Τρελό κόλλημα σε νέο (κλώνο) dreambox DM800 HD Pro ! ! !

corduroy27

New member
22 November 2007
94
Αθήνα/Ελλάδα
Σήμερα ήρθε επιτέλους από Κίνα ένας δέκτης που πήρα εκ μέρους ενός φίλου μου.
Σύνδεσα τα καλώδια και έβαλα τον δέκτη στην πρίζα.
Αμέσως μετά το φόρτωμα και αφού εμφάνισε πληροφορίες για το Cccam,
έβγαλε μήνυμα Tune Fail! (που από ότι έχω διαβάσει, εμφανίζεται σε διάφορες περιπτώσεις,
μεταξύ των οποίων και στην έλλειψη σεταρίσματος), οπότε το προσπερνώ προς το παρόν...

Το μεγάλο πρόβλημα είναι ότι ο δέκτης κολλάει τρελά και δε με αφήνει να κάνω ΤΙΠΟΤΑ!!!
(πλην ελαχίστων περιπτώσεων...)
Μένει στο διαστημικό Screen του THE GEMINI PROJECT II και κάτω αριστερά γράφει: loading Enigma 2

Από το κοντρόλ δε μπορώ να κάνω τίποτα...!!!
Τον κλείνω, τον ξανά ανοίγω... πάλι τα ίδια...
Μετά το φόρτωμα καμία απόκριση...!!!

Στην αρχή σκέφτηκα μήπως φταίει το κοντρόλ ή οι μπαταρίες, (έχω βάλει επαναφορτιζόμενες).
Κάτι που αποδείχτηκε ότι δεν είναι πρόβλημα, αφού τις ελάχιστες φορές, (μόνο 2), που μπόρεσα να μπω στο Menu,
πιάνει και μάλιστα από απόσταση...
Επίσης, υπήρξαν φορές που κόλλησε τόσο ώστε να μην κλείνει ούτε με το Power της συσκευής!!!
Άρα μιλάμε για σοβαρά κολλήματα.

Τέλος, τις λίγες φορές που μπόρεσα να μπω στο Menu του, η απόκριση ήταν μια καλή, μία αργή!
Κάτι μάλλον δεν έχει περαστεί σωστά...

Θα ήθελα τη βοήθειά σας για τις κινήσεις μου από δω και πέρα.
Υποθέτω ότι θα πρέπει να περάσω από την αρχή κάποιο image.

Τα στοιχεία του δέκτη είναι:

dreambox DM 800 HD Pro με δέκτη Rev M, (υποτίθεται Made in Japan) που γράφει πάνω BSBE 2-801A (αυτοκόλλητο με τις πληροφορίες και ανάγληφο το ALPS) και μαύρο κοντρόλ!!!
Kernal: Linux 2.6.18-7.3-dm800 (από το About στο Menu του δέκτη)
FP Version: Not found (από το About στο Menu του δέκτη)
Image: 07.21.2010 (από το About στο Menu του δέκτη)
Enigma: experimental (από το About στο Menu του δέκτη)
TPM Signature: valid (από το About στο Menu του δέκτη)
Simcard 2.01 (η οποία είναι λευκή με χρυσό αυτοκόλλητο πάνω, (από αυτά που αλλάζουν look ανάλογα από που τα κοιτάς)
Image: Gemini 5.1
Booloader82

Η αλήθεια είναι ότι παρόλο που έχω διαβάσει αρκετά όλες αυτές τις μέρες, δεν έχω απόλυτα σαφηνισμένη στο μυαλό μου
την σχέση των παραπάνω με το Software που μπορώ να περάσω στον δέκτη.

Στο CD που υπήρχε στη συσκευασία, δίνουν το παρακάτω link για αναβαθμίσεις images:
http://www.dm800sim2.com

Να υποθέσω ότι μπορώ να περάσω οτιδήποτε υπάρχει στην κατηγορία DM800 HD PVR Software
ή μήπως ΜΟΝΟ ότι ξεκινάει με "sim201..."; (δηλαδή μόνο τα 4 από αυτά!)

Το ρωτάω αυτό γιατί τα ενδεικτικά image που έχει μέσα το CD το αναφέρουν όλα:
sim201e-75-GP45-dm800-20091109
sim201e-75-Nabilo_DM800_PFM_20091114
sim201e-75-OoZooN-cvs-full-dm800-20091212
sim201e-75-pli-enigma2-jade3-dm800-20090924-6692

Επίσης, από ότι βλέπω, μόνο ένα από αυτά που υπάρχουν στο Link πιο πάνω αναφέρει Booloader82.
Τα υπόλοιπα γράφουν για προηγούμενες εκδόσεις Booloader...
Τι σημαίνει αυτό πρακτικά για μένα;
Είναι προτιμότερο να παραμείνω στην έκδοση 82; (τι κερδίζω; τι χάνω; )

Γενικά ότι προτάσεις έχετε, πείτε μου. Νοιώθω λίγο χαμένος... Ας έχω αφιερώσει ώρες διαβάζοντας!!!
Άλλο η θεωρία και άλλο να τον χρησιμοποιείς...

Αλήθεια, έχει νόημα να προσπαθήσω να περάσω εκ νέου ότι έχει πάνω ο δέκτης; (Gemini 5.1, Booloader82)
Και αν ναι, που μπορώ να τα βρω; Στη σελίδα που λένε, δεν υπάρχει κάτι και δεν ξέρω που μπορώ να βρω 100% συμβατά με τον δέκτη.
Είχα βρει το dreamoem.com αλλά είναι πεσμένο όσες φορές δοκίμασα να μπω και παραπέμπει γενικά σε άλλα φόρουμ και σελίδες...

Ελπίζω σε βοήθεια.
Ευχαριστώ

Last edited:
Typhoon, το έχω υπ' όψιν μου και αυτό. :smile:
Απλά το πρόβλημα όπως θα δεις πιο κάτω, είναι με το κοντρόλ τελικά!!!

ipso, ακόμα και έτσι να ήταν, δε λες τόσο εύκολα γύρνα τον πίσω να στον αλλάξουν...
Για Κίνα μιλάμε, όχι για αγορά από Ελλάδα.
Το θέμα είναι, (αν γίνεται), να εντοπίζεται το όποιο πρόβλημα και ανάλογα να κρίνεις αν αξίζει ή όχι,
επιστροφή, αλλαγή, επισκευή ή ότι άλλο... Πάντα αφού εξαντλήσεις τις όποιες πιθανότητες έχεις να βρεις λύση ο ίδιος.

Πάντως ο δέκτης τελικά δε φαίνεται να έχει τίποτα.
Το πρόβλημα τελικά εντοπίζεται στο χειριστήριο!!!
Ως μη κάτοχος δέκτη dreambox, (μέχρι στιγμής), δε γνώριζα πως πρέπει να συμπεριφέρεται το κοντρόλ στις εντολές!
Τελικά παρατήρησα ότι κανονικά θα πρέπει ΣΕ ΚΑΘΕ εντολή που δίνεις, να ανάβει το κουμπί DREAM, (πάνω αριστερά).
Όλες τις φορές που εγώ νόμιζα ότι ο δέκτης δεν αποκρινόταν, το κουμπί DREAM ΔΕΝ ΑΝΑΒΕ!!!
Άρα το κοντρόλ για κάποιο λόγο, (που ακόμα δεν γνωρίζω), δεν έδινε εντολές στον δέκτη!

Μη γνωρίζοντας ότι φταίει το κοντρόλ και από τη στιγμή που δεν βρέθηκε κάποιος να μου προτείνει κάτι,
αποφάσισα να περάσω κάποιο άλλο image. Θεωρώντας μάλιστα ότι το πρόβλημα οφείλεται σε κάποιο σφάλμα στη διαδικασία
φορτώματος του δέκτη από τον developer, αποφάσισα να περάσω κάποιο image μέσω σειριακού καλωδίου, ώστε να είμαι σίγουρος για την διαδικασία.
Χθες βράδυ λοιπόν, που πέρασα το Nemesis v2.3 dm800HD SVN(093) [2011-09-14] by ramiMAHER #ssl82
Μετά από 70 λεπτά υπομονής, έκανα επανεκκίνηση τον δέκτη και... δυστυχώς είχα ΠΑΛΙ ΤΑ ΙΔΙΑ!!!
Και καλά κόλλαγε μετά στο φόρτωμα... (αφού όπως είπα πιο πάνω, τελικά φταίει το κοντρόλ)

Σήμερα είπα να δοκιμάσω άλλο image, το OpenPLi v2.1 beta dm800 (2011-10-23) by gjstroom

Για κάποιο λόγο, έδειχνε να αποκρίνεται κάπως, (όχι πάντα βέβαια).
Κατάφερα λοιπόν με δυσκολία να δω τα menu του δέκτη και να τον σετάρω με τα δικά μου δεδομένα, (4 δορυφόροι).
Έκανα ανεύρεση και μετά από πολύ ώρα είχα πάνω από 4000 κανάλια.
Κάπου εκεί άρχισα να εντοπίζω ότι το πρόβλημα της μη απόκρισης ήταν ουσιαστικά ΜΗ ΣΩΣΤΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΟΥ ΚΟΝΤΡΟΛ!!!
...αφού πρόσεξα όπως προ ανέφερα, ότι οι φορές που δεν αποκρινόταν ο δέκτης, ήταν (και είναι) οι φορές που ΔΕΝ ανάβει το σχετικό κουμπί
και άρα το κοντρόλ δε δίνει τις εντολές που του δίνω!!!

Εν κατακλείδι.
Υπάρχει περίπτωση να μην έχω σετάρει σωστά το κοντρόλ;
Συνήθως λειτουργεί όταν πατήσω το SHIFT, ανάψει το κουμπί DREAM και πατήσω το DREAM, (το οποίο ανάβει πάλι)
Από εκείνη τη στιγμή και μετά, όλα λειτουργούν μια χαρά... μέχρι τη στιγμή που για κάποιο λόγο σταματά να ανάβει το κουμπί DREAM όταν δίνω κάποια εντολή!!!

Και άντε πάλι στην προσπάθεια... Να προσπαθώ, πατώντας SHIFT και DREAM να δω το τελευταίο να ανάβει...! Σκέτη τρέλα!!!

Που μπορεί να οφείλεται αυτό;
Μήπως χρειάζεται κάποια άλλη διαδικασία σεταρίσματος του κοντρόλ;
Υπάρχει περίπτωση να μη λειτουργεί σωστά λόγω χρήσης με επαναφορτιζόμενες μπαταρίες, που έχουν 0,2V συνολικά λιγότερη τάση από τις κανονικές;
Μπορώ να κάνω κάτι τέλος πάντων μ' αυτό το θέμα;

Φυσικά για επιστροφή-αλλαγή ούτε λόγος... Δεν αξίζει τα μεταφορικά και την αναμονή...

Υ.Γ.: Όταν το κοντρόλ κάνει σωστά τη δουλειά του, (και φυσικά ο δέκτης αποκρίνεται άψογα), πραγματικά τρελαίνεσαι με τις άπειρες επιλογές που έχεις με ένα τέτοιο μηχάνημα.
Πολύ θα ήθελα κάποια στιγμή να αποκτήσω το ίδιο ή κάτι αντίστοιχο στο μέλλον... Κι όλα αυτά έχοντας δει, σχεδόν επιφανειακά 1 μόλις Software για τον δέκτη!!!

Last edited:
Λοιπον συνηθως οι κλωνοι ενω ειναι αρκετα καλες κατασκευες ως κουτι για τα λεφτα τους ωστοσο το χειριστηριο οπως και το τροφοδοτικο του ειναι του κιλου για να μειωσουν το κοστος. και φιλος μου ελιχε το ιδιο προβλημα με σενα και ανοιγοντας το καπακι με τις μπαταρις στο χειριστηριο διαπιστωσε οτι δεν πατουσαν καλα οι οι μπαταριες στα σιδερακια επανμω λογω κακης καυασκευης και αφου το εσπασε απο τα νευρα του πηρα αλλο με 10 ευρω και ηρεμησε. σε με να απο την αλλη ενω ολα δουλευαν καλα τα εφτυσε το τροφοδοτικο χωρις να το πειραξω οποτε και πηρα αλλο με 10 ευρω. προχθεες με την αλλαγη της ωρας μου κολλησε και το εβγαλα απο το ρευμα και μετα κολλαγε στο dream multimedia και ηθελε flash με null cable και εμπλεξα για το pc μου δεν εχει rs232 και ετρεχα εν κατακλειδι το αλλαζεις και ηρεμεις υπαρχουν πολλα καταστηματα με χειριστηρια

Απάντηση: Re: Τρελό κόλλημα σε νέο (κλώνο) dreambox DM800 HD Pro ! ! !

Γενικά όπως τα λες είναι.
Πήρα ένα νέο κοντρόλ κι ησύχασα...
Ο δέκτης δουλεύει μια χαρά. Του έχω βάλει και σκληρό μέσα και του φορτώνω συνέχεια Images με το Barry Allen.
Φοβερό μηχάνημα και δυνατότητες, δε το συζητώ...!!!
Και τρομερή υποστήριξη σε Software, κλπ.