από που τα κοιτάς)
Image: Gemini 5.1
Booloader82
Η αλήθεια είναι ότι παρόλο που έχω διαβάσει αρκετά όλες αυτές τις μέρες, δεν έχω απόλυτα σαφηνισμένη στο μυαλό μου
την σχέση των παραπάνω με το Software που μπορώ να περάσω στον δέκτη.
Στο CD που υπήρχε στη συσκευασία, δίνουν το παρακάτω link για αναβαθμίσεις images:
http://www.dm800sim2.com
Να υποθέσω ότι μπορώ να περάσω οτιδήποτε υπάρχει στην κατηγορία DM800 HD PVR Software
ή μήπως ΜΟΝΟ ότι ξεκινάει με "sim201..."; (δηλαδή μόνο τα 4 από αυτά!)
Το ρωτάω αυτό γιατί τα ενδεικτικά image που έχει μέσα το CD το αναφέρουν όλα:
sim201e-75-GP45-dm800-20091109
sim201e-75-Nabilo_DM800_PFM_20091114
sim201e-75-OoZooN-cvs-full-dm800-20091212
sim201e-75-pli-enigma2-jade3-dm800-20090924-6692
Επίσης, από ότι βλέπω, μόνο ένα από αυτά που υπάρχουν στο Link πιο πάνω αναφέρει Booloader82.
Τα υπόλοιπα γράφουν για προηγούμενες εκδόσεις Booloader...
Τι σημαίνει αυτό πρακτικά για μένα;
Είναι προτιμότερο να παραμείνω στην έκδοση 82; (τι κερδίζω; τι χάνω; )
Γενικά ότι προτάσεις έχετε, πείτε μου. Νοιώθω λίγο χαμένος... Ας έχω αφιερώσει ώρες διαβάζοντας!!!
Άλλο η θεωρία και άλλο να τον χρησιμοποιείς...
Αλήθεια, έχει νόημα να προσπαθήσω να περάσω εκ νέου ότι έχει πάνω ο δέκτης; (Gemini 5.1, Booloader82)
Και αν ναι, που μπορώ να τα βρω; Στη σελίδα που λένε, δεν υπάρχει κάτι και δεν ξέρω που μπορώ να βρω 100% συμβατά με τον δέκτη.
Είχα βρει το dreamoem.com αλλά είναι πεσμένο όσες φορές δοκίμασα να μπω και παραπέμπει γενικά σε άλλα φόρουμ και σελίδες...
Ελπίζω σε βοήθεια.
Ευχαριστώ
Last edited: