Τρελός για Panasonic Plasma αλλά και τρελός για ''εξομάλυνση'' εικόνας

παίδες το θέμα μου έχει να κάνει με την εξομάλυνση και το κατα πόσο υπάρχει στις S20 G20 μιας και στις U20 δε το είδα.

μήπως είναι εύκολο να μείνουμε εκεί?

παίδες το θέμα μου έχει να κάνει με την εξομάλυνση και το κατα πόσο υπάρχει στις S20 G20 μιας και στις U20 δε το είδα.

Η Panasonic S20 εχει "εξομαλυνση" τοσο για τηλεοπτικο σημα ("IFC 600 Ηz") οσο και για BR/24p ("smooth film). Η U20 δεν εχει τα παραπανω.

....

ευχαριστώ πολύ.θα πάω να δω μια S20 από κοντά να παίξω λίγο με τις ρυθμίσεις και μάλλον θα είναι και η αγορά μου αν όλα αυτά τα IFC BR/24p με ικανοποιούν.

γενικά στην εικόνα ....και επειδή ο yperion εχει φαγωθεί με την ανομοιομορφία των λεντ ..το έχω ξαναγράψει πολλές φορές ...η ανομοιομορφία υππήρχε ...σχεδόν σε κάθε lcd με ccfl...και θα πω ότι ένας απο τους κύριους λόγους που ξεκίνησαν το λεντ ήταν ο καλύτερος έλεγχος της ανομοιομορφίας....

Aυτό ισχύει για τις Direct LED με local dimming, που είναι σε θέση να κρύψουν την όποια ανομοιομορφία.

Οι Direct LED χωρίς local dimming, εμφανίζουν την ίδια ανομοιομορφία με τις συμβατικές CCFL, όπως πολύ σωστά αναφέρεις.

Οι Edge LED όμως, παρουσιάζουν μεγαλύτερη ανομοιομορφία, η οποία πάει πακέτο και με ελαφρώς μειωμένη γωνία θέασης και αυτό οφείλεται στην ισχυρότερη πόλωση του φωτός και στους σημαντικά αυξημένους διαχύτες που χρησιμοποιούνται σε αυτού του τύπου την τοπολογία...

δεν βλέπω να διαφωνούμε κάπου φίλε jl?...όταν όλες οι lcd με ccfl είχαν τραγικά προβλήματα ανομοιομορφίας..κανείς δεν άσχολούνταν με αυτά ...και ξέρεις γιατί....;; γιατί είχαν άλλα πολύ σοβαρότερα θέματα να λύσουν....

η αλλαγή 180 μοιρών έγινε για τον καλύτερο έλεγχο της ανομοιομορφίας και για να δουν επιτέλους οι έρμοι οι καταναλωτές εφταψήφια νούμερα στην αντίθεση και πολύ ζωηρά χρώματα ...έστω και αν πρόκειται για την ονομαστική τιμή....

n%20cie.jpg

sony%20cie%20wide.jpg

Και οι δυο μετρησεις εχουν ληφθει με την ρυθμιση για χρωματικο ευρος στην θεση Normal.

Μπορεις να μας πεις που ειναι τα "πολυ ζωηρα χρωματα" των LED?

Oι τηλεορασεις LED δεν υπερτερουν σε χρωματικο ευρος των απλων LCD και μαλιστα παλιοτερα η Sony χρησιμοποιουσε WCG-CCFL (Wide Color Gamut – CCFL) Backlight το οποιο διευρυνε αρκετα την χρωματικη γκαμα.

WCG_CCFL_More1.jpg

Το συστημα αυτο εμπορικα διαφημιζοταν ως Live color creation...

wcg-ccfl.jpg

Η "εξομάλυνση" που αναζητάς με απλά λόγια δεν υπάρχει στην U20 , υπάρχει στην S20 στο τηλεοπτικό και στην G20 σε τηλεοπτικό και BR
Η αλήθεια ειναι πως χρειάζεται στο τηλεοπτικό αντίθετα κουράζει στο BR
Αν η πηγή ειναι 24p (πχ BR) η φυσικότητα της κίνησης που εχει η Plasma δεν χρειάζεται καμμία παρέμβαση
Αν φυσικά εσένα σε ικανοποιεί πήγαινε στην G20 για να εισαι μεσα σε όλα αν και ανεβαίνεις σε τιμή...

Υ.Γ Οπου και να την δεις την G20 να παίζει BR αυτό που θα δείς θα είναι IFC στο Off που ειναι και η Default ρύθμιση Πρέπει να το αλλάξεις μόνος σου για να δείς την διαφορά

Kαι η S20 διαθέτει "εξομάλυνση" στο BR. 24p Playback Plus λέγεται σε αυτήν...

Ναι απλά αφου ο φίλος δηλώνει οπαδός της ''εξομάλυνσης'' ας ρίξει μια ματια απο G20 και πάνω που εχουν το 24p smooth film και δημιουργεί αυτη την "πλαστική-ρομποτική" αίσθηση...

Ποιος δεν λεει καλα λογια για τηλεοπτικο σε πλασμα?

Ισα ισα αν υπερτερουν καπου φανερα οι πλασμα ειναι το τηλεοπτικο και μαλιστα οι καλυτερες ειναι αυτες με αναλυση 1024x768.

Eιδα κατα την διαρκεια του μουντιαλ ποδοσφαιρο στην 46C8000 και γυρω απο τους παιχτες φαινοταν μια ενοχλητικη "αυρα" σε καθε κινηση. Αντιθετα η Panasonic 50U20 (μιση τιμη και λιγοτερο) που εχει φιλος μου σε καφετερια εδειχνε μια χαρα.

U20 και αναλογικό τηλεοπτικό = μια χαρά;
Αν δηλαδή έδειχναν όλη την λεπτομέρεια του αναλογικού τηλεοπτικού, τι θα ήταν, 2 χαρές; :flipout:

γενικά στην εικόνα ....και επειδή ο yperion εχει φαγωθεί με την ανομοιομορφία των λεντ ..το έχω ξαναγράψει πολλές φορές ...η ανομοιομορφία υππήρχε ...σχεδόν σε κάθε lcd με ccfl...και θα πω ότι ένας απο τους κύριους λόγους που ξεκίνησαν το λεντ ήταν ο καλύτερος έλεγχος της ανομοιομορφίας....

Δεν έχουν ανομοιομορφία οι πλάσμα; Εδώ η 40άρα V20 στο fullhd.gr έχει ανομοιομορφία 7%...

Κουιζ ποια απο τις δυο εχει τα πιο "εντυπωσιακα" χρωματα?

cie%20f.jpg

cie%20wide.jpg

Πανω πλασμα 42V20 κατω LCD 46C8000.

Aλλος ενας μυθος καταρριπτεται. Απλως στις LED τα χρωματα φαινονται "εντυπωσιακα" (δηλαδη "καμμενα" σε σχεση με την αρχικη εικονα) επειδη σε συνθηκες καταστηματος βαζουν οτι υπαρχει στο φουλ. Φουλ φωτισμος , φουλ αντιθεση , φουλ οξυτητα.

Το θεμα ομως ειναι τα χρωματα να ειναι και κορεσμενα και να φαινονται και φυσικα ταυτοχρονα.

Μιας και μιλάμε για την U/S, ίσως η μέτρηση εδώ να είναι πιο αντιπροσωπευτική, αφού είναι από U20: http://www.avclub.gr/forum/showthread.php?p=1308415#post1308415
GamutTrueCinemaColorMunkiFull.png

Ναι απλά αφου ο φίλος δηλώνει οπαδός της ''εξομάλυνσης'' ας ρίξει μια ματια απο G20 και πάνω που εχουν το 24p smooth film και δημιουργεί αυτη την "πλαστική-ρομποτική" αίσθηση...

Mα και το 24p Playback Plus δημιουργεί αυτη την "πλαστική-ρομποτική" αίσθηση...

Οι S20-G20-V/VT20 διαθέτουν και οι τρεις frame interpolation στα 24p, με διαφορετικές εμπορικές ονομασίες. Αν ο αλγόριθμος είναι ακριβώς ο ίδιος, δεν το γνωρίζω προς το παρόν.

Σε ξένα φόρα, άλλοι γράφουν ότι είναι ο ίδιος, άλλοι πως βλέπουν ανεπαίσθητες διαφορές...

Mα και το 24p Playback Plus δημιουργεί αυτη την "πλαστική-ρομποτική" αίσθηση...

Οι S20-G20-V/VT20 διαθέτουν και οι τρεις frame interpolation στα 24p, με διαφορετικές εμπορικές ονομασίες. Αν ο αλγόριθμος είναι ακριβώς ο ίδιος, δεν το γνωρίζω προς το παρόν.

Σε ξένα φόρα, άλλοι γράφουν ότι είναι ο ίδιος, άλλοι πως βλέπουν ανεπαίσθητες διαφορές...

Πάντως στα tear-down του fullhd.gr, οι πλακέτες των G/V είναι ολοίδιες. Εγώ μάλλον ότι είναι το ίδιο θα ψήφιζα... :flipout:

ευχαριστώ πολύ τα τελευταία ποστ που μου ξεκαθαρίσατε το γιατί απογοητεύθηκα τόσο με τις U20 όταν τις είδα να παίζουν....είπα και γω.....δεν είμαι τρελός να βλέπω άλλα αντί άλλων.

και επειδή είμαι τις λεπτομέρειας που κάνει τη διαφορά για μένα τη διαφορά την κάνει η ομαλότητα στην κίνηση.......το θέμα χρωμάτων στις πλάσμα είναι ήδη λυμένο (άποψή μου).

οπότε θα πάω να δω μια S20 (αλήθεια ξέρουμε κάνα μαγαζί αθήνα που να παίζει σωστά την S20 σε demo?)
και θα μελετήσω περισσότερα.

Δεν έχουν ανομοιομορφία οι πλάσμα; Εδώ η 40άρα V20 στο fullhd.gr έχει ανομοιομορφία 7%...

H 50VT20 εχει ομοιομορφια 93.6% οποιος μου βρει LCD 50 και πανω με ομοιομορφια πανω απο 85% κερδιζει σεμιναριο ISF.

Πχ. Η 55C7000 εχει 81% και η LE8500 76%!!!

Last edited:
ευχαριστώ πολύ τα τελευταία ποστ που μου ξεκαθαρίσατε το γιατί απογοητεύθηκα τόσο με τις U20 όταν τις είδα να παίζουν....είπα και γω.....δεν είμαι τρελός να βλέπω άλλα αντί άλλων.

Αυτο που για εσενα ειναι ζητουμενο για αλλους λεγεται "ρομποτικη αισθηση" αλλου θα δεις να λεγεται απωλεια κινηματογραφικης αισθησης και μετατροπη του φιλμ σε video clip.

Γουστα ειναι ολα αυτα με λιγα λογια. Αλλωστε γι'αυτο και οι κατασκευαστες παντα βαζουν και την επιλογη on/off.

H 50VT20 εχει ομοιομορφια 93.6% οποιος μου βρει LCD 50 και πανω με ομοιομορφια πανω απο 85% κερδιζει σεμιναριο ISF.

Πχ. Η 55C7000 εχει 81% και η LE8500 76%!!!

1) Που το βρήκες ότι η VT20 έχει ομοιομορφία 93.6; :flipout:
2) Η ομοιομορφία εξαρτάται από το κομμάτι.
3) Την 55LX9500 δεν την είδες; 55άρα με ομοιομορφία 90%...

Κέρδισα σεμινάριο ISF;;;; :flipout: